TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias djurliv, fantastiska nationalparker och vita sandstränder säkerställer att din resa till Tanzania blir en upplevelse för livet.

Se alla våra safariresor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Tanzania
Tanzania

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania är för dig som vill besöka en av världens bästa safaridestinationer.

Tanzanias djurliv, fantastiska nationalparker och vita sandstränder säkerställer att din resa till Tanzania blir en upplevelse för livet.

Se alla våra safariresor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Våra resor till Tanzania

Därför ska du välja en safari i Tanzania

Drömmer du om en safari i Afrika så är Tanzania ett populärt val.

Tanzania är en av världens bästa safaridestinationer, och landet bjuder på mängder av unika upplevelser. Här kommer du nära ett imponerande djurliv samt en omväxlande och vacker natur med både berg, naturreservat och insjöar. En resa till Tanzania garanterar fantastiska upplevelser.året runt – även i regnperioden.

Våra safariresor i Tanzania

Vi erbjuder ett brett urval av safariresor i Tanzania – både med och utan solsemester.

Nedan kan du läsa mer om några av de höjdpunkter som väntar dig i det östafrikanska landet. Du kan utforska alla upplevelser på de olika utflykterna.

Serengeti nationalpark

En stor del av våra resor tar dig till Serengeti nationalpark, vilket är den mest kända nationalparken i Tanzania och själva urtypen för en afrikansk safari.

Nationalparken finns på UNESCOs lista över världsarv och är känd för den årliga migrationen av miljontals zebror och gnuer. Se fram emot att uppleva ändlösa slätter och en himmel som aldrig tycks ta slut.

Ngorongorokratern

Ngorongorokratern, som ligger i Ngorongoro Conservation Area, är en slocknad vulkan och den största intakta kratergrytan – kalderan – i världen.

Precis som Serengeti står Ngorongoro med på UNESCOs världsarvslista, bland annat för att det här bor flera hotade djurarter, till exempel den svarta noshörningen. Ett roligt faktum är att det enda klassiska safaridjuret man inte kan hitta i kratern är giraffen. Detta eftersom kraterryggen är för brant för giraffen att vandra nedför med sina långa ben.

Solsemester i Zanzibar

Kombinationen med Tanzania och Zanzibar är ett populärt val bland många av våra gäster.

Zanzibar ligger knappt 50 kilometer från Tanzanias kust och består av kilometer efter kilometer av kritvita sandstränder som sträcker sig utmed Indiska oceanen. På Zanzibar kan du uppleva total avkoppling, omgiven av kokospalmer och azurblått vatten.

Om du inte vill ligga på stranden hela dagen kan du gå på sightseeing i huvudstaden, Zanzibar, där du bland annat kan uppleva Zanzibars gamla stadsdel Stone Town. Zanzibar kan dessutom kombineras med en safari i Kenya. Se alla våra safari- och Zanzibar-resor här.

Andra höjdpunkter i Tanzania

En safari i Tanzania bjuder på massor av upplevelser i landets spännande nationalparker.

 • Åk till södra Tanzania och upplev Tanzanias största nationalpark, Nyerere. Där väntar autentiska upplevelser som du inte behöver dela med så många andra.
 • Se stora flockar av elefanter i Tarangire nationalpark, som även bjuder på vackra och varierade landskap och ett otroligt fågelliv.
 • I Tanzanias minsta nationalpark Lake Manyara, som ligger vid Great Rift Valleys västra sluttningar, kan du uppleva den vackra sjön med samma namn som bland annat är känd för sina trädklättrande lejon.
 • Vill du ha lite mer äventyr på din resa kan du välja till en ballongsafari, där du svävar över slätterna i Serengeti.
 • I Tanzania övernattar man ofta i wildcamps – ett läger som ligger mitt i den vilda naturen och som ger dig chansen att komma riktigt nära den afrikanska naturen.

Kombinera din Tanzania-safari med …

Vi erbjuder flera olika kombinationsmöjligheter till utvalda safariresor i Tanzania. Se vilka möjligheter du har på varje resa.

Upplevelser i Stone Town

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town – Zanzibars gamla stadsdel som med sina snirkliga gator och vackra dörrar kan få de flesta att förälska sig i staden. Staden står med på UNESCOS världsarvslista och är på många sätt en upplevelse för alla sinnen med sina dofter, ljud och färger, sin historia och kultur.

Massajäventyr på Osiligilai Maasai Lodge

Kom riktigt nära massajkulturen och få en inblick i massajernas seder och traditioner i Osiligilai Maasai Lodge. Lodgen är vackert belägen i ett gräslandsområde med öppna vidder och med utsikt över Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. En vistelse här är ren njutning.

Gorillasafari i Uganda

Fullända din resa och kombinera din Tanzania-safari med ett besök i Uganda. Här spanar du efter de spännande bergsgorillorna i nationalparken Bwindi Impenetrable, där nästan hälften av världens vilda bergsgorillor lever.

Paketresor inklusive flyg

Alla våra resor till Tanzania är paketresor.

Det vill säga att flyg (ut- och hemresa samt inrikesflyg), transfer på resmålet, övernattningsställen samt schemalagda safariutflykter och andra utflykter ingår i priset.

Du kan dessutom gå in på vår sida med praktiska information om Tanzania och se vad du måste stå för själv (det kan vara saker som visum, vaccinationer och liknande).

Har du några frågor?

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor om Tanzania eller våra andra resmål i Afrika, Latinamerika, Asien eller Oceanien.

Våra resekonsulter har många års erfarenhet av att hjälpa gäster med att hitta helt rätt resa. De besöker regelbundet våra resmål och är därför beredda att svara på såväl stora som små frågor.

Vi ser fram emot att skicka iväg dig på ditt livs resa!

TourCompass – Kom riktigt nära!

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring