TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Zambia

På våra resor till Zambia kommer du att uppleva makalös natur vid de fantastiska Victoriafallen, som tar andan ur alla besökare.

Våra resor till Zambia och Victoriafallen bjuder dessutom på flera kombinationsmöjligheter, till exempel safari i Sydafrika eller Botswana, storstadssemester i Kapstaden eller solsemester på Mauritius.

Se alla våra resor till Zambia nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Zambia
Zambia

Resor till Zambia

På våra resor till Zambia kommer du att uppleva makalös natur vid de fantastiska Victoriafallen, som tar andan ur alla besökare.

Våra resor till Zambia och Victoriafallen bjuder dessutom på flera kombinationsmöjligheter, till exempel safari i Sydafrika eller Botswana, storstadssemester i Kapstaden eller solsemester på Mauritius.

Se alla våra resor till Zambia nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du resa till Zambia

Zambia ligger i södra Afrika på gränsen till bland annat Zimbabwe och Tanzania.

Här hittar du några av Afrikas mest storslagna naturupplevelser.

Våra resor till Zambia tar med dig till området runt omkring vattenfallet Victoriafallen. Här får du uppleva vattenfallet, som är ett av Zambias absoluta måsten att besöka, men området bjuder också på många andra storslagna upplevelser. Du bestämmer själv vad du vill uppleva.

Victoriafallen

En av Zambias absoluta höjdpunkter är de imponerande Victoriafallen.

Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.

Vattenfallet breder ut sig över 1,7 kilometer och varje sekund faller mer än 1 000 kubikmeter vatten ca 100 meter ner i ravinerna. Dessutom reser sig vattenstänken flera hundra meter upp i luften över vattenfallen. Det hela ser ut som rök, vilket har gett vattenfallet det lokala namnet ”Mosi-oa-Tunya”, som betyder ”den dundrande röken”.

Det är fantastiskt att uppleva detta majestätiska vattenfall på nära håll, till exempel på en promenad omkring vattenfallet. Du kan också köpa till en helikoptertur över vattenfallen, som enligt oss är ett av de bästa sätten att uppleva vattenfallet på. Här kan du uppleva vattenfallets storslagenhet när du ser dess fullständiga storlek uppifrån.

Zambezifloden

Zambezifloden, som är den fjärde längsta floden i Afrika, forsar 2 700 km genom landet – från norra Zambia till Indiska oceanen.

Floden bjuder på många intressanta upplevelser. Det är till exempel möjligt att åka på flodsafari på den delen av Zambezifloden som ligger närmast Victoriafallen, och här finns det möjlighet att komma nära öarna, som ligger ovanför vattenfallet. Härifrån får du en fantastisk utsikt över de regnbågar som vattendropparna från vattenfallet skapar på himlen. Om du har tur kan du få se krokodiler och flodhästar i vattnet, eller elefanter vid flodstranden.

Om du vill vara aktiv kan du också åka kanot på floden, vilket sägs vara ett av de bästa sätten att uppleva floden och dess djurliv på. Här får du verkligen uppleva naturen och du får en inblick i hur David Livingstone 1855 hittade det berömda vattenfallet från en kanot.

Elephant Café

Inte långt från Livingstone, vid Zambeziflodens bredd, hittar du Elephant Café.

Här lever 10 elefanter. Några av elefanterna har räddats från tjuvjägare medan andra är födda i fångenskap och kan inte överleva i det vilda. Elefanterna vandrar fritt omkring i området och går in och ut från bushen som de vill, men deras starka anknytning till djurskötarna gör att de alltid kommer tillbaka. Här kan du interagera med elefanterna, till exempel genom att mata dem. Det är en fantastisk upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Här finns också ett café, där du kan avnjuta din lunch med utsikt över Zambezifloden.

Kombinationsmöjligheter

Våra resor till Zambia erbjuds i kombination med olika upplevelser. Läs om några av upplevelserna nedan:

Upplevelser i Sydafrika

Börja din resa med att uppleva fantastiska Sydafrika, där en stor variation av upplevelser väntar.

Kombinera till exempel din resa till Zambia med safari i Kruger Nationalpark, som är Sydafrikas största nationalpark, eller det privata och malariafria vildreservatet Kariega Game Reserve.
Om du vill uppleva Sydafrika på egen hand kan du börja med en kör själv-resa på Garden Route, som är en vacker natursträcka på Sydafrikas sydkust, som bjuder på både fantastisk natur och ett intressant djurliv.

Sist men inte minst bjuder Sydafrika på en av världens mest intressanta storstäder – Kapstaden. Här kan du tillbringa dina dagar med att strosa runt och uppleva marknader, museer och de många fantastiska restaurangerna, eller åka på en av de många utflykterna som utgår från Kapstaden, till exempel till Robben Island.

Safari i Botswana

Kombinera din resa till Zambia med en safari i ett av Botswanas fantastiska naturområden.
En safari i Botswana är en mycket autentisk upplevelse, som under högsäsongen bjuder på en förhållandevis privat safariupplevelse.

I Chobe lever den största koncentrationen av elefanter i Afrika, så du kan garanterat uppleva de mäktiga djuren på nära håll. Men generellt har Chobe ett rikt djurliv, och du kan också möta zebror, lejon, gnuer, giraffer, flodhästar, leoparder och många fler djur.

Okavangodeltat står med på UNESCOS världsarvslista och är ett av Botswanas enastående naturområden. Deltat är ett av världens största våtområden och en stor vattenkälla för bland annat tusentals elefanter. Förutom att vara ett paradis för fågelintresserade och alla som älskar elefanter så kan du också ha turen att uppleva några av världens mest hotade däggdjur här, till exempel gepard, vit och svart noshörning och den afrikanska vildhunden.

Solsemester på Mauritius

Du kan välja att avsluta din resa till Zambia med en solsemester på exklusiva Mauritius, som ligger i Indiska oceanen.

Öriket bjuder självklart på fantastiska möjligheter för avkoppling antingen på den härliga sandstranden, där du får en fantastisk utsikt över det kristallklara vattnet, eller vid hotellets pool. Du kan också utforska Mauritius fantastiska natur, som bjuder på både berg, frodiga skogar, vattenfall och små laguner.

Har du frågor om Zambia?

En resa till Zambia garanterar fantastiska naturupplevelser.

Om du har några frågor om Zambia, de många olika kombinationsmöjligheterna eller något annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta den perfekta resan.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.