TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Övernattning: Zambia

AVANI Victoria Falls Resort

Victoria Falls, Zambia

Det mysiga fyrstjärniga hotellet AVANI Victoria Falls Resort ligger, precis som sitt systerhotell The Royal Livingstone, inne i själva nationalparken Mosi-oa-Tunya.

Eftersom hotellet ligger mitt i en nationalpark innebär det också att du bor här tillsammans med alla djuren, och det är inte ovanligt att möta en zebra eller en impala på vägen till frukostbuffén.

Hotellet är inrett i en härlig blandning av klassisk afrikansk stil och orientaliska influenser – här får du charm och mysig atmosfär för hela slanten. Både par, familjer och soloresenärer känner sig välkomna på hotellet. Här finns en pool, lekplats till barnen, löp- och vandringsstigar till de vuxna, restaurang, bar, egen sjö, och som redan nämnt – tillgång till Mosi-oa-Tunya under dagtid.

Samtliga rum har eget badrum och toalett, kylskåp, luftkonditionering, säkerhetsbox, tv, te- och kaffekokare samt gratis wi-fi. Samtliga rum har dessutom antingen balkong eller direkt utgång till havet.

Uppgraderingsmöjligheter

The Royal Livingstone Hotel

Livingstone

Förställ dig att du vaknar när solen går upp. Utanför kan du höra fåglarna kvittra och en mild bris får trädens blad att vissla lätt.

Du öppnar din terrassdörr, och där står en zebra. Den betar lugnt. Bakom ett träd kan du skymta ännu en zebra. Plötsligt kommer en giraff gående. Den har visst fått syn på ett träd med särskilt goda blad.

Du går ner till ett loungeområde, som ligger vid Zambezifloden. Du sätter dig i en stol med utsikt över vattnet. Till höger kan du se hur floden försvinner långt in i landet. Till vänster… Du tar din kamera. Till vänster, några hundra meter från dig, dansar den mest perfekta regnbågen du någonsin har sett. Den går från flodens ena sida till den andra, och bildar en perfekt ram runt de flera hundra meter höga vattenstänken från de mäktiga Victoriafallen, som du har utsikt över här från hotellet.

Det är därför man väljer att bo på The Royal Livingstone.

Om du vill komma närmare vattenfallen kan du gå dit när som helst under dagtid. Det tar 10 minuter. Du bor nämligen inne i själva nationalparken och behöver inte betala inträdesavgift. Enklare och vackrare blir det inte!

Det femstjärniga hotellet är byggt i en exklusiv stil från kolonialtidens Afrika med mörka möbler och djurskinn, och lever upp till sina fem stjärnor på alla sätt och vis.

Här finns 173 rum som är fördelade i små hus i en parkliknande trädgård med 6–8 rum i varje hus. Alla rum har en egen terrass eller balkong med utsikt över Zambezifloden och är utrustade med luftkonditionering, säkerhetsbox och tv.

Varje litet hus har sin egen ”butler service”, så om du blivit blöt om fötterna på promenaden över bron Knife Edge vid vattenfallen ser hen till att lägga dina skor på tork.

Börja kvällen med en drink i solnedgången vid floden, eller kanske i de mjuka sofforna i det mysiga biblioteket, innan du går vidare till restaurangen. Här serveras internationella rätter, och du kan sitta både inomhus och utomhus.

På hotellet finns också ett spa, där du kan få massage. Du kan också välja att koppla av vid hotellets poolområde eller ta en promenad i ört- och rosenträdgården.

Det finns gratis wi-fi på hela hotellet.

Pris för uppgradering från Avani Victoria Falls Resort, 3 nätter:
Standardrum med frukost Per person från:  5 295 kr
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14