TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Safari i Sydafrika

Sydafrika bjuder på enastående safarier med storslagen natur, vilda djur och mångskiftande upplevelser, oavsett vart du åker.

Sydafrika är a world in one country, som ger dig massor av kombinationsmöjligheter för din safariresa.

Se alla våra resor till Sydafrika nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Sydafrika
Sydafrika

Safari i Sydafrika

Sydafrika bjuder på enastående safarier med storslagen natur, vilda djur och mångskiftande upplevelser, oavsett vart du åker.

Sydafrika är a world in one country, som ger dig massor av kombinationsmöjligheter för din safariresa.

Se alla våra resor till Sydafrika nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Varför ska du resa till Sydafrika?

Sydafrika är ett känt safariresmål där du kan uppleva grönskande natur, enastående kulturhistoria och en stor koncentration av vilda djur, bland annat The Big Five.

Landet är känt som “a world in one country”, vilket vittnar om de mångskiftande upplevelser som du hittar här. Därför är Sydafrika ett bra val för dig som önskar uppleva ett av Afrikas mest varierade djurliv, kombinerat med några av alla de andra upplevelser som landet har att erbjuda.

Våra safariresor i Sydafrika

Läs mer nedan om några av de höjdpunkter som väntar dig på safari i det sydafrikanska landet. Du kan utforska alla upplevelserna på de enskilda turerna.

Kruger Nationalpark

Den största delen av våra resor i Sydafrika tar dig på safari i Kruger Nationalpark och de angränsande privata viltreservaten (även kända som Greater Kruger).

Här hittar du ett imponerande naturområde med både tät vegetation, öppna slätter och skogsområden liksom floder som ger liv åt djuren i området. På Krugers savann finns rika möjligheter att se nationalparkens ikoniska djurliv, både de klassiska safaridjuren som giraffer, zebror och flodhästar och Afrikas Big Five samt mer hotade djurarter som vildhundar.

Kariega Game Reserve

Kariega Game Reserve ligger i Östra Kapprovinsen i hjärtat av den frodiga Kariega-dalen som är ett känt, malariafritt område, där du på safari i öppen jeep kan uppleva vilda djur på nära håll.

Kariega passar dig som drömmer om att få uppleva ett privat viltreservat med lyxigt boende och massor av game drives i en enastående, varierad natur med floder, skogsklädda kullar, grässlätter och givetvis massor av vilda djur i ett malariafritt område.

Kapama Private Game Reserve

I nordöstra delen av Sydafrika, i Limpopo-provinsen, hittar du det mer än 15 000 hektar stora Kapama Private Game Reserve.

Kapama är känt för att bjuda på ett personligt och intimt safariäventyr med massor av game drives i vackra landskap och med möjlighet att möta The Big Five, delta i bushpromenader och slappna av i de lyxiga omgivningarna i det 5-stjärniga viltreservatet. Här ingår allt!

Drakensberg

Längs panoramavägen kan du uppleva det vackra och dramatiska Drakensberg.

De röda bergen bildar en fantastisk kontrast till den omgivande gröna naturen och du kan se fram emot Blyde River Canyon – en av världens största raviner som imponerar med sina tre vackra utsiktspunkter God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och De Tre Rondaveller.

Kombinera din Sydafrika-safari med…

Våra safariresor i Sydafrika kan kombineras i ett otal variationer, beroende på vad du önskar uppleva. Under varje resa kan du se vilka möjligheter du har.

Läs mer om kombinationsmöjligheterna nedan.

Kapstaden

Kombinera din safari en resa till Kapstaden, Sydafrikas andra största stad. Staden bjuder på hisnande naturupplevelser, en fängslande historia och en mångsidig kultur som kan hålla dig sysselsatt i flera dagar.

Besök exempelvis Taffelberget (Table Mountain) som omringar staden och från vilket du har en fantastisk utsikt över både stad och det blå Atlanten. Eller Robben Island, som idag finns på UNESCOs lista över världens kultur- och naturarv och som nog är mest känd för sitt fängelse där Nelson Mandela satt i 18 år. Och du får inte heller missa chansen att njuta av Kapstadens rika kulturliv med otaliga restauranger och matmarknader, där du kan smaka på det sydafrikanska köket.

Välj en kombination med Kapstaden om du vill uppleva en sydafrikansk storstad som sjuder av stadsliv, vackra berg och en mängd historiska upplevelser.

Victoriafallen

Kombinera din safari med Victoriafallen och inkludera överväldigande naturupplevelser i din resa.

Det spektakulära vattenfallet Victoriafallen, ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. Vattenfallet är ett av de största i världen och en unik naturupplevelse. Det är en enorm upplevelse att se vattenmassorna vältra ut över kanten ner i den djupa Batoka-ravinen

Välj kombinationen med Victoriafallen om du vill kombinera din safari i Sydafrika med möjlighet till fler naturupplevelser i en annorlunda värld.

Safari i Botswana

Kombinera ditt äventyr i Sydafrika med en resa till Botswana. Här kan du åka på safari i fantastiska Chobe nationalpark, som är en av Afrikas bästa nationalparker.

Chobe Nationalpark erbjuder en oändligt vacker och orörd natur med ett spännande djurliv. Nationalparken är bland annat känd för sina många elefanter. Faktiskt finns här en av de största koncentrationerna av elefanter i Afrika.

Välj en kombination med safari i Botswana om du vill uppleva Botswanas vilda och orörda natur och utforska ännu fler av Afrikas unika naturupplevelser.

Solsemester på Mauritius

Kombinera din safari med en resa till Mauritius och se fram emot en avkopplande solsemester på exotiska Mauritius, en önation mitt i Indiska Oceanen.

Här kan du koppla av på de himmelska stränderna och delta i olika slags vattensporter, dykning och snorkling. Men här finns också en massa upplevelser där stranden inte ingår. Du kan bland annat uppleva den heliga Ganga Talao-sjön – en vacker kratersjö i hjärtat av Mauritius bergsområde eller den ikoniska Seven Coloured Earth Geopark med sina unika, geografiska formationer.

Välj en kombination med Mauritius om du vill använda den sista delen av din semester till att koppla av på stranden, omgiven av lyx.

Garden Route

Kombinera din safari med Garden Route och upplev en av världens vackraste kuststräckor.

Garden Route sträcker sig mellan Mossel Bay (Västra Kapprovinsen) och Storms River (Östra Kapprovinsen). Här kan du bland annat uppleva grottor och strutsar i världens strutshuvudstad i Oudtshoorn, den vackra lagunen samt skaldjursrestauranger i Knysna och valar i Hermanus.

Välj kombinationen med Garden Route om du vill kombinera din Sydafrikaresa med upplevelser på den unika kustvägen.

Sydafrikas vindistrikt

Kombinera med Sydafrikas idylliska vindistrikt som ligger en kort körsträcka från Kapstaden, där du kan provsmaka landets världsberömda viner.

Bland de populäraste distrikten hittar du Stellenbosch, Franschhoek och Paarl, där landskapen är fantastiska och vinet välsmakande. Under besöket upplever du såväl gamla, vitkalkade som modernare vingårdar som alla ligger i de allra charmigaste omgivningar.

Välj kombinationen med vindistrikten om du vill komplettera din resa med goda viner, god mat, historia och vacker natur.

Paketresor inklusive flyg

Alla våra resor till Sydafrika är paketresor.

Det vill säga att flyg (ut- och hemresa samt inrikesflyg), transfers på resmålet, boende samt schemalagda safari- och andra utflykter ingår i priset.

Se vår praktiska information om Sydafrika för frågor som rör din resa, såsom visum, vaccinationer o. likn.

Har du frågor om Sydafrika?

Om du har frågor om Sydafrika eller våra andra resmål i Afrika, Latinamerika, Asien eller Oceanien, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet och besöker regelbundet våra resmål så att de kan hjälpa till att hitta helt rätt resa för dig.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

 

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.