TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor i Laos

Laos är ofta ett förbisett asiatiskt resmål, men här kan du uppleva frodig natur, historiska och spännande städer och buddhistisk kultur.

En resa till Laos är en resa till det traditionella och autentiska Asien, där det råder avkopplande atmosfär och du får ett fantastiskt artigt mottagande.

Se alla våra resor till Laos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Laos
Laos

Resor i Laos

Laos är ofta ett förbisett asiatiskt resmål, men här kan du uppleva frodig natur, historiska och spännande städer och buddhistisk kultur.

En resa till Laos är en resa till det traditionella och autentiska Asien, där det råder avkopplande atmosfär och du får ett fantastiskt artigt mottagande.

Se alla våra resor till Laos nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du resa till Laos:

I mitten av fem fantastiska asiatiska resmål, bland annat Thailand och Vietnam, ligger Laos. Laos är det enda landet i Sydostasien som inte har något kust mot havet. Landets livlina är Mekong-floden som löper genom hela landet och bidrar till landets frodiga natur.

I Laos kommer du att uppleva något helt annat än på andra resmål i Asien. Här får du uppleva det traditionella Asien med spännande landskap och mångfald bland befolkningen, där människorna utstrålar lugn och artighet som du inte upplever på många andra platser.

Våra rundresor i Laos

Nedan kan du läsa mer om några av de höjdpunkter du kan uppleva.

Luang Prabang

I norra delen av Laos längs Mekongfloden ligger den forna kungastaden Luang Prabang. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista och är en unik blandning av traditionell laotisk arkitektur och fransk kolonialtidscharm.

I Luang Prabang finns inga moderna byggnader, i stället ligger franska kolonialvillor och aktiva tempel sida vid sida på de gamla gatorna.

Stadens stämning är ett kapitel för sig. Livet här är lugnt och värdigt. Varje morgon vandrar flera hundra munkar långsamt genom stadens gator för att samla allmosor.Det är svårt att inte bli berörd av den respekt och värdighet som denna dagliga ritual visar.

När kvällen faller på förvandlas huvudgatan till en stor nattmarknad, dit stamfolk från de omkringliggande byarna kommer för sälja sina varor. Här hittar du ett stort urval av traditionella hantverk, och borden är fyllda med färggranna tyger, keramik och till och med Beer Lao T-shirts.

Andra upplevelser i och omkring Luang Prabang

  • Upptäck Luang Prabang med cykel och upplev munkarna i sina traditionella orangefärgade kläder, det ikoniska templet Wat Xieng Thong och följ med till toppen av Phousiberget där du kan njuta av en fantastisk utsikt över staden och floden.
  • Söder om Luang Prabang, mitt i djungeln, ligger det vackra vattenfallet Kuang Si. Bada i de naturliga poolerna eller besök centret för malajbjörnarna, där man hjälper den mycket utrotningshotade björnen.
  • Åk på en båttur på Mekongfloden till Kamu Lodge, som ligger i en dal omgiven av risterrasser, små byar och frodig natur. Utforska de vackra omgivningar eller få en inblick i livet på landet hos Kamufolket, där du till exempel kan delta i deras dagliga arbete.

Kombinera med Vietnam och Kambodja

Laos ingår som en del av våra resor till det gamla Indokina, som var en kombination av Vietnam, Kambodja och Laos.

Vietnam

Vietnam är ett mycket populärt resmål som bjuder på allt från intressanta och historiska storstäder till storslagen och UNESCO-skyddad natur.

Upplev till exempel:

  • Hanoi, som är Vietnams huvudstad. Här kan du uppleva en kontrastfylld storstad med en blandning av historia från kolonialtiden och moderna byggnader. Besök till exempel Litteraturens tempel, Ho Chi Minh-komplexet och Ngoc Son-templet.
  • Minikryssning på Ha Long-bukten. Här kommer du nära inpå ett av Vietnams mest särpräglade naturområden som finns med på UNESCO:s världsarvslista.
  • Kolonialstaden Hoi An, som tidigare var en av de viktigaste hamnstäderna i Sydostasien. Besök den gamla stadsdelen där du kan känna de japanska, kinesiska och indiska influenserna.

Kambodja

Kambodja bjuder på några av världens mest storslagna sevärdheter.

Upplev det mytomspunna Angkor-komplexet som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien.

Tempelkomplexet Angkor Wat, som är Kambodjas främsta attraktion. Templet var Khmerrikets mest praktfulla tempel och ett arkitektoniskt mästerverk. Det sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att bygga komplexet.

Vill du veta mer om Laos?

Du får också mer information om praktiska frågor om att resa till Laos på vår sida Praktisk information. Här kan du läsa mer om klimat, vaccinationer och visum.

Har du några frågor?

Om du har frågor om beställning, våra andra resor till Sydostasien eller något helt annat hjälper våra resekonsulter dig gärna.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se alla bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.