TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Sydafrika: Heldagsutflykt till Cape Point

Reseberättelse från Sydafrika: Heldagsutflykt till Cape Point

2024-03-10
Visa alla inlägg

I november 2023 följde Jude med två av våra kollegor på safari i Sydafrika, följt av en resa till Kapstaden. Här deltog de i en av våra dagsutflykter, nämligen den populära heldagsutflykten till Cape Point med bland annat Afrikas mest sydvästliga punkt: Godahoppsudden.

TourCompass-medlemmar sitter vid kusten nära Kapstaden

En dag som bjuder på imponerande utsikter och en känsla av frihet när du åker längs den praktfulla kusten från Kapstaden och ut till halvöns yttersta punkt. En utflykt som är ett absolut måste när du är i Kapstaden.

Det är som att träda in i en helt annan värld: Sydafrika har enormt mycket att bjuda på!

Efter några dagar med härliga upplevelser mitt i naturen på vår safari i Kruger nationalpark och därefter i Kapstaden, en storstad med en gripande historia och många kontraster, är det skönt att hämta andan och låta tankarna flyga fritt. Resan då jag körs längs den vackra kusten är helt perfekt för detta.

Vårt första stopp är i Kalk Bay, en förstad till Kapstaden och uppkallad efter kalken som kommer från de musselskal som brändes för att göra kalk till bland annat husen. En mysig liten fiskestad, där vi talade med några fiskare i hamnen och beundrade deras fångst. Där låg det även några sälar och slappnade av.

Människor tittar på fisk i Kalk Bay

Sedan körde vi vidare till Simon’s Town/Boulders Beach, som är känd för sin stora pingvinkoloni. Det går en stig från besökscentret i Boulders som är gratis att gå. Redan från stigen kan man se (och känna lukten av!) pingviner och den bjuder på en härlig utsikt över kolonin när man går vidare. Om du vill se pingvinerna på närmare håll kostar det cirka 10 euro per person, vilket betalas vid besökscentret. Det är enligt mig inte nödvändigt eftersom man har en ganska bra utsikt över gruppen på avstånd.

Pingvinkoloni vid Boulders Beach nära Kapstaden

Vi fortsatte vidare till Cape Point och Taffelbergets nationalpark. Efter en kort promenad uppåt kom vi fram till utsiktspunkten, varifrån vi kunde se det vilda havet och de barska klipporna. Om man har tid och lust finns det här några vandringsstigar att följa. Helt oväntat fick vi även se strutsar medan vi körde tillbaka genom parken.

Medlemmar i TourCompass vid Cape Point

Efter lunchen i Scarborough körde vi vidare uppåt. Vi åkte längs den härliga kustvägen ”Chapman’s Peak Drive” från Noordhoek, vars stora stränder är fantastiska för ridning eller surfning, via en slingrande rutt på cirka 10 kilometer till Hout Bay. Det var utan tvekan min favoritdel av utflykten och vi jämförde också i smyg denna del av resan med ”Great Ocean Road” i Australien. Man kör helt nära bergsväggen och har därmed det vilda havet, de sandiga bukterna och olika picknickställen/utsiktspunkter på vänster sida.

Medlem i TourCompass på Chapman's Peak Drive nära Kapstaden

Det är garanterat värt besväret att tillbringa lite tid här och njuta av detta praktfulla kustområde. Det är en av de vackraste rutterna jag har upplevt och den gav mig en fulländad känsla – därför råder jag alla som är i Kapstaden att åka på denna utflykt!

Jude, TourCompass

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär