TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Övernattning: Sydafrika

Kruger Gate Hotel

Sabie River, Kruger Nationalpark

När pris, kvalitet och läge går hand i hand!

Från det mysiga loungeområdet vid den ena poolen har du utsikt över Kruger nationalpark på den andra sidan av floden Sabie. Tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen är ljuset helt fantastiskt, och har du tur kommer en flock elefanter ner för att bada i floden.

Du äter middag i det trivsamma bålområdet, ”boma”, som ofta bjuder på lokal dans och musik. Frukosten äter du i restaurangen eller på utomhusterrassen, och blir du sugen på något gott under dagen kan vi varmt rekommendera det lilla fiket, som ligger mitt i loungeområdet.

Lodgens gemensamma utrymmen är fantastiska och bjuder in dig att sjunka ner i en skön stol med en bok och en kopp kaffe (eller kanske en drink på kvällen).

Spaavdelningen erbjuder ett stort antal behandlingar, gymmet är välutrustat och det finns både tennis- och minigolfbanor – och två pooler.

Rummen är stora och inbjudande och alla har utsikt över trädgården med dess fåglar och djur. Samtliga rum är utrustade med aircondition, hårtork, värdeskåp, internationella vägguttag och tv.

Dessutom ligger lodgen bara några få hundra meter från Paul Kruger Gate.


Nkambeni Safari Tented Camp

Kruger Nationalpark

Vill du komma riktigt nära naturen – utan att kompromissa alltför mycket med komforten – så är Nkambeni Tented Camp det rätta stället för dig.

Här bor du i rymliga, sköna kanvastält som står en bit ovanför marken på plattformar. Tälten har moderna bekvämligheter som trägolv, elektricitet och aircondition, bra toalett- och badutrymmen samt kaffe- och tefaciliteter. Tack vare kanvasväggarna kan du fortfarande höra och känna doften av naturen, som ligger rakt utanför dörren! Här finns både tält med dubbelsäng och tält som är lämpade för familjer. Alla tält har egen veranda.

Lägret ligger på ett privat område inne i själva Kruger nationalpark och från poolen har du en vacker utsikt över nationalparken. En flock flodhästar brukar besöka floden nedanför den stora gräsmattan och det har satts upp bänkar (och staket!) så att du i lugn och ro kan sitta och lyssna på deras frustanden i vattnet nedanför.

I lägret finns en härlig restaurang, en livlig bar, en utmärkt liten butik och flera ”boma”, vilket är de typiska sydafrikanska bålplatserna där maten serveras under bar himmel.

Lägret är resultatet av en målinriktad insats för att skapa jobb i de omkringliggande byarna, och med sina 150 tält är Nkambeni ett relativt stort läger. Tälten är spridda över ett stort område, är förbundna med fina stigar och ligger i skuggan av höga träd så att de smälter in i den omkringliggande naturen.

Det råder en helt unik stämning i Nkambeni, framför allt sent på eftermiddagen när alla gäster återvänder från safari och i baren entusiastiskt berättar om dagens upplevelser.


Kapama Southern Camp

Kapama Private Game Reserve

15 000 hektar – så stort är Kapama Private Game Reserve, som ligger i Sydafrikas Limpopo-provins. I den södra delen av det privata viltreservatet hittar du en av viltreservatets fem lodger, det 5-stjärniga lägret Kapama Southern Camp.

”Läger” är kanske inte rätt ord…

Här finns bara 15 sviter och 10 villor, som alla är lyxigt och stilfullt inredda i dämpade naturliga färger så att inredningen inte tar fokus ifrån eller stör naturen, som finns precis utanför de stora fönstren. Alla sviter har egen terrass varifrån du kan njuta av utsikten över vildmarken. Här finns naturligtvis också aircondition, minibar samt te- och kaffefaciliteter.

Utanför mattiderna har lägret två primära samlingspunkter: det stora trädäcket vid poolen, där solstolarna lockar med skugga under parasollen och utsikt över naturen, och det mysiga loungeområdet, där det finns både bibliotek och bar.

Vägnätet i Kapama Private Game Reserve är över 800 kilometer långt, så området är stort och det finns tillräckligt att se på när du åker på de två dagliga game drives i öppna safaribilar. Viltreservatet är hem åt The Big Five såväl som cirka 350 olika fågelarter. Det är också möjligt (för alla över 16 år) att delta i guidade bushpromenader.

En vistelse på Southern Camp är all inclusive. Det innebär att alla måltider med drycker (i huvudsak lokala, men det finns även ett bra urval av förstklassiga viner), all safari, alla snacks, te och kaffe ingår i priset.

Det finns inget spa på Southern Camp, men det är möjligt att använda spaet på en av viltreservatets andra lodger. Receptionen på Southern Camp kan hjälpa dig med att boka tid.

Kapama har en stark hållbarhetsprofil. Området köptes ursprungligen upp med syfte på lantbruk, men ägaren insåg snabbt att det fanns ett mycket större behov av att återupprätta ekosystemet och arbeta för att bevara natur och djurliv. Man gör dessutom ett gediget arbete för de omkringliggande byarna, där olika utbildningsprojekt har upprättats. En del av intäkterna från din safari går således tillbaka till naturen och lokalsamhället, och som gäst på Kapama har du möjlighet att besöka några av dessa projekt.


Rissington Inn

Hazyview

Den breda trappan vid huvudbyggnaden leder dig upp till terrassen. Härifrån har du en vacker utsikt över poolen och den stora trädgården. På den andra sidan av dalen ligger böljande gröna kullar så långt ögat når. Det är här solen går ner.

Du äter frukosten på terrassen medan middagen oftast avnjuts i den mysiga restaurangen, som bjuder på ett litet – men fint – urval av läckra hemlagade rätter som byts ut dagligen. Grönsakerna köps lokalt och örterna odlas i köksträdgården. Baren/receptionen är öppen hela dagen och personalen har alltid ett leende på läpparna. Dessutom bor de alla i grannskapet. Rissington Inn gör ett stort arbete för att stöda det omkringliggande samhället, och alla anställda är lokalbor som lärs upp på plats.  Man får ett intryck av att de är en stor familj snarare än anställda och arbetsgivare.

Redan här på trappan faller du för Rissington Inns charm och personlighet. Bara vänta tills du ser ditt rum!

Här finns 20 rum totalt, varav alla är olika – men ändå lika… Stilen är densamma i alla rum, rustik med gjutna golv och murade ytor, samtidigt som rummen är otroligt smakfullt inredda med sköna stolar, fina tavlor, bokhyllor med böcker och prydnadsföremål – och så portvinet och småkakorna som hälsar alla välkomna. Man har verkligen ägnat stor uppmärksamhet åt detaljerna, utan att det är överdrivet och extravagant. Allt är inte perfekt, men stämningen är garanterat på topp.

Rummen är utrustade med te- och kaffefaciliteter, aircondition och minikylskåp. En del rum har badkar, andra har utomhusdusch och några har dubbeldusch. Wifi-uppkopplingen är fantastisk. Alla rum har veranda. Några har hängmatta och andra har dagbädd, men samtliga har utsikt över trädgården.

Rissington Inn är den perfekta utgångspunkten för att uppleva hela området omkring Sydafrikas Lowveld. Kruger nationalpark ligger bara 20 minuters bilväg bort och du har nära till Panorama Route, som bjuder på allvärldens aktiviter. Dessutom bjuder värdshuset i sig i hög grad in till en dag eller två med en bra bok, en tupplur vid poolen och kanske en bordtennismatch.

Familjen som äger ställer insisterar på att inte ge betygsätta sig själva, så det har vi valt att lyssna på. Vi säger bara som det är: vi älskar Rissington Inn!

Vi rekommenderar att du bokar i tid om du vill uppgradera till Rissington Inn. Det finns som sagt bara 20 rum och de går åt i en rykande fart!

Rissington Inn samarbetar för övrigt med ett lokalt barnhem, så om du har ett överskott av barnkläder, leksaker, skolsaker osv. är du varmt välkommen att ta med det och lämna in i receptionen. Personalen ser till att det hamnar i rätta händer.

Pris för uppgradering från Nkambeni Safari Tented Camp, 4 nätter:
Superior Room, inklusive halvpension Per person från:  1 295 kr
Garden Suite, inklusive halvpension Per person från:  2 250 kr

Sabi Sabi Private Game Reserve

Kruger Nationalpark

Drömmer du om optimalt lyxig safariupplevelse i Sydafrika ska du uppgradera till Sabi Sabi. Här har man inte sparat på något – det är Sydafrika från sin allra bästa sida!

Sabi Sabi ligger i Sabi Sands Game Reserve, vilket är ett av de bästa och mest kända safariområdena i hela Kruger.

Viltreservatet är privatägt och ligger intill Kruger nationalpark. Det finns inget stängsel mellan viltreservatet och nationalparken och djuren kan därför obehindrat röra sig fritt, men till skillnad mot nationalparken erbjuder det privata viltreservatet möjlighet att både gå på bushwalk och köra i terräng. Dessutom är det bara gäster som bor i lodgerna i det privata viltreservatet som får köra på safari här.

I Sabi Sabi är du garanterad en exklusiv och enastående lyxig safariupplevelse.

Om du väljer att uppgradera till Sabi Sabi ingår ALLT. Alla måltider inklusive drycker (undantaget champagne), stor minibar på rummet, dagliga game drives, bushwalk och möjlighet att tvätta kläder. Det innebär att ditt safariprogram ser annorlunda ut än det som beskrivs i programmet eftersom alla dagar tillbringas i det privata viltreservatet med game drives och bushwalk. I gengäld är du i Sydafrikas allra bästa safariområde.

Vi rekommenderar därför inte att du köper till extra utflykter, om du uppgraderar till Sabi Sabi. Lodgerna är helt enkelt för fantastiska för att tillbringa tiden på andra ställen – och här finns gott om aktiviteter.

Vi har möjlighet att erbjuda uppgradering till fyra olika lodger i Sabi Sabi. Den ena mer imponerande och lyxig än den andra.

Koncepten för de fyra lodgerna är ”i går”, ”i dag” och ”i morgon” och bjuder alltså på antingen en historisk känsla, en mer modern prägel eller en nästan futuristisk upplevelse.

 

Bush Lodge
Bush Lodge är den största lodgen i Sabi Sabi-familjen.

Denna lodge passar dig som vill ha lite liv och rörelse omkring dig och står (tillsammans med Little Bush Camp) för den moderna prägeln i lodgefamiljen.

Här finns 25 rum som alla är snyggt inredda i en härlig kombination av afrikansk stil som möter en modern och rustik stil. Här finns alla tänkbara bekvämligheter såsom minibar, snacks, aircondition, kaffe- och tefaciliteter. Dessutom har alla egen veranda med utsikt över bushen.

Reser du med barn är denna lodge perfekt. Rummen är tillräckligt stora för hela familjen och barnen är välkomna i den lilla lokala barnklubben, som även fungerar som dagis för barnen till personalen på de fyra lodgerna.

Lodgen har två pooler, varav den ena är en dedikerad barnpool så att även du som inte har barn kan njuta av lugn och ro vid vuxenpoolen.

Bush Lodge är den ena av två lodger som erbjuder spa.

Selati
Safari på klassiskt maner.

Selati passar dig som drömmer om att vara Karen Blixen för en stund. Här finns gröna sammetssoffor, mörka lädermöbler och lyktor på borden som är täckta med kristallglas. Väggarna pryds av bilder och fotografier från den tiden då guldtåget körde här, och allt utstrålar historia och lyx.

De sju sviterna är inredda i historisk-romantisk stil och nostalgin nästan droppar från väggarna. Men låt dig inte luras: allt är modernt och välfungerande, från utomhusbadkaret med lyktbelysning till kofferten i gammaldags stil som fungerar som soffbord.

Lägret är litet och intimt och passar dig som tycker om historia, charm och gammal hederlig lyx!

Little Bush Camp
Stilmässigt påminner Little Bush Camp en hel del om Bush Lodge – dock med långt färre rum (endast 6 jämfört med 25 på Bush Lodge).

Platsen inbjuder i hög grad till parsemester. Sviterna är lyxigt inredda i dämpade färger och har en modern och mycket smakfull prägel. Alla sviter har eget spabad och solstolar på verandan. Lodgens pool ligger på den andra sidan av floden och man känner verkligen att man är mitt i bushen när man ligger här.

Måltiderna är naturligtvis en höjdpunkt varje dag och dukas ofta upp någonstans i naturen, där de åtnjuts i lyktornas sken och ackompanjeras av ljuden från den afrikanska natten.

Little Bush Camp passar dig som drömmer om modern lyx i ett litet läger.

Earth Lodge
Det absolut bästa – och på många sätt som att komma till något från en annan värld.

På Earth Lodge möter du en eminent blandning av sofistikerad, futuristisk minimalism kombinerat med en nästan överdriven hänsyn till den omgivande naturen. Det är svårt att beskriva Earth Lodge. Det känns nästan som att kliva in i en stenåldersgrotta – fylld med överdriven lyx och en uppriktig värme och gästfrihet.

Earth Lodge passar inte alla. Men för dig som njuter av det extravaganta är detta helt rätt plats. Du lär inte bli besviken!

De tolv sviterna är överdådigt stora med vardagsrum, stor utomhusterrass och egen pool. Minibaren är fylld och har du tur kan du se elefanter rakt utanför dörren!

Earth Lodge är den andra av två lodger som erbjuder spa.

Priserna är exklusive ”Sabie Game Reserve (SGR) Conservation Levy”, som är 270 ZAR per person och natt (2023). Pengarna går oavkortat till bevarande av reservatet, bland annat till dess arbete mot tjuvskyttar.

Observera att priserna för uppgradering inte gäller över jul och nyår. Kontakta oss för priser i denna period.

Oavsett vilken lodge du väljer att uppgradera till så ingår alla måltider, inklusive drycker (undantaget champagne), stor minibar på rummet, dagliga game drives, bushwalk och möjlighet att tvätta kläder.

Pris för uppgradering från Nkambeni Safari Tented Camp till Bush Lodge, 4 nätter:
Luxury suite Per person från:  40 630 kr
Pris för uppgradering från Nkambeni Safari Tented Camp till Selati, 4 nätter:
Luxury suite Per person från:  46 587 kr
Pris för uppgradering från Nkambeni Safari Tented Camp til Little Bush Lodge, 4 nätter:
Luxury suite Per person från:  49 198 kr
Pris för uppgradering från Nkambeni Safari Tented Camp till Earth Lodge, 4 nätter:
Luxury suite Per person från:  66 183 kr

Kariega Main Lodge

Kariega Game Reserve

Den fyrstjärniga Main Lodge ligger i Kariega Game Reserve på en ås i ett inhägnat område. Placeringen på åsen ger alla ”chalets” en unik utsikt över reservatet och här kan man få syn på djur direkt från altanen. Main Lodge består av 21 ”chalets” på min. 100 m² med flera rum med egen dusch och toalett.

Alla hus har ett stort allrum som består av en kokvrå och vardagsrum. Från rummen och från allrummet kan man gå ut på en jättestor altan som delvis har tak, så att man både kan få sol och skugga. Alla ”chalets” har aircondition, öppen spis/kamin (till de kyliga månaderna), te-och kaffefaciliteter, satellit-TV, säkerhetsbox, telefon och Internet. Det finns ett fantastiskt allmänt område med restaurang, bar, utsiktsaltan, swimmingpool, en liten souvenirbutik och spa.


Kariega River Lodge

Kariega Game Reserve

Den fyrstjärniga River Lodge ligger i Kariega Game Reserve på stranden av, ja nästan mitt i Bushman’s River. Lodgens restaurang, bar och swimmingpool ligger på ett sådant sätt att man nästan känner sig omgiven av flodens stilla, spegelblanka vatten. Lodgen har en helt unik utsiktsterrass som är byggd ut i floden och här kan man njuta en drink i solnedgången eller äta middag under en stjärnklar himmel. Lodgen och sviterna genomsyras av privatliv och är det perfekta stället med lugn och ro. Lodgen har 10 exklusiva stråtäckta lyxsviter som ligger utspridda längs flodbrädden. Sviterna är mycket rymliga och utsmyckade med afrikanskt konsthantverk. Alla sviter har en egen utsiktsbalkong, välutrustat badrum inkl. badkar, aircondition, takfläkt, Internet, säkerhetsbox och telefon.

Barn under 10 år kan inte bo här. TV finns i de allmänna utrymmena.

Pris för uppgradering från Kariega Main Lodge, 4 nätter:
Suite Per person från:  5 400 kr

Kariega Settlers Drift

Kariega Game Reserve

Denna exklusiva 5-stjärniga lodge är afrikansk tältsafari när den är som bäst.

Här finns det endast 9 lyxiga safaritält, som alla är fristående, och fungerar därför nästan som egna små separata lyxlodger.

Tälten är enorma och består av vardagsrum, sovrum, stort badrum, inom- och utomhusdusch, och från den privata utomhusterrassen har du en vacker utsikt över floden och landskapet runt omkring. Alla tält har naturligtvis luftkonditionering, te- och kaffekokare, minibar, säkerhetsbox och dessutom en egen öppen spis.

Hela lodgen är byggd på en lutning lite avsides i viltreservatet, vilket försäkrar avskildhet och obehindrad utsikt över naturen utanför.

Utsikt är det genomgående temat för lodgen. Från rummen, från baren – ja, även från poolen har du den vackraste utsikten över dalen och floden Bushman’s River. Den enda platsen utan utsikt är vinkällaren…

Tälten är både modernt och klassiskt inredda. Färgerna går i brunt och beige – alltså klassiska safarifärger, men tälten är uppbyggda av både sten, glas, trä och kanvas. Det ger logden både en modern och klassisk känsla.

Pris för uppgradering från Kariega Main Lodge, 4 nätter:
Suite Per person från:  14 450 kr

Pestana Kruger Lodge

Kruger Nationalpark

Denna vackra lodge ligger i fantastisk, fridfull natur, omgiven av vackra trädgårdar med en stor swimmingpool – bara ett stenkast från Kruger National Park.

Med panoramautsikt över Crocodile River med nationalparken på andra får man genast en känsla av närhet till natren och de vilda djuren. Du kan uppleva spektakulära safariscener direkt från terrassen och från lodgens de luxe-rum.


Harbour House Hotel

Hermanus

100 meter från Harbour House Hotel i Hermanus ligger stadens officiella utsiktsplats för att se valar så vi kan lugnt konstatera att läget är perfekt!

Det trevliga 4-stjärniga hotellet har 47 rum som alla är utrustade med luftkonditionering, te- och kaffekokare, tv, säkerhetsbox och minibar.

På hotellet finns en härlig pool och en trevlig utkiksterrass som båda har utsikt över havet. Du behöver faktiskt inte ens bege dig till den officiella utsiktsplatsen för att se valar under valsäsongen – du kan se dem från hotellets terrass med en god kopp kaffe i handen – eller ett glas kallt vin i solnedgången. Det finns både restaurang och bar på hotellet men stadens alla restauranger ligger också endast ett stenkast härifrån.


Hermanus Beach Villa

Hermanus

Ett stenkast från stranden ligger det här fyrstjärniga hotellet med utsikt över havet och in mot staden.

Här finns endast nio rum som alla har en egen balkong – också med utsikt mot havet, där man under valsäsongen kan ha turen att se valarna simma i vattnet. Dessutom har alla rum ett eget badrum, minibar, te- och kaffekokare, tv och gratis wi-fi.

Frukosten kan avnjutas i den mysiga loungen, och om kvällarna kan man tillaga sin egen mat i trädgårdens lånegrill. Stadens restauranger ligger bara fem minuters bilväg från hotellet.

Det finns gratis parkering på hotellet.


Knysna Hollow Country Estate

Knysna

Knysna Hollow Country Estate ligger som en egen liten oas i hjärtat av Garden Route. Hotellet ligger i utkanten av den pittoreska badorten Knysna och är den perfekta basen för att uppleva områdets vackra natur och otaliga attraktioner.

Hela hotellet är stilfullt inrett i diskreta nyanser som matchar den omkringliggande naturen och bidrar till den fridfulla och oasliknande miljön. Här finns 44 rymliga och moderna rum utrustade med te- och kaffefaciliteter i form av Nespresso-maskiner, aircondition, satellit-tv, värdeskåp, minikylskåp, hårtork, L’Occitane-toalettartiklar och USB-stickkontakter. Samtliga rum har en mysig privat terrass eller balkong med utsikt över havet och en av de två poolerna.

Vid sidan om varje pool finns ett litet loungeområde, perfekt när du vill slappna av utomhus i den frodiga naturen. Det serveras en kontinental frukost i hotellets restaurang och bar, Social Eatery & Bar, där du på andra tider av dygnet även kan köpa lokala autentiska rätter, njuta av en specialöl eller smaka på det breda urvalet av unika sydafrikanska viner.

I receptionen finns ett trevligt loungeområde med behagliga stolar och här kan du även hyra cyklar för att utforska staden. Dessutom har hotellet gratis wifi och goda parkeringsmöjligheter.


Premier Resort the Moorings

Knysna

Det 4-stjärniga, Premier Resort the Moorings ligger mitt emellan Knysnas populära waterfront med butiker, restauranger och utsiktsplatsen på den östra sidan av inloppet till lagunen. Från den stora, gröna trädgården har man en vacker utsikt över vattnet och Knysna Heads.

Här finns 74 välinredda rum som alla har luftkonditionering, platt-tv, te- och kaffekokare samt egen terrass eller balkong.

Hotellet erbjuder bra parkeringsplatser, en härlig pool, solstolar i trädgården, restaurang, bar och gratis wifi.


Simola Hotel Country Club & Spa

Knysna

Det femstjärniga hotellet Simola Hotel Country Club har förmodligen den bästa utsikten av alla hotell i Knysna. Hotellet ligger på höga kullar lite utanför stadskärnan, och från hotellets restaurang har du den mest fantastiska utsikten mot lagunen och landskapet runt omkring dig. Vid sidan av hotellet ligger en av landets bästa golfbanor, och omgivningarna lockar till vandringar eller löpturer på de många stigarna runt omkring hotellet.

Här finns 80 välinredda rum som alla har eget badrum, luftkonditionering, säkerhetsbox, tv, dvd-spelare och gratis wi-fi.

På hotellet finns både spa, pool och gym. Hotellet har också en egen restaurang och bar.


Protea Hotel Rimpie Estate

Oudtshoorn

På en stor, privat egendom i utkanten av Oudtshoorn hittar man det 3-stjärninga Protea Hotel Rimpie Estate. Rummen, som består av rondaveller – typiska afrikanska, runda, små hus med halmtak – ligger utspridda i den stora, gröna trädgården så att det nästan känns som att du bor i en liten park.

Alla rum har eget badrum, luftkonditionering, te- och kaffekokare, tv och gratis wifi.

Läget är perfekt – det är endast 20 minuter körväg till Congo Caves och du kan se fram emot ett dopp i poolen efter dagens bilresa genom det vackra men torra landskapet. Det finns gratis parkering på hotellet.


La Plume Boutique Hotel

Oudtshoorn

La Plume Boutique Hotel ligger på en verksam strutsfarm lite utanför Oudtshoorn. Hotellet är byggt i ett gammalt viktorianskt hus från 1904, som regelbundet har renoverats. Här får du charm och kolonialstil för hela slanten.

Det fyrstjärniga hotellet består av 20 individuellt inredda rum med eget badrum, platt-tv, gratis wi-fi och minibar. Alla rum har egen veranda med utsikt över den frodiga trädgården runt omkring.

Hotellet har en egen restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Det erbjuds rundvandringar på farmen.


The Beach Hotel

Port Elizabeth

I utkanten av den populära förorten Port Elizabeth, Summerstrand hittar man det vackra 4-stjärniga hotellet, The Beach Hotel. Namnet säger egentligen det mesta, nära hotellet finns en av stadens bästa stränder. Det historiska centrumet i Port Elizabeth ligger bara 4 km från hotellet och det är bara 5 km till flygplatsen. Med andra ord är detta ett hotell med det perfekta läget!

Här finns 58 rum som alla har luftkonditionering, tv, minibar, te- och kaffekokare, säkerhetsbox, platt-tv och gratis wifi.

Hotellet har pool med solstolar, tre restauranger och en bar. Baren är ofta välbesökt vid solnedgången – och vem vill inte njuta av solnedgången över den Indiska oceanen med en kall drink i handen?


Radisson Blu Hotel Port Elizabeth

Port Elizabeth

300 meter från Port Elizabeths berömda strand, Hobie Beach, ligger det femstjärniga Radisson Blue Hotel.

Hotellet har 173 rum med stora panoramafönster och utsikt över Indiska oceanen. Rummen är modernt inredda i ljusa och neutrala färger, och badrum finns på rummet. Hotellet har gratis wi-fi på samtliga rum samt kylskåp, säkerhetsbox och te- och kaffekokare.

Radisson Blu har både egen restaurang och bar, och det finns möjlighet att smälta maten antingen i poolen eller på hotellets gym.

Om du kommer i hyrbil finns det gratis parkering på hotellet.


Peermont Metcourt

Johannesburg

Det trestjärniga hotellet Peermont Metcourt ligger bara gem minuter med bil utanför Johannesburgs flygplats. Hotellet ligger nära ett av Sydafrikas stora kasinon, Emperor’s Palace. Hotellet har 80 moderna och välinredda rum. Rummen har luftkonditionering, platt-tv, säkerhetsbox, kaffe- och tekokare samt badrum med toalettartiklar och hårtork.
Hotellet har en stor trädgård, swimmingpool, gym, spa och självklart kasinot. Turkiskt bad och massage finns till extra kostnad.
Det finns gratis wi-fi överallt på hotellet.


Peermont Mondior At Emperors Palace

Johannesburg

Det fyrstjärniga hotellet Peermont Mondior At Emperors Palace ligger i Kempton Park, endast fem minuter med bil från flygplatsen i Johannesburg. Hotellet ligger nära ett av Sydafrikas stora kasinon, Emperor’s Palace, så möjligheterna för nöjesliv är goda på kvällen.

Hotellet har 150 rum fördelade på 3 våningar. Hotellet har en modern inredning i varma färger med en afrikansk touch. Rummen har luftkonditionering, platt-tv, säkerhetsbox, strykbräda och strykjärn, kaffe- och tekokare samt badrum med toalettartiklar och hårtork.
Hotellet har en stor trädgård, pool, gym, och spa. Turkiskt bad och massage finns till extra kostnad. Du har också möjlighet att utnyttja alla faciliteter på Emperor’s Palace.
Det finns gratis wifi överallt på hotellet.


City Lodge OR Tambo International

Johannesburg

Några få minuters promenad från ankomstterminalen på Johannesburgs internationella flygplats hittar du det 3-stjärniga hotellet City Lodge. Läget är i toppklass för en enkel övernattning innan du reser vidare.

Rummen är traditionella inredda i dämpade färger och alla har aircondition, platt-tv, te- och kaffefaciliteter samt värdeskåp. Ta ett dopp i den inbjudande poolen och koppla av med en bra bok i en av solstolarna.

Hotellet erbjuder dessutom en restaurang, som är öppen hela dagen, och gratis wifi.


Erinvale Estate Hotel & Spa

Somerset West

Avsluta Sydafrika-resan med stil på 5-stjärniga Erinvale Hotel & Spa. På Erinvale förenas god stämning, charm och exklusivitet på finaste sätt!

Hotellet ligger vackert omgivet av Hottentot Holland-bergen drygt 45 minuters bilväg från Kapstaden och bjuder på bra möjligheter för avslappning, god mat och spabehandlingar. På den andra sidan vägen ligger vingården Vergelegen, där du kan delta i vinprovningar, delta i guidade rundvisningar i trädgården eller höra om platsens många hållbarhetsprojekt.

Erinvale stöder ECHO (Erinvale Care and Help Organisation), som bland annat arbetar med att hjälpa de som har det mindre bra ställt i lokalområdet. Skolelever kan ansöka om stipendier från organisationen, som stöder lokala idrottsevenemang, ger möjlighet till extra studiehjälp, har upprättat ett soppkök osv.

På Erinvale finns det 56 rum i olika storlekar som alla är vackert och trivsamt inredda med mjuka mattor på golven, härliga badrumsprodukter, Nespresso-maskin, badtofflor och gratis wifi.

Du befinner dig i vinlandet så de tre restaurangerna på hotellet bjuder naturligtvis på överdådiga menyer – och här finns något för alla smaker.

Skäm bort dig själv i hotellets spa, läs en bra bok i skuggan vid en av poolerna eller besök vingården mittemot, där du också hittar flera restauranger och naturligtvis möjlighet för (fler) vinprovningar.

 

Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14