TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Safari i Sydafrika & solsemester på Mauritius

Utforska Sydafrikas natur och djurliv i Kruger nationalpark. Din lodge ligger ett stenkast från parken och från poolen har du utsikt över djuren. Avsluta resan på de exotiska stränderna i Mauritius.

Safari i Sydafrika & solsemester på Mauritius
Safari i Sydafrika & solsemester på Mauritius
14 dagar
StartsidanAfrikaSydafrikaSafari i Sydafrika & solsemester på Mauritius

Safari i Sydafrika & solsemester på Mauritius

Utforska Sydafrikas natur och djurliv i Kruger nationalpark. Din lodge ligger ett stenkast från parken och från poolen har du utsikt över djuren. Avsluta resan på de exotiska stränderna i Mauritius.

StartsidanAfrikaSydafrikaSafari i Sydafrika & solsemester på Mauritius
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar på Kruger Gate Hotel**** inkl. halvpension
 • Bushwalk med specialutbildad guide i Nkambeni Private Game Reserve
 • Night Game Drive i Kruger nationalpark
 • Heldagssafari i Kruger nationalpark
 • Heldagsutflykt på panoramarutten i Drakensberg
 • Halvdagssafari i Kruger nationalpark
 • Avgifter till de nämnda nationalparker och viltreservater
 • Flyg från Johannesburg till Mauritius inkl. transfer
 • 5 nätter på Veranda Tamarin Mauritius ***(*) inkl. halvpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Mauritius
 • Flyg från Mauritius till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

KORTFATTAT OM RESAN

På denna resa bor du på Kruger Gate Hotel, som ligger några få hundra meter från ingången till den världsberömda Kruger nationalpark. Du får chansen att komma riktigt nära The Big Five och lär dig att tolka naturens signaler under en spännande bushwalk med en kunnig parkvakt.

Du upplever Sydafrikas högsta och längsta bergskedja, Drakensberg, där du kan njuta av den spektakulära utsikten över en av utflyktens höjdpunkter, Blyde River Canyon, som är världens tredje största kanjon. Du upplever också utsikterna från God’s Window och Bourke’s Luck Potholes, där floderna Blyde och Treur har gjort djupa, cylindriska formationer i bergen.

Från Sydafrika flyger du till fantastiska Mauritus, där du tillbringar fem dagar. Här väntar avslappning på kritvita sandstränder omgivna av turkosblått hav och vajande palmer.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev den världsberömda Kruger nationalpark och avsluta med solsemester i Mauritius
 • Åk på utflykt till Blyde River Canyon, världens tredje största kanjon
 • Du kommer tätt inpå naturen under en bushwalk med en duktig parkvakt och ser de nattaktiva djuren under kvällens game drive
 • Koppla av på Mauritius kritvita sandstränder omgivna av turkosblått hav och vajande palmer

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avgång med kvällsflyg från Sverige till Johannesburg med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Sydafrika

Efter ankomsten till Johannesburg kör du genom det vackra sydafrikanska landskapet till det 4-stjärniga Kruger Gate Hotel. Hotellet ligger vid floden Sabie River med en färgrik panoramautsikt över Kruger National Park. Du kan tillbringa eftermiddagen med att njuta av den fantastiska utsikten från den stora gemensamma terrassen eller från utsiktstornet, eller med att slappna av vid poolen.

Övernattning:
Dag 3: Bushwalk och game drive på kvällen i Kruger nationalpark

Bushwalk
Avfärd från hotellet tidigt på morgonen. Du körs till ett område av Kruger nationalpark, där en spännande bushwalk väntar. Guiden är specialutbildad och vet allt om både små och stora saker i naturen. Här lär du dig att tyda naturens signaler samt att lukta, lyssna, spana och iaktta som en riktig stigfinnare. Du får lära dig om djurens beteende och hur du kan känna igen dem på deras spår. På utflykten får du lära dig om många av de små djur och växter som du inte kan se från safaribilen. Det är en fantastisk introduktion till dagarna i bushen!

Åldersgränsen för en bushwalk är 12 år.

Game Drive på kvällen
Efter middagen, när solen har gått ner, väntar en fascinerande game drive genom Kruger nationalpark. I mörkret kommer de nattaktiva djuren fram och med hjälp av bilens strålkastare håller du utkik efter både små och stora djur. Om himlen är klar kan du också fråga guiden om några av det södra halvklotets vackra stjärnbilder. Fråga till exempel om Södra korset eller Orions bälte.

Åldersgränsen för en Game Drive är 6 år.

Övernattning:
Dag 4: Heldagsutflykt i Kruger nationalpark

Heldagssafari i ett öppet fordon där du upplever Kruger nationalpark, en av världens mest kända nationalparker. Kruger nationalpark grundades som ett viltreservat redan 1898 och fick status nationalpark 1926. Parken sträcker sig ca 350 km från söder till norr och ca 65 km från öst till väst. Med sina 20 000 km² är den Sydafrikas största nationalpark. Där finns 146 olika däggdjur, ca 520 fågelarter och 120 reptilarter. Det finns inte bara många arter, det finns också många djur av varje art. Det finns till exempel uppskattningsvis 11 000 elefanter, 2 000 lejon, 1 000 leoparder, 35 000 bufflar, 35 000 zebror samt över 150 000 antiloper.  När det gäller växter kan man observera 2 000 olika arter, allt från mossor, gräs och träd till lianer och kaktusar.

De vilda djuren är ofta som mest aktiva tidigt på morgonen och under eftermiddagen. Därför åker du tidigt från lodgen för att kunna uppleva så många djur som möjligt, innan de drar sig undan i skuggan för att vila mitt på dagen. På grund av den tidiga starten får du ett frukostpaket med dig från lodgen, som du kan äta vid en lämplig tid och plats. Vid lunch stannar du i ett auktoriserat område där det både finns café och minilivs.

Sent på dagen du är tillbaka på lodgen – och förhoppningsvis har du fyllt kameran med härliga bilder!

Övernattning:
Dag 5: Halvdagssafari i Kruger nationalpark

Förmiddagen tillbringar du som du vill. På eftermiddagen är det gamedrive i Kruger nationalpark i fyrhjulsdriven safaribil. Parken bjuder både på stora grässlätter och områden med klippor, sjöar och vattendrag. På eftermiddagen flockas djuren vid sjöarna och vattendragen för att dricka, och om du har tur kanske du får se elefanter som badar. Guiden försöker upptäcka så många olika djur som möjligt under utflykten och kommer att leta efter antiloper, för där det finns antiloper finns det även rovdjur. Med lite tur får du se den skygga leoparden.

Dag 6: Heldagsutflukt till Drakensbergen

I dag ska du på en spektakulär heldagsutflykt längs panoramarutten i dramatiska Drakensbergen. Bergskedjan är röd och ger en fantastisk kontrast till de gröna träden och växterna. Du upplever Blyde River Canyon som är upp mot 700 m djup och 60 km lång och därmed världens tredje största canyon. Du stannar vid de tre viktigaste utsiktspunkterna längs klyftan: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes och de tre rondavellerna. De tre rondavellerna är tre mycket vackra och distinkta klippformationer som påminner om de runda hyddorna som tidigare fanns i lokala byar i många delar av södra Afrika. Det finns också många vattenfall på panoramarutten och du stannar vid ett av dem. Det kan till exempel vara Berlin Falls där vattnet faller 150 m ner i en sjö. Stoppet kan även ske vid Lisbon Falls som ligger vid punkten där Blyde River delar sig i två och där faller vattnet 92 m ner över en nästintill lodrät klippa och samlas igen till ett vattenflöde. Det finns många andra vattenfall och guiden bestämmer var stoppet kommer att ske. Ett av dagens mest spektakulära besök kommer helt klart att vara Bourke’s Luck Potholes, cylindriska hål som har slipats ner i klipporna av vatten och sand i tusentals år. Du kan komma nära detta naturfenomen längs vissa broar som är byggda över de säregna hålen.

Övernattning:
Dag 7: Fritt val

Dagen tillbringar du som du vill. Kanske har du lust att ta det lugnt vid poolen eller åka på en av TourCompass tillvalsutflykter.

Nedan kan du se ett urval av de tillvalsutflykter som erbjuds. Dessa beställs och betalas på lodgen. Priserna anges i sydafrikanska rand.

Dag 8: Vidare till Mauritius

Efter frukosten checkar du ut från hotellet och körs till Johannesburg, varifrån du flyger vidare till Mauritius.

Mauritius ligger mitt i den Indiska Oceanen och bjuder på vidunderliga stränder. Stora delar av ön är täckt av gröna sockerrörsplantager med ockerröd jord. Sedan självständigheten år 1968 har Mauritius varit en stabil demokrati och är i dag ett av de rikaste länderna i Afrika.

Dag 9-12: Avslappning och upplevelser på Mauritius

Dagarna är till fri disposition. Vår representant kan träffas dagligen under vistelsen och hjälper med att arrangera olika utflykter.

Dag 13: Hemresa

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen, varifrån du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar hemma i Sverige efter en spännande och händelserik resa.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål