TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanJärnvägsmarknaden Maeklong och den flytande marknaden Damnoen Saduak

Järnvägsmarknaden Maeklong och den flytande marknaden Damnoen Saduak


Denna utflykt ger dig möjlighet att uppleva den traditionella thailändska shoppingkulturen med besök på de populära marknaderna Maeklong och Damnoen Saduak.

Du kommer att hämtas på hotellet av en guide och chaufför som tar dig till Maeklong, som ligger cirka 70 km söder om Bangkok. På vägen kommer ni passera flera saltgårdar, eftersom sträckan ni kör ligger mindre än 10 km från kusten.

Efter drygt en timmes bilresa anländer ni till Maeklong där du kommer att få besöka den livliga marknadsplatsen. På marknaden finns ett brett utbud av produkter, inklusive färsk frukt, grönsaker, kryddor, kött, fisk och souvenirer. Det mest fascinerande med marknaden är att den delvis sträcker sig över en samling järnvägsspår. När ett tåg långsamt närmar sig, flyttas alla besökare bakom de röda linjerna för att säkerställa att man står på säkert avstånd från tåget. Marknadsförsäljarna har utvecklat en effektiv metod för att snabbt och effektivt rulla ihop sina markiser och fälla ihop sina butiker, så att tåget kan passera – och dessutom är det roligt att se. Om tiden tillåter, kan du gå ner till själva stationen i Maeklong, där tåget stannar innan det avgår i motsatt riktning. Några steg från tågstationen, och på avstånd från turisterna, hittar du små charmiga stånd där du kan köpa en iskaffe, thailändskt te eller den traditionella thailändska desserten ”khanom krok”.

Sen är det dags att sätta sig i bilen igen och köra i 30 minuter till den berömda flytande marknaden Damnoen Saduak. Marknaden förflyttar dig bakåt i tiden, till en tid då vattnet var den främsta transportvägen i området.

Vid ankomst får du gå ombord på en traditionell longtail-båt som kör dig genom kanalerna. Du kommer att åka förbi lokala trähus som står på styltor och in i själva Damnoen Saduak-marknaden. Trästånd med souvenirer och målningar finns längs kanalerna, och försäljare seglar runt med allt från blommor och färglada frukter till kokosglass. Njut av atmosfären, som är både kaotisk och charmig på samma gång. Kanske faller du för något som du bara måste ta med hem.

Efter en 30 minuter lång båttur går du av och fortsätter till fots över bron till den andra sidan av marknaden. Här hittar du den gamla delen av Damnoen Saduak-marknaden, kallad Lao Tuk Luck. Här är det lugnt och mycket charmigt, och du kan kika på gamla, traditionella trähus som är mer än hundra år gamla.

Till slut kan du promenera genom marknaden och se handlarna när de jobbar, och lära dig lite om hur man köper och säljer på lokalt vis.

På vägen tillbaka till Bangkok stannar ni till vid en palmsockergård, och där får du lära dig allt om hur palmsocker tillverkas.

Du kommer därefter att köras tillbaka till hotellet.

Längd: cirka 6 timmar

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  825 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14