TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
12 dagar

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar

Se Afrikas ikoniska djur på en kort och fullpackad safariresa. Du kommer nära inpå naturen och sover i bekväma tält i Serengeti. Resan avrundas med en solsemester på underbara Zanzibar.

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
12 dagar

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar

Se Afrikas ikoniska djur på en kort och fullpackad safariresa. Du kommer nära inpå naturen och sover i bekväma tält i Serengeti. Resan avrundas med en solsemester på underbara Zanzibar.

StartsidanAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar inkl. helpension
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter “The Big 5″
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett safari-paradis för permanent 30.000 djur
 • Lake Manyara Nationalpark – träklättrande lejon och stora elefantflockar
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 5 övernattningar i Zanzibar på Spice Island****
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Kortfattat om resan:

På den här resan får du uppleva de viktigaste höjdpunkterna på en safariresa i Tanzania: Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, Ngorongoro Conservation Area och Lake Manyara Nationalpark. Här har du möjlighet att se alla Afrikas ikoniska djur på en kort och intensiv safariresa. Du får prova att bo på både hotell och på en tältcamping där du lever tätt inpå Afrikas storslagna natur. Tälten har riktiga sängar samt eget badrum och toalett. Det kommer att bli en höjdpunkt på din resa.

Resan avrundas med en solsemester på fantastiska Zanzibar där du kan njuta av solen, bada i Indiska oceanens varma, kristallklara vatten eller ligga vid poolen.

Välj denna resa eftersom...

 • Se fram emot en äkta safariupplevelse i Seregenti och Ngorongorokratern och avsluta med solsemester i Zanzibar
 • Upplev elefanter, bufflar, gnuer, giraffer, zebror och lejon
 • Du avslutar resan med en härlig solsemester i exotiska Zanzibar
 • Du kan förlänga vistelsen vid stranden eller låta dig förtrollas av Stone Towns snirklande gator

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Tanzania

I dag är det avresa från utvalda flygplatser till Tanzania. Det blir mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du landar på Kilimanjaros flygplats som ligger precis vid Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det konformade berget Kilimanjaro är 5 895 meter högt och är vackert beläget på platån mellan Tanzania och Kenya.

På Kilimanjaros flygplats står din chaufför/guide redo att köra dig till Highview Hotel. Det är en kombinerad kör- och sightseeingtur på ca 200 kilometer och du åker genom byarna Chini, Kisongo, Makuyuni och Mto Wa Mbu fram till det kuperade landskapet vid Karatu där Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel tas du emot av personalen – massajer klädda i traditionella kläder. Hotellet ligger på en kulle och du har en färgrik panoramautsikt över vackra dalar med massor små fält och kaffeplantager. Här använder bönderna flera olika metoder för att hålla elefanter och andra djur borta från grödorna, till exempel genom att plantera rader med chili.

Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill.

Observera: I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Körsträckan till Serengeti blir kortare än om man övernattar på till exempel Springlands Hotel i Moshi.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från hotellet och kör genom den backiga högslätten runt Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti Nationalpark.

Turen går in i Ngorongoro Conservation Area, där du får besöka de rödklädda massajerna i en lokal by. Massajerna är nomader och deras tillgångar består av nötkreatur och getter. Deras byar består av ett antal små, runda hyddor placerade i en cirkel. Hyddorna är byggda av grenar, lera och kogödsel. Hyddornas enkla uppbyggnad och storlek vittnar om att när gräset sinar i ett visst område kan hela samhället flyttas till nya betesmarker. I byn kan du få uppleva hur livet ser ut i en massajby och se kvinnornas traditionella hantverk, som huvudsakligen är pärlarbete. De vill gärna sälja sina verk, men kom ihåg att pruta om priset.

Därefter går turen vidare till det storslagna savannlandskapet i Serengeti. Du åker in i Serengeti Nationalpark vid den nordvästliga infarten vid Nabi Hill Gate.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark och sträcker sig över mer än 14 500 km².  De närmast ändlösa slätterna bryts av mot små sjöar och några floder och utspridda över hela parken lever i stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren: elefanter, flodhästar, noshörningar, giraffer, bufflar, gnuer, zebror, lejon, leoparder, geparder och strutsar för att bara nämna några. Serengeti har världsrekord i antal djur, och är också hem för ett av världens allra största naturunder, nämligen den stora migrationen, då hundratusentals gnuer, zebror och gaseller vandrar från plats till plats i parken, beroende på regnperioden.

Medan du är ute på bilsafari rör du dig samtidigt mot din övernattningsplats, som är Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp*. Här ska du bo i två nätter.

Övernattning:
Dag 4: Safari i Serengeti Nationalpark

Du äter frukost i det stora gemensamma tältet med utsikt över savannen. Därefter ger du dig av på en heldagssafari i Serengeti Nationalpark. Du ska på fotojakt efter The Big Five: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. På savannen finns också ett stort antal gnuer, Thomsongaseller, Grantsgaseller, impalas, topiantiloper, elander, vårtsvin och otaliga fåglar såsom gycklarörnar, sekreterarfåglar, pärlhöns, blåkråkor och grå krontranor. Du får också se (och känna lukten av) flodhästar som samlas i så kallade ”hippo-pools”, små sjöar med upp till 50 flodhästar i klungor.

Efter en heldagssafari på Serengeti-slätten med picknicklunch på vägen kommer du till slut tillbaka till Serengeti Wild Camp. Här väntar en god middag innan du går till sängs med savannens ljud och en klar stjärnhimmel som kuliss.

Dag 5: Safari i Serengeti och Ngorongorokratern

Nya och spännande safariupplevelser väntar dig i dag.  Från Serengeti Wild Camp kör du mot sydost i riktning mot Ngorongorokratern. På vägen passerar du några massajbyar. Massajer har alltid haft Serengeti som hem och det har inte ändrats, även om Serengeti i dag är en nationalpark. Sent på förmiddagen kommer du fram till Ngorongoro och kör upp till kratern, och du ser hur vegetationen ändrar sig. Från kraterkanten snirklar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 km² stora, frodiga kraterbottnen. I den frodiga kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. Kratern är hem till 25 000 – 30 000 djur. Upplevelsen av kraterbottnen brukar jämföras av många med att ”köra en tur i Jurassic Park”, för att det finns djur överallt. På det relativt lilla området bor bland annat fem lejonfamiljer, buffelhjordar och flamingos. Ja, till och med spetsnoshörningen har hittat vägen ner i kratern. Det enda djur som du inte kommer att få uppleva här är giraffen, som aldrig har rört sig från Serengeti till Ngorongorokratern.

Du äter den medtagna picknicklunchen på en av de utvalda platserna i kratern.

I slutet av eftermiddagen kör du upp ur kratern och tillbaka till Highview Hotel, där du ska bo en natt.

Dag 6: Lake Manyara, flyg til Zanzibar

Du checkar tidigt ut från Highview Hotel och kör därefter till en av Tanzanias minsta nationalparker, Lake Manyara Nationalpark. Parken är bara 330 km² och själva sjön utgör 200 km². Området mellan sjön och Rift Valleys 600 meter höga sluttningar mot väst är ett frodigt landskap med öppna grässlätter och en jungelliknande skog och ett sumpmarksområde. Det är ett fantastiskt paradis för fåglar, och Lake Manyara är förmodligen mest känt världen över för sina stora, rosa flamingoflockar.  Det finns också en del flodhästar, elefanter, zebror och babianer.

Efter den sista safariupplevelsen blir du körd till flygplatsen. Här avrundas safarin på bästa sätt:” Hot Lunch”  i ett äkta safari-tält innan du flyger till den exotiska ön Zanzibar.

Dag 7-10: Solsemester, avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (känd som Zanzibar) och Pemba, samt ett myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresanden, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 11: Hemresa

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Zanzibar till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 12: Hemkomst

Du kommer hem efter en fantastisk och intensiv safariresa og solsemester på Zanzibar som du kommer att minnas i resten av ditt liv.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Upplevelser i Stone Town
2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.