TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska du resa i november 2024?

Vart ska du resa i november 2024?

2024-02-14
Visa alla inlägg

Drömmer du om att resa bort i november?

November är en härlig månad att resa i, oavsett om du drömmer om att delta i en äventyrlig safari i Afrika, utforska de kulturella skatterna på en resa till Asien, gå på upptäcktsfärd i den latinamerikanska kulturen på en resa till Sydamerika, eller uppleva de vackra landskapen och spännande städerna på en resa till Australien.

I detta inlägg har vi samlat 9 resmål som (också) är fantastiska i november.

Vill du följa med?

Var november trots allt inte av intresse? Se vart du kan resa i oktober och december.

1. Mexiko – gå på upptäcktsfärd i det kulturella Mexiko

En medarbetare på TourCmpass tar en bild av Chichen Itza i Mexiko.

November utgör starten på torrperioden i Mexiko med behagliga temperaturer och nästan inget regn – en fantastisk tidpunkt att fördjupa sig i Mexikos rika historia.

En resa till Mexiko i november bjuder på många spännande upplevelser. Se fram emot att utforska de gamla mayaruinerna i Chichén Itzá, slappna av på Mexikos kritvita sandstränder och uppleva den enastående kulturen som landet kan skryta med. Till exempel är det i början av november som du kan uppleva en av årets kulturella höjdpunkter: De dödas dag, ett livsbejakande firande av de avlidna med parader, traditionell mat och en helt unik stämning.

Se våra resor till Mexiko nedan:

2. Kambodja – utforska Angkors underverk och njut av solen vid kusten

Vit sandstrand på ön Koh Rong i Kambodja.

Ett besök i Kambodja är inte fulländat utan ett besök vid den fascinerande ruinstaden Angkor, som imponerar på de flesta. November, i början av torrperioden, är en riktig bra tidpunkt att utforska landets rika kulturarv innan högsäsongen startar på allvar.

Dessutom är november också en fantastisk tid för sol och bad, till exempel med solsemester på den lilla paradisön Koh Rong eller i kuststaden Kep, som är en av Kambodjas bäst bevarade hemligheter.

Se våra resor till Kambodja nedan:

3. Sydafrika – vårcharm i Kapstaden

TourCompass-teamet står på toppen av Taffelberget i Kapstaden.

I november svämmar Sydafrika över av upplevelser, i synnerhet i Kapstaden där våren är i full blom.

Månaden bjuder på behagligt väder med massor av sol och är perfekt när du vill uppleva Kapstaden utomhus.

Utforska ikoniska Taffelberget, promenera längs Bo-Kaaps färgglada gator och njut av enastående mat på några av storstadens restauranger i världsklass.

Se våra resor till Sydafrika här

4. Argentina – kontrastfyllda upplevelser från norr till söder

Glaciären Perito Moreno i vårlandskap.

Argentina, landet med tango, utsökt vin och landskap som slår dig med häpnad, bjuder på varierande och kontrastfyllda upplevelser i november: från det pulserande stadslivet i Buenos Aires till de imponerande landskapen i Patagonien.

Ät dig genom det argentinska köket, utforska de färgglada kvarteren och upplev de dramatiska landskapen i söder som vaknar upp vid vårens ankomst.

Vädret i november är behagligt och torrt i större delen av landet, vilket gör det till en fantastisk månad att uppleva såväl kultur som naturens underverk.

Se våra resor till Argentina här

5. Australien – sol och utomhusaktiviteter

Ett par vandrar i Blue Mountains i Australien.

November är en perfekt tid att utforska Australiens vackra landskap och spännande städer.

Vårmånaden lockar med soligt och varmt väder och en natur som står i full blom. En härlig tid för att uppleva allt som Australien har att bjuda på, i synnerhet det som försiggår utomhus.

Promenera i den mjuka sanden vid Bondi Beach i Sydney, utforska Stora barriärrevets vackra natur eller vandra i de pittoreska Blue Mountains.

Se våra resor till Australien nedan:

6. Mauritius – öparadis i Indiska oceanen

Kvinna snorklar i Indiska oceanen utanför Mauritius.

Bildsköna Mauritius är ett drömresmål, även i november. Medan vi i Europa börjar förbereda oss på vintern hälsar Mauritius dig välkommen till sin sommar med varma temperaturer.

Det är den perfekta tiden för att utforska de vackra sandstränderna, den frodiga naturen och de fängslande byarna. Mauritius har något för dig som vill koppla av på stranden med en drink i handen och för dig som vill uppleva mycket mer än så.

I november har högsäsongen och sommarregnen ännu inte gjort sitt intåg, och om du drömmer om att utforska Mauritius undervattensliv är november en av de bästa månaderna eftersom vattnet är varmt och sikten god.

Se våra resor till Mauritius nedan:

7. Thailand – tropisk lycka och kulturella upplevelser

Kvinna klättrar uppför trapporna vid Doi Suthep-templet i Chiang Mai, Thailand.

Vi kan alla hålla med om att Thailand har en särskild dragningskraft. Från november startar torrsäsongen i större delen av landet, härunder även de södra kusterna, vilket gör november till en enastående månad för både äventyr och avkoppling.

Oavsett om du drömmer om att utforska Bangkoks myllrande gator, uppleva de kulturella rikedomarna i Chiang Mai eller slappna av på de läckra sandstränderna i söder, hälsar Thailand dig välkommen med öppna armar och gästfrihet i november.

Se våra resor till Thailand nedan:

8. Kuba – karibisk charm och sol

Vit strand och blått vatten i Varadero på Kuba.

November utgör starten på Kubas torrperiod och bjuder på behagliga temperaturer och massor av soltimmar. Det är en bra tid att besöka landet och du kan se fram emot den unika blandningen av historia, kultur och avslappnad stämning som definierar Kuba.

Njut av att gå på upptäcktsfärd längs Havannas historiska gator, dansa till salsamusikens rytmiska toner och slappna av på de vita sandstränderna i Varadero.

Se våra resor till Kuba nedan:

9. Japan – en skattkista av upplevelser i vårfärger

Höstfärger och utsikt över berget Fuji i Japan.

I november är det fortfarande möjligt att uppleva den magiska förvandlingen som sker i Japan när ”Koyo”, höstens svar på körsbärsblomningen, pryder landskapen.

Från Tokyos myllrande gator till de fridfulla templen i Kyoto; november är en månad med milda temperaturer som är perfekta när du vill utforska den skattkista av upplevelser som en resa till Japan bjuder på.

Se våra resor till Japan nedan:

Oavsett vart du drömmer om att resa så är november en fantastisk månad att utforska världens många underverk. Från naturens skönhet på Mauritius till Argentinas kulturella rikedomar. Alla dessa resmål bjuder på oförglömliga upplevelser som gör dig sugen på mer.