TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Safari i Botswana

På våra resor till Botswana upplever du ett av Afrikas mest exklusiva safariresmål.

Botswana bjuder på orörd natur och ett imponerande rikt djurliv, till exempel på safari i Chobe Nationalpark. Dessutom kan du kombinera Botswana med flera av våra andra resmål, så att du kommer hem med ännu fler fantastiska upplevelser.

Se alla våra resor till Botswana nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Botswana
Botswana

Safari i Botswana

På våra resor till Botswana upplever du ett av Afrikas mest exklusiva safariresmål.

Botswana bjuder på orörd natur och ett imponerande rikt djurliv, till exempel på safari i Chobe Nationalpark. Dessutom kan du kombinera Botswana med flera av våra andra resmål, så att du kommer hem med ännu fler fantastiska upplevelser.

Se alla våra resor till Botswana nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du resa till Botswana

Våra resor till Botswana bjuder på många autentiska upplevelser.

Du bör åka till Botswana, eftersom här finns några av Afrikas mest orörda och minst välbesökta nationalparker, och i stort sett alla Afrikas kända djurarter.

Botswana bjuder på oförstörd natur samt exceptionella safariområden. Nästan 20 % av landet är täckt av nationalparker och vildreservat, och det finns god möjlighet att uppleva det mycket varierande djurlivet.

Botswanas regering har lagt mycket energi på att bevara landets natur genom att begränsa antalet besökare i landet. Därför räknas Botswana också som ett av de mer exklusiva safariresmålen.

Safari i Okavangodeltat

Med sina 14 000 kvadratmeter är Okavangodeltat ett av världens största våtområden. Området ligger mitt i den annars torra Kalahariöknen, men översvämmas varje år av vatten som rinner hela vägen från bergen i Angola till Okavangofloden. Ungefär 6 månader senare, under torrperioden, rinner vattnet ut i ingenting i Botswana och skapar det vi känner som Okavangodeltat.

Deltat står med på UNESCOS världsarvslista och är ett enastående safariresmål. Förutom att vara en av de bästa platserna att se elefanter i Afrika är deltat även hem åt mer än 500 olika fågelarter och klassiska safaridjur som giraffer, flodhästar och zebror, samt flera av världens mest hotade djurarter, härunder vit och svart noshörning, gepard och den afrikanska vildhunden.

Safari i Chobe Nationalpark

Chobe Nationalpark ligger öster om det frodiga Okavango-deltat. Nationalparken är uppkallad efter den majestätiska Chobefloden, som ger liv åt den norra delen av Kalahariöknen, som utgör en stor del av Botswana.

Chobe Nationalpark är en av Botswanas bästa safariparker. Tack vare att regeringen har begränsat antalet besökare kan det kännas som att du får en privat safariupplevelse, även om du reser under högsäsongen.

I nationalparken lever den största andelen elefanter i Afrika, och vissa uppskattningar visar att det finns upp till 50 000 elefanter i parken. Förutom elefanter kan du möta stora flockar med bufflar, zebror, schakaler, hyenor, lejon, gnuer, giraffer, flodhästar och leoparder. Det finns också ett otroligt rikt fågelliv i Chobe. Här lever mer är 450 olika fågelarter, och du kan till exempel uppleva Botswanas vackra nationalfågel – blåkråkan.

Chobe bjuder både på traditionell safari på land och vattensafari på Chobefloden.

Kombinationsmöjligheter

Vi erbjuder flera kombinationsmöjligheter som gör det möjligt att få ännu fler upplevelser med dig hem från din resa i Botswana.

Victoriafallen i Zambia

Kombinera Botswana med en resa till Zambia, där du kan uppleva det fantastiska vattenfallet Victoriafallen.

Vattenfallet är ca 1,7 kilometer brett och består sammanlagt av sju vattenfall, där 500 miljoner liter vatten faller ner i den ca 100 meter djupa ravinen – varje minut. Det är en överväldigande upplevelse att komma riktigt nära inpå vattenfallet, till exempel under en promenad på Knife Edge Bridge.

Om du vill uppleva vattenfallet från en annorlunda vinkel kan du köpa till en helikoptertur, som ger dig ett unikt perspektiv på vattenfallets enorma storlek. Läs mer om dina tillvalsmöjligheter under resorna.

Sydafrika

Kombinera din resa till Botswana med Sydafrika, som bjuder på safari, kör själv-resa och storstadssemester.

I Kruger Nationalpark, Sydafrikas största nationalpark, kan du uppleva en stor koncentration av djur, till exempel big five-djuren, giraffer, zebror, gaseller och alla de andra fantastiska safaridjuren.

På Sydafrikas sydkust kan du uppleva lite av Sydafrika på egen hand på en kör själv-resa på Garden Route. Sträckan bjuder på varierande natur med stora kontraster mellan naturen vid kusten och inne i landet.

Upplev också Kapstaden – en av världens mest intressanta storstäder. Här får du en modern stad med spännande gator, där det finns små butiker, marknader, museer och mysiga caféer.

Mauritius

Avsluta din resa med en solsemester på Mauritius – det fantastiska öriket i Indiska oceanen.

Mauritius ligger i Indiska oceanen och bjuder på massor av avkoppling vid poolen eller på de vackra sandstränderna. Du kan också delta i olika typer av vattensporter eller åka på upptäcktsfärd runt omkring Mauritius, där du kan komma nära inpå Mauritius frodiga natur.

Har du frågor om Botswana?

Botswana är ett fantastiskt safariresmål, och du kommer utan tvekan hem med oförglömliga upplevelser i bagaget.

Om du har några frågor om Botswana, kombinationsmöjligheterna eller våra andra resor är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig att hitta den perfekta resan.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se alla bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring