TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Kuba

Res till Kuba och upplev ett land med fantastisk historia, fängslande kultur och vackra naturupplevelser.

Denna östat är hem åt salsan, kubanska cigarrer och bildsköna karibiska stränder. Det är ett vackert resmål med mycket att uppleva.

Se alla våra resor till Kuba nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Kuba
Kuba

Resor till Kuba

Res till Kuba och upplev ett land med fantastisk historia, fängslande kultur och vackra naturupplevelser.

Denna östat är hem åt salsan, kubanska cigarrer och bildsköna karibiska stränder. Det är ett vackert resmål med mycket att uppleva.

Se alla våra resor till Kuba nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 021-372 07 99.

Varför ska jag resa till Kuba?

Det finns inget land som Kuba någon annanstans i världen. Östaten, som är den största ön i Karibien, är ett land med en unik politisk historia som märks av när man reser i landet.

Unik historia – unikt resmål

Trots detta, eller kanske just därför, är Kuba ett fantastiskt resmål.

Kvarlämningar från den spanska kolonialtiden och ett kommunistiskt styre präglat av revolutioner har satt sina spår på landet. Rent konkret sägs det ofta att tiden har stått stilla på Kuba, eftersom väldigt lite har förändrats sedan slutet på 1950-talet då Fidel Castro kom till makten.

I dag håller Kuba på att förändras och det är inte osannolikt att landet kommer att se helt annorlunda ut om bara några år, jämfört med hur det upplevs idag: pulserande salsarytmer, gamla amerikanska bilar, byggnader i kolonialstil, bildskön natur och karibiska stränder – allt i en härlig blandning!

Välj en paketresa till Kuba och upplev både öns och lokalbefolkningens otroliga värme och gästfrihet.

Vad kan jag uppleva på Kuba?

På våra rundresor kan du uppleva en kombination av gamla koloniala städer, fantastisk natur och härliga karibiska stränder när du är på solsemester.

Kuba har något för alla. Nedan kan du läsa om några av de höjdpunkter du kan uppleva på våra resor.

Höjdpunkter på Kuba

Oavsett vilken av våra resor du väljer får du garanterat ett minne för livet.

Pulserande stadsliv och gammal arkitektur i Havanna

Kuba är synonymt med gamla amerikanska bilar (också kända som Dollargrin), salsa och koloniala byggnader. I Havanna kan du uppleva allt det här.

Havanna (eller ”La Habana” på spanska) är Kubas charmiga huvudstad och ett självklart måste på din resa. Staden är allt det du har sett på bild och mycket mer.

Här kan du bland annat:

  • Uppleva den historiska stadsdelen, som finns på UNESCOs världsarvslista.
    Stadsdelen genomsyras av det spanska kulturarvet och arkitektur från kolonialtiden.
  • Gå i Hemingways fotspår på en av våra tilläggsutflykter.
    Hemingway tillbringade en stor del av sitt liv i Havanna och skrev några av sina största verk här.
  • Bege dig ut i nattlivet där det finns stora möjligheter att lyssna på salsa, jazz och blues på en av Havannas många barer. I Havanna kan du också uppleva den världskända Tropicana Cabaret Show

Du besöker Havanna på alla resorna.

Viñalesdalen

I Viñalesdalen får du uppleva fantastisk natur. Landskapet domineras av frodiga dalar med mangoträd, bananpalmer och kalkstensberg som kallas mogotes.

Området är också känt för sina tobaksplantor och här finns några av världens bästa. Du kommer att besöka en cigarrfabrik där cigarrerna tillverkas.

På flera av våra resor till Viñales har du en dag att disponera fritt. Här kan du uppleva det vackra området på egen hand eller välja till en av våra utflykter, till exempel en tre timmar lång vandringstur i området.

Cienfuegos

Cienfuegos är en charmig stad som också är känd som söderns pärla.

Staden grundades 1819 av franska immigranter från USA. I dag finns den på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina välbevarade byggnader. Upplev till exempel stadens centrala torg Parque Mart, där du kan se den välbevarade teatern Tomas Terry.

Staden är kanske mest känd som platsen där en grupp ungdomar tillsammans med Fidel Castros gerilla år 1957 övertog militärbasen, som dock snabbt återtogs av Batista.

Santa Clara

I Santa Clara får du verkligen en inblick i den kubanska revolutionen.

Vart du än går i staden gör revolutionen sig påmind. Det finns stora skyltar med slagord och bilder på Fidel Castro och Che Guevara. På revolutionstorget kan du se en bronsstaty av Che Guevara med den berömda texten Hasta la victoria siempre.

Lär dig mer om revolutionen i parken ” Leoncio Vidal Park” och tågmuseet. Här kan du lyssna på historien om Che och hans män som fick ett tåg fyllt med ammunition att spåra ur 1958 – en viktig seger i kampen om att inta staden.

Trinidad

Staden Trinidad grundades av spanjorerna år 1514 och har sedan 1988 funnits på UNESCOs världsarvslista. Här kan du uppleva en av de bäst bevarade och kanske vackraste koloniala städerna på ön. Besök det pittoreska torget Plaza Mayor, de många museerna eller gå runt i staden och titta på den vackra, pastellfärgade arkitekturen.

Från Trinidad är det cirka 10 kilometer till Playa Ancón som är mindre välbesökt än andra kubanska stränder, till exempel Varadero. Besök stranden medan du är i Trinidad eller avsluta din resa med en solsemester.

Solsemester på Kuba

Utvalda resor till Kuba kan avslutas eller kombineras med en solsemester vid ett av Kubas fantastiska strandområden, Varadero, Jibacoa, ön Cayo Santa Maria eller Guardalavaca som ligger utanför Kubas norra kust.

Varadero – Karibiens största semesterort
Cirka två timmar öster om Havanna ligger Varadero som är en av de största semesterorterna i Karibien. Här får du mer än en härlig 20 kilometer lång, vit sandstrand och massor av möjligheter till aktiviteter både i vatten och på land.

Ryktet säger också att det var i Varadero som Al Capone hade sitt sommarhus. I dag är huset en restaurang och om ryktet stämmer eller inte låter vi vara osagt.

Jibacoa – sandstränder och lugna omgivningar
Jibacoa ligger på kuststräckan mellan Havanna och Varadero.

Den vackra sandstranden i Jibacoa, Arroyo Bermejo, är omgiven av kristallklart vatten och vacker natur. Här kan du bada, snorkla, spela tennis, gå på små vandringsturer i det fina området runt hotellet eller bara koppla av på stranden.

Cayo Santa Maria – Nyupptäckt pärla
Ön Cayo Santa Maria ligger utanför Kubas norra kust. Det första hotellet öppnade 2001 så platsen är en av Kubas nyupptäckta pärlor.

Här kan du koppla av på bildsköna stränder som är omgivna av azurblått hav och vild natur. Om du föredrar att vara aktiv hittar du ett brett utbud av aktiviteter för både barn och vuxna.

Vill du veta mer om våra rundresor till Kuba?

Vi har samlat all praktisk information om att resa till Kuba på vår hemsida ”Praktisk information om våra resor till Kuba”.

Våra resekonsulenter är redo att svara på alla dina frågor om Kuba, bokning eller om våra andra resor till Central- och Sydamerika.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.