TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Japan

Japan är en av Asiens stora gamla kulturer, som samtidigt blickar framåt mot moderna lösningar.

Det är ett helt fantastiskt land att resa i, med hypermoderna miljonstäder, höghastighetståg, orörda städer i de vackra bergen och makalösa historiska borgar.

Se alla våra resor till Japan nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Japan
Japan

Resor till Japan

Japan är en av Asiens stora gamla kulturer, som samtidigt blickar framåt mot moderna lösningar.

Det är ett helt fantastiskt land att resa i, med hypermoderna miljonstäder, höghastighetståg, orörda städer i de vackra bergen och makalösa historiska borgar.

Se alla våra resor till Japan nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du resa till Japan:

I Japan hittar du det bästa av Asien – några av kontinentens största sevärdheter och helgedomar, fantastiska och mycket varierande landskap och trädgårdar, högteknologi i en klass för sig och otroliga gastronomiska upplevelser.

Det finns många anledningar till att Japan är ett helt fantastiskt resmål. Den japanska kulturen skiljer sig mycket från den nordeuropeiska kulturen och därför väntar många förbluffande upplevelser av ett spännande och mycket annorlunda land och folk. Du kan förvänta dig att mötet med det japanska folket och deras många finurligheter och stolta traditioner, gästfrihet, ödmjukhet och enorma hjälpsamhet i sig kommer att ge dig en helt oförglömlig upplevelse.

Kontrasten mellan de flera hundra år gamla traditionerna, som fortfarande hålls levande i tehusen, de fascinerande geishorna, helgedomarna, templen och japanska trädgårdarna å ena sidan och å andra sidan det toppmoderna, högteknologiska Japan med några av världens snabbaste tåg (Shinkansen) och modern arkitektur är nog för att förtrolla de flesta.

Vad få vet är att man kan avsluta sin resa med en exotisk solsemester på en av de tusentals japanska öarna som ligger i Stilla havet med palmer, vackra sandstränder och många möjligheter till snorkling och dykning.

Våra rundresor i Japan

Ett par resor ger mer tid att fördjupa sig i ett mindre geografiskt område i Kyoto och Tokyo, medan andra resor ger dig möjlighet att se mer av Japan. På utvalda resor är det dessutom möjligt att förlänga resan med en solsemester.

Nedan kan du läsa mer om utvalda höjdpunkter som du kan uppleva på en eller flera av våra resor.

Kyoto

Här befinner du dig i Japans hjärta och omges överallt av det traditionella Japan. Många gator är fortfarande belagda med kullersten och överallt i staden ser du turister klädda i traditionella kimonor för en dag. Här får du uppleva en traditionell teceremoni. Du promenerar genom ett levande, aktivt geishadistrikt där du får se geishalärlingar, maiko, i sina skimrande sidenkimonor när de går längs gatorna från ett tehus till ett annat. Omkring 2 000 helgedomar och andra viktiga antika byggnader sveper in Kyoto i en unik historisk atmosfär. Samtidigt ser du vackra trädgårdar och vattendrag överallt.

Tokyo

I Tokyo är allt stort, nytt och effektivt. Här hittar du många stadsdelar, alla med sin egen nisch. I Shinjuku står enorma skyskrapor i glas och stål sida vid sida med arkitektoniska pärlor. Ett supereffektivt transportsystem utgår från jättestationer, som är värda ett besök i sig. Samtidigt kan du hitta små öar av gammal historia och kultur som stadens invånare håller mycket kära, till exempel kejsarpalatset, de vackra och mycket välbesökta parkerna och Sensoji-templet.  I stadsdelen Shibuya upplever du världens största och mest imponerande gatukorsning med trafikljus, där tusentals människor möts när det blir grönt för fotgängare och rött för förare från alla håll.Missa inte chansen att uppleva det hela ovanifrån, från en av de många byggnaderna runt korsningen.

Parker och zenträdgårdar

De japanska parkerna och trädgårdarna är världsberömda, och det är inte utan anledning. Du ser ofta dessa runt helgedomar och tempel. På en promenad i en av Tokyos stora parker, som Uoeno, kan du under körsbärsblomningen ”Sakura” i slutet av mars/april uppleva den folkfest som uppstår. Japanerna blir helt euforiska under Sakura. Familjerna tar picknickkorgen med sig och slår sig ner i parkerna för att fira, medan blombladen från de rosa körsbärsblommorna sakta faller runt dem. I Kyoto upplever du tempelkomplexet Daitokuji som omfattar flera tempel med egna zenträdgårdar, däribland en av världens mest fotograferade: Ryogenin

Shinkansen

Det är en stor upplevelse att åka med Shinkansen, ett av världens snabbaste tåg.  Du tillryggalägger utan problem 500 kilometer på två timmar. Tågen är snygga att se på med sin strömlinjeformade form. De har sina egna perronger på tågstationerna. Om du står på en perrong och väntar på din Shinkansen kan det hända att andra Shinkansen-tåg kör förbi i hög hastighet, vilket orsakar ett imponerande ljud. Du känner nästan inte när ditt tåg börjar rulla. Det far fram som en pil genom landskapet, vilket ger en helt fantastisk känsla.

Onsen

Om du vill känna dig som en riktig japan får du inte missa ett onsenbad. Onsen är ett bad vars vatten kommer från varma källor. Traditionen att bada i en onsen sträcker sig hundratals år tillbaka i den japanska historien. Man badar helt naken i ett onsenbad och det finns tydliga regler för hur det går till. Fram till turismen från väst gjorde sitt intåg för inte så många år sedan badade alla tillsammans. I dag har de flesta bad könsuppdelande avdelningar, men du får ändå att uppleva en unik del av den japanska kulturen. Det finns både offentliga och privata onsenbad, och det anses vara hälsosamt att bada i det mineralrika vattnet. Baden finns på många håll och ofta i en Ryokan, som är ett klassiskt japanskt övernattningsställe med futoner och traditionellt japanskt kök.

Aktiv, hälsosam och kulinarisk semester

Det finns många möjligheter att ha en aktiv och hälsosam semester med massor av kulinariska höjdpunkter i Japan. Japanerna har den högsta medellivslängden i världen, och den anses främst bero på deras sunda kost, från vilken de får i sig mängder av färska grönsaker, fisk, tofu, med mera. Japanerna värnar oerhört mycket om kvaliteten även på detta område. Färska råvaror är själva kärnan, och det ger dig chansen att uppleva mångskiftande och utsökta smakupplevelser. Du kan upptäcka den japanska gastronomin med allt från misosoppa till yakitori, sukiyaki, nudlar, grönt te, sake – och självklart sushi och kobe-biff. Fisk och skaldjur av alla de slag är helt klart japanernas favoritmat, men du kan utan problem få kyckling, nötkött, fläskkött – och hästkött, som är vanligt att äta i hela Japan.

De flesta japaner prioriterar en hälsosam och aktiv livsstil som är bra för både kropp och själ. De tycker om att cykla och promenera, vilket gör det lätt för turister att delta i den aktiva livsstilen eftersom det finns mängder av gång- och cykelvägar.

Vill du veta mer om våra resor?

Om du vill veta mer om de enskilda resorna till Japan, kan du klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. Här får du information om vad du kan förvänta dig att uppleva på resan, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om allt det praktiska gällande resor till Japan genom att klicka på praktisk info på vår hemsida.

Om du har ytterligare frågor om Japan, hur du bokar resan eller något annat av våra andra resmål i Syd- och Sydostasien är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring