TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Chile

En resa till Chile är en resa till ett land med extrema geografiska variationer.

Från torra öknar i norr till klippiga berg och vackra, azurblå sjöar i söder är Chile en destination för dig som vill uppleva mångsidig och makalös natur.

Se alla våra resor till Chile nedan.

Om du har några frågor om våra resor till Chile kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Chile
Chile

Chile

En resa till Chile är en resa till ett land med extrema geografiska variationer.

Från torra öknar i norr till klippiga berg och vackra, azurblå sjöar i söder är Chile en destination för dig som vill uppleva mångsidig och makalös natur.

Se alla våra resor till Chile nedan.

Om du har några frågor om våra resor till Chile kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Varför ska jag resa till Chile?

Med en längd på cirka 4 300 km från norr till syd och en bredd på i genomsnitt bara 175 km är Chile verkligen ett land med geografiska extremer och skillnader.

Från en av världens torraste öknar i norr till Patagoniens spetsiga berg och vassa klippor i söder, och däremellan storstäder, dramatiska kuststräckor, bildsköna sjöar och vidsträckta vinodlingar. En av anledningarna till att Chile är ett så fantastiskt resmål är just landets stora geografiska skillnader.

Våra rundresor i Chile

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva i Chile.

Santiago de Chile

Mitt i landet ligger huvudstaden, Santiago de Chile. Staden är enastående vackert belägen i en dal, omgiven av de vackra, snöklädda Anderna.

Den dynamiska och moderna huvudstaden har många intressanta stadsdelar som är väl värda ett besök.

Bellavista-kvarteret är Santiago de Chiles kulturella hjärta med musiker och teatergrupper som uppträder på gatorna, och många färgglada byggnader, caféer och restauranger.

Vid Plaza de Armas, stadens centrala torg, kan du uppleva historiska byggnader som bland annat landets största katedral, byggd i barockstil.

Santiagos moderna stadsdel heter Sanhattan, uppkallad efter Manhattan i New York. Här finns några av Sydamerikas högsta skyskrapor, grönområden och goda shoppingmöjligheter.

Nationalparken Torres del Paine

I söder, på Andernas sydligaste spets ligger nationalparken Torres del Paine som är 2 400 km2 stor. Torres del Paine är utan tvekan ett av Chiles största dragplåster, både för de besökare som vill vandra i parken och för de som bara vill uppleva Chiles vackraste landskap.

I Torres del Paine kan du uppleva snöklädda berg, turkosa sjöar och de berömda tornen ”Torres del Paine” som gett parken dess namn.

Fotografera det fantastiska landskapet vid de azurblå sjöarna Lago Sarmiento och Lago Nordenskjöld. Från den sistnämnda kan du se bergen Cuernos del Paine speglas i vattnet.

I parken lever många olika djurarter och du kan till exempel se kondorer, harar och guanacoer, som är närbesläktade med laman.

Andra upplevelser i Chile

 • Valparaíso är en bohemisk, färgstark hamnstad som ligger norr om huvudstaden och togs upp på UNESCOs lista över världsarv 2003. Tack vare dess läge på sluttningarna ner mot den livliga hamnen har du en fantastisk utsikt överallt i staden. Upptäck stadens historiska centrum med charmiga byggnader från kolonialtiden och härliga marknader.
 • Utanför Santiago de Chile kan du också uppleva Chiles fruktplantager och vinodlingar. Här framställs ett flertal av landets populära viner. Besök vingårdarna Concha och Toro och smaka på några av de utsökta vinerna samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över bergen.
 • I närheten av staden Peulla ligger sjön Todos los Santos, som också kallas ”Smaragdsjön” tack vare sin mörkgröna färg. Upplev kontrasten mellan sjön och de snötäckta vulkanerna Orsono, Tronador och Puntiagudo, som du kan se under en båttur med katamaran på sjön.

Kombinera Chile och Argentina

Tre av våra resor kombinerar Chile med en resa till Argentina.

Argentina bjuder på fantastiska storstäder, enastående kultur och vackra naturupplevelser. På våra resor kan du till exempel uppleva:

 • Buenos Aires, Argentinas huvudstad, som också kallas Sydamerikas Paris. Besök tangons födelseort och upplev storstadens olika stadsdelar, till exempel La Boca, San Telmo och Recoleta. Den attraktiva kulturstaden bjuder på ett pulserande stadsliv, breda boulevarder, storslagna byggnader, gröna parker, mysiga caféer och självklart massor av tango.
 • Glaciärerna i nationalparken Los Glaciares. I parken finns över 350 glaciärer, varav Perito Moreno-glaciären är den mest berömda. Den 60 meter höga och 4 kilometer breda glaciären är en helt fantastisk upplevelse.
 • Vattenfallet Iguazú är ett av världens största vattenfall och består av 275 större och mindre vattenfall som breder ut sig över 2,7 km och är mellan 60 och 82 meter höga. Du kommer att kunna se vattenfallen från både den argentinska och den brasilianska sidan.

Vill du veta mer om våra resor?

Läs mer om alla kombinationsresor till Chile genom att klicka på ”Läs mer” på den respektive resa överst på sidan. På varje resesida finns mer information om resans höjdpunkter samt mer exakt vad du kommer att uppleva i Chile och Argentina.

Du får också svar på vanliga praktiska frågor om resor till Chile genom att läsa på sidan med Praktisk information om Chile.

Kontakta oss om du har några frågor

Om du har frågor om Chile, eller om våra andra rundresor i Central- och Sydamerika, är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring