TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Bali

Bali är känt som Gudarnas ö med sina hinduistiska tempel och otroligt vackra omgivningar.

På en resa till Bali får du den perfekta kombinationen av fantastisk natur, unik kultur och paradisliknande stränder.

Se alla våra resor till Bali nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Bali
Bali

Resor till Bali

Bali är känt som Gudarnas ö med sina hinduistiska tempel och otroligt vackra omgivningar.

På en resa till Bali får du den perfekta kombinationen av fantastisk natur, unik kultur och paradisliknande stränder.

Se alla våra resor till Bali nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Därför ska du åka på semester till Bali

Indonesien består av tusentals öar och Bali är, trots sin lilla yta, en av höjdpunkterna.

Bali är känt som Gudarnas ö med rätta. Här kan du uppleva majestätisk och fantastisk natur, vackra hinduistiska tempel och ändlösa stränder, som gör ön till en perfekt plats för en solsemester.

Våra rundresor på Bali

Nedan kan du läsa mer om några av Balis fantastiska höjdpunkter.

Munduk

Munduk ligger på det balinesiska höglandet och är en av Balis bäst bevarade hemligheter.

Den lilla fridfulla byn är omgiven av ett helt fantastiskt landskap som bjuder på vackra promenader, vandring i den frodiga djungeln, brusande vattenfall och utsiktspunkter där du kan njuta av den fantastiska vyn över höglandet.

Förutom sin vackra natur är Munduk också känt för sin produktion av kaffe, vanilj, kakao, frukt och grönsaker, som du kan avnjuta på en av de många bra restaurangerna i området.

Ubud – den mystiska konstnärsstaden

Vackert belägen i det vulkaniska höglandet mellan frodiga, gröna berg, djupa raviner och smaragdgröna risterrasser hittar du staden Ubud – ett måste på din Baliresa!

Staden räknas som Balis kulturella centrum och spirituella huvudstad, där konst och konsthantverk står i fokus.

Här finns många vackra tempel och det är inte ovanligt att se balineser i traditionella dräkter som deltar i olika ceremonier vid templen och på stadens gator. Här kan du också hitta många små butiker som säljer vackra varor som tillverkas enligt gamla traditioner.

Det är också möjligt att utforska Ubud och omgivningarna på cykel. Då kan du bland annat uppleva byar, risfält och en fantastisk utsikt över vulkanen Batur och kratersjön.

Balis tempel

På Bali finns tusentals tempel. De ikoniska landmärkena är synonyma med Bali då landet brukar kallas för ”ön med 1 000 tempel”. Hinduismen har en viktig roll på ön och är en unik del av den balinesiska kulturen.

På våra resor kan du uppleva några av Balis största och vackraste hinduistiska tempel.

På östra Bali kan du besöka Besakih-templet som är vackert beläget på toppen av berget Gunung Agung, på nästan 1 000 meters höjd. Templet är även känt som Modertemplet och är Balis viktigaste och heligaste tempel.

På sydvästra Bali hittar du Tanah Lot-templet. Tanah Lot har ett vackert läge på en klippa vid havet och templet är ett av Balis viktigaste landmärken.

I byn Tampaksiring, nordöst om Ubud, kan du se det hinduiska templet Tirta Empul. Templet ligger vid tolv heliga källor och balineserna kommer dagligen hit med offergåvor. Många badar också i det heliga vattnet.

På sjön Bratans västra strand kan du uppleva vattentemplet Ulun Danu som stammar från 1600-talet. Det fotogeniska templet är beläget i vacker natur och avbildas ofta som symbol för Bali.

Lovina

Lovina på Balis nordkust hälsar dig välkommen med mörka vulkanstränder, klart och lugnt vatten och en avslappnad atmosfär.

Här kan du njuta av de långa stränderna och vackra omgivningarna eller åka på en av de många utflykter som erbjuds i området.

Snorkling vid Menjangan

Ungefär tio kilometer från Balis nordvästra kust ligger ön Menjangan, som är en del av Bali nationalpark. Ön omges av ett fantastiskt korallrev, som tillsammans med det marina livet gör platsen mycket populär bland snorklare och dykare från hela världen.

Här kan du välja till en snorkeltur om du är sugen på att uppleva Bali under havsytan. Du åker ut till fantastiska rev där en snorkelguide visar dig runt och pekar ut färgglada fiskar och koraller.

Vattenfallet Gitgit

Bali har många vackra vattenfall, men Gitgit är ett av de mest populära. Du kan besöka vattenfallet på en tillvalsutflykt.

Vägen till vattenfallet tar dig genom den frodiga, gröna djungeln och efter cirka 15 minuters promenad blir du belönad med ett vackert vattenfall. Vattenfallet faller cirka 40 meter ner i den klippiga naturen och är tillgängligt för besökare året runt.

Ta en välförtjänt paus och svalka dig i det kalla vattnet från det vackra vattenfallet.

Andra höjdpunkter på Bali

På Bali kan du också uppleva följande sevärdheter:

 • Upplev Balis världsberömda risterrasser, till exempel i Tegalalang eller i Jatiluwih, som finns med på UNESCOs världsarvlista.
 • Kerta Gosa, också känt som den flytande paviljongen, är det gamla justitiepalatset i Klungkung. I den öppna byggnaden är taket dekorerat med bilder som till exempel visar vad som händer efter döden om du inte uppför dig ordentligt i ditt jordiska liv.
 • Besök byn Tenganang där Bali Aga-folket bor. Bali Aga-folket räknas som Balis ursprungsbefolkning innan hindu-javaneserna invandrade. Byn är dessutom känd för sin särskilda vävteknik, och här har du har möjlighet att köpa vackra, handvävda tyger.
 • Upplev det autentiska Bali i vackra Sidemen, som ligger i höglandet öster om Ubud. Området är framför allt känt för sina vackra risterasser, plantager och landskap, som är fantastiska att uppleva under en vandringstur. Njut av de lugna och frodiga omgivningarna, som du inte behöver dela med många andra besökare.
 • Den lilla fiskebyn Amed på Balis östkust är känd för sina mörka vulkanstränder och goda möjligheter att dyka och snorkla vid det vackra korallrevet. Området är ännu relativt okänt för många besökare och är perfekt för en dag på stranden, en snorklingsutflykt vid Jemeluk Bay eller kanske en promenad i det frodiga landskapet som omger staden.

Kombinera med solsemester

Förläng din resa till Bali med en solsemester på Bali eller en av de fantastiska omkringliggande öarna, som bjuder in till långa dagar vid vattnet i vackra omgivningar.

Solsemester i Sanur

Sanur ligger längs kusten på sydöstra Bali och är en av Balis mest populära badorter. Här finns kilometerlånga, vackra sandstränder – en perfekt plats för en fantastisk solsemester. Stranden skyddas av ett korallrev som gör att vattnet är lugnt och stranden är otroligt barnvänlig.

Förutom att koppla av på stranden kan du strosa genom den trevliga staden där du kan uppleva tempelceremonier, smaka på javanesiskt kaffe eller besöka en av de intressanta restaurangerna där du kan njuta av balinesiska specialiteter.

Solsemester i Nusa Dua

På Balis sydligaste spets hittar du Nusa Dua som är ett av Balis fantastiska strandområden.

Här väntar en lugn och skön solsemester i ett lyxigt område vid några av Balis fina, gyllene sandstränder. Området är perfekt om du vill ha semester i lugna och lyxiga omgivningar, där det enda du behöver tänka på är att koppla av och njuta av de solrika timmarna på stranden.

Solsemester på Nusa Lembongan

Nusa Lembongan är en liten ö endast 35 minuters båttur sydost om Bali.

Den tropiska paradisön är bara 8 km2 stor och här finns det goda möjligheter att varva ner helt med långa dagar på stranden och ren avkoppling. Om du vill krydda dagen med lite upplevelser är ön ett perfekt ställe att snorkla, surfa och dyka på.

På Nusa Lembongan kan du också uppleva Devil’s tears, som är ett område med ihåliga klippor där vattnet hamrar mot klipporna. Det är dessutom en vacker plats att se solnedgången på.

Solsemester på Giliöarna

Mellan Bali och ön Lombok ligger Giliöarna.

Gili består av tre öar och du kommer att besöka Gili Trawangan som är den största av dem.

Öarna är omgivna av ett vackert korallrev, vilket betyder att Giliöarna inte bara är ett strandparadis med fantastiska sandstränder, utan också ett paradis för dykare och snorklare.

Unikt för den här ön är att motordrivna fordon är förbjudna. Här tar man sig därför fram till fots, på cykel eller med häst och vagn, vilket är en speciell upplevelse.

Kombinera med upplevelser på Java

Kombinera en solsemester på Bali med en resa till Java där du kan uppleva fascinerande landskap med risfält och vackra, ikoniska vulkaner. Java bjuder på många höjdpunkter, till exempel:

 • Yogyakarta – Javas hjärta – där du kan uppleva Javas historia och traditioner. Här kan du bland annat se sultanpalatset Kraton Yogyakarta, det traditionella hantverket batik och hinduismens stora tempelkomplex Brambanan, där du kan uppleva Shiva-helgedomen Loronjonggrang som anses vara Javas vackraste tempel.
 • Nordväst om Yogyakarta kan du besöka det storslagna templet Borobudur som är ett av världens största buddhistiska monument. Templet byggdes under 700-eller 800-talet och finns med på UNESCOs världsarvslista.
 • Upplev Javas vulkaner, se soluppgången över Bromo-vulkanen och vandra till toppen av Ijen-kratern där du på cirka 2 300 meters höjd kan uppleva den vackra turkosblå kratersjön.

Kombinera med upplevelser på Komodoöarna och västra Flores

Nationalparken Komodo är skyddad av UNESCO och ligger öster om Bali. Under en förlängning till Komodo besöker du bland annat öarna Pulau Kelor, Flores och självklart Komodo.

Höjdpunkten på Komodo är utan tvekan de stora komodovaranerna, som lever vilt här. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart och dess utseende för tankarna till mytiska drakar. På Komodo får du uppleva de stora ödlorna i sina naturliga omgivningar.

Du kan också uppleva bufflar, vilda hjortar, papegojor och en vacker men mycket karg natur, som skiljer sig från den du tidigare upplevt på Bali.

Kombinera med storstadssemester i Singapore

Kombinera din Bali-resa med Österns toppmoderna metropol Singapore. Den lilla östaten är Sydostasiens minsta land, men det betyder inte att det inte finns saker att göra. Singapore bjuder nämligen på ett otal upplevelser i ett mångkulturellt samhälle:

 • Om du älskar att shoppa är Singapore ett rent paradis. Här är fullt av stora shoppingcentrum och du kan köpa allt vad ditt hjärta begär. Dessutom har du möjlighet att köpa dina varor momsfritt. Så det är bara att göra plats i resväskan för dina nya inköp.
 • Singapore bjuder på massor av olika och intressanta upplevelser. Oavsett om du föredrar spännande matmarknader med lokala råvaror, trivsamma kaféer, små bodar i en grön oas eller fina Michelin-restauranger så har Singapore något för dig.
 • Åk på utflykt till den lilla ön Sentosa Island, där läckra stränder och ett otal aktiviteter väntar på dig. Du kan bland annat delta i en tur i Universal Studios eller upplev några av öns andra roliga äventyrsparker.
 • Imponeras av Singapores enastående arkitektur med de förtrollande superträden, det imponerande hotellet Marina Bay Sands, och de många skyskraporna. Besök också de färgrika områdena Little India och Kampong Glam och upplev de karaktäristiska röda lyktorna i China Town.

Har du några frågor?

Om du har frågor om Bali, bokning av den här resan eller våra andra resor till Öst- och Sydöstasien, är det bara att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring