TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Övernattning: Uganda

Gorilla Safari Lodge

Bwindi Impenetrable nationalpark

Endast några minuter från Rushaga-porten till Bwindi Impenetrable nationalpark ligger den stämningsfulla Gorilla Safari Lodge på en grön bergssida. Lodgens läge på en sluttning ger en vacker utsikt över skogen och dess berg.

Lodgen består av 16 rymliga hyddor, som är en perfekt plats för avkoppling efter en spännande dag med gorilla-trackning. Samtliga hyddor har eget badrum och privat balkong med en fantastisk utsikt över den oförstörda, tropiska regnskogen.

I den största hyddan finns lodgens restaurang och bar med loungeområde. Här kan du njuta av en välförtjänt middag medan du tänker tillbaka på din händelserika dag i skogen. Du kan också skämma bort dig själv med en massage eller sätta dig vid den lilla brasan med utsikt över skogen.

Lodgen har gratis wifi i restaurangen och baren.

Pris för uppgradering från Haven Lodge/Ichumb, 2 nätter:
Deluxe Room Per person från:  2 900 kr

Haven Lodge

Bwindi Impenetrable nationalpark

Precis vid Bwindi Impenetrable nationalpark i västra Uganda hittar du härliga Haven Lodge. Läget i en sluttning precis över nationalparken ger lodgen en enastående utsikt över parken.

Från lodgens loungeområde och restaurang finns det goda möjligheter att njuta av utsikten medan du äter läckra rätter tillagade av ugandiska kockar som serverar både afrikanska och internationella rätter baserat på lokala råvaror. Lodgens restaurang packar dessutom matsäck åt dig som du kan ta med och äta när du ska på gorilla-tracking.

Efter en lång dags på jakt efter att få se gorillor kan du skämma bort dig själv med en avkopplande massage i lodgen eller koppla av medan du tänker tillbaka på din upplevelserika dag.


Ichumbi Lodge

Bwindi Impenetrable nationalpark

I utkanten av Bwindi Impenetrable nationalpark, endast 10 minuters promenad från Rushaga-porten in till parken, ligger trevliga Ichumbi Lodge på en frodig bergssida bevuxen med vackra växter och träd.

Alla rum har privat balkong, varifrån du har utsikt över det frodiga landskapet och Bwindi-skogens gröna träd. Dessutom har varje rum ett privat badrum med hårtork.

Huvudbyggnaden med restaurang, bar och loungeområde är placerad på toppen av sluttningen och ger dig inte bara en fantastisk utsikt utan även massor av ren, frisk luft från skogens många träd som du kan njuta av medan du äter en bit mat. Från huvudbyggnaden går en stig som tar dig direkt till Rushaga-porten och in i nationalparken.


Mahogany Springs Lodge

Bwindi Impenetrable nationalpark

På gränsen till Bwindi Impenetrable nationalpark, vid sidan av en liten flod, ligger den charmiga lodgen Mahogany Springs. Lodgen är den perfekta basen för ditt gorillatracking-äventyr, då den inte bara har en fantastisk utsikt över skogen. utan också ger möjlighet att stå ansikte mot ansikte med en gorilla, då dessa fredliga varelser gärna besöker lodgen ibland.

Samtliga av lodgens rymliga, hyddor med halmtak i traditionell afrikansk stil har myggnät över sängen, privat badrum med fina terrakottadetaljer och egen balkong med utsikt över den grönskande skogen.

I anslutning till huvudbyggnaden finns en stor panoramaterrass, som sträcker sig hela vägen längs byggnadens framsida, där du kan njuta av utsikten över skogen medan du lyssnar till skogens fåglar och brusande flod. Härute bland naturens avkopplande ljud kan du också äta din frukost och middag eller dricka ditt eftermiddagste. Du kan också välja att äta inomhus i värmen från den glödande brasan. Frukost, lunch, eftermiddagste och middag ingår.

Efter middagen kan du koppla av vid brasan med en bra bok eller ett brädspel, eller slå dig ner i en av sofforna på terrassen och se ut över skogen.

Lodgen har gratis wifi i huvudbyggnaden.

Pris för uppgradering från Haven Lodge/Ichumbi Lodge, 2 nätter:
Deluxe Room Per person från:  3 800 kr

2 Friends Beach Hotel

Entebbe

Det mysiga hotellet 2 Friends Beach Hotel ligger endast 10 minuter med bil från flygplatsen i Entebbe. Med sitt läge vid Victoriasjön har hotellet en vacker utsikt över sjön och den omkringliggande frodiga naturen.

Hotellet har endast 16 rum, vilket bidrar till att ge det en härlig hemtrevlig och intim atmosfär. Alla rummen är vackert inredda med färggrann konst på väggarna, dekorativa möbler och eleganta myggnät över alla sängar. Alla rum har dessutom eget badrum, tv och wifi.

Mitt i hotellets trevliga lilla trädgård ligger en pool bland palmträd och små buskar. Här kan du ta dig ett uppfriskande dopp eller koppla av på en av solstolarna medan du njuter av en kall drink från hotellets lilla bar.

Från restaurangen, som ligger nere vid sjökanten och hotellets privata strand, kan du smaka på den goda maten och smutta på en drink medan du njuter av den lätta brisen och den storslagna utsikten över sjön.


Mihingo Lodge

Lake Mburo Nationalpark

Precis vid Lake Mburo nationalpark hittar du härliga Mihingo Lodge i sluttningen av ett berg som skapades av granit för mer än 500 miljoner år sedan. Med sitt höga läge har lodgen en spektakulär utsikt över parken.

Från lodgens pool kan du njuta av den fantastiska utsikten över dalen nedanför där bufflar, impalor, vårtsvin, zebror och flera andra av savannens djur gärna samlas vid vattenhålet. På klippsidan kan du ha turen att se av de sällsynta klippspringarna som lever här.

Även i lodgens stråtäckta restaurang på toppen av berget kan du betrakta de mäktiga djuren vid vattenhålet och njuta av de storslagna solnedgångarna över parken medan du njuter av en av de läckra rätterna som gjorts av lokala råvaror och grödor från lodgens egna trädgård. En sval bris från Kachera-sjön gör dessutom restaurangen till den perfekta platsen att svalka dig på en varm dag.


Rwakobo Rock

Lake Mburo nationalpark

Rwaboko Rock är en charmig, liten familjeägd lodge som ligger precis utanför Lake Mburo nationalpark. Lodgen består av åtta hyddor som alla har eget badrum med dusch samt myggnät över sängarna. Rummen är enkelt inredda men fina och rena.

Utsikten från restaurangen tar andan ur de flesta. Ett vattenhål i närheten lockar till sig törstiga djur vid solnedgången, så du får ofta avnjuta din middag med utsikt över zebror och impalor.

Det finns wifi och eluttag i de gemensamma utrymmena och det finns även en liten svalkande pool.


Enjojo Lodge

Queen Elizabeth nationalpark

På gränsen till Ishasha-sektorn i Queen Elizabeth nationalpark ligger charmiga Enjojo Lodge mitt i den frodiga naturen med palmträd, gräsytor och en snabbt växande akaciaskog.

Den bördiga omgivningen runt lodgen lockar till sig ett rikt fågelliv och man kan dessutom ofta se elefantflockar, bufflar och antiloper i området. Gröna markattor, babianer och de östliga svartvita guerezorna går också att hitta i den omkringliggande naturen. Lodgens område är så stort att du kan ge dig ut och uppleva det fascinerande djurlivet på en guidad safari till fots utan att lämna området.

Själva lodgen är byggd av lokala hantverkare som uteslutande har använt lokala material för att passa omgivningarna. Dessutom är de flesta möblerna och dekorationerna handgjorda av lokalbefolkningen.

Från restaurangen och baren med stråtak kan du njuta av den smakrika, hemlagade maten eller en god drink medan du beundrar den vackra naturen och den lilla naturliga sjön.


Kingfisher Lodge Kichwamba

Queen Elizabeth Nationalpark

I västra Uganda, strax utanför Queen Elizabeth nationalpark, hittar du vackra Kingfisher Lodge. Med sin placering i en sluttning 250 meter ovanför slätten har lodgen en fantastisk utsikt över nationalparken.

Lodgen består av ”bandas”-hyddor som liknar karakteristiska hyddor från en liten afrikansk by. Från hyddorna, vissa med flera etage, som är utspridda i sluttningen har man vacker utsikt över slätterna och det traditionella afrikanska landskapet. Hyddorna innehåller 18 moderna rum inredda med sköna sängar och privat badrum.


Parkview Safari Lodge

Queen Elizabeth nationalpark

Parkview Safari Lodge ligger i utkanten av Queen Elizabeth nationalpark och har en spektakulär panoramautsikt över nationalparken och bergen. En bra dag kan du ha turen att från lodgen se elefanterna äta frukost i parken.

Från poolområdet kan du även ta in den storslagna utsikten medan du flyter runt i poolen eller vilar i en av solstolarna under ett parasoll. Bredvid poolen ligger lodgens restaurang, som erbjuder ett bredd utbud av autentiska afrikanska rätter samt mat från internationella kök. Råvarorna är färska och varje dag kommer lokala fiskare med färska fångster från bland annat Kazinga-kanalen och Edward-sjön.

Lodgen har dessutom många andra faciliteter, däribland bar, bastu, ångbastu, massage, presentshop, bibliotek och ett samlingsrum där du kan lära dig mer om nationalparken. Lodgen har wifi i alla gemensamma utrymmen.

Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14