TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Argentina

Argentina bjuder på fantastiska storstäder, enastående kultur samt vackra och mångfasetterade naturupplevelser.

Låt dig förtrollas av Argentinas charm på en av våra resor och upplev Argentinas skönhet med egna ögon.

Se alla våra resor till Argentina nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Argentina
Argentina

Resor till Argentina

Argentina bjuder på fantastiska storstäder, enastående kultur samt vackra och mångfasetterade naturupplevelser.

Låt dig förtrollas av Argentinas charm på en av våra resor och upplev Argentinas skönhet med egna ögon.

Se alla våra resor till Argentina nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Varför ska jag resa till Argentina?

Med ett av världens största vattenfall i norr, glaciärer i söder och Anderna tvärs genom hela landet är Argentina verkligen ett land där du kan njuta av många vackra och olika naturupplevelser. Förutom natur bjuder Argentina på ett vackert spanskt kulturarv, tango och biffar – några av de saker som Argentina är mest känt för.

Låt dig förtrollas av detta charmiga resmål som bjuder på stora natur- och kulturupplevelser, vackra storstäder och ja – stora biffar.

Våra rundresor i Argentina

Nedan kan du läsa mer om några av de upplevelser som väntar dig, beroende på vilken rundresa du väljer.

Buenos Aires

Buenos Aires är Argentinas huvudstad och är känd som Sydamerikas Paris, tack vare sina breda boulevarder och vackra arkitektur som man inte kan låta bli att älska. Staden grundades på 1500-talet och är därmed även en av Argentinas äldsta städer.

Tangons huvudstad

Argentina, och Buenos Aires i synnerhet, är känt som tangons födelseort. Det finns många möjligheter att uppleva den förföriska tangon i Buenos Aires, för både nybörjare och experter. Se tangon på gatan, besök ett av de lokala tangoställena, milognas, eller upplev en av de fantastiska tangoshowerna.

Men tangon är inte bara en dans eller musikgenre – det är en livsstil! Och du har inte varit i Buenos Aires förrän du har upplevt den sensuella tangon, både dansen och stämningen.

Charmiga stadsdelar

Buenos Aires har många intressanta stadsdelar, där du bland annat kan möta det spanska och italienska kulturarvet.

I La Boca, eller arbetarkvarteret, kan du uppleva ”Caminito”, ett gatumuseum fullt med färgglada hus som var vanliga bland de italienska immigranter som anlände på 1800- och 1900-talet.
San Telmo är Buenos Aires äldsta stadsdel och är känd som konstnärskvarteret med kullerstensgator, antikvariat och självklart närvaron av områdets många konstnärer och musiker.

I ett av Buenos Aires mer välbärgade kvarter, Recoleta, finns mängder av museum och kulturella sevärdheter. Det är även här du hittar den berömda Recoleta-kyrkogården, där bland annat Eva Perón (Evita) är begravd.

Andra upplevelser i Buenos Aires

 • Argentina är en känd fotbollsnation som har fostrat några av världens största fotbollsstjärnor. Om du också har fotbollsfeber kan du gå på en derbymatch mellan lokalrivalerna River Platé och Boca Juniors, en fotbollsmatch som också kallas ”Superclásico”.
 • Buenos Aires är en bra utgångspunkt för att besöka Pampas, det stora argentinska slättlandet. Besök en estancia, en argentinsk bondgård, upplev de lokala gauchorna och smaka på det legendariska argentinska nötköttet på en BBQ.
 • På en av våra extraturer kan du se Buenos Aires från cykelsadeln, som är ett av de allra roligaste sätten att upptäcka staden på. Du får se staden från ett annat perspektiv OCH får samtidigt några kilometer i benen.

Iguazúfallen

Iguazúfallen ligger på gränsen mellan Argentina, Brasilien och Paraguay.

Iguazú består av 275 större och mindre vattenfall som sträcker sig över 2,7 km och har en höjd på mellan 60 och 82 meter.

På vår resa kommer du att uppleva de brusande vattenmassorna från både den argentinska och brasilianska sidan.

På den argentinska sidan kommer du nära det största fallet, Garganta del Diablo, eller Djävulens gap, via ett nätverk av gångbroar. Regnskogen omkring vattenfallen har dessutom ett fantastiskt djur- och växtliv.

På den brasilianska sidan ser du vattenfallen från olika vinklar, och du får tillgång till en utsiktsplats med en fantastisk utsikt över Garganta del Diablo.

Mendoza – Argentinas vinhuvudstad

Argentina har en lång vintradition som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden.

Mendoza är en av Argentinas äldsta städer och grundades av spanjorerna på 1560-talet. I dag är staden dock mest känd som Argentinas vinhuvudstad. Området ligger i Argentinas västra del och står för nästan 70 % av Argentinas vinproduktion. Särskilt känt är området för Malbec-vinerna.

Du besöker vingårdar i områdena Lujan de Cuyo och Maipú, där du kan lära dig mer om processen bakom vinproduktionen.

Nationalparken Los Glaciares

I Argentinas södra del ligger staden El Calafate, huvudstaden i provinsen Santa Cruz. El Calafate är en bra utgångspunkt för att utforska nationalparken Los Glaciares, som är med på UNESCOs världsarvslista och har bland annat ett rikt växtliv.

Parken har över 350 glaciärer. Den mest berömda är Perito Moreno-glaciären, som är 60 meter hög och 4 km bred. Den blåaktiga glaciären kan ses på långt håll, och när is då och då faller ner i sjön ger det en unik och spektakulär show.

Andra höjdpunkter i Argentina

Argentina bjuder på ett överflöd av fantastiska upplevelser, och här är några till som är värda att nämna:

 • Halvön Peninsula Valdés är ett område med rikt djurliv, där du bland annat kan uppleva sjöelefanter, sälar och havsfåglar. Vissa perioder om året kan du, mot ett extra tillägg, dessutom åka på valsafari för att spana efter späckhuggare. Halvön finns också på UNESCOs världsarvslista.
 • Salta är en charmig stad med välbevarade kolonialbyggnader och kullerstensgator. Besök Quebrada de Humahuaca i närheten av Salta. Det är en djup ravin som floden Rio Grande löper igenom och härifrån kan du se ”Berget med sju färger”, där mineraler, sol och vind har gett berget olika färgnyanser.
 • Ditt besök i Argentina fulländas först när du har upplevt det argentinska köket. Argentina är känt för sitt legendariska nötkött. Testa Asado, eller barbecue, som skapades av landets gauchor (liknande cowboys) och är det argentinska kökets själ. Om du gillar sötsaker är dulce de leche, en karamell som kokas på kondenserad mjölk, också en populär rätt.

Kombinera Argentina och Chile

Tre av våra rundresor kombinerar det bästa av Argentina med en resa till Chile. Chile bjuder på vackra naturupplevelser och den fint belägna huvudstaden Santiago de Chile.

Beroende på vilken resa du väljer kan du uppleva följande:

 • Chiles huvudstad Santiago de Chile är en vacker stad som omgärdas av de snötäckta Anderna. Upplev stadens kulturella hjärta – Bellavista-kvarteret – och Sanhattan, den moderna stadsdelen uppkallad efter Manhattan, och mycket mer.
 • Nationalparken Torres del Paine ligger på Andernas sydligaste spets. Upplev snötäckta bergstoppar, turkosblå sjöar, vattenfall och självklart de berömda ”Torres del Paine” (Paines torn) som gett parken dess namn. Vandra i parken och upplev den vackra naturen och det rika djurlivet.
 • Båttur med katamaran över sjön Todos Los Santos, som har en vacker mörkgrön färg. Se de snöklädda vulkanerna Orsono, Tronador och Puntiagudo, och avsluta båtturen vid det vackra vattenfallet Petrohué.

Kombinera Argentina och Brasilien

En av våra rundresor kombinerar Argentina med en resa till Brasilien. I Brasilien finns några av Sydamerikas största sevärdheter, däribland den brasilianska sidan av Iguazúfallen.

Dessutom är Brasilien världskänt för storstaden Rio de Janeiro. Rio är Brasiliens största stad och leder tankarna till storslagna karnevaler, härliga badstränder och fotboll i världsklass.

I Rio kommer du bland annat att uppleva:

 • Kristusstatyn, som är 38 meter hög, är en av Rios största attraktioner och har utnämnts till ett av världens sju nya underverk.
 • Sockertoppen är ett av Rio de Janeiros andra kända landmärken. Du når berget via en linbana och på toppen väntar en otrolig 360 graders utsikt över Rio.
 • Färgsprakande sambashow där du kan se fantastiska dräkter och kostymer, som vi känner igen från Rios världsberömda karneval.

Du kommer att ha några dagar till fri disposition där du kan utforska staden på egen hand eller välja en av våra tillvalsutflykter.

Om du har frågor

Vi har samlat all relevant reseinformation om Argentina på sidan ”Praktisk information om Argentina”. Här kan du läsa om visum, väder och mycket mer.

Du är också varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter. De vet allt om våra resor till Argentina och våra andra resor till Syd- och Centralamerika.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring