TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara

Kom nära inpå Costa Ricas vackra natur och fantastiska djurliv i Tortuguero nationalpark vid Arenal-vulkanen och i Monteverdes mystiska molnregnskog. Avsluta resan på Playa Sámaras vackra strand.

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara
Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara
14 dagar
StartsidanLatinamerikaCosta RicaCosta Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara

Costa Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara

Kom nära inpå Costa Ricas vackra natur och fantastiska djurliv i Tortuguero nationalpark vid Arenal-vulkanen och i Monteverdes mystiska molnregnskog. Avsluta resan på Playa Sámaras vackra strand.

StartsidanLatinamerikaCosta RicaCosta Ricas höjdpunkter med solsemester i Playa Sámara
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till San José t/r med byte av flyg på vägen
 • Privat transfer från och till San Josés flygplats
 • Buss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • Minibuss: San José – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara
 • 10 övernattningar på fina hotell inkl. frukost
 • 2 övernattningar i lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 1 lunch (dag 5)
 • Välkomstmöte i San José
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider. Transfer sker också i mindre, internationella grupper
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Utflykter i Tortuguero nationalpark
 • Besök vid vulkanen Arenal
 • Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Inträde till nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Se fram emot en resa till vackra Costa Rica och kom nära inpå de livsglada ”ticos”, som costaricanerna kallas, och deras unika livsfilosofi ”Pura Vida”, vilket översatt till svenska betyder det rena eller enkla livet. Det handlar helt enkelt om att vara glad och fokusera på de positiva sakerna i livet.

Från Costa Ricas huvudstad San José går turen vidare till den frodiga djungeln i Tortuguero nationalpark. Här kan du ha turen att träffa på sköldpaddor, kajmaner, apor, sengångare, leguaner och en massa fascinerande fåglar som till exempel den fina tukanen med sin färgglada näbb.

Från regnskogen går turen mot Costa Ricas mest berömda vulkan, Arenal-vulkanen, som vackert tornar upp sig i bakgrunden av staden La Fortuna.

Den mystiska molnregnskogen i Monteverde har en helt unik flora som du kan uppleva på en promenad på hängbroarna i trädtopparna.

Resan avslutas i idylliska omgivningar vid Playa Sámaras vackra sandstrand omgiven av vajande palmträd.

Välj denna resa eftersom...

 • Få den perfekta kombinationen av Costa Ricas fantastiska natur och djurliv med avkopplande solsemester
 • Upplev den ikoniska vulkanen Arenal och den vackra omkringliggande naturen
 • Följ med på en nervkittlande vandringstur på gångbroar bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog
 • Avsluta på Stillahavskusten vid Sámaras vackra palmklädda och badvänliga strand

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Costa Rica med mellanlandning(ar) på vägen. När du kommer fram till huvudstaden San José hämtas du av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Resan från flygplatsen tar ca 45 minuter. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

San José har ett härligt vårliknande klimat året runt. Staden ligger 1 172 meter över havet i den centrala delen av landet. San José grundades i början av 1700-talet och i början av 1800-talet blev staden utnämnd till Costa Ricas huvudstad.

Dag 2: Välkomstmöte i San José

För att få den bästa möjliga starten på din resa hämtas du efter frukosten och körs till vår samarbetspartners kontor där du blir varmt mottagen. Tillsammans går ni igenom din resas program och du kan ställa alla frågor du har. Efter mötet har du resten av dagen till att gå på upptäcktsfärd på egen hand i San José eller köpa till en extra utflykt.

Staden bjuder på många spännande museer där du kan få en inblick i costaricansk historia, se modern konst från Costa Rica och lära dig mer om kultur och konst från den precolumbianska eran.

Du kan också ta en promenad i Parque Metropolitano La Sabana som är San Josés största park. Den är så stor att den innehåller den nationella stadion, ett museum, en stor sjö och idrottsplaner. Costaricanerna, som även kallas ticos, tycker även om att motionera här eller träffa vänner och familj och ha picknick.

Dag 3: San José – Tortuguero nationalpark

Tidigt nästa morgon har det blivit dags att ta farväl av San José och resan går mot Tortuguero nationalpark på den karibiska kusten.  Du kör förbi stora bananplantager, som är en viktig intäktskälla för landets ekonomi.

Det går inte att köra hela vägen till Tortuguero, så när vägen tar slut lämnar du bussen och kliver på en båt för att fortsätta längs de små kanalerna till lodgen, som ligger mitt i Tortugueros frodiga regnskog.

En god lunch väntar dig i lodgens restaurang innan du på eftermiddagen ska besöka den lilla byn Tortuguero. Din lokala guide visar dig runt i den lilla mysiga byn och berättar om hur det är att leva i en så avsides by som Tortuguero. Byn kan endast nås med båt eller flyg.

När mörkret faller, vaknar många av nationalparkens djur och insekter till liv och från din lilla veranda kan du sitta och lyssna på djungelns ljud medan solen går ner.

Övernattning:
Dag 4: Upplevelser i Tortuguero nationalpark

Tortuguero nationalpark är känd för sin vackra natur och sitt fascinerande djurliv. I dag ska du på båttur på kanalerna och leta efter parkens exotiska invånare, som till exempel kajmaner, sköldpaddor, sengångare, floduttrar, tapirer, leguaner och tre fascinerande aparter: spindelapor, vrålapor och kapucinapor. Dessutom får du en inblick i parkens exotiska växtliv.

Resten av din tid på lodgen kan användas till avkoppling vid poolen, vandringar längs de små stigarna i regnskogen eller avkoppling längs stranden. Det finns också möjlighet att köpa till extra utflykter på lodgen.

Tortuguero kommer från det spanska ordet ”tortuga”, som betyder ”sköldpadda” på svenska, ochparken är just känd för sina många sköldpaddor.  Under perioden februari–juli kommer både den gröna havssköldpaddan, lädersköldpaddan och de två olika karettsköldpaddorna (hawksbill och loggerhead) och lägger ägg längs den karibiska kusten, bland annat vid Tortuguero nationalpark.  Sköldpaddorna lägger oftast sina ägg när solen har gått ner så på kvällen och natten får du bara vara på stranden i sällskap av en erfaren guide.  Det är väldigt viktigt att man inte skrämmer sköldpaddorna när de går i land.  Därför ska man vara blickstilla och varken använda ficklampa eller kamera med blixt.  Som med alla vilda djur finns det inga garantier för att se sköldpaddorna.

Övernattning:
Dag 5: Tortuguero nationalpark – La Fortuna

Efter frukosten är det dags att ta farväl av Tortuguero och turen går samma väg tillbaka längs kanalerna med båt och därefter buss till staden Guápiles, där lunch serveras (inkluderat). Efter en kort matpaus fortsätter du till den lilla staden La Fortuna. Själva staden är inte så känd men det är däremot de vackra omgivningarna. La Fortuna ligger nämligen vid foten av Costa Ricas mest aktiva och kända vulkan Arenal. Vulkanen var passiv i mer än 400 år men 1968 vaknade den plötsligt upp med ett våldsamt utbrott och begravde 3 byar med sin lava. Sedan 2010 har vulkanen dock hållit sig lugn och betecknas som en slumrande vulkan som du tryggt kan besöka.

Du anländer till La Fortuna på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 6: På upptäcktsfärd vid vulkanen Arenal

Det första planerade i dag är en utflykt på eftermiddagen. Du har alltså en lugn förmiddag som du till exempel kan tillbringa vid hotellets pool.

På eftermiddagen går resan till ett privat reservat i närheten av vulkanen Arenal. Härifrån kommer din guide ta med dig på en liten promenad till en utsiktspunkt där du får en fantastisk utsikt över både vulkanen, Laguna Verde och Arenal-sjön. Efteråt går du på en promenad i skogsområdet vid foten av vulkanen, där du får lära dig mer om områdets speciella flora och fauna. Du kan ha turen att se både apor, sengångare och exotiska fåglar som tukaner och påfåglar.

Efter en spännande och upplevelserik dag körs du tillbaka till ditt hotell. Du har också möjlighet att förlänga turen med en skön wellnessupplevelse vid de varma källor som La Fortuna är så känd för. Se mer nedan.

Observera: Minimiåldern för att delta i vandringsturen på vulkanen Arenal är 8 år. Om du reser med barn under 8 år kommer ni istället för vandringsturen att delta i en båttur på Arenalsjön, där en guide berättar allt om vulkanens historia. Det tillkommer en liten avgift för denna tur.

Dag 7: La Fortuna på egen hand

I dag kan du tillbringa tiden som du vill. La Fortuna är omgiven av härlig natur som bjuder på en mängd spännande aktiviteter som till exempel cykelturer, kajakturer, ridning och ziplining. Du kan välja att köpa till utflykter hemifrån eller själv gå på upptäcktsfärd i området.

Vi rekommenderar ett besök vid det kända vattenfallet La Fortuna, som ligger vid foten av den sovande vulkanen Chato. Vattenfallet har sin utgångspunkt i Tenorio-floden och avslutas med ett 70 meter fall rakt ner i en lagun där du kan ta en uppfriskande simtur. Från La Fortuna kan du ta en taxi till parkeringsplatsen och sedan är det en promenad på cirka 20 minuter till vattenfallet genom frodig regnskog.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Efter 3 dagar i La Fortuna går resan vidare till ännu ett fantastiskt naturparadis, nämligen Monteverde som ligger på cirka 1 400 meters höjd i Cordillera de Tilarán-bergskedjan. Monteverde är även känt som ”skogen i skyarna”, eftersom regnskogen omges av låga moln och tjock dimma.

Resan från La Fortuna går först med buss till Arenal-sjön där du körs med båt över till andra sidan. Här hämtas du upp och resan till Monteverde går på slingrande bergsvägar. Resan tar ca 4–5 timmar.

Dag 9: Vandringstur bland trädtopparna i Monteverdes molnregnskog

I dag ska du uppleva Monteverdes fantastiska molnregnskog på en spännande och ibland magkittlande vandring på hängbroar i trädtopparna! Turen är cirka 2,5 kilometer lång och här uppifrån kan du på nära håll studera skogens enorma träd, orkidéer, ormbunkar, mossa och otaliga växtarter som växer på trädens stammar. Du har med dig en guide som berättar om områdets imponerande antal växt-, djur-, och insektsarter.

För de fågelintresserade är området ett verkligt mecka med fler än 400 olika arter. Du kan bl.a. träffa på guldbrynad klorofonia, quetzal och den lilla snabba kolibrin som kallas kopparhuvad smaragd.

Efter ett par timmar körs du tillbaka till ditt hotell, och du tillbringar resten av dagen som du vill. Du kan utforska området på egen hand eller köpa till en extra utflykt hemifrån.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Efter några upplevelserika dagar i Costa Rica går turen mot Stilla havet, där avkopplande solsemester och dåsiga dagar på stranden väntar dig vid ett av våra favoritresmål på Nicoyahalvön: Playa Sámara.

Playa Sámara är en trivsam liten semesterort omgiven av frodig natur. Här sker allt i ett lugnt tempo och du får verkligen uppleva costaricanernas berömda livsfilosofi ”Pura Vida”. Staden har enbart små hotell och har lyckats bevara sin charm trots den stora efterfrågan på boende här.

Stadens stora dragplåster är den vackra stranden, som ligger omgiven av palmträd och bjuder in till såväl avslappning som vattensport. Vattnet är förhållandevis lågt och lugnt och stranden är därför mycket barnvänlig.

Det är möjligt att avsluta resan vid andra av Nicoyahalvöns härliga strandresmål. Läs mer om dem under vårt urval av uppgraderingshotell.

Resan till Sámara tar cirka 4 timmar.

Dag 11-12: Playa Sámara på egen hand

Dagarna vid Playa Sámara tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid hotellets pool eller på den breda gyllene sandstranden, där de vajande palmerna fungerar som naturliga parasoller.

Det finns gott om aktiviteter i området och du har bland annat möjlighet att köpa till en kajakutflykt till den lilla ön Chora, som bjuder på ett spännande liv under vattenytan. Eller också kan du åka med på en båttur och se lekfulla delfiner i sitt naturliga element.

Du kan också strosa längs stadens livfulla huvudgata och insupa den bohemiska stämningen. Här ligger små butiker som säljer smycken och strandkläder bredvid lokala barer och restauranger.

Längs stranden finns det flera trivsamma matställen, där du kan njuta av en happy hour-drink medan du ser solen gå ner i horisonten. Gå inte miste om en middag med alla havets läckerheter som du äter under stjärnhimlen med tårna begravda i sand samtidigt som du hör vågornas lugnande skvalp i bakgrunden.

När klockan närmar sig 22.00 går den lilla staden till ro, så vill du festa natten lång ska du välja en annan plats.

Dag 13: Playa Sàmara – San José – Hemresan startar

Det har blivit dags att ta farväl av Playa Sámara och Costa Rica. Du hämtas upp på ditt hotell och körs till flygplatsen i San José, varifrån du flyger till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du anländer till Sverige efter en oförglömlig resa.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål