TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
12 dagar

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar

Se Afrikas ikoniska djur på en kort och fullpackad safariresa. Du kommer nära inpå naturen och sover i bekväma tält i Serengeti. Resan avrundas med en solsemester på underbara Zanzibar.

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
12 dagar
StartsidanAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar

Safari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar

Se Afrikas ikoniska djur på en kort och fullpackad safariresa. Du kommer nära inpå naturen och sover i bekväma tält i Serengeti. Resan avrundas med en solsemester på underbara Zanzibar.

StartsidanAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro och solsemester på Zanzibar
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 4 övernattningar inkl. helpension
 • Serengeti Nationalpark – på utkik efter “The Big 5″
 • Besök i Masai landsby
 • Ngorongorokratern – ett safari-paradis för permanent 30.000 djur
 • Lake Manyara nationalpark – UNESCOs biosfärområde och unik biologisk mångfald
 • Fönsterplats i fyrhjulsdriven bil och gratis flaska med vatten på safariturerna
 • Nationalparksavgifter
 • Flyg från Tanzania till Zanzibar inkl. transfer
 • 5 övernattningar i Zanzibar på Spice Island****
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

KORTFATTAT OM RESAN

På den här resan får du uppleva de viktigaste höjdpunkterna på en safariresa i Tanzania: Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, Ngorongoro Conservation Area och Lake Manyara Nationalpark. Här har du möjlighet att se alla Afrikas ikoniska djur på en kort och intensiv safariresa. Du får prova att bo på både hotell och på en tältcamping där du lever tätt inpå Afrikas storslagna natur. Tälten har riktiga sängar samt eget badrum och toalett. Det kommer att bli en höjdpunkt på din resa.

Resan avrundas med en solsemester på fantastiska Zanzibar där du kan njuta av solen, bada i Indiska oceanens varma, kristallklara vatten eller ligga vid poolen.

Välj denna resa eftersom...

 • Se fram emot en äkta safariupplevelse i Seregenti och Ngorongorokratern och avsluta med solsemester i Zanzibar
 • Upplev elefanter, bufflar, gnuer, giraffer, zebror och lejon
 • Du avslutar resan med en härlig solsemester i exotiska Zanzibar
 • Du kan förlänga vistelsen vid stranden eller låta dig förtrollas av Stone Towns snirklande gator

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresan till Tanzania

I dag är det avresa från utvalda flygplatser till Tanzania. Det blir mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du landar på Kilimanjaros flygplats som ligger precis vid Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Det konformade berget Kilimanjaro är 5 895 meter högt och är vackert beläget på platån mellan Tanzania och Kenya.

På Kilimanjaros flygplats står din chaufför/guide redo att köra dig till Highview Hotel. Det är en kombinerad kör- och sightseeingtur då du åker genom byarna Chini, Kisongo, Makuyuni och Mto Wa Mbu fram till det kuperade landskapet vid Karatu, där Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel tas du ofta emot av massajer klädda i traditionella kläder. Hotellet ligger på en kulle och du har en färgrik panoramautsikt över vackra dalar med massor små fält och kaffeplantager. Här använder bönderna flera olika metoder för att hålla elefanter och andra djur borta från grödorna, till exempel genom att plantera rader med chili.

Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill.

OBS! I dag kör du till Highview Hotel i Karatu för att övernatta. Körsträckan till Serengeti blir kortare än om man övernattar på exempelvis Springlands Hotel i Moshi.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti Nationalpark

Efter frukosten checkar du ut från hotellet och kör genom den backiga högslätten runt Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti Nationalpark.

Turen går in i Ngorongoro Conservation Area, där du får besöka de rödklädda massajerna i en lokal by. Massajerna är nomader och deras tillgångar består av nötkreatur och getter. Deras byar består av ett antal små, runda hyddor placerade i en cirkel. Hyddorna är byggda av grenar, lera och kogödsel. Hyddornas enkla uppbyggnad och storlek vittnar om att när gräset sinar i ett visst område kan hela samhället flyttas till nya betesmarker. I byn kan du få uppleva hur livet ser ut i en massajby och se kvinnornas traditionella hantverk, som huvudsakligen är pärlarbete. De vill gärna sälja sina verk, men kom ihåg att pruta om priset.

Därefter går turen vidare till det storslagna savannlandskapet i Serengeti. Du åker in i Serengeti Nationalpark vid den nordvästliga infarten vid Nabi Hill Gate.

Serengeti är Tanzanias äldsta nationalpark och sträcker sig över mer än 14 500 km².  De närmast ändlösa slätterna bryts av mot små sjöar och några floder och utspridda över hela parken lever i stort sett alla de ikoniska afrikanska djuren: elefanter, flodhästar, noshörningar, giraffer, bufflar, gnuer, zebror, lejon, leoparder, geparder och strutsar för att bara nämna några. Serengeti har världsrekord i antal djur, och är också hem för ett av världens allra största naturunder, nämligen den stora migrationen, då hundratusentals gnuer, zebror och gaseller vandrar från plats till plats i parken, beroende på regnperioden.

Medan du är ute på bilsafari rör du dig samtidigt mot din övernattningsplats, som är Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp*. Här ska du bo i två nätter.

Övernattning:
Dag 4: Safari i Serengeti Nationalpark

Du äter frukost i det stora gemensamma tältet med utsikt över savannen. Därefter ger du dig av på en heldagssafari i Serengeti Nationalpark. Du ska på fotojakt efter The Big Five: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. På savannen finns också ett stort antal gnuer, Thomsongaseller, Grantsgaseller, impalas, topiantiloper, elander, vårtsvin och otaliga fåglar såsom gycklarörnar, sekreterarfåglar, pärlhöns, blåkråkor och grå krontranor. Du får också se (och känna lukten av) flodhästar som samlas i så kallade ”hippo-pools”, små sjöar med upp till 50 flodhästar i klungor.

Efter en heldagssafari på Serengeti-slätten med picknicklunch på vägen kommer du till slut tillbaka till Serengeti Wild Camp. Här väntar en god middag innan du går till sängs med savannens ljud och en klar stjärnhimmel som kuliss.

Dag 5: Safari i Serengeti och Ngorongorokratern

I dag väntar nya och spännande safariupplevelser.

Från Serengeti kör du sydost i riktning mot Ngorongoro. Sent på förmiddagen kommer du fram till Ngorongoro Conservation Area och kör upp mot kratern. Vegetationen ändrar sig nu markant jämfört med Serengetis plana slätter. När du lämnar Serengeti dyker massajerna upp – kvinnorna tvättar kläder i vattenhålen och de unga pojkarna driver boskap över gräsytorna.

Från toppen av kraterkanten slingrar sig vägen 600 meter ner på insidan av den slocknade vulkankratern till den 260 kvadratkilometer stora kraterbotten. I den frodiga kratern finns både savann, sumpmark, sjöar, små floder, akaciaskog och en saltvattensjö. Kratern är hem åt 25 000–30 000 djur. Många beskriver upplevelsen på kraterbotten som ”en tur i Jurassic Park”, eftersom det är djur överallt. I det förhållandevis lilla området lever flera lejonfamiljer, stora buffelhjordar och flamingor. Även den svarta noshörningen har hittat sin väg ner i kratern. Det enda djuret du inte kan hitta här är giraffen, som aldrig har rört sig från Serengeti till kratern.

Du äter den medhavda picknick-lunchen på en av de utvalda platserna i kratern.

Sent på eftermiddagen kör du upp ur kratern och tillbaka till Highview Hotel där du tillbringar en natt. Vill du unna dig själv en extraordinär upplevelse kan du (mot ett tillägg) välja att uppgradera till Ngorongoro Wild Camp.

Dag 6: Lake Manyara, flyg til Zanzibar

Du checkar ut tidigt från Highview Hotel och kör därefter till Lake Manyara nationalpark. Med sina 330 kvadratkilometer är detta en av Tanzanias minsta nationalparker och själva sjön täcker drygt två tredjedelar – lite beroende på årstiden.

Det var här – vid sjöns sydliga bredd – som Ernest Hemingway i mitten av 1930-talet hade sitt läger medan han gick på jakt efter den största och vackraste kudun i det närliggande området, som vi i dag känner som Tarangire nationalpark.

Lake Manyara nationalpark etablerades 1960 med syfte att bevara regionens unika ekosystem, och 1981 blev parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere-program (MAB).

Området är en del av spektakulära Great Rift Valley, som går hela vägen genom den afrikanska kontinenten från Mellanöstern till Moçambique. Forskarna tror att detta ravinsystem så småningom kommer att få den afrikanska kontinentalplattan att dela sig i två separata kontinentalplattor och därmed slita loss en stor del av den afrikanska kontinenten från resten.

Den smala och avlånga nationalparken avgränsas österut av Manyarasjön och västerut av de upp till 600 meter höga Rift Valley-sluttningarna. Häremellan finns både öppna grässlätter, en djungelliknande skog, mangroveträd, varma källor och sumpmark. Mångfalden är oöverträffad och det är imponerande att se hur drastiskt naturen skiftar på ett relativt litet område. Med de många olika habitaten följer också en stor variation i djurlivet – även om djuren kan vara svåra att få syn på mitt i det gröna.

Den stora biologiska mångfalden lockar också till sig massor av fåglar och mer än 400 fågelarter har registrerats i parken.

Manyarasjön är en sodasjö och vattenståndet varierar kraftigt beroende om det är regnperiod eller torrperiod. Längs sjöns bredd kan man ha tur att få se stora flockar av flamingor.

Efter denna slutliga naturupplevelse blir du körd till flygplatsen. Här avrundas safarin på bästa sätt, då du får avnjuta ännu en ”hot lunch” i ett äkta safaritält innan du flyger vidare till den exotiska ön Zanzibar.

Dag 7-10: Solsemester, avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar.

Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Klimatet är varmt och soligt året runt och öns historia är otroligt dramatisk och full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön.

Huvudstaden, Stone Town, är en av Östafrikas charmigaste städer och bjuder på vacker arabisk arkitektur, spännande butiker och fina restauranger, där du kan njuta av havets läckerheter, färska råvaror och det läckra swahiliköket.

Dag 11: Hemresa

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Zanzibar till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 12: Hemkomst

Du kommer hem efter en fantastisk och intensiv safariresa og solsemester på Zanzibar som du kommer att minnas i resten av ditt liv.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Upplevelser i Stone Town
2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål