TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Java

På en resa till Java kommer du att uppleva Indonesiens innersta väsen.

Java är en smältdegel av indonesisk historia, kultur och unik natur. Här kan du uppleva hela Indonesiens bredd – från tusen år gamla heliga tempel till vackra, rykande vulkaner.

Se våra resor till Java nedan.

Om du har några frågor om Java kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Resor till Java
Resor till Java
StartsidanResor till Java

Resor till Java

På en resa till Java kommer du att uppleva Indonesiens innersta väsen.

Java är en smältdegel av indonesisk historia, kultur och unik natur. Här kan du uppleva hela Indonesiens bredd – från tusen år gamla heliga tempel till vackra, rykande vulkaner.

Se våra resor till Java nedan.

Om du har några frågor om Java kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

StartsidanResor till Java
Vår resa till Java

Därför ska du åka på semester till Java:

Java är en ö i Indonesien och ligger på den indonesiska ”Eldringen”, en kedja av vulkaner som omger Stilla havets kuster. Oavsett var du befinner dig på Java kan du uppleva det fascinerande vulkaniska landskapet.

Trots att Java är världens mest tätbefolkade ö märker man inte av detta när man reser utanför storstäderna. På en resa till Java får du uppleva öns världsberömda buddhistiska och hinduistiska tempel, charmiga städer och enastående vulkaniska landskap.

Vår rundresa på Java

I dagsläget erbjuder vi Java i kombination med en resa till Bali.

På Java kan du bland annat uppleva:

Yogyakarta

Den kungliga staden Yogyakarta är en av Asiens pärlor. Här hittar du Javas själ och personlighet, där konst, kultur och traditioner lyser igenom.

I Yogyakarta kan du uppleva sultanpalatset Kraton som färdigställdes 1755. Det eleganta palatset är ett av de finaste exemplen på javanesisk arkitektur. Besök det vackra Taman Sari, vattenslottet i de kungliga trädgårdarna som byggdes 1758 och där sultanen och hans följe kunde koppla av.

I området runt palatset kan du också besöka verkstäder där man utövar det traditionella hantverket batik, som har sitt ursprung på Java, och lära dig om hur de vackra mönstren blir till kläder.

Borobudur-templet

Nordväst om Yogyakarta hittar du det storslagna, UNESCO-skyddade templet Borobudur, som majestätiskt vilar högst upp på en kulle med en magisk utsikt över de gröna landskapen och bergen i fjärran.

Borobudur byggdes under Syailendra-dynastin på 700- och 800-talet och är ett av världens största buddhistiska monument. Efter att ha varit försummat och dolt under vulkanisk aska i åratal upptäcktes templet igen av britterna 1814, och från 1973 och framåt har UNESCO påbörjat omfattande restaureringar för att bevara det vackra buddhistiska templet.

Utforska det storslagna templet till fots och lär dig mer om Borobudurs fascinerande historia.

Prambanan-templet

Nordost om Yogyakarta hittar du ett annat av Javas storslagna tempel: Den hinduistiska motsvarigheten till Borobudur, det hinduistiska templet Prambanan.

Prambanan är Indonesiens största hinduistiska tempel. Det byggdes på 800-talet och ligger mitt bland vackra, gröna landskap och byar.

Här kan du bland annat se Shiva-helgedomen Loro Jonggrang som med sina 47 ståtliga meter ofta anses vara Javas mest storslagna tempel.

Javas vulkaner

Java är en vulkanisk ö med både aktiva och inaktiva vulkaner. En resa till Java är därför inte komplett förrän du har upplevt det vackra naturfenomenet på nära håll.

Bromo-vulkanen

I östra Java ligger den aktiva vulkanen Bromo. Den ligger i nationalparken Bromo Tengger Semeru, som har ett av Indonesiens mest unika landskap.

De flesta som besöker Bromo börjar dagen på utsiktspunkten vid Penanjakanberget, som ligger på 2 770 meters höjd. Härifrån kan du nämligen få se en helt fantastisk soluppgång över berget Bromo.

Innan du når Bromo-vulkanen passerar du det spektakulära ”sandhavet” till häst innan du tar dig uppför de knappt 300 trappstegen till kraterkanten. Med en höjd på 2 392 meter är berget Bromo mindre än vissa av Javas andra vulkaner, men dess spektakulära utsikt gör ingen besviken.

Ijen-kratern

På östra Java ligger också Ijen-kratern på 2 300 meters höjd av det 2 799 meter höga berget.

Från kraterkantens topp har du en helt fantastisk utsikt över den surrealistiska, turkosblå kratersjön som är den största av sitt slag. Sjön är fylld med syrahaltigt vatten som ger sjön dess unika färg.

Kontakta oss om du har frågor

Om du har några fler frågor om Java eller våra andra resor i Ost- och Sydostasien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14