TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanTemplet Wat Pho och kungapalatset Grand Palace

Templet Wat Pho och kungapalatset Grand Palace


Denna utflykt visar dig Bangkoks mest kända och betydelsefulla sevärdheter och avslutas med en berömd dessert. Kan du gissa vilken?

Du tar dig själv till utflyktens startplats, som är vid tunnelbanestationen Sanam Chai Exit 1 (Museum Siam Exit), där din guide väntar på dig.

Härifrån går du till det otroligt vackra Wat Pho, som är Bangkoks största och äldsta tempel. Wat Pho var ursprungligen Thailands första offentliga universitet och är en av de äldsta thaimassageskolorna i landet. Templet utgör ett större komplex av olika tempelbyggnader och ett kloster med 300 munkar. Wat Pho är särskilt berömt för sin gigantiska liggande guldbuddha, som är 46 meter lång och 15 meter hög. Buddhan är gjord av gips och mursten och har sedan täckts helt med bladguld. Dessutom har templet den största samlingen av Buddhastatyer.

Man kan knappast prata om Bangkok utan att nämna kungapalatset, Grand Palace, som är utflyktens nästa stopp. Det överdådiga palatset byggdes 1782 och är vackert på ett sätt som är svårt att beskriva och därför bör upplevas. Palatset består inte av enbart en byggnad utan av flera byggnader, hallar, paviljonger och tempel. Buddhistiska pilgrimer vallfärdar hit från hela Thailand för att visa respekt för landets mest heliga Buddhastaty, smaragdbuddhan. Den är skapad av ett stort stycke jade och tornar upp sig på ett altare i den berömda helgedomen Wat Phra Kaeo. Grand Palace var dessutom hem åt den thailändska kungafamiljen fram till 1925 och används än i dag till kungliga ceremonier och statsbesök.

Observera att det finns särskilda klädregler vid besök till tempel och helgedomar – knän och axlar ska vara täckta.

Du hoppar nu in i en tuk-tuk, som kör dig förbi helgedomen City Pillar Shrine och Försvarsministeriet, som ligger i en vacker gammal byggnad. Tuk-tuken stoppar vid Kor Panich, vilket är en populär lokal restaurang som är känd för den traditionella desserten sticky rice med mango. Desserten lagas enligt ett gammalt familjerecept, som har gått i arv genom flera generationer. Prova den – thailändarna älskar den!

Sedan kan du stanna kvar och utforska området på egen hand eller återvända till hotellet. Oavsett vad du väljer så är guiden behjälplig.

Starttid: kl. 08.30. Mötestid vid Sanam Chai Exit 1 senast kl. 08.20.

Längd: cirka 4 timmar.

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  745 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14