TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Guatemala

Åk på en spännande resa till Guatemala och upplev landets enastående kulturarv, bildsköna natur och charmiga lokalbefolkning.

En resa till Guatemala är full av äventyr. Här kan du utforska imponerande regnskogar, mäktiga vulkaner och världsberömda ruinstäder.

Se alla våra resor till Guatemala nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Guatemala
Guatemala

Resor till Guatemala

Åk på en spännande resa till Guatemala och upplev landets enastående kulturarv, bildsköna natur och charmiga lokalbefolkning.

En resa till Guatemala är full av äventyr. Här kan du utforska imponerande regnskogar, mäktiga vulkaner och världsberömda ruinstäder.

Se alla våra resor till Guatemala nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Varför ska jag resa till Guatemala?

Guatemala är ett fantastiskt resmål för dig som drömmer om avkoppling och upplevelser i unika omgivningar.

Här kommer du nära inpå landets välkomnande kultur och spännande kontraster som gör Guatemala till ett av de mest fascinerande länderna i Centralamerika att resa runt i.

Välj en resa till vackra Guatemala och utforska de frodiga regnskogarna, uråldriga mayaruinerna och vackra vulkanerna. Koppla av i exotiska omgivningar eller upplev de fascinerande kolonialstäderna med färgstarka marknader.

Med en resa till Guatemala får du garanterat en unik semester med upplevelser för livet!

Vad kan jag uppleva i Guatemala?

På våra resor till Guatemala får du uppleva ett världsberömt kulturarv, fantastisk natur och en välkomnande lokalbefolkning.

En resa till Guatemala har något för alla smaker. Utforska de gamla mayapyramiderna och de fantastiska templen som ligger dolda i de lummiga regnskogarna. Ta en promenad i en vacker kolonialstad och upplev den speciella atmosfären på de färgrika marknaderna. Ta en paus på ett charmigt café och smaka på det lokala kaffet.

Nedan kan du läsa mer om några av landets fantastiska höjdpunkter.

Tikal nationalpark

En resa till Guatemala är inte komplett utan ett besök i den spännande nationalparken Tikal som ligger i hjärtat av djungeln i norra Guatemala.

Här kan du utforska den ikoniska mayastaden som består av vackra pyramidruiner och mäktiga tempel som ligger utspridda i regnskogen. Nationalparken är så unik att den har blivit upptagen på UNESCOs världsarvslista.

Platsen vittnar i hög grad om Guatemalas unika historia och kulturarv som präglas av den tidiga mayacivilisationen, som hade sin storhetstid omkring 600-900 enligt vår tideräkning. Som mest hade staden Tikal uppemot 100 000 invånare.

I dag är cirka hälften av Guatemalas befolkning ättlingar till den gamla mayacivilisationen, och mayakulturen är därför fortfarande en stor del av det guatemalanska samhället.

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala är en charmig stad från kolonialtiden i Guatemala och anses vara en av de vackraste städerna i hela Latinamerika.

Staden har en alldeles speciell atmosfär som vittnar om Guatemalas förflutna som spansk koloni. Här klapprar hästvagnarna mot de mysiga kullerstensgatorna som är fulla av färgglada byggnader från kolonialtiden, spanska barockkyrkor och pulserande marknader.

Antigua Guatemala är en av de mest välbevarade städerna från kolonialtiden i hela Latinamerika, och kanske också en av de charmigaste. Staden är full av caféer på gamla innergårdar och vacker arkitektur, och har en vänlig lokalbefolkning.

Antigua Guatemala är dessutom helt fantastiskt beläget eftersom staden är omgärdad av tre enorma vulkaner som kan beundras från stadskärnan.

Kort sagt är denna fantastiska kolonialstad ett måste på resan till Guatemala!

Lago Atitlán

Lago Atitlán är en storslagen, spegelblank sjö omgiven av enorma vulkaner. Utöver att vara Centralamerikas djupaste sjö är Lago Atitlán också ett av de vackraste naturområdena man kan besöka.

Mellan vulkanernas sluttningar ligger små mayabyar där de lokala bönderna odlar den bördiga vulkanjorden. Invånarna här är ättlingar till mayacivilisationen, vilket syns på deras färgglada kläder.

Byn Panajachel är en av de mest idylliska platserna vid sjön. Här har man en helt unik utsikt mot de höga vulkanerna som omgärdar den fantastiska sjön.

Kombinera Guatemala med Mexiko

Båda våra resor till Guatemala kombineras med en resa till Mexiko. När du väljer en av våra resor till Guatemala får du därför uppleva det bästa Guatemala och Mexiko har att erbjuda.

I Mexiko kan du bland annat uppleva:

  • Den pulserande storstaden Mexico City som bjuder på allt från vackra historiska byggnader till kulinariska upplevelser.
  • Den vackra Yucatán-halvön som är världsberömd för sina härliga sandstränder, bland annat Playa del Carmen, och imponerande ruiner från de gamla mayacivilisationerna, däribland Chichén Itzá som är en av Mexikos största sevärdheter.
  • Det otroliga vattenfallet Agua Azul som med sina fler än 500 stora och små vattenfall är en av de mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko.

Om du har några frågor om våra rundresor i Guatemala:

Vi har samlat all praktisk information om resor till Guatemala på sidan ”Praktisk information om Guatemala”.

Våra resekonsulter är redo att svara på alla dina frågor om Guatemala, bokning eller våra andra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se alla bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.