TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Safari och resor till Afrika

På TourCompass är vi experter på safari och resor till Afrika. Vi har funnits sedan 2006 och erbjuder ett stort utbud av rundresor, till exempel till populära safariresmål som Tanzania, Sydafrika och Kenya.

Upplev fantastisk natur i världskända nationalparker, och vilda djur på savannen. Avsluta din resa med en badsemester på kritvita stränder. Afrika är ett fantastiskt resmål som kommer att vinna ditt hjärta.

Se alla våra destinationer och resor till Afrika nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Safari och resor till Afrika
Safari och resor till Afrika
StartsidanSafari och resor till Afrika

Safari och resor till Afrika

På TourCompass är vi experter på safari och resor till Afrika. Vi har funnits sedan 2006 och erbjuder ett stort utbud av rundresor, till exempel till populära safariresmål som Tanzania, Sydafrika och Kenya.

Upplev fantastisk natur i världskända nationalparker, och vilda djur på savannen. Avsluta din resa med en badsemester på kritvita stränder. Afrika är ett fantastiskt resmål som kommer att vinna ditt hjärta.

Se alla våra destinationer och resor till Afrika nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

StartsidanSafari och resor till Afrika
Våra mest populära resor
Hit reser andra
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

Äventyrliga rundresor
Våra resmål
Resbrev
Berättelser från resenärer
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14

TourCompass – Experter på safari i Afrika

TourCompass är en av Skandinaviens största arrangörer av safari i Afrika. Vi grundades 2006 och har sedan dess skickat iväg tusentals gäster på upplevelserika och äventyrliga safariresor.

Vi består i dag av ett större team av engagerade medarbetare som älskar att resa och som har erfarenhet av våra resmål. Det innebär att du alltid kan komma i kontakt med en resekonsult som gärna delar med sig av sina egna erfarenheter av våra resmål i Afrika.

Äventyrliga safariresor

På TourCompass erbjuder vi klassiska Afrikasafari-resor med storslagna natur- och djurupplevelser, familjevänlig safari, kör själv-resor med upplevelser på egen hand och bestigning av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.

Beroende på resmål kan du kombinera din safari med solsemester på Zanzibar eller Mauritius, storstadssemester i Kapstaden, eller vackra naturupplevelser vid Victoriafallen.

Vi har resor till 7 spännande resmål:

Klicka in dig på enskilda resmål och läs mer om vad du kan uppleva på våra safariresor i Afrika.

Vi vågar lugnt garantera att en safariresa är en upplevelse du sent kommer att glömma! Du kan se vad tidigare kunder har sagt om oss och våra resor till Afrika genom att läsa våra recensioner på Trustpilot.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Våra resmål i Afrika

Tanzania

Tanzania, som ligger i Östafrika, är vårt mest populära resmål. Här kan du uppleva ett fantastiskt djurliv, bland annat ”The Big Five”. Du kan också uppleva vacker natur med både berg, naturreservat och insjöar.

Våra resor till Tanzania börjar vanligtvis med en safari och har möjlighet till en avslutande solsemester på Zanzibar eller i Mombasa, Kenya. Du kan också kombinera två av världens bästa safaridestinationer, Tanzania och Kenya, på en och samma resa.

Se våra safariresor till Tanzania.

Sydafrika

I Sydafrika kan du komma riktigt nära ikoniska djur som lejon, leopard, noshörning och elefant.

På våra resor till Sydafrika kan du se fram emot fantastisk safari i bland annat Kruger nationalpark, och enastående naturupplevelser i exempelvis Vinlandet eller längs Garden Route.

Kombinera din resa med ett av många kombinationsalternativ, till exempel med solsemester på Mauritius, naturupplevelser vid Victoriafallen, storstadssemester i Kapstaden eller ännu mer safari, till exempel i Okavangodeltat i Botswana.

Se våra Sydafrikaresor.

Kilimanjaro

I Tanzania, nära gränsen till Kenya, hittar du Afrikas högsta berg Kilimanjaro, som är 5 895 meter högt.

På våra olika resor till Kilimanjaro har du möjlighet att bestiga det vackra berget genom olika rutter, till exempel via den kända Machame-rutten, via Lemosho-rutten, Shira-rutten, Marangu-rutten eller via Rongai-rutten.

Berget ligger nära ekvatorn, vilket gör att du kan bestiga det året runt. Avsluta din vandring med safari i Tanzania eller badsemester på Zanzibar.

Se våra Kilimanjaro-resor.

Kenya

Kenya ligger i Östafrika och har ett imponerande djurliv, världsberömda nationalparker och vacker natur, vilket gör landet till ett populärt safariresmål.

Se fram emot enastående safari i exempelvis Masai Mara, Amboseli, Tsavo eller Samburu, och avsluta din resa med en härlig solsemester. Välj mellan världsberömda Diani Beach i Mombasa eller den tropiska ön Zanzibar i Indiska oceanen.

Se våra resor till Kenya.

Zambia

Zambia bjuder på fantastisk natur.

Kom nära inpå det storslagna vattenfallet Victoriafallen, som tar andan ur alla besökare, och den fantastiska Zambezifloden, som forsar 2 700 kilometer genom sex afrikanska länder.

Du kan kombinera en resa till Zambia med ett av de andra resmålen, till exempel Botswana och Sydafrika.

Se våra resor till Zambia.

Botswana

I Botswana kan du uppleva ett av Afrikas mest exklusiva safariresmål.

Här finns mindre välbesökta nationalparker, där du kan uppleva Afrikas mest kända djurarter, till exempel i Chobe Nationalpark, där du både kan åka på traditionell safari och på flodsafari på Chobe-floden.

Det finns möjlighet att kombinera Botswana med andra resmål, till exempel Zambia och Sydafrika.

Se våra resor till Botswana.

Uganda

Uganda, som ligger i östra Centralafrika, är ett ofta förbisett resmål. Landet har en varierande natur med regnskogar, savanner och floder, och beskrevs av Winston Churchill som Afrikas pärla.

I Uganda kan du uppleva Victoriasjön, ekvatorn och tre nationalparker där du bland annat kan möta elefanter och lejon. Dessutom bjuder Uganda både på schimpans- och gorillasafari.

Se våra resor till Uganda.

Varför ska du åka till Afrika?

Afrika är ett fantastiskt och unikt resmål, där du kan komma riktigt nära vilda djur på en safariresa, uppleva fantastisk natur eller bestiga Kilimanjaro. Många av våra resor kan dessutom kombineras med en exotisk badsemester, eller ett besök i en vacker storstad. Båda alternativen är perfekta sätt att avsluta semestern på.

Följ med på en resa till Afrika och upplev de största och mest fantastiska nationalparkerna, möt enastående djur i deras naturliga miljö, och koppla av på de vackra, orörda och kritvita stränderna.

En resa till Afrika är en resa för livet.

Har du frågor om vilken resa som passar bäst för dig och din familj, hur man bokar, eller om du undrar något annat, så är du varmt välkommen att kontakta vårt säljteam.