TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Sri Lanka

Få platser i världen bjuder på så många fantastiska upplevelser på så liten yta som Sri Lanka gör.

På en resa till Sri Lanka väntar storslagna ruiner, färgstark kultur och ändlösa, vackra stränder.

Se alla våra resor till Sri Lanka nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Sri Lanka
Sri Lanka

Resor till Sri Lanka

Få platser i världen bjuder på så många fantastiska upplevelser på så liten yta som Sri Lanka gör.

På en resa till Sri Lanka väntar storslagna ruiner, färgstark kultur och ändlösa, vackra stränder.

Se alla våra resor till Sri Lanka nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Därför ska du resa till Sri Lanka

Få platser i världen erbjuder så många fantastiska upplevelser på en och samma plats som Sri Lanka gör.

På denna tropiska ö som ligger i Indiska oceanen i Sydasien finns fantastiska ruinstäder och intressant historia, fängslande religion och färgstark kultur, vacker natur och vilda djur, ändlösa stränder samt en vänlig lokalbefolkning som välkomnar dig till sitt vackra land med öppna armar.

Sri Lanka är ett resmål som blir allt mer populärt och har något för alla åldrar.

Våra rundresor på Sri Lanka

Nedan kan du läsa mer om utvalda höjdpunkter som du kan uppleva på en eller flera av våra rundresor i Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Lejonklippan, finns med på UNESCOs världsarvslista och är den mest besökta historiska platsen på Sri Lanka.

Sigiriya är en 200 meter hög, dramatisk klippa som sträcker sig över det släta, skogsklädda landskapet. Klippan är känd för sina ruiner som kan spåras tillbaka till år 477 f.v.t.

Enligt legenderna flyttade Kung Kasyapa den dåvarande huvudstaden Anuradhapura till Sigiriya, där han byggde ett palats på toppen av berget. Senare byggdes palatset om till ett buddistiskt kloster som existerade fram till 1300-talet.

I dag är Sigiriya en av världens vackrast belägna ruiner med en förtrollande utsikt över det centrala Sri Lanka.

På vägen upp mot toppen, med fler än 1 000 trappsteg, får du uppleva välbevarade väggmålningar av nakna kvinnor som sägs vara Kasyapas hustrur och konkubiner. Innan du kommer upp till toppen passerar du de mäktiga lejontassarna, resterna av en gigantisk lejonstaty, som också har gett klippan dess namn.

Kandy

Kandy är Sri Lankas kulturella huvudstad och är känd som staden som har hållit fast vid sin frihet långt efter att resten av landet hamnade under portugisiskt och holländskt kolonialt styre. I dag finns staden på UNESCOs världsarvslista och här kan du uppleva unika traditioner och kultur genom musik, dans och arkitektur.

Kandy ligger vackert vid den konstgjorda sjön med samma namn och är omgiven av berg och teplantager. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent och i Kandy får du en spännande inblick i tillverkningsprocessen på tefabriken och -plantagen Giramama där man odlar några av världens bästa teer.

I staden finns dessutom några av Sri Lankas största religiösa helgedomar, bland annat Tandtemplet.

Tandtemplet, Dalada Maligawa, skyddar Sri Lankas mest betydelsefulla buddhistiska relik – Buddhas ena hörntand – som sägs ha smugglats till Sri Lanka i en prinsessas hår.

Safari på Sri Lanka

Trots landets lilla storlek bjuder Sri Lanka på ett fantastiskt djurliv. Flera av våra resor tar dig med på safari i de undersköna nationalparkerna.

Safari i Yala nationalpark

Yala Nationalpark är en av Sri Lankas äldsta nationalparker och troligen även den mest berömda.

I parken lever nästan 50 olika däggdjursarter och mer än 200 fågelarter. Parken är bland annat känd för sina elefanter, hjortar, krokodiler och apor.

Dessutom är Yala är en av de bästa platserna i Sri Lanka om du vill uppleva leoparder, och enligt vissa källor har nationalparken en av världens största koncentrationer av det vackra djuret.

Safari i Udawalawe nationalpark

Inte långt från Yala nationalpark hittar du Udawalawe nationalpark – Yalas mindre besökta lillebror.

Här hittar du ett av Sri Lankas största bestånd av elefanter (upp emot 500!) samtidigt som nationalparken även är känd för att vara den bästa platsen att uppleva den vänliga jätten.

Förutom elefanter kan du se vattenbufflar, läppbjörnar, krokodiler, varaner och makaker. Nationalparken bjuder även på något för dig som är intresserad av fåglar. Se fram emot att uppleva noshörningsfåglar, kungsfiskare, ugglor och örnar.

Safari i Minneriya nationalpark

Minneriya nationalpark är också fantastisk att besöka om du vill uppleva Sri Lankas vilda elefanter, i synnerhet om du besöker nationalparken i torrperioden.

Mellan maj och september (torrperioden) kan du nämligen uppleva ”The Elephant Gathering”, då elefanterna kommer långväga ifrån för att hitta vatten i nationalparkens stora sjö. Stundtals samlas hundratals elefanter här.

Utöver elefanter kan du uppleva krokodiler, apor, hjortar, fåglar och kanske en och annan björn eller leopard.

Safari i Bundala nationalpark

Bundala nationalpark är liten (endast 62 kvadratkilometer) och fortfarande en förhållandevis okänd nationalpark.

På grund av dess lilla storlek och få besökare kan du här se fram emot en helt annan upplevelse än i de andra nationalparkerna. Du är nämligen praktiskt taget ensam i parken – bortsett från de många, många fåglarna som håller till här. Den lilla nationalparken är nämligen hem åt cirka 200 fågelarter. Dessutom kan du se däggdjur som krokodiler, elefanter, schakaler och makaker.

Solsemester på Sri Lanka

Med en kuststräcka på 1 340 kilometer och flera fantastiska stränder är Sri Lanka den perfekta platsen för att avsluta din rundresa med en semester.

Utvalda resor kan avslutas med en solsemester. Läs mer om de olika solsemesterstäderna nedan.

Trincomalee

Trincomalee är ett helt fantastiskt kustområde på Sri Lankas nordöstra kust.

Området är särskilt känt för sina bildsköna sandstränder Uppuveli och Nilaveli och den lilla ön Pigeon Island. Havet utanför Pigeon Island är en av de bästa platserna på Sri Lanka för att snorkla och dyka.

Förutom enastående möjligheter för snorkling och dykning är kusten vid Trincomalee en fantastisk plats att åka på val- och delfinsafari.

Hikkaduwa

Semesterstaden Hikkaduwa ligger på sydvästra Sri Lanka.

Hikkaduwa är en av Sri Lankas första semesterstäder och här finns massor av restauranger och souvenirbutiker. Om du tycker om att snorkla finns ett stort korallrev utanför Hikkaduwa där du kan se massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas västkust.

Det är en av Sri Lankas mest berömda badorter och är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och den trevliga semesterstämningen.

Mirissa

Den lilla semesterstaden Mirissa ligger på Sri Lankas sydkust.

Det är en trevlig semesterstad med en fantastisk strand, omgiven av palmer.

Mirissa är känd för att vara en av de bästa platserna om du vill åka på valsafari. Här kan du uppleva delfiner och upp till 26 olika valarter, bland annat kaskelotvalar och blåvalar.

Andra höjdpunkter på Sri Lanka:

Sri Lanka bjuder på flera spännande upplevelser och här är några nämnvärda:

  • På Sri Lanka hittar du några av de mest praktfulla ruinstäderna i Asien. Den största är Anuradhapura, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Anuradhapura var Sri Lankas första huvudstad och är enligt vissa källor den huvudstad i världen som har existerat under längst tid. I dag är staden känd för sina ruiner från det antika Sri Lanka. I Anuradhapura kan du också se världens äldsta levande träd, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterade under när kan nådde Nirvana.
  • Nationalparken Horton Plains på 2 100–2 300 meters höjd ligger på Sri Lankas centrala högland. Här kan du uppleva ”World’s End”, en av Sri lankas bästa utsiktsplatser. Här tar nationalparken tvärt slut och du kan se rakt ner i avgrunden som är mer än 1 000 meter djup. Det är fantastiskt att uppleva den överväldigande tystnaden medan du tittar ut över de vackra, skogsklädda bergen.
  • Det är en häftig upplevelse att åka tåg på Sri Lanka! Kom nära lokalbefolkningen medan tåget tar dig genom det frodiga höglandet där du får uppleva gröna berg, fridfulla landskap, vattenfall och människor som arbetar på de vackra teplantager som kännetecknar ön.

Kombinera med Maldiverna

Maldiverna ligger ca 1,5 timmes flygresa från Sri Lanka, och därför är det perfekt att avsluta en händelserik rundresa i Sri Lanka med en resa till Maldiverna.

På Maldiverna kan du:

  • Uppleva total avkoppling i ett härligt strandparadis, där du omges av vita sandstränder, vajande palmer och kristallklart blått vatten.
  • Utforska livet under vattnet. Maldiverna har fantastiskt vackra korallrev, där man kan uppleva och utforska spännande tropiska fiskar.
  • Njuta av god mat på en av resortens restauranger och lounger med vacker utsikt över vattnet.

Lär dig mer om våra paketresor

Du kan läsa mer om de enskilda resorna genom att klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. På våra resesidor hittar du mer information om resornas höjdpunkter, priser, dagsprogram och mycket mer.

Om du vill ha svar på praktiska frågor om resor till Sri Lanka, till exempel om visum, vaccinationer eller liknande, kan du gå in på vår hemsida med praktisk information om Sri Lanka.

Kontakta oss

Om du har några frågor om Sri Lanka, om hur du bokar resan eller undrar något om våra andra resmål i Öst-eller Sydöstasien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.