TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarKör-själv kontra pendelbuss i Costa Rica

Kör-själv kontra pendelbuss i Costa Rica

2022-04-04
Visa alla inlägg

Bil i lummiga omgivningar
Vill du besöka Costa Rica? Funderar du på att välja en kör-själv-resa (med hyrbil) i stället för en vanlig rundresa, där vi använder pendelbussar?

Nedan jämför vi de två restyperna.

Ska du välja kör-själv-resa eller vanlig rundresa?

Interbus

Vi erbjuder två olika typer av rundresor i Costa Rica: våra vanliga rundresor och kör-själv.

På våra vanliga rundresor i Costa Rica använder vi oss av så kallade pendelbussar, som ingår i ett stort nätverk av minibussar som kör mellan de populära resmålen i landet. Det är ett effektivt och billigt sätt att resa, och några av bussarna har dessutom wifi som du kan använda gratis längs vägen.

På våra kör-själv-resor i Costa Rica får du en hyrbil och kör sedan själv runt till de olika sevärdheterna i Costa Rica. Det kan – om du vågar – vara ett fantastiskt sätt att utforska det vackra landet på. Det ger ökad flexibilitet och möjlighet att vara spontan på ett sätt som inte är möjligt på våra vanliga rundresor, där transporten sker med pendelbussar. Bilarna är nästan nya och det ingår bland annat fria kilometer, lagstadgade försäkringar och GPS.

Våra kör-själv-resor i Costa Rica följer samma program som våra vanliga rundresor (där vi använder oss av pendelbussar). I dagsläget erbjuder vi två kör-själv-resor, men alla våra resor kan göras som kör-själv om du har blivit förtjust i en av våra andra Costa Rica-resor.

För- och nackdelar med kör-själv och pendelbussar

Playa Carillo

Det finns både för- och nackdelar med att köra själv i Costa Rica och använda pendelbussar. Vad är då skillnaden mellan de två typerna av resor?

Vi har samlat 5 punkter, där de två restyperna skiljer sig från varandra.

Kör-själv Pendelbussar
Du har större frihet och bestämmer själv när du vill åka på morgonen Det finns fasta avgångstider som är viktiga att hålla
Du slösar ingen tid på att vänta på andra än dina medresenärer Det förekommer väntetid när man ska hämta upp/lämna av andra gäster vid hotellen
Som chaufför är du mycket uppmärksam, då det är du som ska se till att ni kommer tryggt från A till B. Det är en bekymmersfri restyp, där din chaufför tar dig tryggt från A till B.
Du ska vara uppmärksam på trafikregler och de andra trafikanterna samt hål i eller djur på vägen. Du kan använda restiden i bussen på att koppla av. Luta dig tillbaka och njut av utsikten eller ta dig en liten tupplur.
Du har din bil till förfogande och kan göra extra stopp på vägen om det är en specifik restaurang, en strand eller något annat du plötsligt får lust att besöka. Du hämtas på ditt hotell och körs till ditt hotell på ditt nästa resmål. Det ingår alltid en toalett- och matpaus på en fin rastplats längs vägen, men det finns inga möjligheter till extra stopp utöver de schemalagda.

Kör-själv-resor passar inte alla. Men kanske leker du med tanken på att prova en kör-själv-resa? Ta då en titt på Christinas resesberättelse, där hon beskriver sina upplevelser första gången hon satte sig i en bil i Costa Rica.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär