TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Phuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot avkoppling på Thailands främsta solsemesterresmål Phuket, och upplev Thailands vackraste nationalpark Khao Sok. Avsluta resan i det lugna och autentiska strandparadiset Khao Lak.

Phuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
Phuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
14 dagar
StartsidanAsienThailandPhuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Phuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot avkoppling på Thailands främsta solsemesterresmål Phuket, och upplev Thailands vackraste nationalpark Khao Sok. Avsluta resan i det lugna och autentiska strandparadiset Khao Lak.

StartsidanAsienThailandPhuket, Khao Lak & djungeläventyr i Khao Sok
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från vald flygplats till Phuket
 • 9 nätter på 4-5-stjärniga hotell:
  4 x Kata Palm Resort & Spa, Kata Beach, Phuket
  5 x Outrigger Khao Lak Beach Resort, Khao Lak
 • 1 natt på Jungle Camp i Khao Soks nationalpark i rum med eget badrum och egen toalett
 • 1 natt i flytande bungalow på Cheow Lan-sjön med eget badrum och egen toalett
 • 11 x frukost
 • 2 x lunch (dag 7 + 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Välkomstmöte
 • Lokala engelsktalande guider på transfers och utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med TourCompass egna gäster
 • Körning med bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnets telefonjour under hela resan
 • Avresesäkerhet – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket:

 • Big Buddha, Phuket Old Town & Chillva natmarknad
 • Båtturer med longtailbåt på Cheow Lan-sjön
 • Aktiviteter på Cheow Lan-sjön
 • Inträde och övriga avgifter till ovan nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Denna resa kombinerar avkopplande solsemester vid några av Thailands bästa stränder med unika naturupplevelser i Khao Sok nationalpark.

Resan startar på Thailands främsta solsemesterresmål, Phuket, där palmerna skuggar den gyllene sanden medan vågorna långsamt rullar in mot land. Vattnet är varmt, klart och relativt grunt, vilket är perfekt för både barn och vuxna. På den inkluderade halvdagsutflykten upplever du Phukets landmärken, den 45 meter höga Big Buddha, som vaktar över ön från Nakkerd Hills. Du besöker också det mysiga och charmiga området Phuket Old Town, där färgglada sino-portugisiska hus står sida vid sida. Kvällen avslutas med lokala specialiteter på det trendiga nattmarknaden Chillva.

Resan tar dig dessutom med på ett äkta djungeläventyr i Thailands vackraste nationalpark, Khao Sok. Du bor i den frodiga djungeln, där fåglarna kvittrar ikapp och aporna svingar sig från gren till gren i de höga trädtopparna, som sträcker sig upp mot himlen. Ett besök i Khao Sok är bara fulländat om du besöker både regnskogen och den magiska Cheow Lan-sjön, så det är naturligtvis ett måste. Du bor på ett flytande hotell mitt på den smaragdgröna sjön omgiven av branta kalkstensklippor som speglas i den spegelblanka sjön.

Resan avslutas i det charmiga strandparadiset Khao Lak. Atmosfären är av en helt annan värld än Phuket. Här är det lugnare och mer autentiskt, samtidigt som du har allt du behöver.

Välj denna resa eftersom...

 • God kombination av avkopplande solsemester och stora naturupplevelser i Thailands vackraste nationalpark
 • Upplev två av södra Thailands mest populära strandresmål: Phuket och Khao Lak
 • Du övernattar i stuga i Khao Soks regnskog och bor på flytande hotell på den magiska Cheow Lan-sjön
 • Du har massor av fritid, då du själv bestämmer tempot och aktiviteterna

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från vald flygplats och flyget går till Thailand med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst på Phuket

Du landar på flygplatsen på Thailands främsta solsemesterresmål, Phuket.

Du hämtar upp ditt bagage och går genom tullen. I ankomsthallen väntar din guide och chaufför som kör dig till hotellet.

Efter incheckning behöver du nog koppla av lite efter den långa flygresan och tillbringar därför resten av dagen som du vill. Kanske tar du dig ett dopp i vågorna? Eller vad sägs om en långsam promenad längs stranden, då du njuter av solens varma strålar, ljudet av vågskvalpet och den avslappnade semesterstämningen?

Kata Beach ligger på Phukets sydvästra kust och är en av de mest kända stränderna på hela ön. Egentligen består Kata Beach av två stränder: Kata Yai, den ”stora” stranden, och Kata Noi, den ”lilla” stranden. Båda stränderna har fin, gyllene sand och skuggande träd och palmer. Det lugna och klara vattnet är relativt grunt, vilket gör det perfekt för både barn och vuxna. Kata Beach är lugnare än livliga Patong Beach, men har fortfarande ett bra utbud av restauranger, mysiga barer och butiker.

Drygt 20 kilometer norr om Kata Beach ligger Kamala Beach, som består av en knappt 2 kilometer lång sandstrand med fin sand och lugnt vatten. Kamala Beach är ren avslappning i ett nötskal och här går livet i sakta mak. Området är inte överfullt av turister, vilket skapar ett unikt lugn – i synnerhet i den norra änden med få hotell och gott om plats på stranden. I den södra delen av stranden ligger själva staden Kamala. Här finns varken neonskyltar eller högljutt stadsliv och du kan njuta av fina restauranger och mysiga kaféer som ligger nere vid stranden, vilket är ovanligt på Phuket.

Dag 3: Välkomstmöte – Big Buddha – Phuket Old Town – nattmarknaden Chillva

I dag hålls ett välkomstmöte för de som vill delta. Dagen innan kommer du att få information om tiden för mötet. En representant från vår samarbetspartner möter dig på hotellet, där hen hälsar dig välkommen och ger dig tips om bra lokala restauranger, sevärdheter och stränder. Representanten svarar också på eventuella frågor.

På eftermiddagen deltar du i en spännande örundtur. Phuket har fått smeknamnet ”Andamansjöns pärla” och det av goda skäl. Den stora ön bjuder på en vacker och mångsidig natur och har mycket mer än vackra stränder att bjuda på.

Du hämtas på hotellet av din guide och chaufför. Första stopp är den 45 meter höga, vita Big Buddha-statyn som vakar över ön på toppen av Nakkerd Hills, varifrån du har en fantastisk utsikt över Kata, Karon och Chalong Bay. Statyn föreställer Gautama i en sittande ställning. Den är tillverkad av betong och beklädd med burmesisk vit marmor. Med sin enorma storlek är det den tredje största statyn i hela Thailand. Den är verkligen imponerande! Under Buddhastatyn finns det små tempel och här möts du av tonerna från munkarnas böner och mässande – en speciell och stämningsfull upplevelse. Du kan till och med bli välsignad av en av munkarna och få ett armband, ett så kallat sai sin, som sägs skydda bäraren och ge god hälsa.

Härifrån körs du till trivsamma och charmiga Phuket Old Town, som ligger nordost om Big Buddha. Förr i tiden var staden en viktig knytpunkt för handeln mellan Kina, Indien och Europa, och framför allt kineserna och portugiserna har satt sin prägel på staden. Upplev den fascinerande arkitekturen med dess färgglada kinesisk-portugisiska byggnader och lär dig mer om stadens och öns spännande historia. I Phuket Old Town hittar du även trendiga butiker och konstgallerier samt trivsamma kaféer och restauranger.

Kvällsmaten äter du på den hippa marknaden, Chillva, som ligger en kort promenad därifrån. Här kan du smaka på marknadens läckra, lokala delikatesser såsom saftiga satayspett, grillad hummer, välsmakande sushi och desserten sticky rice med mango. Slå dig ner på en plastpall och njut av stämningen, som ofta fulländas av levande musik.

Du körs sedan tillbaka till ditt hotell efter en upplevelserik och spännande dag.

Dag 4-5: Phuket på egen hand

I dag är det inga utflykter planerade och du kan därför njuta av Phuket i egen takt.

Phuket är Thailands största ö och här finns mer än trettio praktfulla stränder, vilket gör det frestande att tillbringa dagarna med att dåsa i solstolen vid en gyllene strand och bada i det varma vattnet. Men om du har lust att ge dig ut på äventyr så har Phuket faktiskt en hel del stora natur- och kulturupplevelser att bjuda på.

Vi kan självklart rekommendera dig att snorkla bland de vackra korallreven utanför Phuket och se mängder av färgrika, vackra fiskar.

Öster om Phuket ligger Phang Nga-bukten, som är känd för sina många öar och imponerande kalkstensklippor. Här hittar man bland annat den legendariska ”James Bond-ön”, där delar av filmen ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in 1974.

Ännu längre österut ligger de paradisiska Phi Phi-öarna, som du kan uppleva på en heldagsutflykt då du badar, snorklar och kopplar av vid de kritvita sandstränderna.

Gå inte miste om en solnedgångsutflykt till Khao Rang Hill, som är en av Phukets mest berömda utsiktspunkter. Här har du en vacker panoramautsikt över staden, närliggande öar och det böljande landskapet.

Nedan kan du se vårt utbud av tilläggsturer:

Dag 6: Phuket – Khao Sok nationalpark

Efter frukosten är det dags att ta farväl av Phuket. Du hämtas på hotellet och körs norrut mot nationalparken Khao Sok, där ett äkta djungeläventyr väntar.

Med en yta på 739 kvadratkilometer är Khao Sok en av Thailands största nationalparker – och kanske landets vackraste!

I nationalparken finns ett av Thailands största områden med ursprunglig regnskog – alltså uråldrig, orörd regnskog. De frodiga omgivningarna och livgivande floderna är hem åt ett rikt djurliv. Du kan bland annat se gibbonapor, langurer och makaker. Den lilla dvärghjorten lever också här tillsammans med bland annat muntjak och serover. Om du har tur kan du få se en glimt av den vackra, långhalsade marmorkatten. Är du fågelintresserad har du absolut något att se fram emot – näshornsfågel och rödnackad trogon är några av invånarna i den frodiga djungeln.

Resan från Phuket till Khao Sok tar cirka 3 timmar och vid ankomst kan du välja att koppla av och njuta av naturen utanför din dörr, eller att köpa till en av nedanstående tilläggsturer.

Dag 7: Khao Sok nationalpark – Cheow Lan-sjön

I dag väntar ännu ett äventyr.

En del av Khao Sok nationalpark utgörs av den 165 kvadratkilometer stora, smaragdgröna sjön Cheow Lan. Sjön bildades då man 1987 byggde Rajjaprabha-dammen och därmed översvämmade området. 385 lokala familjer flyttades och kompenserades, och djur både seglades ut via floderna och flögs ut med helikopter. Efterhand som området översvämmades mer och mer av regn- och flodvatten blev en del av regnskogen omvandlad till sjö och de höga kalkstensklipporna, som tidigare sträckte sig högt upp bland trädkronorna, förvandlades till små regnskogsöar som i dag sticker upp ur det smaragdgröna vattnet. Det är inte utan anledning som Cheow Lan på sommaren beskrivs som Thailands svar på Guilin, som är en av Kinas vackraste platser.

Efter frukosten hämtas du på hotellet, vinkar farväl till regnskogen och sätter kurs mot Cheow Lan-sjön, där mer än 100 kalkstensklippor sticker upp ur det smaragdgröna vattnet.

Observera att det inte är möjligt att ta med allt ditt bagage ut på sjön, så det kan du lämna kvar på hotellet. Vi rekommenderar att du istället tar med en ryggsäck med de viktigaste sakerna du behöver de kommande dagarna på sjön. När du möter din chaufför igen på dag åtta har han med ditt bagage.

Först körs du till den lokala lilla staden Ban Ta Khun. Här besöker du den lokala marknaden mitt i staden, som bland annat är känd för sin gurkmeja och papaya av enastående kvalitet.

Sedan körs du till Ratchaprapa-piren, tätt inpå den imponerande dammen. Här kliver du ombord på en traditionell träbåt och seglar ut på Cheow Lan-sjön, där du kan njuta av det majestätiska landskapet med de ikoniska kalkstensklipporna.

Vid lunchtid ankommer du till din övernattningsplats: en flytande bungalow mitt på sjön. Efter incheckning står personalen beredd med en traditionell lunch, som intas med utsikt över den vackra naturen.

Du kan sedan välja om du vill bo på hotellet, där du kan koppla av med en bra bok, utforska området med kajak eller ta ett dopp i den smaragdgröna sjön direkt från din veranda. Vattnet är rent och varmt året runt.

Du kan också välja att följa med på en spännande vandring som tar dig genom djungeln till en av områdets vackra stalaktitgrottor, Coral Cave. Se till att ta med vatten och robusta skor med stängd tå och observera att det kan vara halt under regnperioden. Tillsammans med din guide kommer du att åka till den plats där vandringen börjar i en longtail-båt. Under vandringen kommer du att få uppleva djungelns imponerande fauna, och din guide kommer att berätta om de olika arterna längs vägen. Du kan också få se några av de fåglar och insekter som bor i djungeln. Efter cirka 45 minuter kommer ni fram till en lagun där en bambuflotte väntar för att ta er till Coral Cave, vilket tar cirka 15 minuter. Inuti grottan kommer du att få se vackra stalagmiter och stalaktiter som liknar elefanter, häxor och ormar. Resan återvänder sedan på samma sätt som ni tog er dit.

Under eftermiddagen kan du följa med på en fantastisk båtsafari. Detta är en möjlighet att upptäcka några av de lokala fåglarna och vilda däggdjuren, såsom näshornsfåglar, elefanter, oxar och sambarhjortar. På vägen tillbaka till hotellet kan man se solen långsamt gå ner bakom de höga kalkstensklipporna – en helt magisk syn!

Tillbaka på hotellet väntar sedan en läcker middag, varefter du kan luta dig tillbaka efter en dag fylld med upplevelser och se upp på den vackra och klara stjärnhimlen, som inte förorenas av konstgjort ljus.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 8: Cheow Lan-sjön – lunch i Khao Soks djungel – Khao Lak

Det är helt enkelt magiskt att vakna upp på Cheow Lan-sjön. Dra undan gardinerna och öppna dörren till din veranda. Se disen lätta långsamt över den spegelblanka sjön och njut av stillheten, som bara avbryts av den asiatiska koelns lockrop.

Tidigt på morgonen ger du dig ut på ännu en spännande båtsafari i gryningsljuset. Håll utkik efter rökgrå bladapa, gibbonapor och makaker.

Efter segelturen serveras frukost. Sedan har du tid att ta dig ett dopp i sjön, paddla kanot eller bara njuta av utsikten och lugnet.

Sist på förmiddagen är det utcheckning och du seglas tillbaka till fastlandet. Längs vägen kan du njuta av åsynen av de äventyrliga kalkstensklipporna, som reser sig lodrätt upp ur den vackra sjön.

Tillbaka vid piren väntar din chaufför på att köra dig till regnskogen, där du serveras en utsökt thailändsk lunch.

Därefter körs du till Khao Lak, som ligger gott och väl en timme bort. Efter incheckning på ditt hotell tillbringar du dagen på egen hand och kan njuta av detta lugna semesterparadis helt utan avbrott. På med badkläderna och hitta din favoritplats på den honungsfärgade stranden.

På kvällen kan du ge dig in till staden Khao Lak och kolla in utbudet av restauranger och butiker.

Dag 9-12: Khao Lak på egen hand

Khao Lak är detsamma som lugn och äventyr. Strandparadiset ligger cirka 100 km norr om Phuket, men stämningen och livet i Khao Lak är av en helt annan värld. Här är det lugnt och mer autentiskt samtidigt som du har allt du behöver – från vacker natur till fina restauranger.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta härliga, avkopplande semesterparadis, med grönt hav på den ena sidan och frodig, orörd regnskog på den andra.

Dagarna i Khao Lak tillbringar du som du vill och det är helt och hållet upp till dig vad du vill göra.

Förutom dåsiga dagar på de honungsfärgade stränderna kan vi också varmt rekommendera en utflykt till en av världens bästa platser för snorkling och dykning: Similan-öarna, som ligger 1 timme och 15 minuter med speedbåt. De nio Similan-öarna har utsetts till nationalpark och har ett imponerande marint liv med färgglada fiskar, valhajar, havssköldpaddor och rockor, orörd natur, kritvita stränder och kristallklart vatten. Läs mer om turen nedan.

Dag 13: Hemresan börjar

Det har blivit dags att ta farväl av Thailand. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig semester med både avkoppling och stora naturupplevelser.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med storstadsvistelse i Bangkok
3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester till Bangkok och fall pladask för den livfulla och fascinerande huvudstaden, med cirka 12 miljoner invånare.

Det finns inga planerade utflykter och du kan därför ta dagarna i egen takt och uppleva miljonstaden på egen hand.

När du ska ta dig runt i Bangkok behöver du inte oroa dig över stadens beryktade trafik eftersom det finns ett bra utbud av alternativa transportmedel till taxibilar och bussar. Flodtaxibåtarna är alltid en hit och står för en betydande del av kollektivtrafiken då de lägger till vid många av stadens sevärdheter. Dessutom kan du åka med Sky Train som slingrar sig mellan stadens höghus och är ett bra, snabbt och billigt sätt att ta sig runt.

Bangkok delas i en östlig och en västlig del av den 372 kilometer långa floden Chao Phraya, som rinner söder om Bangkok och ända upp till staden Nakhon Sawan.

Den östra delen av staden betraktas som det centrala Bangkok med de populära områdena Silom Road och Sukhumvit med en hög koncentration av matställen, shoppingcenter och läckra skybarer. Det är också på den östra sidan du hittar den historiska delen av Bangkok som bland annat är hem åt det överdådiga kungapalatset, Grand Palace, och Smaragdbuddhans tempel, Wat Phra Kaew.

Som tur är har Bangkok även många gröna oaser, dit du kan dra dig tillbaka om du vill komma bort från den tropiska värmen och högljudda trafiken en stund. Här kan bland annat nämnas parkerna Lumpini och Benjakiti eller den gröna ön Bang Krachao, som även kallas ”Bangkoks djungel” – här är det som om tiden står stilla.

På den västra sidan upplever du däremot en helt annan värld utan skyskrapor och tutande tuk-tukar. Här möter du det mer autentiska Bangkok och en labyrint av kanaler, där husen står på pålar och postbuden kommer seglandes. Det står i så stor kontrast till östra Bangkok att man känner att man befinner sig på en helt annan plats – men det är just stadens stora kontraster som gör Bangkok till en så fantastisk och fascinerande storstad att besöka!

På kvällen är det extra livfullt i China Town, shopping- och underhållningsområdet Asiatique och de många skybarerna. Lebua Sky Bar, känd från fillmen ”Baksmällan II”, är en upplagd plats att få en uppfriskande drink innan middagen och samtidigt se solen gå ner över huvudstaden.

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så kan vi lova att du inte kommer att ha tråkigt!

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för mer information.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål