TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Övernattning: Mombasa

Leopard Beach Resort & Spa

Diani Beach

På en av världens mest fantastiska stränder, Diani Beach, 34 kilometer söder om Kenyas livliga hamnstad Mombasa, ligger det 5-stjärniga Leopard Beach Resort & Spa.

Resorten omges av en enorm tropisk trädgård och ligger precis vid de vita sandstränderna och den turkosblå Indiska ocenanen, där vattnet är lugnt tack vare korallreven som dämpar vågorna.

Här finns 158 rum i olika storlekar. Alla byggnader ligger utspridda i den stora trädgården så här finns det gott om plats. Alla rum har antingen egen balkong eller egen terrass. Dessutom har alla rum gratis wifi, minibar, te- och kaffefaciliteter samt aircondition.

Du behöver inte ha tråkigt på Leopard Beach. Resorten bjuder på ett läckert spa, ett 5-stjärnigt dykcenter, golfmöjligheter, volleybollbanor, vindsurfning – och naturligtvis pool och den långa vita stranden rakt utanför dörren. Trots de många aktiviteterna är det dock alltid möjligt att hitta en lugn plats på resorten. Det är inte utan anledning som resorten har vunnit flera priser.

All inclusive omfattar följande:

Frukost, lunch och middag som serveras i huvudrestaurangen.

Läsk, juice, lokala öl och viner samt utvalda cocktails.

Observera att drycker är tillgängliga större delen av dagen, men inte dygnet runt. Du får mer information om exakta tider vid ankomsten till hotellet.

Pris för uppgradering av rum, per natt:
Deluxe Terrace med halvpension Per person från:  170 kr
Seaview Chui Class Cottage med halvpension Per person från:  595 kr
Pris för pension, per natt:
Helpension Per person från:  190 kr
All inclusive Per person från:  490 kr
Uppgraderingsmöjligheter

Voyager Beach Resort

Mombasa Beach

Voygaer Beach Resort ligger vid ett av de bästa områdena vid Indiska Oceanen. Med sina tre restauranger, tre pooler, professionell dykarskola och vad som sägs vara regionens finaste vattenportcenter, har Voyager Beach Resort något för alla. Hotellet ligger 7 km norr om Mombasa, med utsikt över en av de finaste kustlinjerna i världen.

Med sitt goda läge, fina faciliteter och exklusivitet, är Voyager Beach Resort det perfekt stället att övernatta vid en resa till Mombasa.

På hotellet finns en professionell dykarskola, Buccaneer Diving, så kom ihåg att ta med ditt dykarcertifikat. Det finns även möjlighet att ta PADI-dykarcertifikat med certifierade instruktörer. Utanför Mombasa finns några av världens vackraste korallres, som bör upplevas vid ett besök. Läs mer om dykning i Mombasa: Buccaneer Diving.

All inclusive omfattar följande:

Frukost, lunch och middag som serveras i huvudrestaurangen. Utvalda snacks under dagens gång.

Läsk, juice, lokala öl och viner samt utvalda cocktails.

Observera att drycker är tillgängliga större delen av dagen, men inte dygnet runt. Du får mer information om exakta tider vid ankomsten till hotellet.

Pris for oppgradering, per natt:
Garden Room med all inclusive Per person från:  170 kr
Superior Seaview Room med all inclusive Per person från:  760 kr

The Sands at Nomad

Diani Beach

Vattnet är turkosblått och ljumt, sanden är kritvit och du ligger i skuggan av palmerna.

Drömmer du om ett mindre, riktigt mysigt boutiquehotell på Kenyakustens vackra Diani Beach så är The Sands at Nomad det perfekta valet. Här får du 25 km skön strand och ett förstklassigt hotell med både charm och personlighet.

Här finns endast 29 rum som alla ligger utspridda i den tropiska trädgården med vajande palmer och gröna gräsmattor som står i vacker kontrast till den fina, vita sanden på stranden.

Alla rummen är unikt inredda med inspiration från traditionell swahilidesign. Alla rum har minibar, Wi-Fi, säkerhetsbox, luftkonditionering och myggnät över sängarna.

Hotellet kan skryta med att de har den djupaste poolen i hela Kenya. Den är 5 meter djup, vilket betyder att det är en riktigt bra plats för att lära sig att dyka. Solstolarna är utspridda över hela området så du kan välja själv om du vill ligga på stranden, vid poolen eller under en palm på den gröna gräsmattan.

Njut av en avkopplande massage i hotellets spa eller prova på några av de många vattensportsaktiviteterna som hotellet erbjuder. Det är möjligt att delta i yogapass och det finns även en golfbana nära hotellet.

Här finns 2 restauranger och 2 barer som ligger utspridda på området så att du aldrig behöver ta dig särskilt långt för att få mat och dryck.

Pris för uppgradering från Leopard Beach Resort & Spa, per natt:
Sea Breeze Room med halvpension Per person från:  1 440 kr
Sea Breeze Room med helpension Per person från:  2 200 kr
Ocean View Room med halvpension Per person från:  2 365 kr
Ocean View Room med helpension Per person från:  2 795 kr

The Sands at Chale Island

Chale Island

Välkommen till paradiset.

Du känner hur pulsen saktar ner när du går iland på den lilla ön Chale, drygt två timmars bilväg söder om Mombasa.

I det turkosa vattnet kring ön lever koraller och färgglada fiskar, och i mangroveskogarna på själva ön hittar du kolonier med colobusapor och ett rikt fågelliv. Den kritvita sandstranden – som du inte delar med några andra än resortens andra gäster – bjuder in till avslappning och solbad,

Livet på ön styrs i hög grad av vattnet. Vid högvatten seglar man över till ön, medan transporten sker med traktor vid lågvatten. Vid lågvatten kan du gå hela vägen runt ön och se på allt spännande som dyker upp på stranden, och vid högvatten är det upplagt för en paddeltur i kajak.

Resorten har vidtagit en rad hållbarhetsåtgärder och arbetar aktivt med att bevara flora och fauna både till havs och på land. Av samma orsak finns det till exempel inte elektricitet på dagen, då solen skiner och många av resortens gäster är på utflykt.

Det finns totalt 60 rum, fördelade på sex olika kategorier. Alla rumskategorier har egen veranda med utsikt antingen över havet eller över öns natur.

Njut av områdets restauranger och barer, få en skön massage i spaet, ta ett dopp i poolen eller aktivera dig med de många vattensportsaktiviteterna. När solen går ner kan du glida ner i en av hängmattorna och njuta av en drink medan du insuper solens sista strålar.

Observera att The Sands at Chale Island är stängt från 15.04.24 till 20.06.24.

Pris för uppgradering från Leopard Beach Resort & Spa per natt:
Deluxe Room med halvpension Per person från:  1 015 kr
Ocean View Banda med halvpension Per person från:  1 395 kr
Uppgradering från halvpension till Eat-All-Around (ger tillgång till att äta i ett större urval av restauranger) Per person från:  665 kr
Uppgradering från halvpension till All Inclusive (ger tillgång till att äta i ett större urval av restauranger samt ett urval av drycker) Per person från:  1 110 kr

Diamonds Leisure Beach & Golf Resort

Diani Beach

Drömmer du om en 5-stjärnig all inclusive-semester i Diani kan du välja att uppgradera till Diamonds Leisure Beach.

Resorten ligger vid en av världens vackraste stränder, den kritvita Diani Beach, och utsikten över Indiska oceanen är som tagen från ett vykort. Även från resortens 18-håliga golfbana har du utsikt över det turkosblå havet.

Om du inte är golfspelare kan du se fram emot att njuta av resortens fyra pooler. Mvua African Rain Spa bjuder på sköna spabehandlingar och i resortens vattensportcenter står personalen beredd att hyra ut exempelvis dykutrustning.

Det erbjuds olika slags underhållning både dag och kväll, men självklart kan du också bara hitta en lugn vrå i den stora trädgården där du kan läsa din bok och ta en tupplur i skuggan av palmträden.

Resorten består av 170 rum i olika kategorier som alla har sin egen terrass eller balkong. Dessutom har alla rum aircondition, wifi, te- och kaffefaciliteter, minibar, värdeskåp och platt-tv.

Resorten är all inclusive, som består av följande:

  • Välkomstdrink
  • Frukost, lunch och middag i Diani Restaurant
  • Möjlighet att äta en lätt lunch i Coral Beach Bar
  • Drinkar i de fyra barerna från kl. 10.00
  • Snacks hela dagen i de fyra barerna
  • Wifi på rummet och i de gemensamma utrymmena
  • Diverse aktiviteter såsom gym, bordtennis, biljard och strandvolley samt kvällsunderhållning

Pris för uppgradering från Leopard Beach Resort & Spa, per natt:
Garden Room med all inclusive Per person från:  930 kr
Seaview Room med all inclusive Per person från:  1 440 kr

Neptune Paradise

Diani Beach

Neptune Paradise ligger mitt i en stor tropisk trädgård. De 92 rummen är fördelade på stugor med fyra rum i varje stuga, och stugorna ligger utspridda i den stora trädgården så det finns tillräckligt med plats. Alla rum har antingen egen balkong eller egen terrass. Samtliga rum har gratis wifi, minibar, te- och kaffefaciliteter, myggnät och aircondition.

Resorten ligger vid den långa, vita paradisstranden Diani Beach. Ta med dig en bra bok, slå dig ner i en solstol under en parasoll mellan palmerna och slappna av. Skulle det bli för varmt kan du ta ett svalkande dopp i det turkosblå havet.

Neptune Paradise är ett perfekt ställe för dig som vill komma ner i varv. De stora utearealerna och frodiga grönområdena ger dig gott om plats att dra dig tillbaka och koppla av. Om du har lust att vara lite mer aktiv har du även möjlighet till detta. Resorten samarbetar nämligen med grannresorten, som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter såsom vindsurfning, volleyboll, tennis och vattengymnastik samt underhållning några kvällar.

När du börjar bli hungrig finns det fyra olika restauranger att välja mellan: två bufférestauranger och två à la carte-restauranger. Dessutom finns det två barer, där du kan njuta av en drink eller lite färskpressad juice i skuggan.

All inclusive omfattar följande:

Frukost, lunch och middag som serveras i huvudrestaurangen.

Läsk, juice, lokala öl och viner, utvalda cocktails och ”mocktails”, te och kaffe.

Observera att drycker är tillgängliga större delen av dagen, men inte dygnet runt. Du får mer information om exakta tider vid ankomsten till hotellet.

Pris för uppgradering från Leopard Beach Resort & Spa, per natt:
Superior Garden med all inclusive Per person från:  135 kr
Superior Baobab med all inclusive Per person från:  340 kr
Superior Ocean Front med all inclusive Per person från:  545 kr

Neptune Village

Diani Beach

På en av världens vackraste stränder, Diani Beach, ligger Neptune Village ligger cirka 40 kilometer söder om hamnstaden Mombasa.

Resorten består av 165 rum, som alla har sin egen balkong eller terrass. Rummen är placerade i stugor i natursköna omgivningar. Samtliga rum har gratis wifi, minibar, te- och kaffefaciliteter, myggnät och aircondition.

Du kommer inte att ha tråkigt här. Det finns ett brett utbud av aktiviteter för varje smak, oavsett om du har lust att prova på vindsurfning, volleyboll, tennis eller vattengymnastik i poolen. Några kvällar är det också underhållning på scenen med exempelvis traditionell dans.

Vill du bara slappna av finns det också rik möjlighet att göra detta. Sjunk ner i en solstol i det gröna gräsområdet vid sidan om stranden med utsikt över det turkosblå havet, njut av en drink i ett av loungeområdena eller skäm bort dig själv med ett besök i resortens spa.

På denna resort har du fyra olika restauranger att välja mellan: två bufférestauranger och två à la carte-restauranger, samtliga med utsikt över havet.

Pris för uppgradering från Leopard Beach Resort & Spa, per natt:
Superior Garden med all inclusive Per person från:  90 kr
Deluxe Garden med all inclusive Per person från:  425 kr
Superior Ocean Front med all inclusive Per person från:  510 kr
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14