TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Peru

Peru är ett paradis för kultur- och naturälskare.

På en resa till Peru väntar ett land med världsberömda sevärdheter och du får en inblick i Inkafolkets rike, den spanska kolonialtiden, och får massor av äventyrliga naturupplevelser.

Se alla våra resor till Peru nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Peru
Peru

Resor till Peru

Peru är ett paradis för kultur- och naturälskare.

På en resa till Peru väntar ett land med världsberömda sevärdheter och du får en inblick i Inkafolkets rike, den spanska kolonialtiden, och får massor av äventyrliga naturupplevelser.

Se alla våra resor till Peru nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Varför ska jag resa till Peru?

Det är svårt att inte fängslas av Perus naturliga och historiska mångfald.

På en resa till Peru får du uppleva inkafolkets rike, spansk kolonialtid och storslagna naturupplevelser.

Sällan hittar man ett land med så varierande natur som här, och som har den frodiga regnskogen Amazonas, enorma sjöar, Anderna och torr sandöken. Dessutom bidrar landets historia och de fantastiska städerna till att göra Peru till ett äventyrligt land att resa i.

Våra rundresor i Peru

Peru bjuder på massor av sevärdheter. Nedan kan du läsa mer om de upplevelser som väntar dig på våra resor:

Lima, Perus huvudstad

Lima är Perus största stad och landets huvudstad.

Besök Limas historiska centrum där du hittar Plaza Mayor, stadens centrala och livliga torg. Härifrån kan du enkelt ta dig till några av de vackra byggnaderna från kolonialtiden, till exempel Presidentpalatset, Ärkebiskopens palats och stadens storslagna katedral.

Besök även den moderna stadsdelen Miraflores, där du kan koppla av i områdets vackra parker, på stranden eller på ett av de trevliga caféerna.

Lima bjuder på ett multikulturellt samhälle i ordets sanna bemärkelse, med spår av alla större europeiska länder, Asien och Afrika i en härlig blandning. Det multikulturella kommer också till uttryck i det peruanska köket som är känt över hela världen. Smaka på några av Perus traditionella rätter, till exempel stekt marsvin, eller ceviche – rå fisk som tillreds i citronsaft.

Machu Picchu – Gå i inkafolkets fotspår

80 kilometer från Cusco, Inkarikets huvudstad, hittar du ruinkomplexet Machu Picchu som är Perus största sevärdhet och ett av världens sju nya underverk.

Machu Picchu byggdes på 1400-talet och var hemvist åt präster, hantverkare, ämbetsmän och andra som vigt sitt liv åt Solguden.

Under kolonialtiden förblev Machu Picchu oupptäckt och därför plundrades det aldrig under den spanska kolonialiseringen. I dag har ruinen särskilt stor kulturell betydelse och ”Inkafolkets försvunna stad” betraktas som helig.

Machu Picchu är äventyrligt beläget på en brant sluttning, omgiven av molnskog och gröna bergstoppar. Förutom inkastadens intressanta historia bjuder alltså Machu Picchu även på en otroligt vacker utsikt.

Inkaleden

Om du vill få den fullkomliga inka-upplevelsen kan du välja att kombinera din resa med Inkaleden. Här följer du den berömda Inkaleden och får en inblick i inkafolkets mytomspunna historia.
Upplev vacker natur med snötäckta berg, gröna dalar, molnskog samt lokala byar och imponerande ruiner. Vandringen avslutas med besök vid Machu Picchu.

Notera att det finns begränsat antal platser till Inkaleden, så boka i riktigt god tid.

Titicacasjön

Titicacasjön är en av Perus stora sevärdheter och naturupplevelser, och helt klart ett måste på din resa.

Sjön ligger i Anderna, på gränsen mellan Peru och Bolivia, och de två länderna delar på sjön. Med sitt läge på 3 856 meters höjd är Titicacasjön världens högst belägna sjö.

Sjöns stränder och öar bebos av ursprungsfolk som lever av jakt och fiske. Du besöker två olika folkgrupper för att få en inblick i de olika levnadssätten och kulturerna, bland annat Urosfolket som lever på öar av vass ute i Puno-bukten.

Från toppen av ön Taquile har du dessutom möjlighet att uppleva den fantastiska utsikten över den enorma sjön.

Kolonialstaden Arequipa

Arequipa ligger på nästan 2 400 meters höjd och är omgiven av tre snötäckta vulkaner som ger staden ett idylliskt läge och en alldeles speciell atmosfär.

Staden är nästan uteslutande byggd av vita vulkanstenar, vilket har gett Arequipa smeknamnet ”Den vita staden”. Här kan du exempelvis uppleva katedralen och gamla byggnader i kolonialstil.

Den största attraktionen i Arequipa är dock klostret Santa Catalina som byggdes år 1580. I klostret bodde fler än 400 nunnor och under kolonialtiden var det tradition att den andra dottern i rika familjer skulle bli nunna. Det är en upplevelse att gå på upptäcktsfärd på klostret där det i dag bor ca tjugo nunnor.

Andra höjdpunkter i Peru

Oavsett om du är intresserad av inkarikets historiska sevärdheter, kvarlämningar från den spanska kolonialtiden eller Perus vackra natur, finns det många fler höjdpunkter att upptäcka.
Till exempel:

 • Cusco, inkarikets formella huvudstad och samtidigt en spansk kolonialstad. Här kan du uppleva fästningar från inkatiden, koloniala byggnader och en fantastisk utsikt över Anderna. Inte långt från Cusco hittar du Urubamba-dalen, inkafolkets Heliga Dal. Här kan du besöka små byar där du bland annat kan besöka ursprungsbefolkningens marknader.
 • Nazcalinjerna består av en rad teckningar i sand som är skapade av människor, och som föreställer djur och geometriska figurer. Linjerna på öknens torra yta har bevarats i 2 000 år, dels på grund av regnbrist och dels på grund av vindar som har blåst över området utan att sudda ut det. Sandteckningarna sägs ha skapats av Nazcafolket under perioden mellan 200 f. Kr. och 700 e. Kr.
 • Colca Canyon, en 3 191 meter djup ravin som ligger norr om Arequipa. Ravinen är dubbelt så djup som Grand Canyon och världens näst djupaste ravin. Colca Canyon är en storslagen och dramatisk upplevelse där du, om du har tur, också kan uppleva kondoren – världens största flygande fågel med ett vingbredd på upp till tre meter.

Kombinera med Ecuador och Galápagosöarna

Kombinera Peru med en resa till Ecuador för en enastående möjlighet att uppleva två fantastiska sydamerikanska länder.

I Ecuador kan du se fram emot att uppleva den fascinerande huvudstaden Quito, som är en av världens högst belägna huvudstäder.

På en rundtur i huvudstaden kan du bland annat se de välbevarade, historiska byggnaderna och katedralerna, till exempel den 115 meter höga kyrkan Basílica del Voto Nacional. Ett måste i Quito är dessutom La Mitad del Mundo – ekvatorlinjen – där du kan stå med ena benet på det norra halvklotet och med det andra på det södra.

Du kan inte resa till Ecuador utan att besöka Galápagosöarna – en magisk bekantskap du sent lär glömma.

Galápagosöarna ligger 1 000 kilometer utanför Ecuadors kust och är framför allt kända för sitt helt unika djurliv och sina vackra landskap. Här kan du komma riktigt nära oländiga vulkanlandskap, frodigt högland och orörda sandstränder. Dessutom väntar det endemiska djurlivet med galápagossköldpaddor, havsleguaner och många fler.

Läs mer om våra resor

Om du vill veta mer om de enskilda resorna kan du trycka på ”läs mer” högre upp på sidan. På varje sida hittar du mer information om:

 • Resans höjdpunkter
 • Resans priser, beroende på avresedatum
 • Vad som ingår i priset
 • Dagsprogram

Du kan dessutom få svar på mer praktiska frågor om Peru, till exempel om klimatet, genom att läsa på sidan med Praktisk information om Peru.

Om du har frågor

Om du har frågor om Peru, Bolivia eller våra andra resor till Central- och Sydamerika är du alltid varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som är redo att besvara dina frågor.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring