TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Ecuador & Galápagosöarna

En resa till Ecuador och Galápagos är en unik upplevelse för naturentusiaster och alla andra som vill uppleva fantastisk natur och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På våra resor kan du uppleva Ecuadors höjdpunkter kombinerat med Galápagosöarna.

Se alla våra resor till Ecuador och Galápagos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Ecuador / Galapagos
Ecuador / Galapagos
StartsidanLatinamerikaEcuador / Galapagos

Resor till Ecuador & Galápagosöarna

En resa till Ecuador och Galápagos är en unik upplevelse för naturentusiaster och alla andra som vill uppleva fantastisk natur och lokalbefolkningens traditionsrika kultur.

På våra resor kan du uppleva Ecuadors höjdpunkter kombinerat med Galápagosöarna.

Se alla våra resor till Ecuador och Galápagos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

StartsidanLatinamerikaEcuador / Galapagos

Varför ska du resa till Ecuador och Galápagos?

Ecuador är det minsta landet i Sydamerika, men landets natur och djurliv är en av världens mest varierande. Här kan du uppleva häftiga landskap, varma källor, vita sandstränder, berg, vulkaner och självklart de magiska Galápagosöarna.

Dessutom bjuder Ecuador på historiska upplevelser och kvarlämningar från den spanska kolonialtiden, vackra städer och ursprungsbefolkningens traditionsrika kulturer.

Våra rundresor till Ecuador

Våra rundresor startar på fastlandet i Ecuador, följt av antingen en öhoppning eller kryssning til Galapagosöarna.

Läs mer nedan om vad du kan uppleva.

Quito, Ecuadors huvudstad

Quito är Ecuadors huvudstad. Med sitt läge på 2 850 meter över havet är det den näst högst belägna huvudstaden i världen.

Staden har ett vackert läge mellan bergen och stadens pärla är dess historiska centrum, som sedan 1978 finns med på UNESCOs lista över världsarv. Området är fullt av byggnader från kolonialtiden och arkitektoniska skatter från 1600-talet, till exempel den vackra kyrkan La Compañia de Jesus och det centrala torget Plaza de la Independencia, där du kan se katedralen samt ärkebiskopens och presidentens palats.

Quito ligger endast 20 km söder om ekvatorn och när du är i staden är ekvatormonumentet La Mitad del Mundo ett must-see. Monumentet är 30 meter högt och märker ut ekvatorn, världens mittpunkt. Det är populärt att fota sig här med ett ben på var sida av ekvatorn.

Cotopaxi

Ett par timmar från Quito i Cotopaxi nationalpark finns Cotopaxi, som på 5 897 meters höjd är en av världens högsta, snöklädda aktiva vulkaner. Upplev vulkanen och den fantastiska utsikten från en höjd på 4 600–4 800 meter.

I själva parken finns många olika slags växter och djur. Parken är en särskilt bra destination för fågelintresserade eftersom det bland annat finns kondorer och kolibrier.

Kratersjön Quilotoa

Söder om Quito hittar du den fascinerande kratersjön Quilotoa. Sjön är ett resultat av Quilotoa-vulkanens utbrott 1280. Utbrottet skapade en krater som är cirka 250 meter djup och 3 kilometer i diameter. Denna kratersjö är en imponerande syn med sitt färgrika vatten, som skiftar från turkos till nästan gult bland annat beroende på när på året du besöker den.

Du kan gå hela vägen ner till sjön längs en stig, vilket tar cirka 30 minuter. Turen tillbaka upp längs den branta stigen kan ta upp till 2 timmar. Du kan även hyra en åsna, som tar dig tillbaka till toppen.

Baños

Baños, eller Baños de Agua Santa, är en vackert belägen stad, som ligger i en frodig dal vid foten av Tungurahua-vulkanen. Staden är populär bland både lokala och internationella besökare. Stadens fulla namn betyder ”heliga källor” och bjuder på just det: massor av varma källor och härliga spabad.

Dessutom är Baños ett paradis för äventyrare. Ge dig ut på mountainbike, prova att åka zipline eller besök Casa del Árbol – en utsiktspunkt, där du kan gunga ut över avgrunden för en riktigt nervpirrande upplevelse.

Guayaquil

Guayaquil är en pulserande storstad och den största staden i Ecuador. Det är landets viktigaste handelsstad, där du bland annat hittar Ecuadors kommersielle och finansiella centrum. Dessutom är det härifrån alla flyg till och från Galápagosöarna går.

Stadens största höjdpunkt är den gamla stadsdelen Las Peñas, som är vackert belägen på toppen av en kulle och ger dig en fantastisk utsikt över staden. Stadsdelen bjuder på färgrika hus och charmiga kullerstensgator med många trivsamma kaféer, där du kan koppla av med en kopp kaffe.

Vid foten av kullen ligger den 2,5 kilometer långa hamnpromenaden Malecón 2000 längs floden Guayas. Gå en vända på den mysiga promenaden eller besök en av de många utomhusrestaurangerna.

Besök i Amazonas regnskog

Kombinera din resa med en utflykt till den fascinerande Amazonas regnskog.

Den varma och fuktiga Amazonas är världens största tropiska regnskog och ligger i hela 9 länder. Här lever 40 000 olika växtarter och miljontals djurarter.

Tena ligger i det övre Amazonas i Ecuador och är en bra introduktion för dig som gärna vill ha ett smakprov på vad regnskogen har att bjuda på. Här kommer du nära den vilda naturen och får en inblick i djungelns många olika växter, träd, fåglar och insekter. Självklart finns här även massor av dägg- och kräldjur, men de är svårare att få syn på eftersom den här delen av Amazonas ligger förhållandevis nära bebyggelsen.

Galápagosöarna

Ungefär 1 000 km från Ecuadors kust ligger Galápagosöarna, en ögrupp som består av större och mindre öar. Öarna utgör topparna av en lång vulkanisk kedja som reser sig 2 000–3 000 meter över havet.

Galápagosöarna blev särskild kända efter att Charles Darwin använde dem som utgångspunkt får sin bok om arternas uppkomst och naturligt urval, som han skrev efter sitt besök på Galápagos 1835.

Öarna finns med på UNESCOs lista över världsarv och räknas som ett av de mest unika och biologiskt enastående områdena i världen. Varje ö har något unikt att erbjuda och har egna känsliga ekosystem.

Man tror att en av anledningarna till de unika ekosystemen är att öarna uppstod som vulkanöar och därför aldrig har varit en del av fastlandet.

Troligtvis har djurlivet på öarna ursprungligen kommit dit via havet eller luften och arterna har sedan vidareutvecklats. Galápagos är faktiskt den plats i världen som är hemvist för flest arter som inte finns någon annanstans i världen, till exempel Galápagossköldpaddan som också har gett ögruppen dess namn.

Alla våra resor tar dig med till Galápagosöarna, där du kan uppleva flera av de magiska öarna. Vilka beror på om du väljer att avsluta din resa med en öhoppning eller kryssning. Oavsett vilken ö du besöker får du garanterat unika djur- och naturupplevelser.

Kombinera med Peru

Kombinera Ecuador med en resa till Peru och bocka av två sydamerikanska länder på din att-göra-lista.

Peru är en skattkammare av historiska upplevelser.

Du kan se fram emot att uppleva:

  • Cusco, som efter att ha varit inkarikets formella huvudstad blev en spansk kolonialstad. Staden, som ligger på 3 399 meters höjd i Anderna, bjuder på kolonialtidsbyggnader, fästningar från inkatiden och inte minst en vacker utsikt över Anderna.
  • I Urubamba-dalen, inkafolkets heliga dal, finns små, charmiga byar, till exempel Pisac, som är känd för sin färgglada, stora marknad, Ollantaytambo, som är känd för sin stora inkafästning, och Aguas Calientes, som är känd för sina varma källor och sitt läge vid foten av Machu Picchu
  • Det legendariska ruinkomplexet Machu Picchu är Perus största sevärdhet och ett absolut måste på din resa i Peru. Ruinkomplexet härrör från 1400-talet och i tillägg till dess fascinerande historia bjuder det på en unik utsikt från sitt otroliga läge på Urubamba-dalens branta sluttningar, där det ligger omgivet av grönklädda bergstoppar och dimskog.

Har du några frågor?

Vi har samlat all relevant information om Ecuador och Galápagos på sidan Praktisk information om Ecuador.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som vet allt om våra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.