TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarDe 10 vackraste platserna i Asien

De 10 vackraste platserna i Asien

2019-08-30
Visa alla inlägg

Devil’s tears

Asien har otaliga vackra platser som du kan besöka under din resa.

Drömmer du om att skapa förtrollande minnen på platser, som bjuder in dig att bara stoppa upp och njuta av platsens skönhet?

Läs mer nedan, där vi har samlat en lista över de 10 vackraste platserna i Asien.

Luang Prabang i Laos

Luang prabang, laos

Den äventyrliga staden Luang Prabang ligger i den norra delen av Laos och är en av Asiens mest spännande städer. Dessutom har staden ett galet vackert läge, omringad av grönklädda bergskedjor.

Staden står med på UNESCOS världsarvslista, då den rymmer en helt unik blandning av arkitektur från både Laos och Europa. Därför kan du också få några spännande, arkitektoniska upplevelser här, t.ex. Royal Palace Museum med sin blandning av fransk och laotisk arkitektur.

Staden präglas dessutom av en vacker och lugn stämning, och det är inte ovanligt att möta munkar som går längs stadens gator för att samla allmosor tidigt på morgonen.

Den naturliga höjdpunkten i Luang Prabang är de förtrollande Kuang Si-fallen, som ligger söder om staden. Mitt i den frodiga tropiska djungeln möts du plötsligt av kalkstensbassänger i olika nivåer som fylls på av kaskader med turkosblått vatten.

Upplev äventyrliga Luang Prabang:

Ha Long-bukten i Vietnam

Ha long bay, vietnam

I norra Vietnam hittar du en av Vietnams största sevärdheter: Ha Long-bukten.

Områdets särpräglade natur har gjort att bukten tagits med på UNESCOS världsarvslista.

Bukten kännetecknas av hundratals vackra, majestätiska kalkstensklippor, som tornar upp sig ur havet. Beroende på när du besöker bukten kan du uppleva havet som djupblått eller smaragdgrönt, och båda färgerna matchar vackert de grönklädda klipporna.

I det cirka 1 500 kvadratmeter stora området finns mer än 1 600 öar och holmar. Flera av öarna har stora grottor, andra har mindre fiskebyar och på den stora ön Cat Ba ligger flera byar.

Bukten är en av Vietnams mest besökta attraktioner och måste upplevas med egna ögon, om du reser till Vietnam.

Låt dig hänföras av Ha Long-buktens skönhet:

Kinesiska muren i Kina

Den kinesiska muren, kina

Det sägs att man kan se den från månen, men det är visst bara en myt. Men stor är den. Kinesiska muren sträcker sig från Shanhaiguan i öst till Jiayuguan i väst i den norra delen av Kina.

Muren, som faktiskt består av flera olika murar som har byggts och utökats under flera dynastier – senast under Mingdynastin (1368–1644), är ett försvarsverk som förutom muren även består av utkikstorn, fästningar och andra ruiner.

Beroende på vem du frågar är muren mellan 6 000 och 20 000 kilometer lång. Den delen vi i dag räknar som Kinesiska muren byggdes under Mingdynastin och är cirka 8 851 kilometer lång.

Muren bjuder inte bara på en imponerande historia, utan ligger även i ett helt fantastiskt landskap. När du står på muren kan du se hur konstruktionen följer bergen och snirklar sig genom landskapet – en magisk syn!

Upplev den majestätiska muren:

Höglandet i Sri Lanka

Highlands, sri lanka

Sri Lankas förtrollande högland ligger centralt i den södra delen av öriket.

Höglandet är ett frodigt paradis som består av ett kuperat landskap, vars högsta punkt når ända upp till 2 500 meter över havet. Här hittar du ett rikt växt- och djurliv och flera hotade djurarter, bland annat den lankesiska leoparden.

Ett av de bästa sätten att uppleva de vackra landskapen på, är att åka tåg genom det frodiga och slingrande landskapet. Här kan du luta dig tillbaka och njuta åsynen av de vackra teplantagerna, vattenfallen och de små lokala byarna. Ett annorlunda, men oförglömligt sätt att uppleva Sri Lankas vackra natur.

Kom riktigt nära det förföriska höglandet:

Yangshuo i Kina

Yansghuo, kina

Yangshuo är en bildskön region med ett nästan surrealistiskt landskap. Området täcker en yta på cirka 1 428 kvadratmeter och tillhör staden Guilin i södra Kina.

På den ena sidan avgränsas regionen av den vackra floden Li, vars bredder rymmer flera små byar.

Floden sträcker sig som ett silkesband genom landskapet, ett landskap som framför allt domineras av de grönklädda kalkstensbergen som skjuter upp ur jorden.

Bergen kastar skuggor över marker och byar och speglar sig i flodens vatten.

Ja, det är precis lika vackert som det låter!

Se Yangshuos förtrollande landskap:

Long Beach på Koh Rong i Kambodja

Koh rong, kambodja

Koh Rong är en ö i Thailandbukten utanför Kambodjas västkust. Det är en fantastisk plats med små byar, enastående natur och inte minst vackra, vita sandstränder.

En av stränderna är Long Beach (Sok San Beach), som är en av Asiens mer orörda stränder. Den kritvita sanden möter det kristallblå havet i ljuv förening, och stranden är över 7 kilometer lång så det finns gott om plats.

Besök Koh Rong och Long Beach, om du behöver en vederkvickande semester.

Ön täcks dessutom av en frodig, grön djungel som du kan utforska, t.ex. till fots, när – och om – du tröttnar på att koppla av på den gudabenådade stranden.

Upplev det orörda paradiset:

Khao Sok nationalpark i Thailand

Khao Sok i Thailand

I södra Thailand hittar du den enastående och vackra nationalparken Khao Sok.

Det är bland Thailands största och vackraste nationalparker med stor biologisk mångfald i den uråldriga, oförstörda regnskogen. Här har du goda möjligheter att uppleva det lokala djurlivet, bland annat olika björnar, tapirer, apor och ormar samt nästan 400 olika fågelarter.

En av nationalparkens huvudattraktioner är den smaragdgröna Cheow Lan-sjön, som bildades då man i mitten av 1980-talet byggde Rajjaprabha-dammen och därmed översvämmade området. Mer än 100 ikoniska kalkstensklippor tronar i vattnet och det är en upplevelse att paddla kanot på sjön och se den vackra nationalparken från vattnet.

Kom riktigt nära Thailands urskog:

Fujiberget i Japan

Montera fuji, japan

Japan har flera aktiva vulkaner och en av dem är Fujiberget, som med sina 3 776 meter är landets högsta berg.

Fujiberget är mycket ikoniskt med sin nästan perfekta kägelform och med evig snö på toppen.

Berget ligger strax utanför Tokyo och i klart väder kan du njuta av utsikten över berget från den stora staden. Ännu bättre är utsikten från nationalparken Fuji-Hakone-Izu, som förutom utsikten över Fujiberget även är känd för sina onsenbad, vilket är naturliga varma källor.

En sak är säker – varje gång du får en glimt av det stora berget kommer du att imponeras av dess storhet och skönhet.

Imponeras av Fujiberget:

Bromo i Indonesien

Montera Bromo, indonesien

En av världens vackraste platser att se soluppgången på måste vara på stratovulkanen Bromo, som ligger på ön Java i Indonesien.

Med sina 2 329 meter är Bromo inte det högsta berget i Indonesien, men det är trots allt ett av de mest besökta. Populariteten beror bland annat på att vulkanen ligger mitt i en vulkankrater, som är cirka 10 kilometer i diameter.

Ett besök till vulkanen kräver en lätt vandringstur, men när du når fram kommer du att stå på den fina vulkansanden mitt i den stora vulkankratern med en hänförande utsikt över Bromo. Det är helt klart mödan värt!

Förtrollas av Bromo:

Nusa Lembongan i Indonesien

Nusa lembongan, indonesia

Nusa Lembongan är en indonesisk ö som ligger sydost om Bali.

Ön är den perfekta platsen för en drömsk solsemester på kritvita sandstränder vid kristallklart vatten.

Det är värt att utforska ön och en av platserna du bör besöka är Devil’s Tear. Devil’s Tear är en fördjupning i klipporna, där havet dundrar in och ofta skapar vackra regnbågar för dig att beskåda.

Paradise Beach bjuder på helt fantastiska utsikter – härifrån kan du nämligen se Balis Agungberget i horisonten och uppleva otroligt vackra solnedgångar.

Nusa Lembongan som tillval på:

Asien har många magiska destinationer.

Är du osäker på vilken resa du ska välja? Kontakta då våra resekonsulter som alltid är redo att hjälpa dig vidare på ditt livs äventyr.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär