TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
15 dagar

Brasiliens höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i färgglada Brasilien. Upplev Rio de Janeiro, Iguazúfallen, Amazonas djungelns spännande växt-och djurliv och Salvador med sin unika kultur och stämning.

Brasiliens höjdpunkter
Brasiliens höjdpunkter
15 dagar
StartsidanLatinamerikaBrasilienBrasiliens höjdpunkter

Brasiliens höjdpunkter

Följ med på en fantastisk rundresa i färgglada Brasilien. Upplev Rio de Janeiro, Iguazúfallen, Amazonas djungelns spännande växt-och djurliv och Salvador med sin unika kultur och stämning.

StartsidanLatinamerikaBrasilienBrasiliens höjdpunkter
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Rio de Janeiro och flyg hem från Salvador med mellanlandningar på vägen.
 • Tre inrikesflygningar: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu – Manaus – Salvador
 • Transfer till och från flygplatsen i Brasilien
 • 9 övernattningar på fina hotell med frukost
 • 3 övernattningar i Tupana Amazon Lodge inkl. helpension (den sista natten kan du få uppleva äventyret att övernatta i ett djungelläger mitt i Amazonas).
 • Individuell rundresa, dock sker alla utflykter i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester i Salvador
 • Avresegaranti  – Priset gäller vid minst 2 resenärer. Fråga oss om vilket pris som gäller om du är singel resenär

Omfattande utflyktspaket:

 • Välkomstmöte i Rio de Janeiro
 • Stadsrundtur i Rio inklusive besök på Sockertoppen och berget Corcovado med den berömda Kristusstatyn
 • Iguazúfallen från både den brasilianska och argentinska sidan
 • Guidade utflykter i Amazonas regnskog
 • Stadsrundtur i Salvador
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Åk på en fantastisk rundresa i Brasilien, där du verkligen får uppleva landets mångfald och spännande kontraster.

Du landar i sambans huvudstad Rio de Janeiro, där lokalbefolkningen, som kallas Cariocas, välkomnar dig med öppna armar och en smittande livsglädje. Staden har ett av världens kanske vackraste lägen, vilket du kan avgöra själv när du står på toppen av berget Corcovado bredvid den kända Kristusstatyn och tittar ner över staden, bukterna och de fantastiska stränderna.

Som kontrast till den trafikerade storstaden kan du uppleva Brasiliens imponerande natur när du besöker ett av världens största vattenfall Iguazú, och Amazonas regnskog, där du bor i en djungel-lodge i tre nätter och upplever det unika växt- och djurlivet på nära håll.

Resan avslutas i Salvador, där portugiserna gick i land 1549 och gjorde staden till Brasiliens första huvudstad. Staden är känd för sin afro-brasilianska kultur och sina vackra kolonialtidsbyggnader i den färgglada stadsdelen Pelourinho, som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en solsemester på stranden Praia do Forte norr om Salvador.

Välj denna resa eftersom...

 • Kom tätt inpå Amazondjungelns unika djur- och växtliv i världens största regnskog
 • Låt Rio de Janeiro förföra dig med sin levnadsglada befolkning och imponerande utsikter från toppen av Corcovadoberget och Sockertoppen
 • Upplev vattenmassorna i de imponerande Iguazúfallen både från den brasilianska och den argentinska sidan
 • Upplev Brasiliens afrikanska rötter genom mat, musik och dans i färgrika och charmiga Salvador, landets första huvudstad

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från Sverige och flyget går mot Brasilien med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – Välkomstmöte – Stadsrundtur

På flygplatsen i Rio de Janeiro blir du hämtad av en engelsktalande guide som kör dig till ditt hotell. Beroende på trafiken tar resan från flygplatsen till ditt hotell cirka 1 timme.

Rio är både fantastiskt och kaotiskt på samma gång och kan få det att kittla i magen på även den mest härdade resenären – på ett bra sätt. För att ge dig den bästa starten på din resa i Brasilien besöker vår samarbetspartner ditt hotell och håller i ett litet välkomstmöte på cirka 30–60 minuter. Tillsammans går ni igenom din resa och du kan få svar på alla eventuella frågor du har om resan och andra praktiska frågor om Brasilien.

Vid lunchtid hämtas du på hotellet och kan se fram emot en spännande stadsrundtur då du får uppleva Rios stora sevärdheter. Du besöker bland annat de mysiga kvarteren Santa Teresa och Lapa, och åker därefter upp till berget Corcovado mitt i nationalparken Tijuca, som är världens största urbana skog. På toppen av berget står den 38 meter höga Kristusstatyn och vakar över Rio de Janeiro från sin högsta punkt, 710 meter över havet. Statyn har med tiden blivit ett av stadens landmärken och är utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Från toppen av berget belönas du med en fantastisk utsikt över stränderna Copacabana och Ipanema, stadens färgglada favelor, lagunen Rodrigo de Freitas och den berömda fotbollsstadion Maracaña. Lunch ingår inte på denna utflykt, men du har möjlighet att köpa en smörgås och andra tilltugg längs vägen.

Du fortsätter därefter till det 396 meter höga berget Pão de Açúcar, även kallat Sockertoppen, som är en annan av stadens stora höjdpunkter. En linbana tar dig först till toppen av berget Urca, där du har utsikt över kusten och områdets småöar. Från Urca tar du en annan linbana den sista sträckan till toppen av Sockertoppen, där du kan njuta av en vacker solnedgång över Rio.

Du är tillbaka på ditt hotell vid 19–20-tiden och tillbringar resten av kvällen på egen hand.

Dag 3: Rio de Janeiro på egen hand

Rio är känt för att ha världens största karneval, och även om du inte besöker staden under karnevalen är förberedelserna till den stora festen alltid igång. Dagen tillbringar du på egen hand i staden. Du kan också köpa till en extrautflykt och till exempel komma bakom kulisserna till världens största fest, uppleva Rio från cykelsadeln, eller uppleva stadens nattliv och smaka på Brasiliens nationaldrink caipirinha.

Dag 4: Rio de Janeiro på egen hand

Du tillbringar dagen på egen hand i Rio. Du kan välja att slappna av på stranden eller köpa tilläggsutflykter, då du har möjlighet att uppleva ännu mer av det som denna äventyrliga stad har att erbjuda.

Dag 5: Flyg från Rio de Janeiro till Foz do Iguaçu – besök vid Iguazúfallen (Brasilien)

Det har blivit dags att ta farväl av Rio och resan fortsätter till Foz do Iguaçu, som är utgångspunkt för utflykter till Iguazúfallen.

Iguazúfallen är inget mindre än ett naturligt underverk och det är inte utan orsak som de står med på UNESCOs världsarvslista. Iguazúfallen är världens största vattenfall och består av 275 vattenfall i olika storlekar som ligger på en 2,7 kilometer lång, hästskoformad sträcka vid Iguazúfloden.

Det är en häftig upplevelse att uppleva vattenfallen från både den argentinska och den brasilianska sidan, och i dag går färden mot den sistnämnda.

Vid ankoms till flygplatsen i Foz do Iguaçu möts du av din guide och tillsammans åker ni den korta biten till ingången till Foz do Iguaçu nationalpark. Det är från den brasilianska sidan som du får den vackraste panoramautsikten över vattenfallen och verkligen kan beundra deras storlek.

Du går längs små stigar i regnskogen och kommer till olika utsiktsplattformar, varifrån du kan beundra vattenfallen från flera vinklar och inte minst ta fantastiska bilder. När man går längs stigarna finns det goda chanser att uppleva fjärilar, exotiska växter och fåglar, och de små näsbjörnarna, som nyfiket springer omkring i ett evigt sökande efter föda.

Efter besöket körs du till ditt hotell och tillbringar kvällen på egen hand i Foz do Iguaçu.

Övernattning:
Dag 6: Iguazúfallen (Argentina)

I dag utforskar du vattenfallen från den argentinska sidan. Du hämtas på ditt hotell av guiden och korsar Tancredo Neves-bron över Iguazúfloden, som utgör gränsen mellan Brasilien och Argentina.

De flesta vattenfallen finns på den argentinska sidan och via ett nätverk av stigar, trappor och gångbroar guidas du runt genom regnskogen till de många imponerande vattenfallen.

Från ingången till nationalparken åker du med ett litet tåg ut till det största och mest kända vattenfallet Garganta del Diablo, vilket betyder ”Djävulens gap”. Det råder ingen tvekan om varför detta vattenfall har fått just detta namn! Här är dånet från vattenfallet öronbedövande och vattenstänket kan göra dig ordentligt blöt. Det är en helt obeskrivlig upplevelse att stå mitt i naturens våldsamma krafter.

Den frodiga naturen omkring vattenfallen rymmer ett enastående djur- och växtliv, och din guide ger dig spännande information om naturen du upplever i parken, till exempel orkidéer, tukaner, ödlor och med lite tur även apor.

Lunchen äter du på en av restaurangerna i parken (på egen bekostnad). Du är tillbaka på hotellet på eftermiddagen.

OBS! Glöm inte ditt pass den här dagen, då du kommer att korsa gränsen till Argentina.

Dag 7: Flyg från Foz do Iguaçu till Manaus (Amazonas)

Flera unika naturupplever väntar för i dag går din resa vidare till Amazonas, världens största regnskog!

Du körs till flygplatsen i Foz do Iguaçu och flyger till Manaus, som ligger mitt i regnskogen och är huvudstad i staten Amazonas. Man kan bli lite överraskad över att landa mitt i en modern metropol med mer än 2 miljoner invånare mitt i regnskogen, när utsikten från flygplanet har bestått av grön djungel så långt ögat kan nå.

Vid ankomst körs du till ditt hotell och tillbringar resten av dagen på egen hand. Om du har tid och lust kan vi rekommendera en promenad förbi stadens vackra teater och operahus från 1896, Teatro Amazonas.

I morgon startar ditt Amazonasäventyr på allvar då du ska ge dig djupare in i djungeln, och vi kan lova att kontrasten till storstaden blir stor och minst sagt oförglömlig.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 8: Manaus – ankomst till Tupana Lodge – upplevelser i Amazonas regnskog

Dagen börjar tidigt med en ca fyra timmar lång transfer till din djungel-lodge, där du tillbringar de kommande tre nätterna. Du blir körd ner till hamnen, där du åker båt till den lilla staden Villa do Careiro. Härifrån blir du körd till floden Tupana, där du åker båt den sista biten till lodgen. Det är inte bara en transport till din lodge utan början på ditt Amazonas-äventyr. Du upplever bland annat platsen där de två stora floderna Rio Negro och Rio Solimões möter varandra och bildar Amazonasfloden. Den ena floden är brun och lerig, och den andra är svart. Gränsen mellan de två floderna är tydlig. Detta fantastiska fenomen kallas ”Encontro das Águas” – Vattnens möte.

När du anländer till lodgen välkomnas du med en uppfriskande välkomstdrink och får tillgång till ditt rum. Lunchen serveras därefter i lodgens restaurang.

På eftermiddagen åker du på upptäcktsfärd i djungeln tillsammans med din lokala guide. Ni åker ut på floden i en motordriven kanot och letar efter spännande växter och djur. Om du har tur kan du uppleva både apor och exotiska fåglar, men regnskogen är tät, så det krävs ett erfaret öga för att få syn på djuren.

Efter kvällsmaten och mörkrets inbrott väntar en nattsafari nere vid floden. Målet är att se kajmaner! Guiden lyser med sin ficklampa i vattnet och när lampskenet träffar en kajmans ögon reflekterar de ljuset och avslöjar sin position. Kajmaner lever i Syd- och Centralamerika och tillhör samma familj som krokodiler och alligatorer.

OBS: Man får ta med sig max 15 kilo bagage till lodgen. Resterande bagage kan ges till chauffören och förvaras på Tupana Lodges kontor i Manaus.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9: Upplevelser i Amazonas regnskog

Efter frukosten tar din guide med dig på en båttur på floden för att uppleva de många exotiska fåglarna i området. Därefter går du en enklare vandring längre in i djungeln. Här får du en spännande inblick i växternas medicinska betydelse för de infödda i området. Kanske får du också möjlighet att se några av regnskogens andra invånare, som tapirer, kapybaror (vattensvin), sengångare och många olika slags apor och reptiler.

Lunchen avnjuts på lodgen.

På eftermiddagen åker du på en fisketur på floden. Det finns många spännande fiskarter i floden, och dagens stora utmaning är naturligtvis att fånga en av de berömda pirayorna. På vägen tillbaka till lodgen kan du njuta av den vackra solnedgången.

Efter kvällsmaten är det åter dags för en liten nattsafari – den här gången till fots in i skogen. Du kommer garanterat att överraskas av hur levande djungeln blir om natten och hur många fascinerande insektsarter som finns.

Dag 10: Upplevelser i Amazonas regnskog

Du börjar tidigt med en båttur på floden i soluppgången. Under den här tiden på dygnet kan du uppleva många olika fågelarter, och om du har tur kan du också se den rosa delfinen som lever här.

Tillbaka på lodgen äter du frukost och därefter åker du med motordriven kanot ner längs floden för att besöka en lokal familj. Det är ett spännande besök, där du får en unik inblick i hur det är att leva i en regnskog, och invånarnas kultur och traditioner.

Efter lunch åker du på en överlevnadstur i djungeln. Packa en liten väska med de få saker du kommer att använda för att kunna övernatta i djungeln.
Du vandrar till ett litet enkelt djungelläger, där du kommer att övernatta. Guiden visar dig var man hittar mat och vatten, så att du kan överleva i djungeln.

Kvällsmaten avnjuts under bar himmel, och sedan kan du somna till ljudet av regnskogens många ljud. Det är en riktigt stor upplevelse att vara så nära inpå naturen i världens största regnskog.

Observera: Om du inte vill övernatta i djungeln kan du stanna kvar och sova i lodgen. Eftermiddagen tillbringar du då på egen hand.

Dag 11: Flyg från Manaus till Salvador

Tidigt på morgonen vandrar du tillbaka till lodgen, där det finns tid för ett bad och god frukost, innan det är dags att ta farväl av livet i djungeln och åka tillbaka till Manaus.

När du anländer till Manaus blir du körd till flygplatsen och flyger till Salvador.

Du anländer i Salvador sent på kvällen, och du blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell.

Dag 12: Stadsrundtur i Salvador

Salvador har ett fantastiskt vackert läge vid bukten Bahia de Todos os Santos. Staden grundades av portugiserna år 1549 och blev Brasiliens första huvudstad. Då var Salvador centrum för en omfattande slavhandel, en stor del av befolkningen har därför afrikanskt ursprung. Den afro-brasilianska kulturen är väldigt unik, och det kan du både se och uppleva genom maten, musiken, religionen och inte minst de varor som säljs på gatorna.

Salvadors historiska centrum, Pelourinho, har något av den mest välbevarade arkitekturen från kolonialtiden och kom därför 1985 med på UNESCOs världsarvslista.

I dag ska du åka på en spännande stadsrundtur och lära dig mycket om stadens historia. Du får uppleva det mysiga gatulivet på kullerstensgatorna och njuta av den imponerande arkitekturen. Du kommer bland annat att uppleva de ikoniska kyrkorna Terreiro de Jesus och St. Francisco, den berömda brasilianska författaren Jorge Amados hus och fyren Barra, där du kan ta några fina bilder över staden.

Resan tar ca fyra timmar och resten av dagen tillbringar du som du vill.

En del av Salvador ligger på en sluttning, och därför är staden uppdelad i en övre och en undre del. Pelourinho ligger i den övre delen av Salvador, och om du vill uppleva mer av vad den undre delen har att erbjuda kan du köpa till en extrautflykt på eftermiddagen. Den här utflykten tar dig bland annat till det imponerande fortet Mont Serrat och den stora marknaden Mercado Modelo, där du kan köpa allt du önskar.

Dag 13: Salvador på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Salvador. Du kan promenera runt på de mysiga gatorna eller ta dig ner till stranden praia do farol da Barra och ta en simtur.

Dag 14: Hemresan börjar

Nu börjar ditt brasilianska äventyr närma sig sitt slut och du blir hämtad och körd till flygplatsen i Salvador. Tidpunkten beror på din flygförbindelse hem.

Dag 15: Hemkomst

Efter en upplevelserik rundresa i Brasilien landar du i Sverige.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med en solsemester till Praia do Forte
3 nätter

Praia do Forte är en trevlig semesterstad med smala kullerstensgator. På stadens gågata Alameda do Sol hittar du ett stort urval av restauranger, barer och små butiker.

Promenera längs de långa, gyllene sandstränderna eller ta ett dopp i det ljumma havsvattnet med din snorkelmask och upplev de många färgglada fiskarna som gömmer sig bland stenarna och klipporna under havsytan. Kanske har du också turen att se havssköldpaddor.

I Praia do Forte kan du besöka det populära havssköldpaddeprojektet TAMAR, där du kan komma nära inpå och lära dig massor om de imponerande djuren.

 

Övernattning:
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Observera att priset för enkelrum enbart gäller vid minst 2 resande. Kontakta oss om du reser ensam.
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål