TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Indonesien

Indonesien är ett vulkaniskt örike med 18 000 öar och en historia och kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden.

Besök Bali, Java eller Sumatra på en av våra spännande resor till Indonesien.

Se alla våra resor till Indonesien nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

Indonesien
Indonesien
StartsidanAsienIndonesien

Resor till Indonesien

Indonesien är ett vulkaniskt örike med 18 000 öar och en historia och kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden.

Besök Bali, Java eller Sumatra på en av våra spännande resor till Indonesien.

Se alla våra resor till Indonesien nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på  021-372 07 99.

StartsidanAsienIndonesien

Varför ska jag resa till Indonesien?

Indonesien består av 18 000 öar belägna från det asiatiska fastlandet till Australien. Förutom den geografiska bredden sträcker sig Indonesien också över stora historiska och kulturella områden, vilket är en av de saker som gör landet till ett spännande resmål.

Indonesien ligger på Stilla havets ”Eldring”, som är namnet på den vulkankedja som omger Stilla havets kuster.

På en resa till Indonesien kan du uppleva skyhöga vulkaner, fantastiska tempel, magnifika tropiska stränder med några av världens bästa korallrev, ett spännande djurliv och en mångfald utan dess like.

Man skulle kunna resa runt i Indonesien i flera månader. Men mitt i öriket ligger fyra av Indonesiens mest spännande öar. Här är varje ö en egen värld och det räcker med en kort tur från ö till ö för att det ska kännas som att du har kommit till ett helt nytt land.

Våra rundresor i Indonesien

Våra rundresor i Indonesien har alla sin utgångspunkt i en eller flera av de mest spännande öarna, bland annat Bali, Java och Sumatra.

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på en rundresa på de olika öarna.

Bali

Bali, eller Gudarnas ö, är en av Indonesiens absoluta höjdpunkter. Den lilla ön bjuder på majestätisk natur, vackra hinduistiska tempel och kritvita ständer som gör ditt livs solsemester perfekt.

Vi erbjuder flera olika resor till Bali bland annat i kombination med Java.

På utvalda turer kan du även välja att avsluta med en resa till Komodoöarna eller Giliöarna.

På Bali kan du uppleva flera fantastiska höjdpunkter:

  • Ubud är Balis kulturella hjärta och ett måste på din resa. Ubud ligger vackert mellan gröna berg och smaragdgröna risterasser. Utforska staden på cykel eller besök några av de kringliggande byarna där det finns många konsthantverkare.
  • På din resa kan du inte missa de vackra hinduistiska templen, som finns i tusental. Besök till exempel Besakih-templet, som är Balis viktigaste och heligaste tempel, eller Tanah Lot, som är vackert beläget vid havet och ett av Balis viktigaste landmärken.
  • Balis stränder är något alldeles speciellt. Avsluta din resa med en solsemester i Sanur som med sina kilometerlånga, vita stränder är en av Balis mest populära semesterstäder.

Java

Java är en av världens mest tätbefolkade öar, men det märks inte utanför städerna. Java ligger på den indonesiska ”Eldringen” och var du än befinner dig kan du uppleva fascinerande landskap med vackra risodlingar och koniska vulkaner i bakgrunden.

På en resa till Java kan du bland annat:

  • Javas själ i Yogyakarta. Staden bjuder på flera palats, till exempel sultanpalatset Kraton Yogyakarta, färggranna marknader och stolta traditioner inom batik och annat javanesiskt konsthantverk.
  • Besök det storslagna templet Borobudur nordväst om Yogyakarta som är ett av UNESCOs världsarv. Borobudur byggdes under 700- eller 800-talet och är ett av världens största buddhistiska monument.
  • Du får inte missa Javas vackra vulkaner. Upplev soluppgången över Bromo-vulkanen och vandra till toppen av den mindre vulkanen Ijen där du på cirka 2 300 meters höjd kan uppleva den vackra turkosblå kratersjön.

Sumatra

Sumatra är Indonesiens största ö och bjuder på äkta äventyr med enastående natur med tropisk regnskog, floder och frodiga vulkaniska landskap.

På en resa till Sumatra kan du bland annat uppleva:

  • Nationalparken Gunung Leuser är en av Sumatras största sevärdheter. Nationalparken är känd för sin täta regnskog, där ett av de sista bestånden av orangutanger på Sumatra lever. Upplev det vackra djuret i sitt naturliga habitat i parken.
  • Ett av Indonesiens högsta vattenfall, det 120 meter höga Sipiso-piso, och världens största kratersjö Toba. Vid Tobasjön kan du också se vackra, båtformade långhus i de lokala byarna.
  • Den lokala ursprungsbefolkningen. I batak karo-byarna kan du se traditionella långhus, som kan rymma upp till tolv familjer. Stammen är särskilt känd för sina karaktäristiska, båtformade tak.

Vill du veta mer om våra resor till Indonesien?

På resesidorna får du mer information om vad du kan uppleva på resan, resans höjdpunkter, dagsprogram, vad som ingår, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du hittar mer praktisk information om att resa i Indonesien på vår sida med Praktisk information. Om du har några andra frågor om Indonesien, att beställa en resa eller om några av våra andra resor i Öst- och Sydöstasien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som har stor erfarenhet av våra resmål.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.