TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
16 dagar

Balis höjdpunkter & solsemester i Sanur

Upplev Munduks frodiga högland och kom riktigt nära bylivet i Rumah Desa. Låt dig förföras av Ubuds charm och se de vackra risterrasserna i Tegalalang. Smält sedan alla upplevelser i solsemesterorten Sanur.

Balis höjdpunkter & solsemester i Sanur
Balis höjdpunkter & solsemester i Sanur
16 dagar
StartsidanAsienBaliBalis höjdpunkter & solsemester i Sanur

Balis höjdpunkter & solsemester i Sanur

Upplev Munduks frodiga högland och kom riktigt nära bylivet i Rumah Desa. Låt dig förföras av Ubuds charm och se de vackra risterrasserna i Tegalalang. Smält sedan alla upplevelser i solsemesterorten Sanur.

StartsidanAsienBaliBalis höjdpunkter & solsemester i Sanur
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från Sverige till Denpasar
 • 13 nätter på 3-4 stjärniga hotell
 • 13 x frukost (dag 3-15)
 • 1 x lunch (dag 9)
 • Återanvändbar vattenflaska
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i minibuss eller buss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med TourCompass egna gäster
 • Möjlighet att förlänga med extra nätter i Sanur
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Ulun Danu-templet
 • Vandringstur i Munduks högland med kaffeplantager, risfält och vattenfall
 • Bejitemplet i Sangsit
 • Kintamanis högland med utsikt över vulkanen Batur och kratersjön
 • Tempelkomplexet Gunung Kawi med de berömda kungagravarna
 • Byn Rumah Desa med spännande aktiviteter
 • Tegalalangs risterrasser och det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Inträdesavgifter och övriga avgifter till ovan nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Bali har alla ingredienser för en perfekt semester. Du upplever en ö med fantastiskt frodig natur i ett vulkaniskt landskap och omgiven av ett varmt, blått hav. Upplevelsen förhöjs av den gästvänliga lokalbefolkningen, för vilka de hinduiska templen och ceremoniella festtågen spelar en central roll i det dagliga livet.

Resan startar med en natt i badorten Sanur, där du kan koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid tidsskillnaden och de varmare temperaturerna. Dagen efter går resan vidare till Munduks fantastiska högland med forsande vattenfall, djungel och kaffeplantager.

Höglandet står i skarp kontrast till Lovinas mörka, glänsande lavasandstränder i norr, där du kan se fram emot ett par dagar på egen hand.

Vägen från Lovina till Ubud går förbi det otroligt vackra Bejitemplet och utsiktspunkten Kintamani, där du kan njuta åsynen av den aktiva vulkanen Batur och dess stora kratersjö. Innan du kommer fram till Ubud stannar du till vid tempelkomplexet Gunung Kawi, som är känt för sina gamla kungagravar som har huggits ut ur klipporna.

Ubud ligger otroligt vackert omgivet av berg, djupa dalar och på några ställen djupa klyftor. I den täta djungeln rinner Ayungfloden och bakom bebyggelsen skymtar små, fina tempel och vackra risfält.

Medan du är i Ubud besöker du byn Rumah Desa, där du får en fantastisk inblick i balinesernas vardagsliv med olika aktiviteter. Du besöker också den nationella kulturskatten Tirta Empul och förtrollas av öns vackraste risterrasser i Tegalalang där enastående utsikter och fotomöjligheter väntar.

Det hela avslutas i semesterorten Sanur, där du kan njuta av de gyllene sandstränderna och smälta resans många upplevelser.

Du har möjlighet att förlänga resan med Gili Trawangan, Nusa Lembongan, Komodoöarna eller Singapore.

Välj denna resa eftersom...

 • Förtrollas av det pittoreska höglandet i Munduk och ta den perfekta bilden av det ikoniska templet Ulun Danu, som reflekteras i den lugna Bratansjön
 • Låt dig förföras av lugnet på den mörka vulkanstranden i Lovina och få en fantastisk inblick i balinesernas vardagsliv i byn Rumah Desa med olika aktiviteter
 • Känn den bohemiska stämningen i konstnärsstaden Ubud, där Tegalalangs gräsgröna risterrasser står i kontrast mot det heliga vattentemplet Tirta Empul
 • Smält de många upplevelserna och intrycken på Sanurs gyllene sandstränder där det lugna havet och vajande palmer väntar

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag flyger du mot gudarnas ö, Bali, med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali – Sanur

Du landar på Balis internationella flygplats, Ngurah Rai, i huvudstaden Denpasar. Vid ankomsten går du igenom passkontrollen, där du får ditt turistvisum, varefter du hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en TourCompass-skylt, och du kommer att känna av den balinesiska gästfriheten direkt. Utanför flygplatsen väntar din chaufför på att köra dig till hotellet i badorten Sanur, där du kan koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid tidsskillnaden och de varmare temperaturerna.

Övernattning:
Dag 3: Sanur – Ulun Danu-templet – Munduk

Efter frukost körs du mot den lilla bergsbyn Munduk. Längs vägen besöker du ett av Balis mest fotograferade tempel, det charmiga Ulun Danu. Templet ligger på en liten ö i den blanka sjön Bratan, vilket får det att se ut som om den flyter. Bratan ligger på 1 200 meters höjd och omges av höga berg. Det kan därför vara både kyligt och disigt i området, vilket ger både sjön och templet en närmast mystisk stämning. Det är dags att ta en promenad längs sjöns bredd och njuta av den fantastiska utsikten.

Sedan fortsätter du till Munduk, som är en av Balis bäst bevarade hemligheter. Vid ankomst till hotellet i Munduk tillbringar du resten av dagen som du vill med att njuta av de pittoreska omgivningarna.

Munduk är en liten fridfull stad som ligger i det tempererade, balinesiska höglandet cirka 1 000 meter över havet. Staden är omgiven av frodig djungel, forsande vattenfall och vackra risfält. Området har dessutom många fina vandringsstigar och fantastiska utsiktspunkter, varifrån du kan njuta av landskapet och de omkringliggande bergen.

Förutom sin skönhet är Munduk även känt för att odla både kaffe, kakao, vanilj, frukt och grönsaker. Utbudet av färska grönsaker och frukter här i Munduk är faktiskt större än någon annanstans på Bali. Jorden i området är nämligen otroligt fruktbar och här råder ett perfekt och behagligt klimat.

Det finns dessutom bra restauranger med lokala, ekologiska råvaror.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 4: Vandringstur i Munduks frodiga landskap

Du vaknar upp till frisk luft och en enastående utsikt. Efter frukosten ger du dig ut på en 2 timmar lång vandringstur i området kring hotellet. Terrängen är i huvudsak flat, men det finns även kuperade platser längs vägen.

Turen tar dig förbi eleganta kaffeplantager, avokadoträd samt kakao-, vanilj- och nejlikväxter. En stig för dig ner genom djungeln till det 20 meter höga vattenfallet Red Coral. Observera att delar av vägen ner till vattenfallet är branta och därför inte är lämpliga för personer som har svårt att gå. Om du inte vill gå ner till vattenfallet kan du stanna kvar och njuta av omgivningarna och de många fina växterna, som är märkta med namn. På turen tillbaka till hotellet passerar du eleganta kryddträdgårdar och vackra risfält.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 5: Munduk – Lovina

Efter en lugn och stilla morgon på hotellet checkar du ut och din guide och chaufför står beredd att köra dig till det lugna strandområdet Lovina, som ligger på Balis norra kust. Resan tar cirka 1 timme.

Vid ankomst till Lovina tillbringar du resten av dagen som du vill.

Lovina har både bra restauranger, vackra omgivningar och långa stränder, som är kända för sin mörka, glänsande lavasand och stilla vågor. För många är Lovina detsamma som delfinsafari, men vi har valt att inte erbjuda detta eftersom upplevelsen inte lever upp till vår djurvälfärdspolicy. Läs mer om detta här.

På kvällen kan du sitta på stranden och se solen gå ner i horisonten, vilket är en otroligt vacker syn med de röda, orange och violetta nyanserna som målas på himlen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6-7: Lovina på egen hand

Det är inga utflykter planerade och du kan därför njuta av Lovina i egen takt. Du kan ta en tur in till Singaraja, som ligger 9 kilometer från hotellet och är huvudstaden i området. Detta är en av få platser på Bali, där du hittar byggnader från den nederländska kolonialtiden. Hit kommer inte många turister så du kan få en autentisk upplevelser på gatorna, varav flera pryds av vackra trädalléer.

Du kan även köpa till en av våra tilläggsutflykter, som du kan läsa mer om nedan.

Dag 8: Lovina – Bejitemplet – vulkanen Batur – Gunung Kawi tempelkomplex – Ubud

I dag lämnar du norra Bali. Efter frukost och utcheckning sätter du och din guide och chaufför kurs mot konstnärsstaden Ubud.

Vi har lagt in tre härliga och spännande besök längs vägen till Ubud. Första stoppet är Bejitemplet i landsbyn Sangsit. Templet är inte översvämmat av turister och är fridfullt och otroligt vackert. Templets imponerande hantverk och fint detaljerade uthuggningar kan få dig att tappa andan. Det överdådiga templet kan dateras tillbaka till 1400-talet och är dedikerat till fruktbarhetsgudinnan Dewi Sri, som skulle säkerställa en god skörd.

Nästa stopp är utsiktspunkten i Kintamanis högland, varifrån du har en sagolik utsikt över kratersjön Batur och den 1 717 meter höga aktiva vulkanen av samma namn och vars senaste våldsamma utbrott skedde 1963.

Innan du kommer fram till Ubud besöker du tempelkomplexet Gunung Kawi, som ofta är en förbisedd sevärdhet. Gunung Kawi byggdes i slutet av 1000-talet och är därmed ett av Balis äldsta tempel. Gunung Kawi ligger i en dal omringat av frodig djungel och trapporna ner till själva templet leder förbi praktfulla risterrasser och höga kokospalmer. Längs templet går Pekerisanfloden, som har religiös betydelse för de balinesiska hinduisterna. Det sägs nämligen att vatten som passerar en helgedom förvandlas till vigvatten. När du kommer till floden måste du gå över en mindre stenbro för att komma till templets huvudattraktion, nämligen de gamla kungagravarna som är uthuggna i klipporna. Här får du tid att gå runt och njuta av den gamla, fridfulla platsen.

Dagens sista stopp är hotellet i Ubud och efter incheckning tillbringar du resten av dagen som du vill.

Ubud ligger fantastisk vackert i det centrala höglandet. De frodiga, grönklädda bergen övergår på några platser i djupa dalar – ja, nästan raviner. Mitt i den gröna djungeln rinner Ayungfloden, som bjuder in till forsränning och bakom bebyggelsen skymtar små, fina tempel och vackra risfält.

Ubud är dessutom känt som Balis konstnärliga hjärta och både lokala och internationella konstnärer och hantverkare har hittat vägen hit. Staden bågnar av gallerier och utställningar med konst och hantverk, samt fina butiker som säljer smycken, kläder och väskor.

I tempel och gator utspelas ofta ceremoniella festtåg, vilket är en rolig och stämningsfull upplevelse. På trottoarerna ligger små flätade korgar av bananblad med offergåvor och rökelsepinnar, som skyddar mot allt ont.

Ubud har dessutom många fina restauranger, barer och mysiga kaféer.

Utanför stadskärnan öppnar sig en helt ny värld av lugn och små traditionella landsbyar.

Dag 9: Besök och aktiviteter i byn Rumah Desa

I dag får du en fantastisk inblick i balinesernas kultur och traditioner i den lilla byn Rumah Desa, som ligger 35 kilometer nordväst om Ubud. Här har du möjlighet att delta i några av bybornas dagliga aktiviteter.

Efter frukosten hämtas du på hotellet och reser till byn Rumah Desa, där du möts av en lokal värd som visar dig runt. Du får se och höra om hur familjerna bor, lagar mat, bygger hus och driver lantbruk, och om du vågar har du möjlighet att själv delta i aktiviteterna. Det väntar även en promenad genom vyn med små hus, tempel, den lokala skolan och ett vackert landskap med exotiska växter och träd. Du passerar även de fina gröna risfälten, där du ser hur lokalborna arbetar med vattenbufflar, klättrar upp i kokospalmer och utvinner kokosolja.

Tillbaka i byn serveras en utsökt balinesisk lunch. Sedan reser du tillbaka till Ubud, dit du kommer mitt på eftermiddagen, och tillbringar resten av dagen på egen hand.

Övernattning:
Dag 10: Tegalalangs risterrasser och vattentemplet Tirta Empul

I dag ska du ut på en spännande och härlig utflykt kring Ubud.

Du hämtas på hotellet av din guide och chaufför och resans går till de fantastiska risterrasserna i Tegalalang som är några av öns vackraste.

Turen avrundas i Tampaksiring, där du besöker det heliga vattentemplet och den nationella kulturskatten Tirta Empul, som ligger vid tolv heliga källor. Här kan du bada i det heliga vattnet och rena själen tillsammans med balineserna, som tar med offergåvor i form av små korgar med blommor och rökelse. Det är en vacker och färgglad syn. Observera att du vid besök i templet måste iklä dig sarong, precis som i alla andra tempel på Bali.

Härefter körs du tillbaka till hotellet och tillbringar resten av dagen på egen hand.

Övernattning:
Dag 11: Ubud på egen hand

Dagarna tillbringar du som du vill. Du har möjlighet att köpa till en av våra spännande tilläggsutflykter eller njuta av Ubud på egen hand.

När mörkret faller på om kvällen kan du sitta på ett av stadens kaféer och njuta av en kopp kaffe eller besöka en av de många fantastiska restaurangerna.

Dag 12: Ubud – Sanur

Efter frukost och utcheckning hämtar din guide och chaufför dig på hotellet. Tillsammans åker ni till vackra Sanur, som ligger i den sydöstra delen av Bali.

Sanur är en populär semesterstad som har lyckats bevara sin trivsamma och avslappnade stämning till skillnad mot den livliga semesterstaden Kuta, som ligger gott och väl 30 minuters bilväg från Sanur.

Stadens stora dragplåster är den 5 kilometer långa och breda, gyllene sandstranden, som är känd för sitt lugna vatten och sina mjuka vågor. Stranden skyddas av ett korallrev, vilket gör den otroligt barnvänlig eftersom vågorna bryts en bit utanför. Längs stranden ligger strandpromenaden, som inbjuder till både promenader och joggingturer. Här ligger även små butiker med bland annat trähantverk, kläder och andra souvenirer.

På stadens huvudgata hittar du både butiker, mysiga kaféer och restauranger. Lämnar du huvudgatan och går ner på de små sidogatorna kan du uppleva det lokala livet och de små husen, som ligger sida vid sida med stadens fina tempel.

På kvällen kan du njuta av solnedgången från stranden, där palmer, den lilla paviljongen och de många lokala fiskebåtarna skapar den perfekta kulissen.

Dag 13-14: Sanur

Dagarna i Sanur tillbringar du som du vill.

Efter en spännande och upplevelserik rundresa behöver du kanske koppla av och göra absolut ingenting – förutom att njuta av solens strålar och dåsa i en solstol. Är du öm i muskler och leder kan du med fördel även skämma bort dig själv med en traditionell balinesisk massage.

Du har också möjlighet att snorkla längs korallrevet eller prova på de olika vattensportsaktiviteterna.

Om du har lust att uppleva lite av Sanurs omgivning kan du köpa till en av våra tilläggsutflykter, som du kan läsa mer om nedan.

Dag 15: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av praktfulla Bali. Efter utcheckning på hotellet hämtas du upp och körs till flygplatsen i Denpasar. Härifrån flyger du mot Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Hemkomst

Du ankommer till vald flygplats efter en härlig resa och med en massa upplevelser i bagaget.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Komodoöarna och västra Flores
4 nätter

Komodo är hem åt de stora komodovaranerna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan komodovaranen röra sig i en hastighet på upp till 20 km/t – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det är faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på Komodoön se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, vackra fåglar och en natur som är både vacker och kärv. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Komodo är klassad som nationalpark och står med på UNESCOS världsarvslista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell på Flores, 1 natt på hotell i Sanur, frukost, flyg mellan Bali och Flores samt transfer. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Komodoön, snorklingstur vid Pink Beach och Kelor Island samt en heldagsutflykt i västra Flores med Cunca Rami-vattenfallet, Batu Cermin-grottan och besök på en lokal marknad.

Åldersgränsen är 7 år.

Observera:

Denna förlängning är inte tillgänglig i perioderna:

28 – 29 Mars 2025 och 24 Mars – 8 April 2024

Förlängning med solsemester på Nusa Lembongan
3 nätter

Nusa Lembongan är en liten tropisk paradisö på endast 8 kvadratkilometer som ligger 45 minuter med båt från Bali. Här kan du varva ner och bara njuta av de fina gyllene sandstränderna, det klara havet, vajande palmer och den vilda naturen med kaktusar och klippformationer. Ön är även känd för de fina snorklings- och dykmöjligheterna. Det finns bara få bilar på den lilla ön och du tar dig enklast runt på cykel.

Huvuddelen av den nordöstra delen av ön är täckt av mangroveträd, som har en viktig funktion för ekosystemet i området och bidrar till att ge liv åt de många korallerna. Du kan ta en rofull båttur genom mangroveskogen antingen i kajak eller i en liten båt.

Många av öns invånare lever på att odla havstång. När tidvattnet drar sig tillbaka dyker tångfälten upp och du kan se bönderna samlas för att plocka tången.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på resort inkl. frukost, transfer samt speedbåt mellan Bali och Nusa Lembongan.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Storstadsförlängning i Singapore
3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Singapore och transfer.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan
4 nätter

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en paradisö är Gili Trawangan ett bra alternativ.

Gili Trawangan, även kallad Gili T, är den mest populära av de tre Giliöarna. Gili Trawangan har främst blivit så populär tack vare de goda möjligheterna till dykning och snorkling i havet runt ön. Här kan du uppleva både havssköldpaddor, färgglad fisk och kanske även revhaj. Ön är även känd för sina härliga stränder som bjuder in till ren avkoppling. Lägg dig på en solstol och sug åt dig av solens varma strålar eller njut av en drink i en av de många sittsäckarna i skuggan av en kokospalm.

På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Agungberget på Bali. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Här finns inga asfalterade vägar och bilar utan istället cyklar och hästvagnar.

Gili Trawangan har med andra ord allt du behöver för en avkopplande solsemester.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på resort på Gili Trawangan, 1 natt på hotell i Sanur, frukost, transfer samt speedbåt mellan Bali och Gili Trawangan.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål