TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska du resa i december 2024?

Vart ska du resa i december 2024?

2024-03-13
Visa alla inlägg

Ska december 2024 vara månaden för din nästa resa?

Många av våra resmål är fantastiska på den här tiden av året, oavsett om du söker äventyr, avslappning eller lite av båda.

Vi har samlat nio resmål som (också) är fantastiska i december.

Vart drömmer du om att resa?

Var det inte resor i december du letade efter? Se våra förslag på vart du kan resa i oktober, november eller januari.

1. Thailand – från tempel till tropiska stränder

Kvinna går i ett tempel i Bangkok, Thailand

För många är december en av de bästa tiderna att resa till Thailand, som då bjuder på behagligt väder och väldigt lite regn i hela landet. December är därför en perfekt månad för att utforska både Thailands myllrande städer och idylliska stränder.

I Bangkok, Thailands pulserande huvudstad, bjuder december på klar himmel och måttliga temperaturer som är perfekta för att besöka stadens berömda tempel, som Wat Arun och Wat Pho, shoppa på de livliga marknaderna, till exempel Chatuchak Weekend Market, och njuta av stadens världsberömda gatumat.

I Chiang Mai, Thailands kulturhuvudstad i norr, bjuder vädret in till att utforska de omkringliggande bergslandskapen eller att besöka elefanthemmet ChangChill, vilket är en fristad för sex glada honelefanter.

Fullända din resa till Thailand med ett besök på en av de vackra strandorterna, till exempel semesterparadiset Phuket som är Thailands största ö och imponerar med sina vita sandstränder och spännande upplevelser. Besök till exempel den gamla stadsdelen, som är svår att inte förälska sig i.

Se våra resor till Thailand nedan:

2. Mexiko – kulturella skatter och tropiskt paradis

Medlem i TourCompass står på stranden i Tulum i december

Mexiko i december är en upplevelse som kombinerar fantastiskt väder, livliga kulturevenemang och unika naturupplevelser. I december är det torrperiod i Mexiko, vilket gör det till en perfekt tid att utforska både stränder och de inre regionerna.

Strandorter som Playa del Carmen och Tulum på Yucatánhalvön bjuder på soliga dagar med behagliga temperaturer, vilket är perfekt för dig som vill fly undan Europas kyliga väder. Vi kan också rekommendera dig att utforska de vackra mexikanska cenoterna, som är härliga oaser i den mexikanska värmen.

Om du är intresserad av historia och arkeologi bjuder december på klart väder, som är perfekt för att besöka de gamla mayaruinerna som Chichén Itzá, Tulum och Palenque.

Se våra resor till Mexiko nedan:

3. Uganda – på upptäcktsfärd i djungeln

Gorillahanne i nationalparken Bwindi i Uganda

Att resa till Uganda i december bjuder på en unik chans för att uppleva landets storslagna naturskönhet och rika djurliv under en av de bästa tiderna på året.

December faller inom Ugandas korta torrperiod. Denna tid på året kännetecknas av lägre nederbörd och därmed också mindre leriga stigar, vilket gör det enklare att få ett eftertraktat möte med de sällsynta bergsgorillorna i de dimmiga skogarna i Bwindi Impenetrable nationalpark.

Ugandas nationalparker är också fulla av liv i december. Besökare kan förvänta sig att få se ett brett urval av djur, härunder elefanter, lejon, giraffer och ett otal fågelarter.

Se vår resa till Uganda här:

4. Kambodja – upplev Kambodjas rika historia

Mor och dotter besöker Angkor-komplexet i Siem Reap, Kambodja

Kambodja i december bjuder på en otrolig möjlighet att utforska det rika kulturarvet, de imponerande arkeologiska områdena och det myllrande stadslivet under några av de mest behagliga väderförhållandena. December ligger nämligen i Kambodjas torrperiod, som kännetecknas av långa perioder med varma temperaturer.

Besök det hänförande Angkor-komplexet, som ligger i Siem Reap i norra Kambodja, och Phnom Penh, Kambodjas pulserande huvudstad i söder där du kan få insikt i landets komplexa historia och kulturella mångfald. Även stadens livliga marknader är väl värda ett besök, till exempel den berömda ryska marknaden och centralmarknaden, där du hittar allt från hantverk till gatumat.

Drömmer du om att avsluta den kulturella delen av din resa med solsemester så är december en enastående tid att resa på. Se fram emot de vackra sandstränderna på den lilla paradisön Koh Rong eller i kuststaden Kep.

Se våra resor till Kambodja nedan:

5. Kuba – karibisk charm och historia

Kvinna promenerar på gator med färgglada byggnader i Havanna, Kuba

Kuba i december bjuder på en unik blandning av kulturrikedom, historiska sevärdheter och idylliska stränder att njuta av i det karibiska örikets behagliga vinterväder.

December ligger i torrperioden, vilket innebär varmt och torrt väder som är perfekt för att utforska öns många möjligheter från stad till strand.

I Havanna kan du vandra längs kullerstensgatorna i den gamla stadsdelen, som bjuder på färgglada byggnader, historiska torg och ett levande kulturliv med små konstgallerier och en livlig musikscen, där salsarytmer fyller luften.

Föredrar du sol och bad bjuder Varadero på några av de mest imponerande vita sandstränderna vars kristallklara vatten är perfekt för simning, snorkling och solbad.

Se våra resor till Kuba nedan:

6. Sri Lanka – dolda skatter och vackra sandstränder

Vacker utsikt över Sigiriya i Sri Lanka

I december bjuder Sri Lanka på en fascinerande blandning av kulturella sevärdheter, natursköna landskap och varmt tropiskt väder. Det är torrt väder på de södra och västra kusterna samt i höglandet, vilket öppnar upp för en lång rad fantastiska upplevelser.

December är en utmärkt tid för att utforska Sri Lankas centrala skönhet. Den kulturella triangeln med de gamla städerna Anuradhapura och Polonnaruwa och den ikoniska klippfästningen Sigiriya ger en djup insikt i landets rika historia och arv. Det luftiga och torra vädret är perfekt för att vandra runt i dessa arkeologiska underverk, då du slipper den höga luftfuktigheten som präglar andra delar av året.

Om du drömmer om sol och strand väntar kustens charm på dig i december. Det är nämligen en populär månad för besökare som vill ha soliga stränder och blått hav – detsamma gäller om du drömmer om att kombinera din resa till Sri Lanka med Maldiverna.

Se våra resor till Sri Lanka nedan:

7. Vietnam – natursköna underverk och kulinariska upplevelser

Matstånd på gatan i Vietnam

En resa till Vietnam i december bjuder på mångfald från norr till söder under en av de mest behagliga tiderna på året klimatmässigt. I december är det torrperiod i hela landet.

I södra Vietnam kan du besöka Ho Chi Minh-staden och det närliggande Mekongdeltat. Det varma och soliga vädret är perfekt för att utforska de livliga marknaderna, de frodiga risfälten och de slingrande floderna som kännetecknar regionen.

Längre norrut, i Hanoi och vid Halongbukten, är temperaturerna lite svalare än i söder (men fortfarande varma) och det kan förekomma dimma. Dimman ger landskapet en mystisk prägel, i synnerhet i Halongbukten där tusentals kalkstensöar majestätiskt reser sig ur det smaragdgröna vattnet. Med sin blandning av fransk kolonialtidsarkitektur, myllrande marknader och vackra sjöar har Hanoi en särskild charm i den svalare perioden, då man kan njuta av stadens berömda gatukök utan att svettas som man gör i den intensiva sommarvärmen.

Se våra resor till Vietnam nedan:

8. Costa Rica – ett äventyr i biologisk mångfald

Tukan i regnskogen i Costa Rica

December är en fantastisk månad att besöka Costa Rica på eftersom denna månad inleder torrperioden. Du kan se fram emot en klar himmel och mindre regn, vilket gör vädret idealt för att utforska landets naturliga skönhet.

Costa Ricas berömda nationalparker, som Tortuguero, Manuel Antonio och Corcovado, är perfekta för naturentusiaster som vill dyka ner i en värld av biologisk mångfald. Besökare kan uppleva allt från att upptäcka djurarter som sömngångare, tukaner och färgglada grodor till att vandra i regnskogen.

Efter att ha utforskat de frodiga regnskogarna och det mångfaldiga djurlivet bjuder Costa Ricas kustlinje på avslappning och sol, bland annat i den trivsamma semesterorten Playa Sámara på Nicoyahalvön. Den livliga staden har ett fint utbud av butiker och lokala restauranger.

Se våra resor till Costa Rica nedan:

9. Australien – jul under sommarsol

Solig dag på Bondi Beach i Sydney, Australien

Har du någonsin funderat över att tillbringa julmånaden i shorts och t-shirt istället för bylsiga vinterkläder? Att resa till Australien i december är en enastående upplevelse, då det är sommar på det södra halvklotet. Det innebär varmt väder, sol och möjlighet till en massa spännande utomhusaktiviteter och begivenheter, som tar vara på det fina vädret.

Du kan till exempel följa med på en oförglömlig biltur längs Great Ocean Road och uppleva dramatiska kustlinjer, fly sommarvärmen i Blue Mountains eller njuta av de vackra stränderna längs den australiska kusten.

Om du är vinintresserad så erbjuder de australiska vinregionerna, som Barossa Valley nära Adelaide och Yarra Valley nära Melbourne, rundvisningar och vinprovningar i världsklass. Den fantastiska lokala maten i dessa områden kompletterar vinerna perfekt.

Se våra resor till Australien nedan:

Oavsett vart någonstans du drömmer om att resa i december 2024 så väntar äventyr och oförglömliga reseupplevelser runt hörnet.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär​