TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
18 dagar

Ecuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos

Oförglömliga naturupplevelser väntar i Ecuador med de majestätiska Anderna, världens största regnskog, Amazonas, och 6 dagars öhoppning på de förtrollande Galápagosöarna.

Ecuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos
Ecuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos
18 dagar
StartsidanLatinamerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos

Ecuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos

Oförglömliga naturupplevelser väntar i Ecuador med de majestätiska Anderna, världens största regnskog, Amazonas, och 6 dagars öhoppning på de förtrollande Galápagosöarna.

StartsidanLatinamerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & öhoppning på Galápagos
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Quito och hem från Guayaquil med mellanlandning(ar) på vägen
 • Inrikesflyg Quito – Baltra (Galápagos) – Guayaquil
 • Transfer från och till flygplatserna
 • Transport under rundresan på Ecuadors fastland
 • Båt t/r mellan Santa Cruz och Isabela
 • 14 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i Amazonas djungel med helpension
 • 2 x lunch (dag 11 och 12)
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Möjlighet till daglig avgång
 • Avresegaranti  – Priset gäller vid minst 2 resenärer. Fråga oss om vilket pris som gäller om du är singel resenär

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Quito inkl. besök vid ekvatorn
 • Vandringstur i Cotopaxi nationalpark
 • Besök vid kratersjön Quilotoa
 • Utflykter i Amazonas regnskog
 • Galápagos – Santa Cruz:
  Promenad vid slukhålen Los Gemelos
  Besök på Hacienda Primicias, där de stora galápagossköldpaddorna lever i det fria
  Promenad i en av öns spektakulära lavatunnlar
  Besök på det intressanta Charles Darwin Research Center
  Heldagsutflykt med båt till en av de närliggande öarna
 • Galápagos – Isabela:
  Promenad vid Isabelas våtområde
  Besök vid den historiska muren Muro de las Lágrimas (”tårarnas mur”)
  Besök på avelscentret för sköldpaddor, Arnaldo Tupiza
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter (undantaget Galápagos, som betalas lokalt)

KORTFATTAT OM RESAN

Denna resa ger dig den ultimata naturupplevelsen med de majestätiska Anderna, Amazonas regnskog och de förtrollande Galápagosöarna.

Du landar i Ecuadors huvudstad, Quito, som ligger i en dal omgiven av höga berg och vulkaner. Den gamla stadsdelen präglas av landets kolonialtidshistoria och du besöker imponerande katedraler och torg under en spännande stadsrundtur.

Härefter byter du ut den hektiska huvudstaden mot Andernas lugn och magi vid Cotopaxi-vulkanen och den vackra kratersjön Quilotoa. Du besöker även den populära äventyrsstaden Baños, som ligger omringad av vattenfall vid foten av Tungurahua-vulkanen.

Nästa stopp är Amazonas, världens största regnskog och en helt unik plats. Du bor på en djungellodge med moderna bekvämligheter vid den forsande Napo-floden. Från lodgen ger du dig ut på vandrings- och båtturer in i regnskogen tillsammans med en duktig lokal guide, som berättar allt om den spännande floran och faunan.

Från Ecuadors fastland flyger du till Galápagosöarna, där din resa avslutas med fantastisk öhoppning med imponerande natur och ett helt unikt och fascinerande djurliv.

Välj denna resa eftersom...

 • Denna resa kombinerar Anderna, Amazonas och Galápagos – bättre natur än så går det inte att uppleva!
 • Kom riktigt nära Amazonas unika djur- och växtliv i världens största regnskog
 • Uppleva den mäktiga, snötäckta Cotopaxi-vulkanen och den äventyrliga kratersjön Quilotoa i Ecuadors högland
 • Möt Galápagosöarnas obeskrivliga djurliv med bland annat galápagossköldpaddor, havsleguaner, sjölejon och pingviner under en 6 dagar lång öhoppning

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Quito (2 850 meter)

Resan går mot Quito, Ecuadors huvudstad, med mellanlandning(ar) på vägen. Under inflygningen kan du beundra Quitos vackra läge i en frodig dal i Anderna.

På flygplatsen mottas du av en chaufför/guide, som väntar i ankomsthallen med en skylt med ditt namn på. Bilresan från flygplatsen går genom Quitos moderna stadsdel ner till den gamla stadsdelen, där ditt hotell ligger. Resan tar cirka 1 timme.

Du tillbringar resten av dagen på egen hand och kan ta en promenad i den gamla stadsdelen eller bara koppla av efter den långa resan. Det är viktigt att dricka mycket vatten och ta det lugnt eftersom Quito ligger 2 850 meter över havet och din kropp måste få tid att vänja sig vid höjden.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 2: Stadsrundtur i Quito inkl. besök vid ekvatorn

 

En gång i tiden var Quito en blomstrande inkastad, men när spanjorerna ankom 1526 insåg inkageneralen Rumiñahui snabbt att det var en kamp han inte kunde vinna. Därför ödelade han allt i staden så att det inte fanns något kvar till spanjorerna. Quito grundades 1534 av den spanska löjtnanten Sebastián de Benalcázar och under dagens stadsutflykt kan du beundra fantastiskt välbevarade byggnader, torg och katedraler från kolonialtiden. Eftersom Quitos gamla stadsdel är det bäst bevarade historiska centrumet i Latinamerika är det inte så konstigt att Quito står med på UNESCOS världsarvslista.

Efter frukosten hämtar guiden upp dig på hotellet. Först besöker du det vackra Plaza de la Independencia (”Självständighetstorget”), som omges av några av Quitos viktigaste byggnader: presidentens palats, regeringsbyggnaden, ärkebiskopens palats och Quitos katedral. Från Plaza de la Independencia går du längs kullerstensgatorna och besöker kyrkan La Compañía, som invändigt är belagd med rent guld, och San Francisco-kyrkan, som är Quitos äldsta kyrka.

Efter den gamla stadsdelen kör du upp till Panecillo-höjden, varifrån det är en fantastisk utsikt över staden och där den 45 meter höga aluminiumstatyn Virgen del Panecillo står. Därefter fortsätter turen till den norra delen av staden till La Mitad del Mundo, där ekvatorlinjen går.

La Mitad del Mundo betyder ”världens mitt” på svenska och här står ett massivt, 30 meter högt ekvatormonument som symbol på den unika geografiska placeringen. Du kan gå upp i monumentet och få en fin utsikt över området, som rymmer både souvenirbutiker, matbodar, ett kakaomuseum, ett bryggeri och ett litet planetarium. Här har du tid att äta lunch och gå runt och besöka de många intressanta utställningarna och museerna.

Sista stoppet är det lilla trivsamma museet Intinãn, som ligger några få hundra meter från La Mitad del Mundo. Här kan du prova roliga experiment som testar jordens tyngdkraft och de magnetiska krafterna. Det är nämligen här den riktiga ekvatorn ligger. Det har visat sig att det stora, eleganta ekvatormonumentet är lite felplacerat på grund av dåtidens onöjaktiga mätmetoder.

På turen passerar du också den karaktäristiska 115 meter höga basilikan Basílica del Voto Nacional, som är byggd i nygotisk stil och är den största av sitt slag i Amerika.

Efter stadsrundturen körs du tillbaka till dit hotell och tillbringar sedan resten av dagen på egen hand.

Dag 3: Dag på egen hand i Quito

Quito är en vacker stad med många aktivitetsmöjligheter och du tillbringar på egen hand med att upptäcka storstaden. Du har också möjlighet att köpa till en utflykt hemifrån.

Om vädret är bra kan vi rekommendera att du ger dig upp till Cruz de Loma, som är en utkikspunkt på cirka 4 100 meters höjd på Pichincha-vulkanen. En 2,5 kilometer lång linbana kallad TelefériQo tar dig upp för den branta vulkanen till utkikspunkten, varifrån du har en formidabel panoramautsikt över Quito med de omkringliggande vulkanerna och bergen i bakgrunden.

Om din kropp inte har vant sig riktigt vid höjden kan du i stället besöka Quitos botaniska trädgård, Jardín Botánico de Quito, och få en spännande insikt i de många spännande träden, växterna och blommorna.

Du kan också köpa en tilläggsutflykt till den lilla staden Mindo, som ligger mitt i en äventyrlig 500 kvadratkilometer stor molnskog. Det frodiga området har ett mångfaldigt växt- och djurliv och är även känt för sin produktion av utsökt choklad.

Om du vill uppleva Ecuadors indiankultur kan du också följa med på en dagsutflykt till Imbabura-provinsen norr om Quito, en provins som är känd för sitt vackra landskap med bildsköna sjöar, höga vulkaner och självklart den berömda indianmarknaden, Otavalo, där du kan köpa färgrika mattor, handdukar och ponchor.

Dag 4: Quito – besök i Cotopaxi nationalpark (3 850 meter) – Pedregal

I dag byts den hektiska huvudstaden ut mot Andernas lugn och magi. Från Quito går turen söderut längs den vackra Avenida de los Volcanes (”vulkanallén”) till Cotopaxi nationalpark, en resa på cirka 2,5 timmar.

I parken väntar dig en lätt promenad kring den äventyrliga Limpiopungu-sjön, som ligger på cirka 3 850 meters höjd. Du har sällskap av en duktig lokal guide, som berättar allt om områdets flora och fauna och spännande myter om de stora vulkanerna. Om du har tur får du se kondorer, kolibrier, vildhästar, spetshjortar och guanacor i parken. Med sina 5 897 meter tronar den snötäckta Cotopaxi-vulkanen hela tiden över dig och du får verkligen känslan av att vara pytteliten vid sidan om en sådan mäktig vulkan.

På eftermiddagen körs du till din övernattningsplats, som ligger strax utanför nationalparken.

Övernattning:
Dag 5: Dag på egen hand i Anderna (3 600 meter)

Du kan tillbringa dagen med avkoppling eller aktiviteter på och omkring det trivsamma Hacienda El Porvenir.

Ta en promenad på egen hand i området längs markerade stigar eller delta i några av de aktiviteter som hotellet erbjuder, t.ex. ridturer och mountainbikeutflykter i Andernas unika landskap.

Observera att utflykterna genomförs med spansktalande medarbetare, men instruktioner i t.ex. ridning sker på engelska innan avfärd så kunskaper i spanska är inte nödvändiga.

Alla aktiviteter beställs och betalas lokalt vid ankomst till hotellet. Ridturen är dock så populär att vi rekommenderar att du köper till den hemifrån.

Vill du hellre koppla av så har hotellet en egen spaavdelning, där du kan skämma bort dig själv med friskvård och avkopplande massage.

Dag 6: Pedregal – kratersjön Quilotoa (3 900 meter) – Baños (1 820 meter)

Efter frukost fortsätter din resa genom det bergiga landskapet. Nästa stopp är den vidunderliga kratersjön Quilotoa, som är cirka 250 meter djup och har en diameter på drygt 3 kilometer. Färgen på vattnet är mycket speciell och kan skifta från turkos till nästan gul, beroende på innehållet av mineraler i vattnet och årstiden.

Du har möjlighet att gå ända ner till sjöns vattenbryn längs en slingrande stig eller bara stanna kvar på toppen och ta mängder av bilder av den bildsköna sjön. Promenaden ner till sjön tar cirka 30 minuter, men turen tillbaka upp längs den branta stigen kan ta upp till 2 timmar. Mot en tilläggsavgift kan du hyra en åsna, som tar dig tillbaka till toppen utan att du behöver anstränga dig.

Efter lunch fortsätter du till Baños, som ligger i en frodig dal vid foten av Tungurahua-vulkanen.

Baños är ett populärt resmål för både internationella resenärer och ecuadorianerna själva. Staden har aktiviteter för alla smaker. Oavsett om du vill koppla av med spa och varma källor eller aktivera dig med ”canyon swing”, ziplineåkning och mountainbikeutflykter så har Baños något för dig.

Staden har en överskådlig storlek och du kan enkelt gå från ditt hotell ner till stadens huvudgata, som alltid är full av liv och rörelse. Här hittar du ett otal matplatser, barer, souvenirbutiker och researrangörer som säljer äventyrsaktiviteter i området.

Övernattning:
Dag 7: Dag på egen hand i Baños

Du tillbringar dagen på egen hand med att utforska Baños och området omkring staden.

Staden omges av vattenfall och en populär aktivitet är att ge sig ut till Pailón del Diablo, som är det största vattenfallet av dem alla och imponerar med sin kraft och styrka. Man åker dit med en lokal Chiva-buss, vilket är en färgrik buss utan dörrar och fönster som erbjuder en bra utsikt över den vackra naturen. Du kan enkelt arrangera denna utflykt lokalt. Det kostar cirka 15 USD per person.

Du kan också på egen hand ta bussen upp till Casa del Árbol, som är en lite annorlunda utsiktspunkt. Här kan du nämligen gunga ut över avgrunden och inte bara få fjärilar i magen, utan även några helt fantastiska bilder.

Stadens fullständiga namn är Baños de Agua Santa, som översatt betyder ”heliga bad”. Namnet kommer från stadens många varma källor som sägs ha helande egenskaper på grund av vattnets höga innehåll av mineraler, vilket beror på den vulkaniska aktiviteten från Tungurahua-vulkanen. Du kan skämma bort dig själv med en friskvårdsupplevelse i varma källor, som ligger mitt i de vackra omgivningarna.

Övernattning:
Dag 8: Baños – Tena (Amazonas) (600 meter)

Från Baños går resan längs slingrande bergsvägar mot staden Tena, som är ingången till Amazonas regnskog. Turen tar cirka 3–4 timmar och det är en mycket vacker åktur med både vulkaner och vattenfall längs vägen. Temperaturen och luftfuktigheten stiger i takt med att du åker nedåt i höjd mot den stora djungeln.
Vägen avslutas bokstavligen talat i Napo-floden, där en motordriven kanot väntar på att ta dig den sista biten till din djungellodge, som ligger cirka 40 kilometer från Tena omgiven av frodig djungel. Åkturen tar cirka 15 minuter.

Vid ankomst till lodgen visas du till ditt rum varefter en härlig lunch väntar. På eftermiddagen ger din guide dig en spännande introduktion till kakaoproduktionen i Amazonas och bearbetningstekniken för den ödmjuka bönan, som är huvudingrediens i den fantastiska chokladen.

Din dag avslutas i trivsamma omgivningar på lodgen till ljudet av den forsande Napo-floden och djungelns invånare.

Övernattning:
Dag 9: Stora upplevelser i Amazonas

Efter frukost tar en duktig lokal guide dig med på en vandringstur in i djungeln. Guiden berättar om de många olika växternas och trädens medicinska användningsmöjligheter och om de fåglar och insekter ni ser längs vägen. Amazonas regnskog är hem åt många olika slags dägg- och kräldjur. Det är dock inte så stor chans att möta dem i den här delen av regnskogen, som kallas övre Amazonas, då den ligger för nära bebyggelsen. Du får dock uppleva regnskogens exotiska djurliv senare på dagen, under ett besök till rehabiliteringscentret AmaZOOnico.

Här kan du bland annat möta apor, tukaner, sköldpaddor, ormar, tapirer och kanske också ett av de mer sällsynta kattdjuren, som ozelotten. Rehabiliteringscentret tar sig an sårade och konfiskerade djur och försöker placera ut dem i naturen igen. Frivilliga arbetare visar dig runt och berättar om de djur de tar hand om för ögonblicket. Du får inte komma nära de djur som snart ska släppas ut i naturen igen eftersom de ska ha så lite mänsklig kontakt som möjligt.

Du äter lunch på lodgen och på eftermiddagen besöker du det lilla lokalsamhället, där gamla traditioner fortfarande hålls vid liv. Här får du en unikt insikt i hur lokalinvånarna lever och odlar sina olika grödor, som yucca, kaffe, kakao och andra tropiska frukter. Du får också lov att smaka på den typiska djungeldrinken ”Chicha de Yuca”. Kvinnorna här skapar själva sina skålar och byttor för matlagning. Det kanske ser enkelt ut, men prova själv – det är inte lätt. De kan producera vacker keramik av enkla, naturliga material.

Resten av eftermiddagen kan du koppla av på hotellet och njuta av dess faciliteter.

Övernattning:
Dag 10: Tena – Papallacta (3 300 meter) – Quito (2 850 meter)

Det har blivit dags att ta farväl av Amazonas djungel. Det kan kanske kännas lite vemodigt, men det är en oförglömlig naturupplevelse du tar med dig hem.

Efter en god frukost seglar du den korta turen upp längs Napo-floden. Vid flodbrädden väntar en chaufför på att köra dig tillbaka till Qutio. Återigen väntar en vacker åktur på cirka 5 timmar upp över Anderna. Längs vägen stoppar ni för lunch i Papallacta, som är känd för sina varma källor. Om du har lust kan du ta på dig badkläderna och njuta av de avkopplande terapeutiska baden.

Du övernattar strax utanför Quito, i närheten av flygplatsen, så att du inte behöver gå upp alltför tidigt nästa dag, då din resa fortsätter till de magiska Galápagosöarna.

Dag 11: Quito – flyg till Galápagos – stora upplevelser på Santa Cruz

I dag har det blivit dags att påbörja den andra delen av din resa som följer i Charles Darwins fotspår på de förtrollande Galápagosöarna. Du kan se fram emot de enastående natur- och djurupplevelserna som väntar dig här.

Den unga naturhistorikern Charles Darwin gav sig 1831 ut på en världsomsegling, som bland annat gick till Galápagosöarna. Under sin resa upptäckte han att finkarna på Galápagosöarna inte var som dem han kände till hemifrån. De hade anpassat sig efter levnadsvillkoren på de olika öarna. Darwin började då forma sin teori om arternas utveckling och det naturliga urvalet, och hans verk ”Om arternas uppkomst” anses än i dag vara det viktigaste bidraget till förståelsen av den biologiska evolutionen.

Denna morgon hämtas du på ditt hotell och körs till flygplatsen, där du betalar 20 USD (kontant) för ett Transit Control Card innan du kan checka in. Flygresan till Galápagos tar cirka 2,5 timmar. När du ankommer till Baltra flygplats på Galápagos ska du betala en inträdesavgift på 100 USD (kontant). Utanför flygplatsen väntar din guide, som åker med dig på bussen ner till Itabacakanalen. Härifrån seglar en båt er ut till huvudön Santa Cruz.

Dagens första stopp är vid Los Gemelos, som även kallas ”tvillingkratrarna” trots att det inte handlar om kratrar utan om två enorma slukhål som ligger sida vid sida om varandra. Vid tvillingkratrarna kan du uppleva ett rikt fågelliv i den gröna skogen av korgblommiga växter (Scalesia).

Resan går sedan vidare till ranchen Hacienda Primicias, där du ska möta den enorma galápagossköldpaddan som lever i det fria här. De stora sköldpaddorna rör sig långsamt runt i landskapet och tillbringar större delen av dagen med att äta och sova. De enorma djuren kan bli över 100 år gamla och väga upp till 250 kilo och det är en fantastisk upplevelse att komma riktigt nära dem. På ranchen får du även din inkluderade lunch.

Efter ranchen väntar en promenad i en av de imponerande lavatunnlarna, som också kännetecknar Galápagos. Var och en av öarna i Galápagos är skapade av vulkanisk aktivitet och din guide ger intressant information om öarnas uppkomst.

Dagens utflykt avslutas vid Charles Darwin Research Station, som ligger i Puerto Ayora och upprättades 1964 med forskning och utbildning i åtanke. På stationen får du en introduktion till Galápagosöarnas enastående flora och fauna, samt en spännande insikt i de många viktiga projekten som forskare, biologer och frivilliga arbetar med för att skydda öarnas känsliga natur.

På kvällen kan du utforska den trivsamma hamnstaden Puerto Ayora på egen hand. Staden är Galápagos största med sina cirka 20 000 invånare och det finna massor av liv längs stadens huvudgata Avenida Charles Darwin, där du hittar ett stort urval av butiker, kaféer och fina restauranger.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 12: Santa Cruz – båttur till en av de närliggande öarna

I dag kan du se fram emot att få flera naturupplevelser under en spännande heldagsutflykt med båt till en av de närliggande öarna. För att skydda den sårbara naturen avgör de lokala myndigheterna vilka öar som är öppna för besök, och vi kan därför inte garantera dig vilken ö du besöker. I gengäld kan vi garantera att det blir en oförglömlig naturupplevelse oavsett vilken av de fyra öarna nedan du kommer att besöka.
Dagen innan kommer din guide att informera dig om mötesplats och tid för din utflykt. Transporten till och från mötesplatsen ingår inte, då den ligger på gångavstånd från ditt hotell i Puerto Ayora.

North Seymour (Seymour Norte):
Norr om Santa Cruz ligger ön North Seymour. Här kan du uppleva stora kolonier av fregattfåglar och blåfotade sulor som gärna bygger sina bon här. Dessutom kan du uppleva ett varierat djurliv med sjölejon och många olika havsfåglar samt land- och havsleguaner. För att komma ut till North Seymour körs du upp till Itabacakanalen från Puerto Ayora och seglar i cirka 45 minuter. En duktig naturguide följer alltid med dig och berättar om öns flora och fauna.
Innan turen går tillbaka till Santa Cruz stoppar ni vid den vackra isolerade stranden Playa Las Bachas. Här har du möjlighet att snorkla i det klara vattnet och uppleva det spännande livet under havsytan. Inte så långt från stranden ligger en liten lagun, där flamingor gärna håller till.

South Plaza (Plaza Sur):
På den östra sidan av Santa Cruz ligger South Plaza, som är en av de minsta öarna i Galápagos. Trots sin storlek är Plaza Sur känd för sitt enastående växtliv och är hem åt ett stort antal djurarter.
Du körs först till den norra delen av Santa Cruz, där båten väntar på dig. Härifrån seglar du i cirka 15 minuter tills båten stoppar vid Punta Carrion, som är en fantastisk plats att snorkla på. Om du har tur får du se både sjölejon, rockor och de vitnosade revhajarna här. Därefter går båtresan vidare till South Plaza.
Praktiskt taget överallt på ön kan du se fikonkaktusar och växten Sesuvium edmonstonei, som endast finns på Galápagos. Ön är också hem åt landleguaner och kanske får du syn på en som i skuggan av en fikonkaktus väntar på att kaktusens frukt ska falla ner på marken. I vattenbrynet har du möjlighet att se sjölejon och sjöfåglar, t.ex. rödnäbbade tropikfåglar och svalstjärtade måsar.

Bartolomé:
Norr om Santa Cruz ligger Bartolomé, som är en av de vackraste öarna i Galápagos på grund av sitt säregna landskap med orange, röda, svart och gröna färger. Ön är framför allt känd för den imponerande spetsiga, vulkanbildade klippan Pinnacle Rock.
Från Puerto Ayora körs du upp till Itabacakanalen, varifrån du seglar i cirka 2 timmar ut till den lilla ön. När ni är framme går du och din naturguide tillsammans upp till toppen av ön. Härifrån kan du njuta av den bildsköna utsikten över det vulkanpräglade landskapet, Pinnacle Rock och grannön Santiago.
Efter vandringsturen har du tid att koppla av på den vita sandstranden eller snorkla och njuta av det fantastiska livet under havsytan med möjlighet att möta havssköldpaddor, vitnosade revhajar och färgrika fiskar. Kanske upptäcker du till och med galápagospingvinen, som bara håller till vid Galápagos och är världens näst minsta pingvin.

Santa Fé:
Sydost om Santa Cruz hittar du Santa Fé, som ligger cirka 1,5 timmars segeltur från Puerto Ayora. Vid ankomst till ön hälsas du välkommen av en stor koloni med sjölejon, som håller till på den vita sandstranden.
Precis som på Plaza Sur täcks landskapet av fikuskaktusar och växten Sesuvium edmonstonei, men på Santa Fé kan du dessutom se det gråaktiga trädet palo santo, som är spanska för ”heligt träd”. Här lever det också många olika fågelarter, både land- och havsfåglar, och ön är dessutom känd för Santa Fé-landleguanen.
Du äter lunch på båten varefter du kan snorkla i det klara vattnet, där vackra eleganta och färgrika fiskar väntar. Du kan i synnerhet se fram emot möjligheten att simma tillsammans med de nyfikna och leksugna sjölejonen, vilket är en av dagens absoluta höjdpunkter.

Övernattning:
Dag 13: Puerto Ayora på egen hand

I dag tillbringar du dagen på egen hånd i Puerto Ayora, där det finns många olika saker att göra. Om du känner för att vara aktiv kan du t.ex. ge dig ut och dyka eller hyra en cykel och utforska ön.

Vi kan varmt rekommendera att du packar ryggsäcken, tar på dig vandringsskorna och går ut till den vackra stranden Tortuga Bay. Det går en liten asfalterad väg ut till stranden från den sydvästra delen av Puerto Ayora och det tar cirka 45 minuter att gå varje väg.
Tortuga Bay är en populär plats för surfare så om du helst vill bada i lugnare vatten ska du gå till änden av stranden (cirka 2,5 kilometer) till stranden Playa Mansa, som är en liten lagun omgiven av mangroveskog. Här kan du antingen koppla av på stranden eller hyra en kajak och se efter de havsleguaner och havssköldpaddor som håller till i lagunen.
Observera att det inte finns några faciliteter härute så kom ihåg att ta med rikligt med vatten, mat och solkräm för hela dagen.

Du kan också bara koppla av i Puerto Ayora, där du på morgonen kan se hungriga och nyfikna pelikaner och sjölejon titta förbi den lilla fiskmarknaden på Avenida Charles Darwin. I hamnen är det också alltid massor av liv med rockor och vitnosade revhajar i vattnet, samt havsleguaner och färgrika krabbor som håller till på klipporna.

Övernattning:
Dag 14: Båt till ön Isabela – stora upplevelser på Isabela

Det har blivit dags att ta farväl av Puerto Ayora, då nya äventyr väntar på grannön Isabela. Båten till Isabela avgår från hamnen i Puerto Ayora som ligger några få minuters promenad från ditt hotell. En guide möter dig på hotellet och följer dig ner till båten. Du bär själv ditt bagage. Segelturen tar cirka 2 timmar.

Med sina 4 640 kvadratkilometer är Isabela den största ön i Galápagos och här hittar du även öarnas högsta punkt, den 1 707 meter höga Wolf-vulkanen. Trots att Isabela är den största av Galápagosöarna bor det inte mer än ett par tusen invånare på ön. Du kan därför se fram emot att varva ner och njuta av äkta avslappnad östämning.

Vid ankomst till Isabela ska du betala en hamnavgift på 10 USD (kontant). Härefter tar en chaufför emot dig och kör dig den korta biten till ditt hotell i öns huvudstad, Puerto Villamil.

På eftermiddagen ska du på en spännande utflykt till ett av öns våtområden, där du bland annat kan se flamingor och andra intressanta fåglar, som rörhöns, styltlöpare och vitkindade stjärtänder.

Härefter besöker du Muro de las Lágrimas (”tårarnas mur” på svenska), vilket är en 25 meter hög mur som byggdes mellan 1945 och 1959 av fångar från öns tidigare straffkoloni. Murens namn kommer av att det hårda arbetet fick fångar att gråta av smärta, samtidigt som det kostade många människoliv.

Ni stoppar även vid stranden Playa del Amor, där du kan se stora flockar av havsleguaner som ligger och vilar sig i solen efter att ha jagat föda i havet.

Dagens sista stopp är vid avelscentret för sköldpaddor, Arnaldo Tupiza. Här arbetar frivilliga för att öka beståndet av öns landsköldpaddor och du kan se hundratals söta sköldpaddor i alla åldrar: från nykläckta till enormt stora galápagossköldpaddor på flera hundra kilo.

På kvällen kan du utforska den trivsamma lilla staden Puerto Villamil och njuta av din middag på en av de små mysiga restaurangerna längs huvudgatan, som är gjord av sand.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 15: Puerto Villamil på egen hand

I dag väljer du själv vad du vill göra på Isabela. Du kan hyra en cykel och utforska ön på egen hand eller bara koppla av och bada på en av öns många härliga stränder.

Om du inte har fått nog av Galápagosöarnas unika undervattensliv kan vi varmt rekommendera en snorklingsutflykt vid småöarna Las Tintoreras. Öarna ligger strax utanför Puerto Villamil och är ett populärt snorklingsställe. De många skrevorna i klipporna är hem åt både sjölejon, havssköldpaddor, pingviner och revhajar.

Du kan också köpa en guidad vandringstur till den imponerande 1 124 meter höga sköldvulkanen Sierra Negra, som har en av de största vulkankratrarna i världen med en diameter på över 9,5 kilometer.

Dag 16: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Ditt äventyr på Galápagosöarna har kommit till sitt slut och det har blivit dags att resa tillbaka till fastlandet och till Ecuadors största stad, Guayaquil.

Tidigt denna morgon hämtas du på hotellet och körs till hamnen i Puerto Villamil, varifrån du seglar till Santa Cruz. Här möts du av en guide som kör dig till Itabacakanalen. Därifrån åker ni båt till ön Baltra, där du tar bussen till flygplatsen. Från Baltra flyger du till Guayaquil, en flygresa på cirka 1,5 timmar.

Även om Quito är Ecuadors huvudstad är det Guayaquil som är landets finansiella och kommersiella centrum. Trots sin storlek med över 2 miljoner invånare förmår Guayaquil att charma sina besökare med kullerstensgator, parker och vackra katedraler.

Vid ankomsten blir du hämtad på flygplatsen och körd in till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan t.ex. ta en kvällspromenad längs stadens moderna hamnpromenad Malecón 2000, som ligger nere vid Guayas-floden, och äta på ett av de mysiga kaféerna eller en av de trivsamma restaurangerna som finns här.

Dag 17: Guayaquil på egen hand – hemresan börjar

Din resa har kommit till slut och i dag påbörjar du din hemresa till Sverige. Beroende på när flyget avgår kan du ha lite tid på egen hand på förmiddagen innan du blir hämtad och körs till flygplatsen.

Om du inte redan har besökt den gamla stadsdelen Las Peñas så kan vi varmt rekommendera det. Här präglas stadsbilden av kullerstensgator, färgrika hus och mysiga pubar. Från hamnpromenaden leder en trappa med 444 steg upp till Las Peñas, som ligger på toppen av en kulle. Om du har mer energi kan du fortsätta upp till stadens fyrtorn och få en vacker panoramautsikt över hela staden i alla riktningar.

Vi kan även rekommendera en lugn promenad i parken Parque Seminario. Parken är bättre känd som Parque de las Iguanas (”leguanparken”) och har fått sitt namn på grund av de många färgrika landleguanerna som håller till här. Kanske får du uppleva att dela bänk med ett av de stora drakliknande djuren.

Dag 18: Ankomst till Sverige

Du ankommer till Sverige efter en upplevelserik resa i Ecuador.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Observera att priset för enkelrum enbart gäller vid minst 2 resande. Kontakta oss om du reser ensam.
 Unika fördelar för grupper från 3 personer – inhämta en offert i dag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål