TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Thailand

Thailand är ett drömresmål för alla åldrar.

På din resa till Thailand kan du uppleva kontrastfyllda storstäder, tempel, fantastiska nationalparker och inte minst stränder, som både tillsammans och var för sig kan stjäla ditt hjärta.

Se alla våra resor till Thailand nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Thailand
Thailand

Resor till Thailand

Thailand är ett drömresmål för alla åldrar.

På din resa till Thailand kan du uppleva kontrastfyllda storstäder, tempel, fantastiska nationalparker och inte minst stränder, som både tillsammans och var för sig kan stjäla ditt hjärta.

Se alla våra resor till Thailand nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du åka på semester till Thailand

Thailand har allt!

Här kan du besöka fascinerande bergsstammar, kontrastfyllda storstäder, fantastiska nationalparker, läcker mat och oändliga, vita sandstränder.

Thailand är ett spännande land och ett av Asiens främsta resmål. Oavsett om du föredrar att besöka storstäder, natur eller solsemester kan du vara säker på att få en semester för livet.

Våra rundresor i Thailand

På en rundresa i Thailand kan du se fram emot att uppleva en lång rad av Thailands största sevärdheter, bland annat den livliga huvudstaden Bangkok, floden Kwais rika historia och frodiga natur, samt de fantastiska stränderna i landets södra del.

Läs mer om utvalda höjdpunkter i Thailand nedan.

Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad och största stad och den kan verkligen få de flesta att tappa andan.

Här kan du besöka stora köpcentrum och arkitektritade skyskrapor som ligger sida vid sida med små butiker och gnistrande tempel. På stadens gator blandar sig doften från de många gatuköken med oset från den täta trafiken samtidigt som många båtar åker på kanalerna och orangeklädda munkar går kors och tvärs bland stressade affärsmän, skolbarn och turister.

I Bangkok hittar du massor av kontraster mellan det gamla och traditionella samt det nya och moderna som tillsammans blir en härlig blandning.

Se till exempel:

 • Kungapalatset Grand Palace, en av Bangkoks största sevärdheter. Palatset blev färdigställt 1782 och var kunglig bostad i 150 år. Inuti palatset finns Thailands heligaste Buddhastaty som är gjord av ett enormt stycke grön jade.
 • I Bang Yai kan du uppleva ett mycket annorlunda Bangkok med smala gator och en trafik väldigt olik den i centrum. Här kan du besöka Bangkoks näst största liggande Buddha i Wat Bang Yai (den största finns i Wat Pho).
 • Det stora nätverket av vattenvägar, eller ”klonger”. Åk i en traditionell thailändsk propellerbåt och upplev Thailand från vattnet. Du kan till exempel se att husen vetter mot vattnet i stället för mot land, något som vittnar om hur viktiga kanalerna är.
 • En av Bangkoks många marknader, där kan du köpa kläder och souvenirer eller äta på gatuköken. Besök till exempel: Chatuchak-marknaden, som har fler än 15 000 stånd och är en av de största helgmarknader i världen, eller en av de många flytande marknader, som av namnet antyder äger rum på vattnet.
 • Väl undangömt på andra sidan Chao Phraya-floden ligger ett av Bangkoks orörda hörn, Bang Kra Jao, som bara kan nås med båt. Här finns grön och vildvuxen natur med bananträd, vattenfall tjocka bambuträd. Åk på en fin cykeltur runt i byarna där du kan möta glada invånare och skymta Bangkoks skyline i bakgrunden.

Chiang Mai

Chiang Mai är Thailands näst största stad och här kan du, trots dess storlek, uppleva en lugn och ytterst charmig stad med en intressant kulturell bakgrund.

Från 1296 till 1768 var Chiang Mai huvudstad i Lannariket som sträckte sig ända till dagens Laos. Än i dag kan du märka av Lannarikets eftermäle, till exempel i den lokala maten.
I och runt om Chiang Mai kan du:

 • Se norra Thailands vackra och heliga tempel Wat Prathat Doi Suthep, som ligger på en bergsida i Doi Pui-nationalparken. Doi Suthep är en vacker, gyllene pagod från 1383 som innehåller reliker från Buddha. Från templet har du en vacker utsikt över Chiang Mai.
 • Besök en av Chiang Mais många marknader, till exempel Chiang Mais berömda nattmarknad. Här samlas lokalbor och besökare för att handla och äta på ett av de många gatuköken.
 • Uppleva Doi Inthanon nationalpark, som bland annat bjuder på Thailands högsta berg (2 565 m.ö.h.). Se fram emot att uppleva den vackra, vilda naturen under en vandringstur, till exempel på Kew Mae Pan-rutten, där du bland annat kan se fram emot en av norra Thailands vackraste panoramautsikter.

Solsemester i Thailand

I den södra delen av Thailand finns det goda möjligheter att avsluta resan med en solsemester på en av Thailands vackra stränder, antingen på fastlandet eller på en av de fantastiska öarna.

Du kan läsa mer om när det är bäst att besöka de olika solsemesterresmålen i vår praktiska information.

Solsemester i den thailändska gulfen (Koh Samui, Koh Phangan)

Åk på solsemester i den thailändska gulfen på den östra sidan av Thailand och upplev några av Thailands mest populära solsemesteröar, till exempel Koh Samui och Koh Phangan.

Här finns allt du drömmer om på en solsemester: långa, vackra sandstränder, turkosblått vatten och kokospalmer. Här har du möjlighet att koppla av på stranden, snorkla bland färgsprakande fiskar och vandra i den frodiga djungeln med vattenfall och utsiktspunkter!

Solsemester vid Andamansjön (Phuket, Khao Lak, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Mook)

På den västra sidan av Thailand, vid Andamansjön, finns det också några enastående solsemesterområden.

Det är bland annat här du hittar semesterparadiset Phuket, Thailands största ö, som imponerar med sin gyllene sand och skuggande palmer. Njut av semestern på stranden eller åk på en utflykt, till exempel till Phang Nga-bukten vars karakteristiska, imponerande kalkstensklippor reser sig lodrätt upp ur det smaragdgröna vattnet.

Andra upplevelser i Thailand

Thailand bjuder på massor av upplevelser utöver de som har nämnts ovan.

I Thailand kan du också uppleva detta:

 • Kwaifloden med omnejd, där övernattar du på ett flytande hotell – ett hotell byggt på timmerflottar på Kwaifloden. Se också Dödens järnväg, som byggdes under andra världskriget och går från Thailand till Myanmar. Det tog 18 månader att bygga den 415 km långa sträckan och fler än 100 000 dog under arbetet. Hellfire Pass var en av sträckans tuffaste passager att bygga.
 • Norr om Chiang Mai ligger Chiang Rai, alldeles på gränsen till Myanmar och Laos. Området kallas Gyllene triangeln och tidigare var platsen ett centrum för opiumhandel. Här finns enastående natur med dalar, berg och regnskog samt intressanta byar och ursprungsbefolkning. Besök det heliga, vackra templet Wat Phra Kaew och åk båt på Mekongfloden, som markerar gränsen till Laos.
 • Elefantreservatet ChangChill, där du kan få en inblick i de mäktiga jättarnas liv. Här lever elefanterna ett fridfullt liv och du kan som besökare observera dem på avstånd när de tar sig ett lerbad eller umgås med varandra. Reservatet öppnade 2017 i samarbete med World Animal Protection.
 • Khao Sok nationalpark, som är en av Thailands största och vackraste nationalparker. Upplev uråldrig, oförstörd regnskog där du kan möta det lokala djurlivet med bland annat makaker, eller ta en båttur på den stora Cheow Lan-sjön och upplev den vackra naturen från vattnet.
 • Den historiska ruinstaden Ayutthaya var Thailands huvudstad mellan 1350 och 1767. Själva parken bjuder på några imponerande tempel och ruiner, bland annat Wat Phra Sri Sanphet som står med på UNESCOS världsarvslista. Segla runt den historiska parken och upplev solnedgången över det imponerande Wat Chai Wattanaram, som för tankarna till Angkor Wat i Kambodja.

Få mer information om våra resor

Du kan också läsa mer om de enskilda rundresorna i Thailand genom att klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. Här får du ytterligare information om resans höjdpunkter, dagsprogram, priser och mycket annat.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om det praktiska gällande resor till Thailand på vår sida med praktisk information.

Om du har andra frågor om Thailand eller våra andra resor till Sydostasien, hur du beställer eller något helt annat, så får du gärna kontakta oss.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.