TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Costa Rica

Vulkaner, kratersjöar, vattenfall och tropiska regnskogar är bara några av de naturupplevelser en resa till Costa Rica bjuder på.

Costa Rica är kanske ett av de vackraste länderna i världen och är ett perfekt resmål för dig som vill få djur- och naturupplevelser utöver det vanliga.

Se alla våra resor till Costa Rica nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Costa Rica
Costa Rica

Resor till Costa Rica

Vulkaner, kratersjöar, vattenfall och tropiska regnskogar är bara några av de naturupplevelser en resa till Costa Rica bjuder på.

Costa Rica är kanske ett av de vackraste länderna i världen och är ett perfekt resmål för dig som vill få djur- och naturupplevelser utöver det vanliga.

Se alla våra resor till Costa Rica nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Varför ska du åka på semester till Costa Rica?

Costa Rica betyder ”den rika kusten” och med en kuststräcka på 1 290 kilometer och en bergskedja av vulkaner, omgiven av tropisk regnskog som sträcker sig från norr till söder, är Costa Rica ett riktigt paradis för naturälskare.

Mer än 25 % av landet består av nationalparker och även om landet till ytan är mindre än Schweiz finns nästan sex procent av världens biologiska mångfald på Costa Rica.

Folket (Ticos) lever efter mottot ”Pura Vida”, som grovt översatt betyder ”Det rena livet” eller ”Det enkla livet”. Pura Vida är en livsstil och livsfilosofi som man också får uppleva när man besöker landet.

Välj en resa till Costa Rica och få storslagna naturupplevelser samt möjlighet att koppla av på några av landets nästan 300 stränder.

Våra resor till Costa Rica

Alla resor till Costa Rica börjar i San José, Costa Ricas huvudstad, där nästan hälften av landets befolkning bor. Här kan du hitta butiker, museum och trevliga uteserveringar där du kan njuta av Costa Ricas fantastiskt goda kaffe, Grano d’oro.

Dessutom bjuder Costa Rica på flera äventyrliga naturupplevelser.

Monteverdes molnskog

Regnskogen i Monteverde ligger på 1 440 meters höjd och är också känd som ”skogen i skyarna”. Läget och den höga luftfuktigheten ”fångar” fukten som ger regnskogen sin karakteristiska dimma.

Dimman bidrar till det komplexa ekosystem som finns i regnskogen, där det finns mer än 100 däggdjursarter och mer än 2 500 olika växtarter, bland annat 420 orkidé-arter. Dessutom finns det mer än 400 olika fågelarter i regnskogen, och därför är platsen ett riktigt paradis för fågelintresserade.

I Monteverde har du möjlighet att uppleva den mystiska molnregnskogen från ovan under en nervkittlande vandringstur på hängbroar, som sträcker sig mellan trädtopparna.

Nationalparken Tortuguero

Nationalparken Tortuguero består av ett område som är 77 032 hektar stort och har en kuststräcka på 35 kilometer. Här finns både mangroveskog, sumpmark, laguner, floder, tropisk regnskog och stränder.

Nationalparkens biologiska mångfald och ekosystem ger goda möjligheter att uppleva parkens rika djurliv med exempelvis mer än 300 fågelarter, tre aparter, tapirer, sengångare och många fler.

Nationalparken är dock särskilt känd för att vara en av de viktigaste platserna i världen för havssköldpaddorna att lägga sina ägg i sanden. Det är en otrolig upplevelse att se äggen kläckas och de små sköldpaddorna som beger sig ut i havet för första gången.

Corcovado nationalpark

I den södra delen av Costa Rica, på Osahalvön vid Stillahavskusten, hittar du en av Costa Ricas största och vackraste nationalparker, Corcovado nationalpark.

Här väntar dig drygt 41 000 hektar unikt ekosystem med regnskog, floder och stränder som bara väntar på att utforskas.

Den nästan orörda nationalparken rymmer ett fantastiskt djurliv och du kan bland annat få se den fascinerande röda aran, apor, tapirer, sömngångare och om du har tur den sällsynta jaguaren, pumor och ozeloter. Om du besöker nationalparken i valsäsongen mellan december och mars samt från juli till november kan du också ha turen att få uppleva valar.

San Gerardo de Dota

Drygt 2 timmar från San José, i Talamancabergen en bit bort från de vanliga vägarna, hittar du en av Costa Ricas andra pärlor: staden San Gerardo de Dota.

San Gerardo de Dota är en vacker liten stad, omgiven av frodiga bergssidor som mest av allt får staden att likna en stad i alperna.

Området är ett äkta paradis för fågelintresserade och en av höjdpunkterna här är att upptäcka den vackra quetzal-fågeln i den frodiga molnregnskogen, som omger staden.

Arenal-vulkanen

Den 1 650 meter höga, kägelformade Arenal-vulkanen är Costa Ricas mest kända vulkan. Den vackra vulkanen hade ett våldsamt utbrott 1968, men har sedan 2010 varit inaktiv. Men den är fortfarande en helt otroligt syn.

Vulkanen ligger i nationalparken Arenal Volcano. Här hittar du faktiskt nästan tre fjärdedelar av de 850 olika fågelarter som lever i Costa Rica.

Vid foten av vulkanen ligger den lokala staden La Fortuna. Det är en charmig stad med enkel åtkomst till omkringliggande vattenfall, varma källor och andra spännande aktiviteter, till exempel

 • La Catarata de la Fortuna, ett vattenfall som faller 70 meter ner i en lagun, där du har möjlighet att bada.
 • Varma källor, även kallade hotsprings, är pooler som värms upp naturligt av områdets termiska aktivitet.
 • Dessutom erbjuds åtskilliga aktiviteter, som mountainbike, kajakpaddling, ridning, kvällssafari och mycket mer.

Solsemester i Costa Rica

Med sina “rika kuster” och vackra stränder är Costa Rica en fantastisk plats att avsluta med en solsemester. Du kan till exempel avsluta din resa i Playa Sámara eller Manuel Antonio.

Playa Sámara

På Nicoyahalvön, ut mot Stilla havet, hittar du den lilla, mysiga semesterstaden Sámara. Kuststaden är framför allt känd för sin långa, breda sandstrand Playa Sámara, som är en av de mest säkra stränderna att bada vid i Costa Rica.

Tillbringa dina dagar med att koppla av vid poolen eller under de vajande palmerna på den breda sandstranden, eller köp till en av våra extra utflykter. Du kan bland annat ro kajak till ön Chora, där du kan koppla av på stranden eller utforska livet under havsytan under en snorkeltur.

Sámara är en livlig stad med ett fint urval av butiker, barer och lokala restauranger, där du kan njuta av havets alla läckerheter.

Manuel Antonio

I västra Costa Rica, ut mot Stilla havet, ligger Manuel Antonio. Här kan du kombinera en avkopplande solsemester vid stadens fantastiska stränder med ett besök till den berömda nationalparken med samma namn.

Själva staden är inte särskilt stor, men har flera butiker och trivsamma restauranger med mat i alla prisklasser. Längs kusten hittar du den kilometerlånga, vackra sandstranden Playa Espadilla, som är fantastisk för några dagars avkoppling och upplevelser.

Tillbringa dina dagar i staden med att bada i det turkosa vattnet och besöka Manuel Antonio nationalpark. Parken rymmer en imponerande flora och fauna, som är värd att utforska. Glöm inte dina badkläder, för inne i nationalparken ligger Playa Manuel Antonio som flera gånger har utsetts till en av världens bästa badstränder.

Andra höjdpunkter på Costa Rica

På Costa Rica kan du också besöka:

 • Rincón de la Vieja nationalpark:
  Nationalparkens största attraktion är den aktiva vulkanen Rincón de la Vieja, men du hittar också ett rikt djurliv och Costa Ricas nationalblomma, orkidén Cattleya Skinneri, i parken.
 • Guayabo de Turrialba:
  Norr om Turrialba hittar du Costa Ricas största och viktigaste arkeologiska område. I Guayabo de Turrialba hittar du ruinerna efter en mer än 3 000 år gammal precolumbiansk stad, som var bebodd mellan 1 000 år f.v.t. till cirka 1 400 e.v.t.
 • Cahuita nationalpark:
  I den södra delen av Costa Rica, vid den karibiska kusten, hittar du Cahuita nationalpark – en biomångfaldig park som bland annat består av regnskog och ett enormt marinområde. 1970 etablerades Cahuita nationalpark som ett nationellt monument för att bevara det vackra korallrevet, som skyddar det stora havslivet. Nationalparken bjuder på fantastiska vandringsturer och enastående snorkling.

Vill du veta mer om våra rundresor?

Om du vill veta mer om våra resor, tryck på ”läs mer” under de enskilda resorna högre upp på sidan. På resans sida får du mer information om:

 • Höjdpunkter på resan
 • Aktuella priser, som beror på avgångsdatumet
 • Vad som ingår i priset
 • Dagsprogram för hela resan

Om du vill ha svar på de praktiska frågor som kan uppstå, till exempel om vädret, visum, med mera, kan du gå in på vår hemsida med Praktisk information om Costa Rica.

Har du några frågor?

Om du har frågor om Kuba eller våra andra resmål i Syd- och Centralamerika, är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som har många års erfarenhet av alla våra resmål.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.