TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Vietnam

På en resa till Vietnam väntar ett mycket vackert land som är rikt på både kultur, natur och historia.

Här kan du uppleva UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Se alla våra resor till Vietnam nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99 .

Vietnam
Vietnam

Resor till Vietnam

På en resa till Vietnam väntar ett mycket vackert land som är rikt på både kultur, natur och historia.

Här kan du uppleva UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Se alla våra resor till Vietnam nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99 .

Varför ska jag resa till Vietnam?

Vietnam är exotiskt, pulserande, historiskt och modernt på samma gång. Det är ett mycket vackert land och få platser i världen erbjuder så stor mångfald av kultur, historia och natur som Vietnam gör.

Från bergen i norr, över den vackra kuststräckan i centrala Vietnam, till de frodiga slätterna i Mekongdeltat i söder är Vietnam verkligen ett mångsidigt land. Oavsett om du väljer en rundresa i norr, söder eller en resa som tar dig från norr till söder, kan du vara säker på att få storslagna upplevelser för livet.

Våra rundresor i Vietnam

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på våra rundresor i Vietnam.

Hanoi

Hanoi är Vietnams huvudstad och en av Asiens mest stämningsfulla storstäder.

Hanoi är en kontrastfylld stad och här får du en härlig blandning av historia och modern, livlig storstad där vackra byggnader från kolonialtiden och historiska tempel ligger sida vid sida med moderna byggnader.

På en rundtur i staden kan du till exempel uppleva

 • Litteraturens tempel som är ett av få kvarvarande exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur. Templet byggdes på 1100-talet av den kinesiska Konfucius elever och var Vietnams första universitet. Här utbildades landets mäktiga ämbetsmän enligt Konfucius lära.
 • Vid sjön Hoan Kiem ligger Ngoc Son-templet som är byggt på en liten ö. Du kommer till templet via Huc-bron, vars namn betyder ”platsen som vidrörs av morgonsolens strålar”. Här får du höra om hur sjön fick sitt namn, legenden om kejsaren, det magiska svärdet och jättesköldpaddan.
 • Ho Chi Minh-mausoleet som byggdes för att ära republiken Vietnams första president, Ho Chi Minh, som under största delen av sitt liv bodde och arbetade i Hanoi.
 • Det kejserliga citadellet Thang Long som var ett politiskt maktcenter i tretton århundraden. I dag finns citadellet med på UNESCOs världsarvslista.
 • Testa också en tur med en traditionell cykeltaxi, cyklo, på det gamla kvarterets 36 gator som fått namn efter de varor som såldes här. Än i dag lever flera av gatorna upp till traditionen, bland annat bambugatan och plåtgatan.

En båttur på Ha Long-bukten

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest särpräglade naturområden. Det finns med på UNESCOs världsarvslista och helt säkert på listan över Vietnams största sevärdheter.

I bukten, som är cirka 1 500 km², reser sig grönklädda kalkstensklippor dramatiskt upp ur det vackra havet som skiftar färg från djupt blått till jadegrönt, beroende på årstiden.

För vietnameserna förknippas området med legender om drakar. Legenderna säger att det ur drakarnas munnar föll juveler och jadestenar ner i bukten där de förvandlades till de klippor vi känner till i dag.

Kolonialstaden Hoi An

Vid kusten i centrala Vietnam hittar du den vackra och charmiga staden Hoi An.

Från 1600-talet till 1800-talet var staden en av de viktigaste hamnstäderna i den här delen av Sydostasien. I dag är Hoi An dessutom en av de mest välbevarade historiska städerna i Asien, bland annat tack vare att den skonades från bomber under Vietnamkriget.

Det mest intressanta i staden är därför den gamla stadsdelen som finns med på UNESCOs världsarvslista. Byggnadsstilen i området vittnar om japanska, kinesiska och indiska influenser. Här kan du bland annat uppleva den täckta japanska bron, Chua Ong-pagoden och det 200 år gamla huset Tam Ky, som ursprungligen byggdes av en vietnamesisk familj och där du i dag kan se japanska och kinesiska influenser.

Ho Chi Minh-staden och dess omgivningar

Ho Chi Minh-staden är Vietnams största stad och kallas ofta för sitt gamla namn, Saigon.

Staden är en blandning av moderna höghus och kolonialbyggnader, och på en rundtur i staden kan du uppleva:

 • Det gamla postkontoret som ritades av den världsberömda franska arkitekten Gustav Eiffel, som är mest känd för att ha ritat Eiffeltornet i Paris.
 • Den ikoniska och vackra kyrkan Notre Dame-katedralen som byggdes mellan år 1863 och 1880 av de franska kolonisatörerna.
 • Krigsmuseet och Återföreningspalatset där Vietnamkriget fick sitt slut den 30 april 1975.

Från Ho Chi Minh-staden är det dessutom nära till intressanta upplevelser runt omkring staden.

På en halvdagsutflykt från Ho Chi Minh-staden kan du uppleva Cu Chi-Tunnlarna – en labyrint av tunnlar som utgjorde en länk mellan underjordiska kommandocentraler, skolor, skyddsrum samt träningslokaler, och som fungerade som gömställen för de vietnamesiska viet cong som skulle genomföra riktade insatser mot amerikanerna.

På en heldagsutflykt kan du uppleva Mekong-deltat under en båttur. Mekong-deltat är ett frodigt område på knappt 40 000 m2 som till stor del är täckt av vatten. Mekongfloden är 4 500 kilometer lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat vid kusten söder om Ho Chi Minh-staden. På båtturen kan du bland annat besöka några av de små lokala hantverkarna och tillverkarna, till exempel på en kokosnötsplantage.

Solsemester i Vietnam

Det finns goda möjligheter att avsluta din semester i Vietnam med ett par dagars solsemester.

Vietnam har flera fantastiska solsemesterdestinationer, som alla bjuder på vackra stränder i förtrollande omgivningar.

Phan Thiet

Phan Thiet är en liten kuststad i sydöstra Vietnam som bjuder in till trivsamma och avkopplande dagar

Staden är en mysig liten fiskarstad som bland annat är känd för att producera fisksås till resten av Vietnam.

Nordöst om staden hittar du halvön Mui Ne, som i synnerhet är känd för sina stora röda sanddyner. Utöver det finns även några av Vietnams bästa stränder på halvön, där det klara havet möter den gyllene sanden.

På Mui Ne hittar du även restauranger, kaféer, barer och marknader som du kan besöka om du behöver en paus från avkopplingen.

Phu Quoc

Phu Quoc ligger utanför västkusten och är Vietnams största ö.

Ön bjuder på gröna skogar, palmklädda stränder och ett kristallklart hav – ett äkta semesterparadis.

Drömmer du om att koppla av på stranden, doppa dig i det ljumma vattnet, strosa längs kusten och njuta av fantastiska solnedgångar så har du kommit till rätt plats.

När det ska hända lite mer väntar det vackra korallrevet på att utforskas.

Andra höjdpunkter i Vietnam

Vietnam har mängder med spännande sevärdheter både i norr och söder.

Till exempel:

 • Det vietnamesiska köket. Testa ett av de många gatuköken eller gå på kockskola och lär dig att själv tillaga de härliga vietnamesiska specialiteterna.
 • Besök nationalparken Nam Cat Tien som är ett viktigt område för många av de asiatiska djurarterna. Om du har tur kan du uppleva några av parkens skygga djur, till exempel hjortar, apor och fåglar eller mer sällsynta arter som leoparder, elefanter och björnar.
 • I norra Vietnam, på gränsen till Kina, ligger Sapa i ett frodigt och bergigt område. Här hittar du storslagen natur och en fantastisk utsikt över Fansipan, Vietnams högsta berg. Gå på en vandringstur i det vackra området och upplev de vackra risterrasserna på nära håll.
 • Vietnams vackra dal, Mai Chau, där du kan uppleva fantastiska risfält, kalkstensberg och byar med etniska minoriteter som h’mong, thai och dzao. Här kan du uppleva orörda landskap och byar där invånarna har en traditionell livsstil.
 • Kejsarstaden Hue är Vietnams gamla huvudstad. Upplev staden på nära håll och känn historiens vingslag när du går genom ruinerna, besöker de imponerande kejsargravarna och seglar på Dofternas flod.

Kombinera med Kambodja eller Kambodja och Laos

Kombinera Vietnam med Angkor Wat i Kambodja eller med Kambodja och Laos, som tillsammans utgör det som tidigare hette Indokina

Kambodja

Kambodja bjuder på mytomspunna ruiner och en gästfri befolkning.

Phnom Pehn är Kambodjas största stad och även huvudstaden i landet. Här kan du bland annat få en inblick i landets dramatiska historia på museet för folkmordet, Tuol Sleng, samt på Choeung Ek, minnesplatsen över Dödens fält, där 17 000 människor mördades och begravdes i massgravar

Siem Reap – en stad i nordvästra Kambodja som är en språngbräda till några av Kambodjas mest storslagna sevärdheter. Dessutom bjuder staden på intressanta marknader, kockskolor och kambodjansk cirkus.

Norr om Siem Reap kan du uppleva Angkor-komplexet som är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Angkor-komplexet består bland annat av Angkor Thom, som var den sista huvudstaden i Khmerriket. Angkor Thom är från 1100-talet då det grundades av kung Jayavarman, och under stadens glansdagar ska mellan 750 0000 och en miljon människor ha levt här.

Angkor-komplexets höjdpunkt är tempelkomplexet Angkor Wat, som är Kambodjas största attraktion. Det var det mest praktfulla templet av alla Khmerrikets tempel och ett arkitektoniskt mästerverk som sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att uppföra. Angkor Wat är ett absolut måste i Kambodja.

Laos

Laos är ännu ett spännande resmål, där du får uppleva en avkopplande atmosfär präglad av buddhistisk kultur och buddhistiska traditioner.

I norra Laos besöker du den tidigare kungastaden, Luang Prabang. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av en unik blandning av traditionell arkitektur och fransk kolonialtidscharm.

Gå upp tidigt på morgonen och se flera hundra munkar vandra genom stadens gator för att samla allmosor, besök den traditionella tempelbyggnaden Wat Xieng Thing som är täckt med bladguld, eller följ med till toppen av Phousiberget och få en fantastisk utsikt över Louang Prabang.

Vill du veta mer om våra resor?

Om du vill veta mer om de enskilda resorna till Vietnam, kan du klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. Här får du information om vad du kan förvänta dig att uppleva på resan, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om det praktiska gällande resor till Vietnam genom att klicka på praktisk info på vår hemsida.

Om du har ytterligare frågor om Vietnam, hur du bokar resan eller om något annat av våra andra resmål i Sydost- eller Ostasien är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.