TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVart ska du resa i oktober 2024?

Vart ska du resa i oktober 2024?

2024-01-28
Visa alla inlägg

Planerar du en resa i oktober 2024?

Det är ingen enkel uppgift att planera en drömresa, oavsett om du är sugen på äventyr, avslappning eller lite av båda delarna.

Vi har samlat tio resmål, som passar perfekt under de kalla svenska höstmånaderna.

Vart drömmer du om att resa?

Se vart du kan resa i november och december.

1. Australien – njut av vårsolen Down Under

Blommor blommar på Bondi Beach i Sydney, Australien

Oktober markerar början på våren i Australien, som bjuder på massor av soliga dagar och en natur som vaknar till liv överallt.

Från det ikoniska Operahuset i Sydney och Great Ocean Road vid Melbourne till Brisbane längre upp längs kusten. Australien saknar inte upplevelser och oktober erbjuder den perfekta blandningen av äventyr och avslappning.

Se våra resor till Australien nedan:

2. Sydafrika – spektakulär safari i Kruger nationalpark

Två elefanter står vid ett vattenhål under torrperioden i Kruger National Park

Sydafrikas årstider är tvärtom våra och här är det vår i oktober.

Landets stora dragplåster, Kruger nationalpark, är torr efter en lång period utan regn, men det är bra för dig eftersom djuren då samlas där det finns vatten. Kombinera ditt safariäventyr med en resa till Kapstaden, där vädret är behagligt och landskapen pryds av vilda blommor, eller kombinera safari med Mauritius paradisstränder för maximal avslappning.

Se våra resor till Sydafrika här

3. Kina – upplev höstfärger i Beijing

Höstfärger vid Kinesiska muren i Peking

Oktober täcker Kina i härliga höstfärger.

Upplev Beijings historiska sevärdheter såsom den Förbjudna staden och Kinesiska muren i varmt väder med milda temperaturer. Ät dig igenom det autentiska kinesiska köket och ta reda på varför denna mat är så populär världen över. Oktober är en vacker månad att besöka ”Mittens rike” i.

Se våra resor till Kina nedan:

4. Peru – utforska de gamla underverken i Cusco

Kvinna från ursprungsbefolkning går längs en inkamur i Cusco i oktober

Drömmer du om att uppleva det imponerande Machu Picchu och fördjupa dig i inkafolkets historia så passar oktober perfekt. Vädret är milt, landskapen är betagande och månaden bjuder på de perfekta förhållandena för en oförglömlig resa till Perus arkeologiska underverk.

Dessutom markerar oktober avslutningen på landets torrperiod, så det kan vara den sista chansen i år att vandra längs den fantastiska Inkaleden.

Se våra resor till Peru nedan:

5. Japan – koyo, höstens motsvarighet till körsbärsblomningen

Höstfärger vid ett tempel i Kyoto, Japan

Medan våren är känd för den rosa körsbärsblomningen, sakura, bjuder oktober på sin egen magiska förvandling i Japan.

Höstlöven målar landskapen i röda, gula och bruna nyanser – ett fenomen som är känt under namnet ”koyo”. Gå på upptäcktsfärd bland Tokyos livfulla gator, besök Kyotos historiska tempel och låt dig frestas av traditionella japanska rätter.

Se våra resor till Japan nedan:

6. Botswana – safarimagi i deltat

Kvinna seglar i en båt i Okavangodeltat i Botswana

Om du vill ha en unik safariupplevelse ska du resa till Botswana i oktober.

Oktober ligger i slutet av torrperioden och det är paradoxalt nog i torrperioden det finns mest vatten i Okavangodeltat, där djurlivet samlas för att dricka. Upplev det otroliga fågellivet på en båtsafari och bevittna de spektakulära naturscenerna, som sprider ut sig. I oktober har du chansen att utforska Botswanas otämjda vildmark när den är som allra bäst.

Se våra resor till Botswana nedan:

7. Argentina – dansa dig igenom oktobers många färger

Jacarandaträd i blom i Buenos Aires, Argentina

Från det hektiska stadslivet i Buenos Aires till de solbelysta vinodlingarna i Mendoza – det milda vårvädret erbjuder de perfekta förhållandena för att utforska några av Argentinas berömda städer.

Dansa dig igenom Buenos Aires historiska kvarter, njut av mat i världsklass och fördjupa dig i tangokulturens sensuella rytmer. De blommande jakarandaträden fyller gatorna med lila färger och ger extra charm till ditt argentinska äventyr.

Se våra resor till Argentina här

8. Singapore – stadsstaten som imponerar året runt

Färgglada Little India i Singapore

Dynamiska Singapore är en smältdegel av kulturer med massor av grönområden i en stad som i övrigt är hypermodern.

Oktober bjuder på behagligt väder, som är perfekt för att utforska Singapores charmiga stadsdelar såsom Chinatown, Little India och Kampong Glams samt ikoniska landmärken som Gardens by the Bay. Fördjupa dig i Singapores mångkulturella scener, smaka på lokala delikatesser och njut av den pulserande stämningen som gör Singapore till en pärla året runt.

Se våra resor till Singapore här nedanför:

9. Kenya – finalen i den stora migrationen

Gnuer hoppar över Marafloden i Kenya

I oktober är det sista chansen för i år om du vill uppleva den stora migrationen, då miljontals djur korsar Marafloden på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Denna unika naturhändelse är ett måste att se om du är i Kenya under denna period.

Oktober ligger i slutet av torrperioden, vilket innebär att naturen är torr, men i gengäld samlas djuren kring de vattenhål som finns och det är därför enkelt att uppleva det intressanta djurlivet.

Kombinera eventuellt din safari i Kenya med enastående Zanzibar, som är perfekt för en solsemester i oktober. Se fram emot Zanzibars fantastiska stränder med vit sand och klart, turkosblått vatten.

Se våra resor till Kenya nedan:

10. Brasilien – samba, sol och sandstränder

Solig dag vid Lopes Mendes i Brasilien

I oktober är det torrperiod i stora delar av Brasilien, vilket innebär att du kan uppleva landets storslagna sevärdheter utan alltför mycket regn.

Utforska Amazonas mystiska djungler, strosa genom Salvadors historiska kvarter, upplev den brasilianska magin i Rio de Janeiro och slappna av på Ilha Grandes soliga stränder. Är du beredd att låta sambarytmerna leda dig genom Brasiliens fascinerande upplevelser?

Se våra resor till Brasilien nedan:

Från Kinas historiska sevärdheter till Kenyas oförglömliga djurliv – oavsett vilket av alla våra resmål du väljer så vågar vi lova att du får enastående reseupplevelser, som du lär minnas för resten av livet.