TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Kenya

På våra resor till Kenya kommer du att uppleva ett imponerande rikt djurliv, världsberömda nationalparker och en vacker natur. Detta gör att landet passar för både safari och solsemester.

Kenya är ett av Afrikas mest populära safariresmål. Här kan du uppleva ett ikoniskt djurliv, enastående natur och tidlösa kulturer.

Se alla våra resor till Kenya nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Kenya
Kenya

Resor till Kenya

På våra resor till Kenya kommer du att uppleva ett imponerande rikt djurliv, världsberömda nationalparker och en vacker natur. Detta gör att landet passar för både safari och solsemester.

Kenya är ett av Afrikas mest populära safariresmål. Här kan du uppleva ett ikoniskt djurliv, enastående natur och tidlösa kulturer.

Se alla våra resor till Kenya nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Varför ska du resa till Kenya?

Kenya är ett spännande safariresmål i den östra delen av Afrika och ligger vid ekvatorn, längs Indiska oceanen.

Du kan besöka Kenya året runt och landet är ett självklart val om du vill uppleva en traditionell och äventyrlig safariresa. Här finns stor variation av natur och ett fantastiskt djurliv.

Vad kan du uppleva på safari i Kenya?

Kenya är ett av våra mest populära resmål där du kan uppleva djur och natur på nära håll.

Din safariresa kommer att utgå från en eller flera av Kenyas mest berömda nationalparker. Du kan exempelvis åka på safari i Masai Mara National Park, som är den kenyanska delen av den berömda Serengeti National Park.

Kenyas många nationalparker har en sak gemensamt: De har alla stora bestånd av vilda djur. Men det är också den enda likheten. Medan exempelvis Amboseli National Park är mest känt för sina elefanter, kommer du i Lake Naivasha att möta massor av flodhästar och ett rikt fågelliv.

Se vilka nationalparker du har möjlighet att besöka under respektive resa.

Kenyas höjdpunkter:

Våra gästers favoritplatser i Kenya varierar nästan lika mycket som landets natur. Dock uppskattar våra gäster följande särskilt mycket:

  • Karen Blixens Museum vid foten av Ngong Hills
  • Besök i en massajby där du möter den lokala krigsstammen, massajerna
  • Den stora migrationen av gnuer och zebror i Masai Mara National Park
  • Luftballongsafari över savannen i soluppgången
  • De stora elefantflockarna i Amboseli National Park

Kenya kommer utan tvekan att berika dig med många upplevelser och ge dig många minnen att bära med dig hem.

Kombinationsmöjligheter till safari

Det finns möjlighet att kombinera din resa till Kenya med solsemester på vackra stränder i Mombasa eller på Zanzibar.

Safari och solsemester i Mombasa

I Mombasa kan du slappna av i de vackraste av omgivningar med kilometerlånga sandstränder som sträcker sig längs Indiska Oceanen. Mombasa har allt man kan drömma om på en solsemester: kritvita sandstränder, azurblått hav och ett underbart korallrev som är perfekt för snorkling.

Från Mombasa är det möjligt att åka på flera olika halv- och heldagsutflykter. Åk till exempel på en tur till Wasini Island eller på rundtur i Mombasa. Du kan se alla valmöjligheter för de resor som inkluderar solsemester i Mombasa.

Safari och solsemester på Zanzibar

Avsluta din Kenyaresa med solsemester på Zanzibar, 50 km från Tanzanias kust. Zanzibar ligger vid Indiska oceanen och är den perfekta ön för en solsemester. Där finns sandstränder, kokospalmer och blått vatten så långt ögat kan nå.

På Zanzibar har du möjlighet att åka på en av våra tillvalsutflykter. Se alla valmöjligheter för de resor som avslutas på Zanzibar.

Har du frågor angående Kenya-safari?

På sidan Praktisk information om Kenya har vi svarat på många av de frågor som kan uppstå när man ska på en safariresa till Kenya, bland annat frågor om visum, vaccinationer och klimat.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av Kenya och våra andra resmål i Afrika. Vi testar alla våra resor, bl.a. för att kunna bemöta de frågor som kan uppstå när man förbereder sig inför en resa till Afrika.

Har du bokningsfrågor gällande resor till Kenya eller våra andra populära resmål? Undrar du något annat? Då är du mer än välkommen att kontakta oss.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

 

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.