TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
13 dagar

Australiens kust från Brisbane till Sydney och Melbourne

Upplev Australiens tre största städer, Brisbane, Sydney och Melbourne. Krydda resan med utflykter och kom riktigt nära natur, kultur och historia samtidigt som du njuter av städernas bekvämligheter.

Australiens kust från Brisbane till Sydney och Melbourne
Australiens kust från Brisbane till Sydney och Melbourne
13 dagar

Australiens kust från Brisbane till Sydney och Melbourne

Upplev Australiens tre största städer, Brisbane, Sydney och Melbourne. Krydda resan med utflykter och kom riktigt nära natur, kultur och historia samtidigt som du njuter av städernas bekvämligheter.

StartsidanOceanienAustralienAustraliens kust från Brisbane till Sydney och Melbourne
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Brisbane och hem från Melbourne med mellanlandning(ar) på vägen
 • Inrikesflyg från Brisbane till Sydney + Sydney till Melbourne
 • Transfer till och från flygplatserna i Australien
 • 3 övernattningar i Brisbane inkl. frukost
 • 4 övernattningar i Sydney
 • Guidad halvdagsutflykt i Sydney
 • 3 övernattningar i Melbourne
 • Guidad halvdagsutflykt i Melbourne
 • Möjlighet att köpa till diverse utflykter
 • Möjlighet att förlänga resan till Australiens röda hjärta
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

KORTFATTAT OM RESAN

Resan går till Australiens tre största städer: Brisbane, Sydney och Melbourne.

Du lär märka att städerna är väldigt olika. Gemensamt för dem alla är bra restauranger, fina shoppingmöjligheter och ett brett utbud av kulturella erbjudanden. Alla städer är dessutom riktigt bra utgångspunkter för att uppleva de närliggande områdena.

Vi rekommenderar därför att du kryddar turen med några av våra många utflyktsalternativ. De ger dig rik möjlighet att komma riktigt nära Australiens unika natur och djurliv och därmed få en helt fenomenal resa med stora natur- och kulturupplevelser.

Om du har lust kan du välja att förlänga resan med en tur in till Australiens röda centrum.

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Australiens tre största städer: Brisbane, Sydney och Melbourne
 • Njut av städernas stora utbud av bra restauranger och breda kulturliv
 • Sätt din egen prägel på resan med våra många utflyktsalternativ
 • Möjlighet att förlänga resan med Australiens röda centrum med Uluru och Kata Tjuta nationalpark

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från din valda flygplats. Resan går mot Australien med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Australien

Välkommen Down Under! Du landar i Australien och åker sedan med transferbuss till ditt hotell.

Om ditt hotellrum inte är färdigt vid ankomsten kan du förvara bagaget på hotellet medan du ger dig ut i staden.

Det är långt till Australien och du vill säkert uppleva jetlag denna första dag. Det bästa botemedlet är att dricka massor av vatten och få massor av frisk luft och ljus. Lyckligtvis finns det gott om det i Brisbane!

Med drygt 2 miljoner invånare är Brisbane Australiens tredje största stad och huvudstad i delstaten Queensland – och en härlig stad! Den kan kännas lite lugn jämfört med landets två andra stora metropoler Sydney och Melbourne, men låt dig inte luras. Det är en praktfull stad med massor av charm.

South Bank vid floden är stadens trendigaste område. Här finns restauranger, barer och en offentlig strand där det myllrar av liv både dag och kväll.

Ska det vara hipster ska du söka dig till West End. Här är mindre ”polerat” än South Bank med elegant gatukonst och trevliga kaféer och butiker.

Vi kan också varmt rekommendera den botaniska trädgården och Roma Street Parkland norr om tågstationen.

Dag 3-4: Brisbane på egen hand

Du tillbringar dagarna med att utforska staden på egen hand.

Lone Pine Koala Sancturary 12 kilometer väster om staden är ett upplagt besök. Här kan du komma riktigt nära det unika australiska djurlivet. Du kan ta en flodfärja ut hit och på så sätt även bocka av en flodkryssning på din att-göra-lista. Det går även bussar med många avgångar under dagen.

Du kan också välja att ge dig ut på dagsutflykter till området runt Brisbane. Staden är en fantastisk utgångspunkt för spännande sightseeingmöjligheter.

Dag 5: Flyg från Brisbane till Sydney

Det finns transport till flygplatsen, varifrån du flyger till Sydney. Från flygplatsen transporteras du till ditt hotell. Om ditt hotellrum inte är färdigt vid ankomsten kan du förvara bagaget på hotellet och ge dig ut i staden.

Sydney är Australiens största stad med drygt 5,5 miljoner invånare och det är, enligt oss, en av världens vackrast belägna storstäder. Staden är uppbygg med världens största naturliga hamn som mittpunkt och med tillgång till mer än 100 olika stränder lever de i allra högsta grad ett härligt utomhusliv här i staden!

På denna första dag söker de flesta sig ner till Operahuset och Sydney Harbour Bridge. Sydneys Operahus står sedan 2007 med på UNESCOs världsarvslista tillsammans med bland annat pyramiderna i Egypten och Kinesiska muren. Precis bredvid Operahuset hittar du den botaniska trädgården. Härifrån har du utsikt över hamnen med färjor som puffar fram och tillbaka mellan förorterna och stora segelfartyg som guppar i de många bukterna.

På den motsatta sidan av Operahuset ligger det gamla kvarteret ”The Rocks”. Det var här de första européerna bosatte sig då de först ankom till Sydney.

Fortsätter du runt längs hamnfronten kommer du till Barangaroo Reserve. Området är ett tidigare industriområde som nu med hjälp av ursprungsbefolkningens hjälp och vägledning har ombildats till ett parkområde, som ser ut som Sydney såg ut innan européerna bosatte sig. Följ eventuellt med på en guidad tur och hör mer om platsens unika växter och ursprungsbefolkningens kulturella arv.

Avsluta dagen på King Street Wharf, där du hittar några av stadens bästa restauranger.

Dag 6: Stadsrundtur i Sydney

Njut av frukosten på ett av de lokala kaféerna. Tidig förmiddag hämtas du upp på hotellet och ger dig ut på en halvdagsutflykt i en av världens vackrast belägna städer. Höjdpunkterna är många och utflykten ger en bra överblick över staden så att du enkelt kan planera vad du vill återvända till och utforska närmare. Operahuset, den botaniska trädgården, det gamla kvarteret ”The Rocks”, Darling Harbour, Hyde Park och Chinatown står alla på listan i dag. Längs vägen berättar guiden mer om stadens kultur och historia.

Du tillbringar resten av dagen med att fortsätta utforska staden på egen hand. Du kan också välja att köpa till en guidad tur i Operahuset eller – för de modiga – en brovandring på Sydney Harbour Bridge.

Dag 7-8: Sydney på egen hand

Om du ännu inte har besökt några av Sydneys många stränder kan det vara ett upplagt utflyktsalternativ i dag.

Riktigt många åker till Bondi Beach, men vi vill också gärna slå ett slag för vandringsturen från Coogee Beach till Bondi Beach. Det är en tur fylld med vackra utsiktspunkter och trevliga små bukter och strandförorter.

Är du äventyrslysten kan du också välja att gå från Spit Bridge till Manly. En av de saker som gör Sydney helt unik är att det på många ställen finns små fickor av nationalparker – mitt i det annars så tätt bebyggda centrumet. Vandringsturen från Spit Bridge till strandförorten Manly går genom Sydney Harbour nationalpark och här är det inte ovanligt att få se stora ödlor ligga och sola sig mitt på stigen. Njut av en härlig lunch i Manly – och packa gärna ner badkläderna i väskan. Som vi nämnt tidigare tillbringar man här i Sydney en stor del av livet utomhus och nästan alla de stora stränderna har fina bytes- och duschfaciliteter tillgängliga för de badande eller surfande gästerna.

Du kan naturligtvis också välja att köpa till en eller flera av våra många spännande utflykter. Vi rekommenderar att du bokar dessa tillsammans med resan, då många av dem snabbt blir utsålda.

Dag 9: Flyg från Sydney till Melbourne

Från hotellet bär det av till flygplatsen, varifrån du flyger till resans sista metropol: Melbourne. Vid ankomsten till Melbourne åker du till hotellet.

Precis som i de andra två städerna kan du förvara ditt bagage på hotellet, om ditt hotellrum inte är färdigt vid ankomsten.

På samma sätt som då du kom från Brisbane till Sydney kommer du även i dag att uppleva en stor kontrast mellan Sydney och Melbourne. Sydney är ljus, öppen och mycket internationell med många turister. Melbourne är avslappnad och kulturell med en fantastisk matscen!

Du kan tillbringa resten av dagen med att utforska staden. Det finns fantastiska shoppingmöjligheter, om du vill köpa med dig en fin souvenir hem. Du kan enkelt tillbringa ett par timmar på Queen Victoria Market.

Vill du utforska den spännande matscenen kan du ta dig norr om staden till områdena omkring Fitzroy och Carlton.

Ta en promenad längs floden Yarra, som flyter genom staden. Hela området omkring South Bank är fullt med restauranger, barer och trendiga butiker. Det är också här du hittar det stora Crown Casino.

Dag 10: Stadsrundtur i Melbourne

På förmiddagen väntar en guidad stadsrundtur till Melbournes gömda gator och passager. Startplats är Time Out Café vid Federation Square, där guiden väntar på dig. Promenaden går längs de innersta, smala gatorna i centrum av staden. Här huserar designer och arkitekter vid sidan om trivsamma kaféer. Murarna pryds av gatukonst och de smala gränderna sjuder av historia och berättelser om olika öden från tiden, då detta område inte var så trendigt.

Insup berättelserna och välj vilka platser du vill återvända till. Be gärna guiden om rekommendationer till kaféer eller restauranger.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill, till exempel med att själv utforska de smala gatorna.

Du kan även ta spårvagnen till strandorten St. Kilda. Om du reser hit i slutet av eftermiddagen kan du ha turen att få se den lilla kolonin med dvärgpingviner gå i land vid solnedgången.

Dag 11: Melbourne på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill och kan välja att upptäcka Melbourne på egen hand. Hela delstaten, Victoria, bjuder också på många spännande och intressanta sevärdheter så om du vill ge dig ut från staden kan du välja att köpa till en utflykt. Vad sägs om en tur längs en av världens vackraste kuststräckor, Great Ocean Road? Eller kanske en utflykt till vinområdet Yarra Valley?

Dag 12: Avresa från Melbourne

Det är dags att köpa de sista souvenirerna innan du åker till flygplatsen, varifrån du flyger hem till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen. Du kan också välja att förlänga resan med en tur in till Australiens röda hjärta och Uluru.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar hemma i Sverige efter en härlig och upplevelserik resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Adelaide och Kangaroo Island
4 nätter

Kangaroo Island – namnet säger allt! Ön är ett äkta paradis för natur- och djurentusiaster.

Det finns mycket mer än bara kängurur här. Orörd natur, vackra landskap, ett unikt djurliv, överkomliga avstånd – Kangaroo Island har allt!

Du inleder resan med ett par dagar i den lilla storstaden Adelaide, huvudstaden i delstaten South Australia och utgångspunkt för utflykter till Kangaroo Island.

Adelaide är en enormt mysig stad, en stad där man tänker att ”här hade jag gärna bott”. Att staden dessutom är utgångspunkt för utflykter till de sagolika vindistrikten Barossa Valley, Claire Valley och McLaren Vale, eller till den enastående naturen omkring staden och det lilla öparadiset Kangaroo Island, är ytterligare ett plus.

Följ med till South Australia!

Upplevelser i Australiens röda hjärta
2 nätter

Australiens röda hjärta, vildmarken, det röda centrumet – kärt barn har många namn och naturen här i mitten av Australien är sannerligen helt spektakulär!

Se solen gå ner och upp över Uluru och delta i en vandringstur vid Kata Tjuta. Hör mer om både flora och fauna och i synnerhet om varför området här är så betydelsefullt för ursprungsbefolkningen.

Luta dig tillbaka och njut av åsynen av den enorma stjärnhimmeln, som förorenas minimalt av konstgjort ljus.

Storstadsförlängning i Singapore
3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Singapore och transfer.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Oceanien
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille är vår Oceanien-specialist och har över 26 års erfarenhet av resor i Oceanien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.