TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
15 dagar

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Står safari högt på din önskelista ska du resa till Tanzania. Det finns inga safariupplevelser som slår Serengetis och Ngorongoros djurflockar. Smält äventyret under solsemester på Zanzibars vita sandstränder.

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
15 dagar
StartsidanAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Safari i Tanzania & solsemester på Zanzibar

Står safari högt på din önskelista ska du resa till Tanzania. Det finns inga safariupplevelser som slår Serengetis och Ngorongoros djurflockar. Smält äventyret under solsemester på Zanzibars vita sandstränder.

StartsidanAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & solsemester på Zanzibar
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 6 övernattningar inkl. helpension
 • Tarangire Nationalpark – flockar med fler hundra elefanter
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter ”The Big Five”
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett paradis för permanent 30.000 djur
 • Lake Manyara nationalpark – UNESCOs biosfärområde och unik biologisk mångfald
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgift
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 6 nätter på Zanzibar på Spice Island****
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

KORTFATTAT OM RESAN

Det mest imponerande med en safari i Tanzania är mängden och variationen av djur du ser. Det är nästan omöjligt att föreställa sig hur många djur det finns där. Så långt ögat räcker kan du se de djur du känner igen från naturprogrammen i tv. Det är här de bor och under de kommande 7 dagarna är du på besök hos dem.

Under denna resa besöker du hela fyra av Tanzanias ikoniska nationalparker, var och en med sin egen unika prägel.

Tarangire bjuder på majestätiska baobab- och akaciaträd och stora elefantflockar. De flesta imponeras av Ngorongorokraterns mångfaldiga djurliv på ett relativt litet område, medan det omvända nästan är fallet med Serengeti. Det är omöjligt att föreställa sig hur stort det är – och hur många djur det finns här. Safarin slutar i Lake Manyara, där du kan njuta av den frodiga naturen och det rika fågellivet.

Du övernattar primärt i tältläger och kommer så nära naturen som det är möjligt, men du sover i riktiga sängar och tälten har elektricitet, eget bad och toalett med rinnande vatten.

Efter oförglömliga safariupplevelser går turen vidare till det fantastiska Zanzibar. Här kan du koppla av på de kritvita sandstränderna, utforska den historiska Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en tur på havet i en traditionell dhowbåt, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay nationalpark.

Välj denna resa eftersom...

 • Känn fjärilarna i magen när lejon, elefanter och giraffer går tätt förbi safarijeepen och se de stora flockarna med gnuer och zebror på savannen
 • Med besök i hela fyra nationalparker har du riktigt goda chanser att se The Big Five på denna resa
 • Du utnyttjar tiden optimalt med mesta möjliga safari i både Serengeti och Ngorongorokratern
 • Se fram emot att avsluta resan med en 4-stjärnig solsemester, inklusive halvpension, i exotiska Zanzibar

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Tanzania

I dag är det avresa från din valda flygplats och flyget går till Tanzania med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Highview Hotel

Du landar på Kilimanjaros internationella flygplats. Kanske hade du turen att redan under flygresan få en glimt av Afrikas högsta berg? Kilimanjaro reser sig hela 5,8 kilometer upp från savannen och snön på toppen av berget står i skarp kontrast till det faktum att du nu befinner dig i Afrika.

På flygplatsen möts du av vår lokala guide. Sedan väntar spännande sightseeing på vägen mot den lilla staden Karatu, där du övernattar. Fördelen med att köra till Karatu redan i dag är att du i morgon – på din första safaritur i Tarangire nationalpark – får god tid att verkligen uppleva parken, som ligger enbart 90 kilometer från Karatu.

Luta dig tillbaka, njut av åkturen och upplev Afrika. Det är tydligt att du har kommit till Afrika. Små byar med marknader, massajer med sin boskap och kvinnor i vackra färgrika klänningar susar förbi fönstret.

Highview Hotel, där du övernattar, ligger vackert beläget på en kulle med en strålande panoramautsikt över gröna, frodiga dalar och kaffeplantager, där elefanter ofta kommer förbi på morgonen och kvällen.

Om det finns tid kan du tillbringa eftermiddagen med att koppla av på hotellet eller besöka staden Karatu och den lokala marknaden.

Dag 3: Tarangire nationalpark

Redan idag väntar en hel dag fylld med spännande safariupplevelser i Tarangire.

Till att börja med kan vi varmt rekommendera att du går upp tidigt. Njut av den friska luften och åsynen av morgondiset, som långsamt lättar över kaffeplantagerna.

Efter en stabil frukost går turen till Tarangire nationalpark, som är den sjätte största nationalparken i Tanzania.

Parkens namn härstammar från Tarangirefloden, som går genom parken. Under torrperioderna är floden djurens enda källa till vatten.

Landskapet och vegetationen är otroligt varierande. Det kuperade landskapet omfattar nio olika växtzoner. Du får uppleva en savann fylld av majestätiska baobab- och akaciaträd, som nästan stjäl uppmärksamheten från djuren.

Med den mångfaldiga vegetationen följer ett stort antal vilda djur. Parken är särskilt berömd för det enorma antalet elefanter. Det finns också mängder av gnuer och zebror, och kuduer, impalor och gaseller trivs också bra här. Bytesdjuren drar också till sig både lejon, leoparder och hyenor, och om du har riktig tur kanske en vildhund kommer förbi.

På eftermiddagen är det dags att återvända till Highview Hotel för att koppla av.

Övernattning:
Dag 4: Via Ngorongoro naturskyddsområde till Serengeti nationalpark

Du kan verkligen se fram emot dagens åktur!

Från Karatu går turen genom Ngorongoros kuperade högslätter, där de rödklädda massajerna bor i runda hyddor och deras boskapsdjur betar på savannen bland zebrorna, gnuerna och girafferna. Inte desto mindre lever massajerna också på 2000-talet, och det är nästan omöjligt att inte le när man ser en massaj stå lutad mot sin herdestav medan han ser på sin mobiltelefon.

Vid Nabi Hill Gate svänger rutten mot nordväst och in på Serengetis ändlösa slätter. Där väntar mängder av djur: flera miljoner gnuer och zebror, tusentals antiloper och bufflar, hundratals lejon, elefanter, leoparder, flodhästar och krokodiler samt tusentals fåglar. Serengeti bjuder på en av världens mest fantastiska och unika djur- och naturupplevelser.

Längs vägen i dag finns det tid att avnjuta den medhavda lunchen.

De kommande två nätterna övernattar du i Ikoma Wild Camp, som ligger precis utanför den nordvästra delen av Serengeti nationalpark med ett fantastiskt läge och utsikt över Serengetislätten. Det är camping på det bekväma sättet, men fortfarande tätt inpå naturen och djuren. Läget utanför nationalparken ger dessutom möjlighet till en lång rad unika upplevelser du inte kan få inne i själva nationalparken.

Om du vill bo i själva nationalparken kan du välja att övernatta i Serengeti Wild Camp. Du kan också välja att skämma bort dig själv med en uppgradering till läckra 4-stjärniga Serengeti Safari Lodge med pool och riktigt läckra lyxtält. Utsikten från restaurangen här är helt fenomenal!

Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark

I dag åker du på heldagssafari i Serengeti nationalpark på utkik efter The Big Five: lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Du har matlåda med dig och hela dagen på dig att njuta av djuren och naturen i fantastiska Serengeti.

Ekosystemet i parken räknas till de äldsta i världen, och det är svårt att inte både känna sig ödmjuk och djupt överväldigad när man sitter i sin safarijeep och tar in alla intryck. När det inte är torrperiod finns det, utöver redan nämnda djur, också ett stort antal thomsongaseller, bufflar, topiantiloper, grantgaseller, elandantiloper, vårtsvin, örnar, strutsar och andra djur. I dag kommer du säkert också att få se – och känna lukten av – flodhästar som badar i så kallade hippo-pools.

En fantastisk dag, som du bara måste uppleva och njuta av!

Om du vill börja dagen med en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga kan du välja att köpa till en ballongsafari i soluppgången över Serengeti. Det är en helt obeskrivlig känsla att stå i ballongkorgen och se solen stiga upp. Nedanför dig går djuren och betar och du kan se konturer i landskapet du inte kan se från marken. Njut av stillheten som bara bryts av ballongens brännare – och kanske ett par impalor som brölar under dig.

För att kunna delta i en ballongsafari måste du bo på Serengeti Wild Camp i stället för Ikoma Wild Camp.

Dag 6: Safari i Serengeti, eventuellt besök på lokal skola och upplevelser i massajby i Ngorongoro

I Serengeti står man upp med solen. Efter en solig frukost kan du se fram emot ännu en safaritur på de mäktiga slätterna. Kanske är det just i dag du har turen att få se den annars så skygga leoparden? Kom ihåg att njuta av utsikten och insupa den friska morgonluften. Det är fördelen med att ha gott om tid i Serengeti – du har tid att njuta av det enastående landskapet.

Mitt på dagen äter du din medhavda lunch i det fria och reser sedan vidare till Ngorongoro Conservation Area, där du besöker de rödklädda massajerna i en lokal by. Här kan du uppleva hur livet i en massajby ser ut och ta del av massajernas hantverk, som huvudsakligen består av pärlarbete. De vill gärna sälja hantverk och smyckena är eleganta, men kom ihåg att pruta på priset! Njut av hur landskapet nu har växlat från flacka slätter till kullar med träd, som girafferna gömmer sig bakom.

På skoldagar – och om du har lust och tid – har du i eftermiddag möjlighet att besöka en förskola/skola i Ngorongoro Conservation Area. TourCompass har donerat köksbyggnaden till skolan och ger även bidrag varje månad som går till skoluniformer, skolmaterial och mat. Läs mer om skolprojektet här.

Dagens resmål är Karatu med de vackra kaffeplantagerna. Hotellet ligger cirka 20 minuters bilväg från ingången till Ngorongoro, vilket innebär att du i morgon är bland de första gästerna som anländer till kratern. Även om kratern är stor och antalet besökare per dag är begränsat så är det en fördel att komma först på dagen, medan det fortfarande finns möjlighet att vara en av de första som ser djuren.

Dag 7: Heldagssafari i Ngorongorokratern

Ngorongorokratern är världens största inaktiva vulkankrater. Vulkanen hade ett utbrott för 2–3 miljoner år sedan, rasade in i sig själv och efterlämnade ett gigantiskt hål som i dag är hem till 30 000 djur och 350 olika fågelarter, som alla har tillgång till vatten året runt.

Efter ingången till Ngorongoro kör man först igenom ett frodigt regnskogsområde innan färden ner längs insidan av kratern börjar. Efter en spännande bilfärd ner kommer du till den 260 kvadratmeter stora kraterbotten. 600 meter ovanför dig tornar kraterkanten upp sig hela vägen runt. Även om du nu befinner dig på kraterns botten är du egentligen högt upp eftersom kraterkanten ligger 2 200 meter ovanför havsytan.

Dagen tillbringas i kratern – och här finns det mycket att se! Lejon, gaseller, elefanter, gnuer och zebror i mängder. Om du är riktigt lyckosam kan du se den utrotningshotade svarta noshörningen, som nästan har blivit utrotad i hela Afrika på grund av tjuvskytte. I Ngorongoro skyddas den av beväpnade parkvakter.

Lunchen avnjuts på kraterbottnen i de fantastiska omgivningarna och i slutet av dagen körs du tillbaka till hotellet, där du kan koppla av vid poolen, köpa till en massage eller kanske besöka den lokala marknaden en sista gång.

Övernattning:
Dag 8: Lake Manyara nationalpark – Zanzibar

Efter frukost och utcheckning från hotellet går turen till Lake Manyara nationalpark. Med sina 330 kvadratkilometer är detta en av Tanzanias minsta nationalparker och själva sjön täcker drygt två tredjedelar – lite beroende på årstiden.

Det var här – vid sjöns sydliga bredd – som Ernest Hemingway i mitten av 1930-talet hade sitt läger medan han gick på jakt efter den största och vackraste kudun i det närliggande området, som vi i dag känner som Tarangire nationalpark.

Lake Manyara nationalpark etablerades 1960 med syfte att bevara regionens unika ekosystem, och 1981 blev parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere-program (MAB).

Området är en del av spektakulära Great Rift Valley, som går hela vägen genom den afrikanska kontinenten från Mellanöstern till Moçambique. Forskarna tror att detta ravinsystem så småningom kommer att få den afrikanska kontinentalplattan att dela sig i två separata kontinentalplattor och därmed slita loss en stor del av den afrikanska kontinenten från resten.

Den smala och avlånga nationalparken avgränsas österut av Manyarasjön och västerut av de upp till 600 meter höga Rift Valley-sluttningarna. Häremellan finns både öppna grässlätter, en djungelliknande skog, mangroveträd, varma källor och sumpmark. Mångfalden är oöverträffad och det är imponerande att se hur drastiskt naturen skiftar på ett relativt litet område. Med de många olika habitaten följer också en stor variation i djurlivet – även om djuren kan vara svåra att få syn på mitt i det gröna.

Den stora biologiska mångfalden lockar också till sig massor av fåglar och mer än 400 fågelarter har registrerats i parken.

Manyarasjön är en sodasjö och vattenståndet varierar kraftigt beroende om det är regnperiod eller torrperiod. Längs sjöns bredd kan man ha tur att få se stora flockar av flamingor.

Efter denna sista naturupplevelse körs du till flygplatsen, varifrån du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar.

Dag 9-13: Avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Du kan njuta av såväl vacker natur som spännande kultur.

Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.

Ön har en dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. Det är också här som man hittar en av Östafrikas mest spännande och charmiga städer: Stone Town. Den är full med vacker arabisk arkitektur, slingrande gränder, roliga butiker – och det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 14: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen där hemresan börjar.

Dag 15: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en fantastisk resa.

Dag Sträcka Ca. km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti till Ngorongoro Conservation Area till Highview Hotel 250
Dag 7 Highview Hotel 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km till Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195
Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Upplevelser i Stone Town
2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål