TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias djurliv, fantastiska nationalparker och vita sandstränder säkerställer att din resa till Tanzania blir en upplevelse för livet.

Se alla våra safariresor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Tanzania
Tanzania

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias djurliv, fantastiska nationalparker och vita sandstränder säkerställer att din resa till Tanzania blir en upplevelse för livet.

Se alla våra safariresor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Våra safariresor i Tanzania

Därför ska du välja en safari i Tanzania

Drömmer du om en safari i Afrika så är Tanzania ett populärt val.

Tanzania är en av världens bästa safaridestinationer, och landet bjuder på mängder av unika upplevelser. Här kommer du riktigt nära ett imponerande djurliv samt en omväxlande och vacker natur med både berg, naturreservat och insjöar. En resa till Tanzania garanterar fantastiska upplevelser året runt – även i regnperioden.

Våra safariresor i Tanzania

Vi erbjuder ett brett urval av safariresor i Tanzania – både med och utan solsemester.

Nedan kan du läsa mer om några av höjdpunkterna som väntar dig i det östafrikanska landet. Du kan utforska alla dessa upplevelser på de enskilda turerna.

Serengeti nationalpark

På en stor del av våra resor åker du på safari i Serengeti, vilket är den mest kända nationalparken i Tanzania och själva urtypen för en afrikansk safari.

Nationalparken står med på UNESCOs lista över världsarv och är känd för den årliga migrationen av miljontals zebror och gnuer. Se fram emot att uppleva ändlösa slätter och en himmel som aldrig tycks ta slut.

Ngorongorokratern

Ngorongorokratern, som ligger i Ngorongoro Conservation Area, är en slocknad vulkan och den största intakta kratergrytan – kalderan – i världen.

Precis som Serengeti står Ngorongoro med på UNESCOs världsarvslista, bland annat för att flera hotade djurarter bor här, till exempel den svarta noshörningen. Ett roligt faktum är att det enda klassiska safaridjuret man inte kan hitta i kratern är giraffen. Detta eftersom kraterryggen är för brant för giraffen att vandra nedför med sina långa ben.

Solsemester i Zanzibar

Kombinationen med Tanzania och Zanzibar är ett populärt val bland många av våra gäster.

Zanzibar ligger knappt 50 kilometer från Tanzanias kust och består av kilometer efter kilometer av kritvita sandstränder som sträcker sig utmed Indiska oceanen. På Zanzibar kan du uppleva total avkoppling omgiven av kokospalmer och azurblått vatten.

Om du inte vill ligga på stranden hela dagen kan du gå på sightseeing i huvudstaden, Zanzibar, där du bland annat kan uppleva Zanzibars gamla stadsdel Stone Town. Zanzibar kan dessutom kombineras med en safari i Kenya. Se alla våra Tanzania och Zanzibar-resor.

Andra höjdpunkter på en safari i Tanzania

En safari i Tanzania bjuder på massor av upplevelser i landets spännande nationalparker.

  • Åk till södra Tanzania och upplev Tanzanias största nationalpark, Nyerere. Där väntar autentiska upplevelser som du inte behöver dela med så många andra.
  • Se stora flockar av elefanter i Tarangire nationalpark, som även bjuder på vackra och varierade landskap och ett otroligt fågelliv.
  • I Tanzanias minsta nationalpark Lake Manyara, som ligger vid Great Rift Valleys västra sluttningar, kan du uppleva den vackra sjön med samma namn som bland annat är känd för sina trädklättrande lejon.
  • Vill du ha lite mer äventyr på din resa kan du välja till en ballongsafari, där du svävar över slätterna i Serengeti.
  • I Tanzania övernattar man ofta i wildcamps – ett läger som ligger mitt i den vilda naturen och som ger dig chansen att komma riktigt nära den afrikanska naturen.

Kombinera din Tanzania-safari med …

Vi erbjuder flera olika kombinationsmöjligheter till utvalda safariresor i Tanzania. Se vilka möjligheter du har på varje resa.

Upplevelser i Stone Town

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town – Zanzibars gamla stadsdel som med sina snirkliga gator och vackra dörrar kan få de flesta att förälska sig i staden. Staden står med på UNESCOS världsarvslista och är på många sätt en upplevelse för alla sinnen med sina dofter, ljud och färger, sin historia och kultur.

Massajäventyr på Osiligilai Maasai Lodge

Kom riktigt nära massajkulturen och få en inblick i massajernas seder och traditioner i Osiligilai Maasai Lodge. Lodgen är vackert belägen i ett gräslandsområde med öppna vidder och med utsikt över Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. En vistelse här är ren njutning.

Gorillasafari i Uganda

Fullända din resa och kombinera din Tanzania-safari med ett besök i Uganda. Här spanar du efter de spännande bergsgorillorna i nationalparken Bwindi Impenetrable, där nästan hälften av världens vilda bergsgorillor lever.

Boka safari i Tanzania inklusive flyg

Alla våra safariresor till Tanzania är paketresor.

Det innebär att när du bokar en safariresa så ingår flyg (ut- och hemresa samt inrikesflyg), transfer på resmålet, boende, schemalagda safarier och andra utflykter i priset.

Du kan dessutom gå in på vår sida med praktiska information om Tanzania och se vad du måste stå för själv (det kan vara saker som visum, vaccinationer och liknande).

Svar på vanliga frågor om safari i Tanzania

Var ska man åka på safari i Tanzania?

Tanzania bjuder på många spännande safariparker och vilken du ska välja beror helt på vad du vill uppleva.

De flesta reser i det man kallar för ”northern circuit” – alltså i norra Tanzania, där du bland annat hittar Serengeti, Ngorongorokratern, Manyarasjön och Tarangire. Du kan också resa till södra Tanzania, där du bland annat hittar Nyerere nationalpark (tidigare känd som Selous Game Reserve).

Om du drömmer om att uppleva den stora gnumigrationen på din resa till Tanzania ska du åka på safari i Serengeti eller Ngorongorokratern. Vill du gärna se elefanter är Tarangire nationalpark ett bra val, medan Manyarasjön bjuder på ett brett urval av fågelarter.

Vi erbjuder safari både norr och söder och våra resor kombinerar normalt flera olika nationalparker, vilket ger dig en bred inblick i Tanzanias natur och djurliv.

Hur mycket kostar en safari?

Priset för safari i Tanzania varierar beroende på resans längd, program och avresedatum.

Alla våra safariresor inkluderar flyg, transfer, safari, nationalparksavgifter med mera.

Det är dyrare att resa i högsäsongen, till exempel på sommarsemestern samt över jul och nyår, och billigare utanför högsäsongen. Det är normalt billigast att åka på safari i Tanzania i april och maj. Du kan se från-priser för de enskilda safariresorna på vår webbplats.

Hämta ett erbjudande för att få det slutliga priset baserat på avresedatum, flygplats och eventuella anpassningar/uppgraderingar.

När är det bäst att åka på safari i Tanzania?

Du kan åka på safari i Tanzania hela året och alla månader bjuder på fantastiska upplevelser.

Många av våra gäster föredrar att resa i torrperioderna (januari till februari samt juni till oktober), då vädret historiskt sett är varmare och torrare.

När du åker på safari i torrperioden kan djuren kan vara enklare att se eftersom de samlas kring vattenhålen, i synnerhet i slutet av torrperioden.

Du kan dock resa i regnperioden och komma hem utan att ha upplevt regn. I regnperioden kommer regnet oftast som massiva skyfall som varar i några timmar, varefter det klarnar upp igen.

Hur ska man klä sig när man ska åka på safari?

Det finns inga regler för hur du ska klä dig när du åker på safari. Vi rekommenderar dock att du klär dig i ljusa eller neutrala färger. Undvik skarpa, klara färger och vitt, mörkblått och svart – i synnerhet mörkblått och svart kan dra till sig tsetseflugor.

Läs mer om hur man ska klä sig och få vår packlista till safari i Tanzania här.

Är det säkert att åka på safari i Tanzania?

Ja, det är helt tryggt att åka på safari i Tanzania.

Djuren är vana vid att se bilar i närheten och upplever dem inte som ett hot. Dessutom har våra guider en djup insikt i djurens beteende och parkernas regler. På de övernattningsställen som inte är inhägnade blir du dessutom alltid eskorterad av en massaj efter mörkrets inbrott. 

Hur lång tid ska man lägga på en safariresa?

Vi rekommenderar att du har tre till fyra dagar med safari, när du väl har rest så långt. Vår kortaste safariresa i Tanzania varar i sju dagar (inklusive ut- och hemresa) och inkluderar fyra dagar med safari i bland annat Serengeti och Ngorongorokratern.

Längden på din resa beror på hur mycket du vill uppleva och om resan avslutas med solsemester. 

Vilken typ av bilar används på game drives i Tanzania?

På safaridelen kör du i en fyrhjulsdriven terrängbil med plats för upp till sju personer. Det är möjligt att öppna taket i alla bilar.

Det är också möjligt, mot tillägg, att få sin egen privata bil (med chaufför). Kontakta oss om du är intresserad av att veta mer om detta.

Hur övernattar man när man är på safari i Tanzania?

När du är på safari i Tanzania övernattar du normalt i lodger, vildmarksläger eller andra läger.

Lodger är hyddor av varierande storlek och har ofta både pool, restauranger och andra bekvämligheter.

Vildmarksläger och andra läger ligger normalt vid gränsen till eller i själva nationalparkerna och här övernattar du i fasta tält, som är i full höjd och med fasta golv. Tälten är dessutom utrustade med dusch och toalett.

Kan barn följa med på safari?

Det är en jättestor upplevelse att ta med sina barn på safari i Tanzania.

När du ska åka på safari med barn är det bland annat bra att vara uppmärksam på resans längd, köravstånd samt barnens ålder och reseerfarenhet. Alla våra safariresor i Tanzania kan i teorien genomföras med barn. Om du reser med mindre barn rekommenderar vi dock att du väljer vår familjesafari i Tanzania, där fokus ligger på kortare köravstånd och barnvänliga lodger.

Har du några andra frågor?

Har du fortfarande inte fått svar på din fråga?

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor om Tanzania eller våra andra resmål.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av att hjälpa gäster med att hitta helt rätt resa. De besöker regelbundet våra resmål och är därför beredda att svara på såväl stora som små frågor.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Lär mer om Tanzania
Artiklar om Tanzania
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.