TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Koh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot upplevelser och avslappning på paradisön Koh Samui och delta i äventyr i Thailands vackraste nationalpark, Khao Sok. Avsluta i det autentiska semesterparadiset Khao Lak.

Koh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
Koh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
14 dagar
StartsidanAsienThailandKoh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Koh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot upplevelser och avslappning på paradisön Koh Samui och delta i äventyr i Thailands vackraste nationalpark, Khao Sok. Avsluta i det autentiska semesterparadiset Khao Lak.

StartsidanAsienThailandKoh Samui, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Koh Samui och hem från Phuket
 • 9 nätter på 4- och 5-stjärniga hotell
 • 1 natt i djungeln i Khao Sok nationalpark i rum med eget badrum och egen toalett
 • 1 natt på Cheow Lan-sjön i flytande bungalow med eget badrum och egen toalett
 • 11 x frukost
 • 2 x lunch (dag 7 och 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Lokala engelsktalande guider på transfer och utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker inom internationella grupper
 • Färd i bil eller minibuss med aircondition
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Följande utflyktspaket:

 • Örundtur på Koh Samui inklusive Big Buddha, stenformationerna Hin Yai och Hin Ta, Wat Kunaram-templet, vattenfallet Na Muang 1 och besök i huvudstaden Nathon
 • Aktiviteter i Khao Sok nationalpark
 • Båtsafari i traditionell motorbåt på Cheow Lan-sjön
 • Inträde och övriga avgifter till ovan nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Resan startar på Thailands näst största ö, Koh Samui. Se fram emot en spännande örundtur, där du upplever Big Buddha, stenformationerna Hin Yai och Hin Ta samt ett av öns mest berömda vattenfall. Resten av dagarna på Koh Samui är utan aktiviteter och du bestämmer själv om du vill slappna av eller spännande naturupplevelser som Ang Thong National Marine Park eller dykparadiset Koh Tao.
Nästa äventyr väntar i Thailands vackraste nationalpark, Khao Sok. Den första natten bor du i den frodiga djungeln bredvid floden Sok. Fåglarna kvittrar ikapp och aporna svingar sig från gren till gren i de höga trädtopparna. Den andra natten bor du på ett flytande hotell mitt på den magiska och smaragdgröna sjön Cheow Lan, som omges av branta kalkstensklippor som speglas i den spegelblanka sjön. Här deltar du bland annat i båtsafari, då du kan ha turen att få se vilda elefanter.
Resan avslutas i det autentiska semesterparadiset Khao Lak, ett område som är känt för sin lugna atmosfär. Du kan välja att dåsa på de honungsfärgade sandstränderna eller att åka på snorklingsutflykt till antingen Similanöarna eller Surinöarna.

Välj denna resa eftersom...

 • Fantastisk kombination av avkopplande solsemester och stora naturupplevelser
 • Upplev Thailands vackraste nationalpark Khao Sok med övernattning på Cheow Lan-sjön och i den frodiga djungeln
 • Se fram emot avslappning och upplevelser på Koh Samui och avsluta resan i det lugna semesterparadiset Khao Lak
 • Det finns möjlighet att förlänga resan med en storstadssemester i den pulserande huvudstaden Bangkok

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag startar ditt Thailand-äventyr. Du flyger från vald flygplats mot Koh Samui med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Koh Samui

Du landar på Koh Samuis exotiska flygplats och hämtar ditt bagage. Ute i ankomsthallen möts du av din chaufför, som står med en TourCompass-skylt och som kör dig till ditt hotell.

Efter incheckning på hotellet behöver du säkert koppla av lite efter den långa flygresan, och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Som standard bor du vid Mae Nam Beach, som ligger vid sidan om det lugna området Bophut i den norra änden av Koh Samui. Bophut är känt för sin vackra bukt med lugnt vatten och gyllene sandstrand. Det är också här du hittar Fisherman’s Village vars välbevarade, rustika fasader står som en elegant kuliss kring den trivsamma stadsdelen. Stadsdelen har massor av små butiker med lokal konst och lokala hantverk, barer och inte minst läckra restauranger, där du kan njuta av det fräscha och smakrika thailändska köket. Väljer du en restaurang nere vid havet kan du njuta av utsikten över bukten och när mörkret faller på kan du ha turen att få se de så kallade ”fireboys” utföra sina föreställningar med eld.

Föredrar du stadsliv ska du besöka Chaweng, som ligger endast 20 minuters bilväg bort. Här är urvalet större och tempot högre. På huvudgatan finns en värld av restauranger, kaféer, butiker och barer. Men även i strandkanten vid Chaweng Beach gör den livliga stämningen sitt intåg på kvällen, när restauranger dukar upp till middag under öppen himmel. Finns det något bättre än att sjunka ner i en av de stora, mjuka soffstolarna i ljuset från facklor och ljuskedjor, medan doften från grillen sprider sig och du släcker törsten med en iskall dryck?

Det bästa av allt är att semestern bara har börjat.

Dag 3: Örundtur på Koh Samui

I dag ska du ut och uppleva Koh Samui, som har mycket annat att bjuda på än härliga sandstränder.

Efter en lugn start på morgonen är det dags att utforska öns skrymslen och få en inblick i dess historia, kultur och natur. Din guide hämtar dig vid hotellet och ser till att du har en spännande dag att se fram emot.

Första besöket är Big Buddha-templet, vilket är Koh Samuis landmärke. 72 trappsteg leder upp till den enorma buddhastatyn, som vackert skjuter i höjden och glänser med sitt guldbelagda yttre. Härifrån har du också en fantastisk utsikt över havet.

Därefter väntar ett hårresande möte med buddhistisk och thailändsk kultur när ni stoppar vid det buddhistiska templet Wat Khunaram, där du upplever den mumifierade munken Luang Pho Daeng, som dog 1973.

Dagen fortsätter med stenformationerna Hin Yai och Hin Ta, som översatt betyder ”mormor/farmor och morfar/farfar” – en naturupplevelse som vissa anser gränsar till det groteska. Stora klippstenar i vattnet liknar nämligen de manliga och kvinnliga könsorganen. Enligt historien kapsejsade ett gift par med sin båt och dog just här, för att senare återfödas i naturen.

Därefter besöker du ett av Koh Samuis pittoreska vattenfall, Na Muang 1, där du omfamnas av diset från det 18 meter höga brusande vattenfallet medan du njuter av en härlig paus mitt i naturen.

Dagen avslutas i huvudstaden Nathon med möjlighet att fönstershoppa.

Härefter körs du tillbaka till hotellet, där du har gott om möjligheter att slappna av. Släng på dig badkläderna och ge dig ner till stranden.

Dag 4-6: Koh Samui på egen hand

Dagarna tillbringar du som du vill och bestämmer själv över aktiviteter och tempo. Kanske vill du dåsa vid hotellets pool med en bra bok? Eller vad sägs om att utforska öns andra stränder och vattenfall? Är du sugen på mer äventyr kan vi varmt rekommendera en segeltur till paradisiska Ang Thong National Marine Park, där en rad olika tropiska öar vackert skjuter upp i landskapet. Eller vad sägs om ett besök till de världsberömda öarna Koh Tao och Koh Nang Yuan, som är kända för det otroliga och färgglada djurlivet under havsytan?

Du kan läsa mer om utflykterna nedan.

Dag 7: Koh Samui – Surat Thani – Khao Sok nationalpark

I dag lämnar du Koh Samui och sätter kurs mot fastlandet. Du hämtas på hotellet och körs till piren, varifrån du åker båt till Surat Thani – en tur som tar cirka 1 timme.

Vid ankomst till Donsak-piren står en chaufför beredd att köra dig till Khao Sok nationalpark, där ett äkta djungeläventyr väntar.
Med en yta på 739 kvadratkilometer är Khao Sok en av Thailands största nationalparker – och kanske landets vackraste!

I nationalparken finns ett av Thailands största områden med ursprunglig regnskog – alltså uråldrig, orörd regnskog. De frodiga omgivningarna och livgivande floderna är hem åt ett rikt djurliv med bland annat 48 däggdjursarter, 311 fågelarter, mer än 30 fladdermusarter samt otaliga kräldjur och insekter. Du kan bland annat se svartbjörnar, elefanter och tapirer samt makaker, gibbonapor och langurer. Den lilla dvärghjorten lever också här, tillsammans med muntjaker och serover. Om du har tur kan du få se en glimt av den vackra, långhalsade marmorkatten. Är du fågelintresserad har du absolut något att se fram emot – näshornsfågel och rödnackad trogon är några av invånarna i den frodiga djungeln.

Resan från Surat Thani till Khao Sok tar cirka 3 timmar. Vid ankomst kan du koppla av och njuta av naturen utanför din dörr, eller välja att köpa till en av nedanstående tilläggsturer.

Dag 8: Khao Sok nationalpark – Cheow Lan-sjön

I dag väntar ännu ett äventyr.

En del av Khao Sok nationalpark utgörs av den 165 kvadratkilometer stora, smaragdgröna sjön Cheow Lan. Sjön bildades då man 1987 byggde Rajjaprabha-dammen och därmed översvämmade området. 385 lokala familjer flyttades och kompenserades, och djur både seglades ut via floderna och flögs ut med helikopter. Efterhand som området översvämmades allt mer av regn- och flodvatten omvandlades en del av regnskogen till en sjö. De höga kalkstensklipporna, som tidigare sträckte sig högt upp bland trädkronorna, förvandlades till små regnskogsöar som i dag sticker upp ur det smaragdgröna vattnet. Det är inte utan anledning som Cheow Lan på sommaren beskrivs som Thailands svar på Guilin, som är en av Kinas vackraste platser.

Efter frukost hämtas du på hotellet, vinkar farväl till regnskogen och sätter kurs mot Cheow Lan-sjön. Observera att det inte är möjligt att ta med allt ditt bagage ut på sjön, så det kan du lämna kvar på hotellet. Vi rekommenderar att du istället tar med en ryggsäck med de viktigaste sakerna du behöver de kommande dagarna på sjön. När du möter din chaufför igen på dag nio har hen med sig ditt bagage.

Först körs du till den lokala lilla staden Ban Ta Khun. Här besöker du den lokala marknaden mitt i staden, som bland annat är känd för papaya och gurkmeja av enastående kvalitet.

Sedan körs du till Ratchaprapa-piren, tätt inpå den imponerande dammen. Här kliver du ombord på en traditionell träbåt och seglar ut på Cheow Lan-sjön, där du kan njuta av det majestätiska landskapet med de ikoniska kalkstensklipporna.

Vid lunchtid ankommer du till din övernattningsplats: en flytande bungalow mitt på sjön. Efter incheckning står personalen beredd med en traditionell lunch, som du kan njuta av tillsammans med utsikten över den vackra naturen.

Du kan sedan välja om du vill bo på hotellet, där du kan koppla av med en bra bok, utforska området med kajak eller ta ett dopp i den smaragdgröna sjön direkt från din veranda. Vattnet är rent och varmt året runt.

Du kan också välja att följa med på en spännande vandring som tar dig genom djungeln till en av områdets vackra stalaktitgrottor, Coral Cave. Se till att ta med vatten och robusta skor med stängd tå och observera att det kan vara halt under regnperioden. Tillsammans med din guide kommer du att åka till den plats där vandringen börjar i en longtail-båt. Under vandringen kommer du att få uppleva djungelns imponerande fauna, och din guide kommer att berätta om de olika arterna längs vägen. Du kan också få se några av de fåglar och insekter som bor i djungeln. Efter cirka 45 minuter kommer ni fram till en lagun där en bambuflotte väntar för att ta er till Coral Cave, vilket tar cirka 15 minuter. Inuti grottan kommer du att få se vackra stalagmiter och stalaktiter som liknar elefanter, häxor och ormar. Resan återvänder sedan på samma sätt som ni tog er dit.

Under eftermiddagen kan du följa med på en fantastisk båtsafari. Detta är en möjlighet att upptäcka några av de lokala fåglarna och vilda däggdjuren, såsom näshornsfåglar, elefanter, oxar och sambarhjortar. På vägen tillbaka till hotellet kan man se solen långsamt gå ner bakom de höga kalkstensklipporna – en helt magisk syn!

Tillbaka på hotellet väntar sedan en läcker middag, varefter du kan luta dig tillbaka efter en dag fylld med upplevelser och se upp på den vackra och klara stjärnhimlen, som inte förorenas av konstgjort ljus.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9: Cheow Lan-sjön – lunch i Khao Soks djungel – Khao Lak

Det är fullkomligt magiskt att vakna upp mitt på Cheow Lan-sjön. Dra undan gardinen, öppna dörren till din veranda och se disen lätta långsamt över den spegelblanka sjön och njut av stillheten, som bara avbryts av den asiatiska koelns lockrop.

Tidigt på morgonen ger du dig ut på ännu en spännande båtsafari. Håll utkik efter rökgrå bladapa, gibbonapor och makaker.

Efter båtturen serveras frukost varefter du har tid att ta dig ett dopp i sjön, paddla kanot eller bara njuta av utsikten och lugnet.

Sist på förmiddagen är det utcheckning och du seglas tillbaka till fastlandet. Längs vägen kan du njuta av en sista titt på de fantastiska kalkstensklipporna.

Tillbaka vid piren väntar din chaufför på att köra dig till regnskogen, där du serveras en utsökt thailändsk lunch.

Därefter körs du till ditt hotell i Khao Lak, som ligger gott och väl en timme bort. Efter incheckning tillbringar du dagen på egen hand och kan njuta av detta lugna semesterparadis helt utan avbrott. På med badkläderna och hitta din favoritplats på den honungsfärgade stranden.

På kvällen kan du ge dig in till staden Khao Lak och utforska utbudet av restauranger och butiker.

Dag 10-12: Khao Lak på egen hand

Khao Lak är detsamma som lugn och äventyr. Här är det lugnt och autentiskt, samtidigt som du har allt du behöver – från vacker natur till fina restauranger.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta härliga, avkopplande semesterparadis, med grönt hav på den ena sidan och frodig, orörd regnskog på den andra.

Dagarna i Khao Lak tillbringar du som du vill och det är helt och hållet upp till dig vad du vill göra.

Förutom dåsiga dagar på de honungsfärgade stränderna kan vi också varmt rekommendera en snorklingsutflykt till antingen Similanöarna, som bjuder på några av Thailands bästa platser för snorkling och dykning. Båda ögrupperna har utsetts till nationalparker och har ett imponerande marint liv med färgglada fiskar, valhajar, havssköldpaddor och rockor samt orörd natur, kritvita stränder och kristallklart vatten. Läs mer om utflykterna nedan.

Dag 13: Hemresan börjar

I dag är det dags att ta farväl av Thailand. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Phuket, varifrån du flyger mot Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar på vald flygplats efter en härlig semester med både avkoppling och stora naturupplevelser.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med storstadsvistelse i Bangkok
3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester till Bangkok och fall pladask för den livfulla och fascinerande huvudstaden, med cirka 12 miljoner invånare.

Det finns inga planerade utflykter och du kan därför ta dagarna i egen takt och uppleva miljonstaden på egen hand.

När du ska ta dig runt i Bangkok behöver du inte oroa dig över stadens beryktade trafik eftersom det finns ett bra utbud av alternativa transportmedel till taxibilar och bussar. Flodtaxibåtarna är alltid en hit och står för en betydande del av kollektivtrafiken då de lägger till vid många av stadens sevärdheter. Dessutom kan du åka med Sky Train som slingrar sig mellan stadens höghus och är ett bra, snabbt och billigt sätt att ta sig runt.

Bangkok delas i en östlig och en västlig del av den 372 kilometer långa floden Chao Phraya, som rinner söder om Bangkok och ända upp till staden Nakhon Sawan.

Den östra delen av staden betraktas som det centrala Bangkok med de populära områdena Silom Road och Sukhumvit med en hög koncentration av matställen, shoppingcenter och läckra skybarer. Det är också på den östra sidan du hittar den historiska delen av Bangkok som bland annat är hem åt det överdådiga kungapalatset, Grand Palace, och Smaragdbuddhans tempel, Wat Phra Kaew.

Som tur är har Bangkok även många gröna oaser, dit du kan dra dig tillbaka om du vill komma bort från den tropiska värmen och högljudda trafiken en stund. Här kan bland annat nämnas parkerna Lumpini och Benjakiti eller den gröna ön Bang Krachao, som även kallas ”Bangkoks djungel” – här är det som om tiden står stilla.

På den västra sidan upplever du däremot en helt annan värld utan skyskrapor och tutande tuk-tukar. Här möter du det mer autentiska Bangkok och en labyrint av kanaler, där husen står på pålar och postbuden kommer seglandes. Det står i så stor kontrast till östra Bangkok att man känner att man befinner sig på en helt annan plats – men det är just stadens stora kontraster som gör Bangkok till en så fantastisk och fascinerande storstad att besöka!

På kvällen är det extra livfullt i China Town, shopping- och underhållningsområdet Asiatique och de många skybarerna. Lebua Sky Bar, känd från fillmen ”Baksmällan II”, är en upplagd plats att få en uppfriskande drink innan middagen och samtidigt se solen gå ner över huvudstaden.

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så kan vi lova att du inte kommer att ha tråkigt!

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert i dag för mer information.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål