TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Vietnam: Tre pärlor i Vietnam

Reseberättelse från Vietnam: Tre pärlor i Vietnam

2023-11-08
Visa alla inlägg



I mars 2023 besökte Charlotte, vår Customer Relations Specialist, Vietnam på en resa från norr till söder som avslutades med en solsemester på ön Phu Quoc.

Läs om hennes upplevelser nedan.

Ha Long-bukten

Ha Long-bukten var en höjdpunkt för mig på resan.

Ett fantastiskt naturskådespel med kalkstensklippor som reser sig majestätiskt ur vattnet och gör övernattningen på Pelican Cruise mitt i bukten ännu mer oförglömlig. Programmet erbjuder dessutom gott om möjligheter att komma riktigt nära klipporna: Tai Chi på soldäcket, korta vandringsturer, ett besök i en grotta eller kajakrodd i bukten.

Innan vi kom fram till Ha Long-bukten och vårt flytande hotell, där vi skulle övernatta, stoppade vi vid en ostronfarm. Louisa och jag kunde redan dagen innan konstatera att Hai är en riktigt fantastisk guide och i dag fick vi det återigen bekräftat. Medan han höll på att berätta om ostronfarmen och dess medarbetare anslöt sig allt fler personer till vår grupp för att lyssna på honom. Plötsligt stod där en hel klunga med människor runt Hai, som lugnt och stilla fortsatte med sina historier, men med ett lurigt leende på läpparna.

Tiden på Pelican Cruise var också en fantastisk möjlighet för att lära känna andra resedeltagare.

Med cirka 25 gäster på fartyget dröjde det inte länge innan vi pratade med besökare från hela världen. Till exempel rodde jag kanot med en argentinare och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Mekongdeltat

På dag 8 av vår studieresa besökte vi området omkring Mekongdeltat med vår guide Lam.

Det var en otroligt spännande dag med många olika intryck av det lokala livet utanför miljonstaden Saigon. Vi såg framställningen av produkter som rispapper, kokoskarameller och rissnacks, och hade även möjlighet att prova och köpa dessa på plats.

Vi seglade på en sampan längs flodens mindre utlopp och lära känna omgivningarna bättre innan vi åt lunch, som vi själva fick hjälpa till att förbereda. Tyvärr såg vår skapelse inte riktigt så fantastisk ut som vi hade tänkt oss, men det smakade i alla fall väldigt gott. Vår guide Lam var alltid vid vår sida för att förklara saker för oss.

Hon kompletterade till och med vår desserttallrik med frukter med något som hon själv hade plockat: en rosa frukt vars form och konsistens påminde mig om ett äpple.

Phu Quoc

Den sista delen av vår resa tillbringade vi på ön Phu Quoc.

Vi övernattade på Green Bay Resort, som är ett riktigt drömställe. Jag saknade ingenting under min tid där och det fanns gott om saker att göra (bland annat kunde man hyra kanot, paddelsurfa, simma, besöka spaavdelningen eller fitnessområdet, njuta av en utsökt middag på en av de två restaurangerna) eller bara koppla av på stranden med en bra bok.

Resorten gör också en hållbarhetsinsats. Jag såg bland annat hur de återanvänder emballage som behållare till många olika saker i såväl frukostbuffén som bungalowens badrum. Dessutom har resorten en egen ört- och köksträdgård precis bredvid en av de två restaurangerna. Om du har tur kan du därför få se hur de bland annat plockar färsk mynta till den uppfriskande melonsaften.

Med vänlig hälsning

Charlotte

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Se våra resor till Vietnam nedan: