TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Mexiko

Mexiko har alla ingredienser för en perfekt semester.

Här kan du uppleva spännande städer, fantastiska ruiner, underbar natur och kritvita sandstränder. En resa till Mexiko garanterar spännande upplevelser och möjlighet att koppla av på en vacker strand.

Se alla våra resor till Mexiko nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Mexiko
Mexiko

Resor till Mexiko

Mexiko har alla ingredienser för en perfekt semester.

Här kan du uppleva spännande städer, fantastiska ruiner, underbar natur och kritvita sandstränder. En resa till Mexiko garanterar spännande upplevelser och möjlighet att koppla av på en vacker strand.

Se alla våra resor till Mexiko nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Varför ska jag åka på semester till Mexiko?

I Mexiko finns en av världens största städer, kulturella och historiska skatter från mayafolkets och aztekernas tid, och bildsköna stränder som får dig att tappa andan. Här kan du uppleva färgstark och pulserande kultur, förhistoria och vacker natur – allt i en skön blandning.

Välj en resa till Mexiko och få en semester för livet, oavsett om du föredrar kultur, historia eller fantastiska naturupplevelser och legendariska sandstränder.

Vad kan jag uppleva på rundresorna?

Mexiko är starkt präglat av sin historiska bakgrund med mayafolkets och aztekernas storhetstid och kultur. Historien genomsyrar en stor del av Mexikos största attraktioner och upplevelser.

Dessutom bjuder Mexiko på härliga sandstränder och en helt fantastisk och mångsidig natur.

Mexico City

Mexico City är en av världens största städer, om inte den största.

Staden är byggd ovanpå ruinerna av aztekernas gamla huvudstad Tenochtitlán, och den känslan får man också när man besöker staden. I Mexico City ligger de aztekiska ruinerna sida vid sida med metropolens skyskrapor, vilket gör att du får ta del av både storstad och landets historiska bakgrund.

Mexico City är en smältdegel av upplevelser och det kan vara svårt att välja mellan alla sevärdheter som finns.

Från det centrala torget Zócaloen är det gångavstånd till tre av stadens största attraktioner:

 • Nationalpalatset (Palacia Nacional).
 • Den berömda katedralen Metropolitana, som är en av världens största och äldsta katedraler.
 • Templo Mayor, som är ruinerna från aztekernas tidigare huvudstad Tenochtitlán.

Dessutom har Mexiko ett pulserande nattliv med massor av möjligheter till att dansa, lyssna på musik och äta god mat – oavsett om du föredrar street food eller gourmetmat.

Yucatánhalvön

Yucatánhalvön är en populär plats att semestra på i Mexiko. Här hittar du härliga stränder och otaliga möjligheter till äventyr – allt från badsemester till besök på några av de gamla, ikoniska sevärdheterna.

Chichén Itzá

I den norra delen av Yucatánhalvön hittar du Chichén Itzá. Ruinstaden är en av de största turistattraktionerna i Mexiko, om inte den största. Chichén Itzá finns med på UNESCOs världsarvslista och du kommer att förstå varför när du besöker staden. Det arkeologiska området vittnar om det imponerande samhälle som mayafolket byggde för 1 500 år sedan.

I Chichén Itzá kan du se den berömda, 25 meter höga pyramiden, El Castillo. 2007 blev El Castillo utnämnd till ett av världens sju nya underverk, och den är väl värd ett besök.

Playa del Carmen

Playa del Carmen är ett av Mexikos mest populära semestermål.

Ursprungligen var Playa del Carmen en fiskeby, men staden är i dag mest känd för sin vackra strand med kristallklart vatten som lockar turister från hela världen.

Den härliga stranden bjuder in till både avkoppling och bad, men också till olika vattensportsaktiviteter som stand up paddling, vindsurfing och jetski. Utanför Playa del Carmen ligger ön Cozumel som undervattenupplevelser i världsklass för alla dykare.

I stadens centrum ligger den livliga gatan Avenida 5, med ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer.

Tulum

Ett annat populärt semestermål på Yucatan-halvön är Tulum.

Tulum är mindre än Playa del Carmen och har en lugnare och mer bohemisk atmosfär. Detta visar sig bland annat genom att cyklar är det främsta transportmedlet här – ett särskilt kännetecken för Tulum.

Förutom en härlig sandstrand, azurblått vatten och goda snorklingsmöjligheter bjuder Tulum också på intressanta sevärdheter. Du kan till exempel åka och besöka Tulum-ruinerna som var ett handelscentrum mellan 1200- och 1500-talet eller det UNESCO-skyddade reservatet Sian Ka’an, som bjuder på ett unikt växt- och djurliv med bland annat 300 olika fågelarter.

Andra höjdpunkter i Mexiko

I Mexiko finns det som sagt en hel del sevärdheter. Förutom de ovanstående kan du också uppleva:

 • San Cristóbal de las Casas – en av de vackraste och charmigaste kolonialstäderna i Mexiko, som ligger på 2 100 meters höjd.
 • Vattenfallet Agua Azul som med sina fler än 500 stora och små vattenfall är en av de mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko.
 • Palenque – en av mayafolkets största städer, som i dag är omgiven av tropisk regnskog och känd för sin obeskrivliga skönhet.

Kombinera Mexiko och Guatemala

Två av våra rundresor kombinerar Mexiko med en resa till Guatemala. Guatemala gränsar till Mexiko och därför är en resa till Guatemala ett självklart val.

De två resorna tar dig bland annat till

 • Nationalparken Tikal, där ett av de mäktigaste rikena under mayatiden låg, och som i dag är ett av de största arkeologiska mayaområdena i Guatemala.
 • Staden Panajachel, som omgärdas av vulkaner och mayabyar, och som ligger vid en av världens vackraste sjöar – Atitlán.
 • Antigua, den tidigare huvudstaden, är en trevlig stad med kullerstensgator och färgrika koloniala byggnader.

Du besöker ovanstående sevärdheter på båda kombinationsresorna till Guatemala.

Vil du veta mer om våra rundresor?

Om du vill veta mer om de enskilda rundresorna kan du trycka på ”läs mer” på resan högre upp på sidan.

Under de enskilda resorna får du mer information om:

 • Resans höjdpunkter
 • Aktuella priser, beroende på avresedatum
 • Vad som ingår i priset
 • Dagsprogram för alla dagar

Du kan dessutom läsa mer om Mexiko på sidan Praktisk information om Mexiko.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter. Våra resekonsulter är redo att svara på dina frågor om Mexiko, bokning av resan eller något helt annat.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.