TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarMonteverde i Costa Rica

Monteverde i Costa Rica

2023-02-19
Visa alla inlägg

Hängbro i Monteverde

I Costa Rica, cirka 3 timmar norr om huvudstaden San José, hittar du Monteverdes molnskog.

Den mystiska molnskogen är full av liv och ett absolut måste på din resa till Costa Rica.

Se fram emot att uppleva ”skogen i skyarna”!

Skogen i skyarna – naturen i Monteverde

Monteverdes molnskog i Costa Rica

Monteverdes molnskog (Monteverde Cloud Forest Reserve) etablerades 1972 och är bland Costa Ricas största attraktioner.

Regnskogen ligger 1 440 meter över havet – i Cordillera de Tilarán-bergen – och har fått smeknamnet ”skogen i skyarna”, då den omges av låga moln och dimma.

Den höga luftfuktigheten bidrar till ett komplext ekosystem, där mossa, ormbunkar och enorma träd stormtrivs. Regnskogen är hem åt mer än 3 000 olika växtarter, inklusive mer än 500 olika slags orkidéer, vilket gör Monteverde till en av de mest orkidérika platserna i världen.

Dimman och den täta, gröna och vackra naturen ger Monteverde en alldeles unik och mystisk stämning som är värd att uppleva.

Djurlivet i Monteverde

Quetzal i Monteverde i Costa Rica

Costa Rica är känt för sitt enastående djurliv och djurlivet i Monteverde är inget undantag.

Molnskogen är hem åt många olika djurarter, härunder 120 olika typer av däggdjur, 120 arter av paddor och reptiler samt mer än 600 olika slags fjärilar.

Upplev bland annat centralamerikansk tapir, som kan bli upp till 2 meter lång och väga upp emot 300 kilo. Kännetecknande för tapiren är dess långa, snabelliknande överläpp som gör det enklare för djuret att äta.

Monteverde är dessutom ett paradis för fågelentusiaster, som kan se fram emot att uppleva några av de 400 fågelarterna som lever här, till exempel quetzal, kolibri och gyllenbrun organist.

Vad kan du uppleva i Monteverde?

Ziplineåkning i Monteverde i Costa Rica

Monteverde bjuder på flera spännande upplevelser och på våra resor har du chansen att utforska Monteverde på riktigt nära håll.

Upplev ”skogen i skyarna” ovanifrån, omgiven av ormbunkar, enorma träd, orkidéer och växter på en 2,5 kilometer lång guidad vandringstur, där du ser molnskogen ovanifrån från hängbroar mellan trädtopparna.

Om du är sugen på äventyr kan vi rekommendera en ziplinetur bland Monteverdes trädtoppar. Här kan du känna fjärilarna i magen när du susar fram över klyftor och den frodiga vegetationen via linor, som är fastspända i plattformar bland trädtopparna.

Utforska våra resor till Monteverde här:

Följ med på en oförglömlig resa till Costa Rica, där du kan uppleva äventyrliga Monteverde.

Om du har några frågor om molnskogen eller våra resor till Costa Rica är du varmt välkommen att kontakta våra resespecialister.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär