TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Övernattning: Botswana

Cresta Mowana Safari Resort & Spa

Chobe National Park

Redan vid ankomsten till Cresta Mowana står det klart varifrån lodgen har fått sitt namn: ett enormt baobabträd (mowana) står stabilt placerat framför ingången till receptionen.

På den andra sidan av receptionen väntar den stora gräsmattan som leder ner till Chobefloden, där flodhästarna brölar glatt både dag och natt.

Trots lodgens storlek – den har mer än 100 rum i olika storlekar – har alla rum egen balkong med utsikt över floden.

De rymliga rummen är modernt inredda och har myggnät runt sängarna, aircondition samt kaffe- och tefaciliteter.

Frukosten avnjuts med utsikt över floden – och efter avslutad safari kan du njuta av dagens sista solstrålar från baren, som även den har utsikt över floden. Det är magiskt att sitta i det avtagande ljuset och höra djuren grymta vid den mörka floden.

Behöver du svalka dig kan du ta ett dopp i poolen, och om du är trött i ryggen efter timmarna i safaribilen kanske ett besök i lodgens fitnessrum eller spa kan locka?

Naturligtvis finns det wifi på hotellet.


Chobe Marina Lodge

Chobe National Park

Mitt i staden Kasane med avgångavstånd till butiker, banker och mataffärer, och endast några minuters bilfärd från ingången till Chobe National Park ligger den trevliga fyrstjärniga lodgen Chobe Marina Lodge.

På den fantastiska terrassen med utsikt över Chobe-floden kan du avnjuta din frukost under trädens skugga innan du beger dig mot dagens upplevelser. Det unika med safariupplevelser i Chobe National Park är att man både har möjlighet att åka på traditionella game drives på land och uppleva naturen och djurlivet från vattnet på en kryssning på Chobe-floden.

Under de lugna eftermiddagstimmarna, när solen står högt på himlen, kan du koppla av vid det mysiga poolområdet, där det finns många solstolar och en poolbar.

Samtliga 60 rum är rymliga och har luftkonditionering, takfläkt, platt-tv, te- och kaffekokare, kylskåp samt myggnät över sängarna.

Lodgen har två restauranger, spa och två barer, varav den ena passar perfekt för en ”sundowner” med utsikt över floden och solnedgången över nationalparken.


Chobe Safari Lodge

Chobe National Park

En bit utanför Chobe National Park ligger det fyrstjärniga Chobe Safari Lodge. Lodgen är den perfekta utgångspunkten för besök i nationalparken Chobe – oavsett om du drömmer om en traditionell game drive eller om du vill åka båt på Chobefloden. Lodgen ligger precis vid floden och har egen brygga, och på landsidan gränsar den till nationalparken Chobe. Du har alltså det bästa av bägge delar omkring dig. Det är tio minuters bilfärd till flygplatsen och på fem minuter kan du gå in till Kasane, där det finns banker, mataffärer och souvenirbutiker.

Chobe Safari Lodge har 76 rum i olika storlekar, och här finns plats för både par, soloresenärer och familjer.

Samtliga rum har utsikt över Chobefloden antingen från balkongen eller från terrassen. Dessutom har samtliga rum eget badrum, toalett, luftkonditionering, tv, säkerhetsbox, te- och kaffekokare, minibar och myggnät över alla sängar.

Lodgen har en egen restaurang , som serverar härliga nationella och internationella rätter samt vegetarisk mat.

Här finns en stor pool, bar och en fin utsiktsplats nere vid floden.

En riktigt fin lodge till ett bra pris!

Om du hellre vill bo i själva nationalparken rekommenderar vi att du uppgraderar till Chobe Game Lodge. Det är den enda lodgen, som ligger i själva Chobe National Park. Om du väljer att uppgradera rekommenderar vi att du utnyttjar tiden på lodgen och inte köper till en dagsutflykt exempelvis till Victoriafallen.


Chobe Game Lodge

Chobe National Park

Chobe Game Lodge är den enda lodgen som ligger inne i själva nationalparken Chobe. Lodgen ligger vid Chobefloden och är omgiven av djurliv och fantastiska naturupplevelser.

Här finns en 250 meter lång boardwalk längs floden med flera utsiktsplatser med mjuka stolar, halvskugga och en makalös utsikt över Chobefloden och dess rika, varierande djurliv. Njut av solnedgången med en kall drink i handen – det finns nästan inget vackrare i världen än en solnedgång över Chobe National Park.

Hela lodgen är vackert inredd i morisk stil med valv, lanternor, stora kuddar och en fin och smakfull blandning av neutrala och skarpa färger Lodgen har fyra restauranger, två barer, sex loungeområden, en liten butik, pool, spa, bom’a, och en stor trädgård med massor av plats.

Samtliga 44 rum har alla utsikt över floden, egen terrass, luftkonditionering, säkerhetsbox, gratis minibar, te- och kaffekokare, ficklampa, paraply – ja, allt är genomtänkt!

Det finns gratis wi-fi i hela lodgen.

Pris för uppgraderingI priset ingår uppgradering från Chobe Safari Lodge i tre nätter med helpension, dryck, minibar, transport från och till flygplatsen och möjlighet att delta i massor av olika aktiviteter, som gamdrives och flodsafari.:
Under perioden 1. januari - 31. mars & 1. december - 31. december Per person från:  13 810 kr
Under perioden 1. april - 30. maj og 1. november - 30. november Per person från:  24 205 kr
Under perioden 1. juni - 31. oktober Per person från:  35 735 kr

Chobe Water Villas

Chobe National Park

Om du vill ha en exklusiv upplevelse i Chobe nationalpark kan du välja att uppgradera till Chobe Water Villas. Lodgen är helt unik eftersom den faktiskt ligger i Namibia. De flesta som besöker nationalparken väljer att bo på Botswana-sidan, men det finns flera fördelar med att välja att bo på Namibia-sidan.

Det är enkelt att komma hit med båt. Efter ca 15 minuter med båt från den livliga staden Kasane kommer du till en helt annan värld! Innan du anländer till lodgen måste du gå i land och få en stämpel i passet på det pyttelilla Namibiska gränskontoret. På Namibia-sidan är allt otroligt lugnt. Lodgen är avskilt belägen och du kan höra fåglarnas sång och flodhästarnas grymtanden.

Alla 15 villorna är byggda på pålar vid Chobe-floden. Från de stora balkongerna har man en otrolig utsikt över floden och den stora ön Sedudu som ligger mitt i den. Du behöver knappt lämna terrassen medan du är här. Du kan koppla av där hela dagen lång och betrakta livet på floden. Du kan uppleva badande elefanter, båtar som kommer med turister, plaskande flodhästar och fåglar som sätter sig på terrassens räcken. Om du blir törstig kan du ta för dig från din egna minibar som är fylld med kalla drycker.

Vi kan dock verkligen rekommendera att du beger dig till restaurangen när det är dags för mat. Maten är fantastiskt läcker! Och om det blir för varmt på terrassen kan du hoppa i poolen för att svalka dig.

Om du vill hitta på något annat än att ligga på terrassen ingår det båtturer på floden i vistelsen varje dag.

I priset ingår: 3 övernattningar, frukost, lunch, ”high-tea”, middag, dryck, kaffe och te, minibar på rummet, transfer till och från lodgen, gratis wifi samt båtturer på Chobefloden.

Pris för uppgradering från Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 nätter:
Under perioden 1. december - 30. juni Per person från:  22 695 kr
Under perioden 1. juli - 30. november Per person från:  34 295 kr

Jackalberry Chobe

Chobe National Park

Om du drömmer om att övernatta i ett lyxtält vid Chobefloden kan vi rekommendera en uppgradering till den härliga lodgen Jackalberry Chobe.

Alla 16 tält har eget badrum med badkar, luftkonditionering, te- och kaffekokare och egen balkong. Tälten är byggda på plattformar som står på pålar, vilket gör att luften kan cirkulera under dem. Alla tält är likadant inredda. Den enda skillnaden består i om man vill ha utsikt över floden eller över trädgården.

De gemensamma utrymmena: restaurangen, baren, loungen och poolen har alla utsikt över floden och ligger i behaglig skugga från de stora träden som lodgen ligger bland. Man har i hög grad haft miljövänlighet i åtanke när man byggde lodgen. Allt är uteslutande byggt av lokala material och den omgivande bushen är välbevarad. Strömmen kommer primärt från solenergi och alla lampor är av LED-typ. Som gäst ska man sortera sina sopor och tvål och schampo är miljövänliga.

I priset ingår: 3 övernattningar i tält med valfri utsikt, frukost, lunch, middag, dryck, 2 aktiviteter per dag samt transport till och från flygplatsen.

Pris för uppgradering från Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 nätter:
Tält med delvis utsikt över floden Per person från:  3 440 kr

Cresta Maun Resort

Maun

men kvaliteten är enligt vår åsikt snarare 4-stjärnig.

Här finns 83 rum, som alla har utsikt över havet och floden. När det är flod finns det ett rikt fågelliv i havet vid hotellet.

Alla rum är modernt inredda i ljusa färger och med kylskåp, te- och kaffefaciliteter, aircondition, platt-tv och gratis wifi. Något riktigt bra med rummen på Cresta Maun är de många möjligheterna för att ladda kameror och mobiltelefoner. Det finns det användning för – man tar nämligen gärna hundratals bilder i Botswana.

Hotellets trivsamma loungeområde är inrett i naturmaterial och ljusa färger, och de mysiga soffområdena på terrassen bjuder in till en kall drink medan du skickar bilder till alla därhemma. Behöver du svalka av dig kan du ta ett dopp i poolen och sedan dåsa i en solstol.

Restaurangen bjuder på både à la carte-meny och buffé och maten är supergod och väl tillagad – väldigt ofta av lokala råvaror.


Maun Lodge

Maun

Maun Lodge ligger cirka 10 minuters bilresa från stadens centrum. Lodgen bjuder på 140 rum av olika storlek och standard – här finns något för alla.

Det verkliga dragplåstret i Maun Lodge är bar- och restaurangområdet som är riktigt mysigt. Området är centrerat kring en bålplats utomhus, där det ofta tänds bål på kvällarna så att man äter middag i flammornas sken.

Lodgen bjuder också på en trivsam liten pool med solstolar omkring, som i Mauns – ofta – varma klimat är väldigt uppfriskande sent på dagen.


Khwai Leadwood Camp

Okavango

Khwai Leadwood Camp består av sex safaritält i klassisk kanvasstil med en rejäl portion lyx.

Det finns inga permanenta konstruktioner i lägret, vilket bidrar till känslan av att man befinner sig mitt i naturen, men inuti tälten känns det lyxigt. Mitt i tältet står den mjuka sängen och du har ditt eget badrum med rinnande vatten samt inom- och utomhusdusch. Allt tält står på plattformar och från de charmiga verandorna är det en härlig utsikt över området.

Lägret bjuder på en liten pool, där du kan svalka dig under de varma timmarna mitt på dagen. Observera att det inte finns wifi i lägret, men det är möjligt att ladda kamera och mobiltelefon i det gemensamma tältet.

Khwai Leadwood Camp tillåter inte barn under 7 år.

Observera att om du väljer att uppgradera så flyger du direkt från Maun till deltat.

Du hämtas på hotellet i Maun och körs till flygplatsen. När du anländer till deltat blir du hämtad och körd till ditt läger. Vid avresa körs du tillbaka till den lokala start- och landningsbanan i deltat, varifrån du flyger till Kasane vid Chobe och fortsätter resan, eller tillbaka till Maun om du inte ska till Chobe.

Alla dessa transferresor ingår i priset

I priset ingår:
3 nätter med all inclusive
Flyg t/r från Maun till den lokala start- och landningsbanan i Okavangodeltat

Pris för uppgradering från Tältläger i Okavangodeltat, 3 nätter:
Under perioden 1. januari - 31. mars & 1. december - 31. december, inkl. all inclusive Per person från:  9 950 kr
Under perioden 1. april - 31. maj og 1. november - 30. november , inkl. all inclusive Per person från:  15 375 kr
Under perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Per person från:  33 350 kr

Machaba Camp och Little Machaba Camp

Okavango

Vill du bo i ett klassiskt tältläger med kanvastält, middag under stjärnorna och lägerbål på kvällen – utan att kompromissa med komforten? Då ska du välja Machaba Camp eller Little Machaba Camp.

I de två lägren, som ligger nära inpå varandra, men fungerar helt oberoende av varandra, väntar totalt fjorton läckra tält. Samtliga är klassiska safaritält, men erbjuder (solcells-)elektricitet, eget badrum och privat utomhusdusch med varmt vatten. Från ditt tält har du utkik över floden eller den öppna savannen, där du kan ha turen att få se djuren passera under dagen. Måltiderna intas i det trivsamma mässtältet eller under bar himmel, och på natten väcks du nästan garanterat av djurljuden som susar genom kanvasväggarna på ditt tält.

Machaba Camp och Little Machaba ligger i det 35 000 hektar stora Khwai-området i den nordöstra delen av Okavango. Här är djurlivet rikt tack vare de många vattenhålen och floderna, och det är inte utan anledning som lägren heter “machaba”, vilket betyder fikon – eller livets träd – på det lokala språket setswana.

Timmarna mitt på dagen, då man normalt bara kopplar av i lägret, kan du tillbringa vid poolen, i det lilla bibliotekstältet eller kanske med en skön massage.

Machaba Camp tillåter barn av alla åldrar, medan Little Machaba bara välkomnar barn över 12 år.

Observera att om du väljer att uppgradera så flyger du direkt från Maun till deltat.

Du hämtas på hotellet i Maun och körs till flygplatsen. När du anländer till deltat blir du hämtad och körd till ditt läger. Vid avresa körs du tillbaka till den lokala start- och landningsbanan i deltat, varifrån du flyger till Kasane vid Chobe och fortsätter resan, eller tillbaka till Maun om du inte ska till Chobe.

Alla dessa transferresor ingår i priset

I priset ingår:
2 nätter med all inclusive
Flyg t/r från Maun till den lokala start- och landningsbanan i Okavangodeltat

Pris för uppgradering från Tältläger i Okavangodeltat, 3 nätter:
Under perioden 11. januari - 31. mars & 1. december - 31. december, inkl. all inclusive Per person från:  7 095 kr
Under perioden 1. april - 31. maj og 1. november - 30. november, inkl. all inclusive Per person från:  10 495 kr
Under perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Per person från:  25 275 kr

Tältläger i Okavangodeltat

Okavangodeltat

Ta fram din inre äventyrare och upplev Okavangodeltat på det enda riktiga sättet: i tält med elefanter, impalor och lejon som ryter i natten, fågelkvitter som väcker dig på morgonen och lite kallt vitt vin kring bålet på kvällen med utsikt över den mest vidunderliga stjärnhimmel. Nu undrar du kanske om det verkligen kan finnas kylskåp mitt ute i vildmarken? Ja, det kan det – till och med ett som drivs med solceller!

Tältet du övernattar i är cirka 15 kvadratmeter stort med ståhöjd och gjort i kraftigt kanvastyg med stora fönster. Det finns LED-lampor, garderobsstativ och naturligtvis myggnät för alla fönster och dörrar.

Du sover i en komfortabel säng med en härligt mjuk madrass, riktiga täcken och kuddar samt ett litet sängbord vid sidan om. Sängen kan arrangeras som dubbelsäng eller som två enkelsängar.

I direkt förlängning av ditt tält har du ditt eget bush-badrum med dusch och toalett. Det finns varken elektricitet eller rinnande vatten i tältet och toalettens spolfunktion består av en bunke jord och en liten skyffel – det är äkta bushliv!

När du behöver varmt vatten får du det och kan tvätta dig i en liten flyttbar tvättho på stativ. Om du har sett filmen “Out of Africa” vet du precis vad som väntar. När du vill duscha i ditt badrum hissas varmt vatten upp i en hink med ett duschhuvud nedanför. Det är primitivt, men komfortabelt, och viktigast av allt: det är övernattning på naturens villkor och du efterlämnar inga spår medan du kommer helt nära djurlivet i deltat.

Måltiderna serveras i mässtältet och maten är god! Nylagad, smakfull och mättande – man blir nämligen otroligt hungrig av att vara på safari. Du får absolut inte gå miste om den läckra chilisåsen som serveras till maten. Den är resulatet av ett hållbarhetsprojekt som ägarna av lägret är involverade i. För varje övernattande gäst ger ägarna ett belopp till en välgörenhetsfond, som ser till att lokala bönder lär sig att odla chili och tillverka chilisås som därefter köps tillbaka och serveras till safarigäster.

Det finns naturligtvis både kallt öl och vin till maten, om du önskar det, och hela dagen serveras det kaffe och te.

Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14