TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Kambodja

Kambodjas äldre och samtida historia avspeglar sig i landets sevärdheter, som är några av världens största.

På en resa till Kambodja kommer du att uppleva mytomspunna ruiner och kulturskatter, vackra byggnader från kolonialtiden och en gästfri befolkning.

Se alla våra resor till  Kambodja nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Kambodja
Kambodja

Resor till Kambodja

Kambodjas äldre och samtida historia avspeglar sig i landets sevärdheter, som är några av världens största.

På en resa till Kambodja kommer du att uppleva mytomspunna ruiner och kulturskatter, vackra byggnader från kolonialtiden och en gästfri befolkning.

Se alla våra resor till  Kambodja nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du resa till Kambodja:

Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Vietnam, Laos och Thailand. Det är ett historiskt spännande land med några av världens största sevärdheter. Här finns Sydostasiens största sötvattenssjö Tonle Sap, frodiga landskap längs Mekongfloden med risfält, peppar- och bananplantager och naturligtvis det världsberömda Angkor Wat.

Kambodja är kanske särskilt förknippat med Röda khmerernas regim mellan 1975 och 1979, men trots sin tragiska historia är Kambodja ett gästfritt land vars invånare välkomnar dig till ett upplevelserikt resmål fullt av historiska och kulturella sevärdheter.

Våra rundresor i Kambodja

Nedan kan du läsa mer om de höjdpunkter du kan uppleva på en av våra rundresor.

Angkor Thom och Angkor Wat

I norra Kambodja, norr om Siem Reap kan du uppleva Angkor-komplexet som är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Komplexet består bland annat av Angkor Thom, som från 1100-talet till 1300-talet var huvudstad i Khmerriket, ett av historiens största riken. Under sin storhetstid sträckte sig Khmerriket från Vietnam i öster till Myanmar i väster, och huvudstaden hade under sin storhetstid mellan 750 000 och en miljon invånare. I Angkor Thom kan du till exempel se Bayontemplet vars 216 stenhuvuden betraktar besökarna med gåtfulla leenden.

Söder om Angkor Thom ligger komplexets största attraktion, Angkor Wat, som är en av Kambodjas största sevärdheter och det mest praktfulla av alla tempel från Khmerriket. Det är ett arkitektoniskt mästerverk från 1100-talet som sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att uppföra. Angkor Wat är ett måste att besöka på din resa till Kambodja.

Phnom Penh

Phnom Penh är Kambodjas sprudlande huvudstad.

Staden drabbades hårt under de röda khmerernas regim från 1975 till 1979, men i dag är de breda boulevarderna återigen fulla av liv och rörelse, det handlas flitigt på marknaderna och de gamla förstörda byggnaderna har fått nytt liv.

Perioden är dock inte bortglömd och några av stadens sevärdheter vittnar om detta. Du kan till exempel besöka Tuol Sleng, museet för folkmordet, som under regimstyret var ett tortyrfängelse; eller Choeung Ek, även känt som ”Dödens Fält”, där 17 000 människor avrättades och kastades i massgravar. Även om det kan vara känslomässigt tunga besök är sevärdheterna en del av Kambodjas moderna historia.

Lyckligtvis har Phnom Penh också flera ”positiva” sevärdheter.

Mitt i staden ligger kungapalatset med den berömda silverpagoden, vars golv är belagt med 5 000 skärvor av rent silver. I byggnaden finns också en fantastisk buddhastaty i guld, klädd i mer än 9 500 diamanter.

Om du har tid över kan du besöka en av de lokala marknaderna eller prova på de kambodjanska maträtterna i ett av de många gatuköken, nudelshopparna eller restaurangerna.

Mekongdelfiner i Kratie

Mekongfloden är ungefär 4 500 km lång och rinner genom 6 länder, bland annat Kambodja.

Vid Mekongfloden hittar du den lilla staden Kratie. Hit reser de flesta för att få en glimt av de utrotningshotade Irrawaddydelfinerna – Mekongdelfinerna – som lever i floden i detta område. Irrawaddydelfinen har ett mycket karakteristiskt utseende med sin höga, runda panna. Den har inte heller den spetsiga nos som de flesta andra delfiner har.

Förutom delfiner bjuder detta område på den lilla mysiga ön Koh Trong. Ön har ett vackert landskap med risfält, små byar och en vänlig lokalbefolkning. Här kan du uppleva äkta ö-atmosfär, där all trafik består av cyklar, motorcyklar, tuk-tuker och oxkärror.

Solsemester i Kambodja

Kombinera din rundresa i Kambodja med en avkopplande solsemester – den perfekta avslutningen på en händelserik rundresa. Här kan du koppla av på vackra sandstränder med vajande palmer och turkosblått vatten.

Solsemester på Koh Rong

I Thailandviken utanför Kambodja ligger den lilla paradisön Koh Rong.

Ön är bara 78 km2 stor, men här finns hela 43 kilometer sandstränder. På den sydvästra sidan av ön ligger Sok San Beach som är en av öns vackraste stränder.

Förutom vackra sandstränder är Koh Rong täckt av frodig, grön djungel som du kan utforska till fots via små stigar. Det finns också goda möjligheter att utöva olika vattenaktiviteter. Du kan till exempel snorkla eller dyka bland färgglada tropiska fiskar och koraller. Eller så kan du hyra en kajak och utforska Koh Rongs kuster från vattnet.

Solsemester i Kep

I sydvästra Kambodja ligger den charmiga kuststaden Kep, en av Kambodjas bäst bevarade hemligheter.

Under kolonialtiden var staden en populär semesterstad för den franska eliten, men Keps charmiga semesterstämning försvann när Röda khmererna tog makten över landet 1975.

I dag är Kep på väg tillbaka på kartan med sin vackra strand, sitt franska arv och den fantastiska avslappnade atmosfären – det är perfekt att avsluta en upplevelserik resa i denna charmiga kuststad.

Andra höjdpunkter i Kambodja

Kambodja har många intressanta sevärdheter. På våra resor kan du också uppleva detta:

  • I nordvästra Kambodja ligger Siem Reap som är en språngbräda till Kambodjas största sevärdhet: Angkor-komplexet. Men staden i sig är mysig och lugn, med skuggiga alléer längs Siem Reap-floden, spännande marknader, den berömda cirkusen Phare och en fantastisk solnedgång vid antingen Phnom Bakheng eller Pre Rup.
  • Ett besök i en by är ett spännande möte med en vardag som ligger oändligt långt från livet här hemma. Vid ett bybesök har du möjlighet att möta lokalborna, såväl genom att delta i byns aktiviteter som när du äter en välsmakande lunch hemma hos en av familjerna i byn Observera att utflykten är en tillvalsutflykt.
  • Sjön Tonle Sap är Sydostasiens största sötvattenssjö. Varje år när regnperioden börjar vänder strömmen, och sjön växer så att den täcker upp till 10 000 km2 (drygt tre gånger så stor yta som under torrperioden). Här kan du uppleva små fiskebyar där husen står på pålar för att klara det stigande vattenståndet, som också bidrar till att förvandla gatorna i flera av byarna till små kanaler.

Kombinera med Vietnam eller Vietnam och Laos

Kombinera Kambodja med Vietnam eller med Vietnam och Laos, som tillsammans utgör det som tidigare hette Indokina.

Vietnam

I Vietnam kan du uppleva en mångfald utan dess like och UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Du kan bland annat se fram emot:

  • Hanoi, Vietnams huvudstad, som är en storstad full av kontraster och atmosfär. Här kan du uppleva en härlig blandning av vackra byggnader från kolonialtiden och historiska tempel som ligger sida vid sida med moderna byggnader.
  • Ha Long-bukten är en av Vietnams största sevärdheter och finns med på UNESCOs världsarvslista. I den cirka 1 500 km2 stora bukten reser sig grönklädda kalkstensklippor lodrätt upp i luften. Upplev bukten från ett traditionella fartyg i trä.
  • I centrala Vietnam kan du uppleva kolonialstaden Hoi An. Hoi Ans gamla stadsdel är ett av UNESCOs världsarv och staden är en av Asiens bäst bevarade historiska städer, eftersom den skonades från bomber under Vietnamkrigen. Här kan du också se det japanska, kinesiska och indiska inflytandet i byggnadsstilen.

Laos

I Laos hittar du det traditionella och autentiska Asien, och här får du uppleva en avkopplande atmosfär, som präglas av buddhistisk kultur och buddhistiska traditioner.

Luang Prabang var tidigare en kungastad och i dag finns den med på UNESCO:s världsarvslista. Staden är en unik blandning av fransk kolonialtidscharm och traditionell arkitektur. Om du går upp tidigt på morgonen kan du uppleva flera hundra munkar vandra genom stadens gator för att samla allmosor.

En bit utanför Louang Prabang kan du besöka det vackra vattenfallet Kuang Si, där det finns möjlighet att bada i de naturliga poolerna eller besöka centret för malajbjörnarna.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra resor till Kambodja? Under varje resa kan du läsa mer om dess höjdpunkter, se dagsprogram, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om Kambodja på vår sida med Praktisk information.

Om du har fler frågor om Kambodja, våra andra resmål i Ost- & Sydostasien eller om något helt annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.