TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
15 dagar

Det bästa av Australien

Upplev Australiens stora kontraster. Från landets två största städer, Melbourne och Sydney, till den röda öknen med Uluru. Avsluta i tropiska Cairns och besök Stora barriärrevet eller världens äldsta regnskog.

Det bästa av Australien
Det bästa av Australien
15 dagar

Det bästa av Australien

Upplev Australiens stora kontraster. Från landets två största städer, Melbourne och Sydney, till den röda öknen med Uluru. Avsluta i tropiska Cairns och besök Stora barriärrevet eller världens äldsta regnskog.

StartsidanOceanienAustralienDet bästa av Australien
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Melbourne och hem från Cairns med mellanlandning(ar) på vägen
 • Inrikesflyg från Melbourne till Sydney + Sydney till Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock till Cairns
 • Transfer till och från flygplatserna i Australien
 • 3 övernattningar i Melbourne
 • Guidad halvdagsutflykt i Melbourne
 • 4 övernattningar i Sydney
 • Guidad halvdagsutflykt i Sydney
 • 2 övernattningar vid Ayers Rock
 • Solnedgång vid Uluru inkl. champagne
 • Soluppgång vid Uluru och vandringstur i Kata Tjuta
 • Entré till Uluru och Kata Tjuta nationalpark
 • 3 övernattningar i Cairns
 • Möjlighet att köpa till diverse utflykter
 • Möjlighet att förlänga resan med solsemester i Port Douglas eller med flera naturupplevelser i Darwin
 • Individuell rundresa, där alla utflykter sker i internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

KORTFATTAT OM RESAN

Från Melbourne till Sydney.

Från öken till korallrev.

Från historia och kultur till stora naturupplevelser.

Från vit sand via röd sand till palmträd.

Från kosmopolitiska storstäder till ursprungsbefolkningens tidlösa historia, som förmedlas via sång.

Denna resa är full av kontraster.

Du reser från den ena sevärdheten på UNESCOs världsarvslista till den andra, och upplevelserna radar upp sig för att övertyga dig om att Australien måste vara ett av de mest fascinerande länderna i världen.

Denna resa ger dig det bästa av Australien.

Välkommen Down Under!

Välj denna resa eftersom...

 • Upplev Australiens stora kontraster
 • Du besöker de två största städerna, Sydney och Melbourne
 • Du reser från den röda öknen till världens största korallrev
 • Möjlighet att förlänga resan med Port Douglas eller Darwin

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från din valda flygplats. Resan går mot Australien med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Australien

Äntligen sätter du foten på australisk mark. Kanske möts du redan på flygplatsen av den första ”G’day, mate”, som är en av de vanligaste hälsningarna i Australien.

Från flygplatsen är det transfer till ditt hotell. Om ditt hotellrum inte är färdigt vid ankomsten kan du förvara bagaget på hotellet och ge dig ut i staden.

Du korsar många tidszoner när du reser från Europa till Australien, och även om det kan vara svårt är det bäst att försöka hålla sig vaken denna första dag så att du snabbt ställer in kroppen på den australiska tidszonen. Det bästa botemedlet mot jetlag är massor av vatten att dricka, friskt luft och ljus.

Melbourne är en praktfull stad och vi kan varmt rekommendera en långsam promenad längs floden Yarra denna första dag.

Dag 3: Stadsrundtur i Melbourne

Efter frukosten – som kanske intas på ett av de närliggande kaféerna – är det dags att se närmare på staden. Du ska på en guidad vandringstur genom stadens smala gränder och passager, som ligger som ett finmaskigt nätverk i centrum av staden. Längs vägen berättar guiden om stadens historia och kultur. Murarna längs de smala gatorna pryds av gatukonst och hela området kan vid första ögonkastet framstå som lite försummat, men så är inte fallet – det är ett av stadens mest trendiga områden! Fråga eventuellt guiden om tips på matställen att äta lunch på efter turen.

Observera att du själv ska ta dig till startplatsen för utflykten, Time Out Café vid Federation Square. Du kan antingen gå dit eller ta en taxi.

Resten av dagen kan du utforska Melbourne på egen hand.

Ta exempelvis spårvagnen till strandorten St. Kilda. Om du reser hit i slutet av eftermiddagen kan du ha turen att få se den lilla kolonin med dvärgpingviner gå i land vid solnedgången.

I stadsdelen Fitzroy hittar du många av stadens dolda pärlor. Mikrobryggerier ligger sida vid sida om trendiga kaféer. Strax väster om Fitzroy hittar du Carlton, mer känt som Little Italy.  Maten här är nästan mer autentisk än i Italien.

Dag 4: Melbourne på egen hand

Du tillbringar dagen med att utforska det du inte hann igår.

Gillar du historia kan vi varmt rekommendera ett besök på Melbourne Old Gaol, där den berömda och beryktade stråtrövaren Ned Kelly hängdes 1880.

Glöm inte att gå förbi Queen Victoria Market, där du kan köpa praktiskt taget allt ditt hjärta begär.

Har du lust att uppleva några av områdena i Melbournes närhet kan du se vårt stora utbud av utflykter. Vi rekommenderar att du bokar dessa utflykter hemifrån tillsammans med resan, då det annars kan vara stor risk för att de är utsålda.

Dag 5: Flyg från Melbourne till Sydney

Efter transfer till flygplatsen flyger du mot Australiens största stad, Sydney. I Sydney körs du till hotellet. Om ditt hotellrum inte är färdigt vid ankomsten kan du förvara bagaget på hotellet medan du ger dig ut i staden.

Du lär säkert genast märka skillnaderna mellan Melbourne och Sydney. I våra ögon är det omöjligt att ha en favorit, men döm själv och se om du får en!

Börja eventuellt med att gå ner till Bennelong Point och Sydneys Operahus. Väster om Operahuset ligger det gamla kvarteret ”The Rocks”, som bjuder på gamla byggnader, trivsamma kaféer och fashionabla butiker och gallerier. Fortsätt eventuellt ända ut till Barangaroo Reserve och se världens största naturliga hamn, Sydney Harbour, ur en helt annan vinkel. Går du hela vägen förbi Barangaroo Wharf kommer du till King Street Wharf, där du hittar några av stadens bästa restauranger.

Välkommen till Sydney!

Dag 6: Stadsrundtur i Sydney

På förmiddagen hämtas du på hotellet för en spännande stadsrundtur. Höjdpunkterna är många och utflykten ger en bra överblick över staden så att du enkelt kan planera vad du vill återvända till och utforska närmare. Operahuset, den botaniska trädgården, det gamla kvarteret ”The Rocks”, Darling Harbour, Hyde Park. Chinatown och Bondi Beach står alla på listan i dag. Dagens utflykt ger dig en bra överblick över staden och guiden ger en fin inblick i stadens historia.

Resten av dagen tillbringar du som du vill och kan eventuellt återvända till några av platserna från förmiddagens rundtur.

Det är också möjligt att köpa till ett par utflykter på eftermiddagen.

En av dagarna i Sydney bör du komma ihåg att njuta av solnedgången från den botaniska trädgården med utsikt över Operahuset.

Dag 7-8: Sydney på egen hand

De kommande dagarna tillbringar du med att uppleva Sydney på egen hand. Och det finns garanterat något att göra! Sydney bjuder på ett hav av riktigt bra museer och andra spännande aktiviteter, men det är minst lika lockande att strosa genom staden och kanske äta en lunchsmörgås på en bänk i den botaniska trädgården med utsikt över Operahuset.

Stränderna är ett kapitel för sig. De ligger på rad och har alla sin egen unika prägel.

Det är praktiskt taget alltid bra väder i stora delar av Australien och australiensare tillbringar generellt mycket tid utomhus. Varje park med självrespekt har grillfaciliteter alla kan använda fritt, och ingenstans i världen är picknickdelen på stormarknaderna lika stor som här. Det visar sig även på stränderna, där det normalt finns riktigt bra bytes- och duschfaciliteter. Så packa ner badkläderna i väskan och ge dig iväg till en av de över 100 stränderna som finns i Sydney och dess omgivningar.

Kanske har du lust att delta i en guidad tur i eller utanför staden – även här finns det gott om möjligheter. Se nedan. Vi rekommenderar att du köper dessa utflykter tillsammans med resan, då en del av utflykterna ofta är utsålda flera veckor och månader i förväg.

Dag 9: Flyg från Sydney till Uluru/Ayers Rock – solnedgång över Uluru

Du körs till flygplatsen och flyger sedan in till Australiens röda hjärta, vildmarken. Kontrasten i dag kommer att vara stor! Från den pulserande storstaden med livfull gator till den lilla staden Yulara, som ligger mitt i den röda öknen. Det går en gratis pendelbuss från flygplatsen till den lilla staden, där ditt hotell ligger.

Har du tid och lust kan du delta i några av stadens gratisaktiviteter på eftermiddagen. Fråga på ditt hotell vad som händer och när.

Sist på dagen väntar en av resans stora höjdpunkter, nämligen solnedgången över Uluru. Det är en magisk upplevelse att se den stora stenen skifta färg efterhand som solen går längre och längre ner, och det är inte svårt att förstå varför området är så heligt för ursprungsbefolkningen.

Glöm inte att luta dig tillbaka och njuta av stjärnhimlen. En stor kontrast till Sydneys många ljus!

Dag 10: Soluppgång vid Uluru och vandringstur i Kata Tjuta

Dagen börjar tidigt då en buss hämtar upp dig vid hotellet.

Det är en fascinerande upplevelse att stå mitt i den australiska vildmarken och småfrysande vänta på att solen ska gå upp. Även om dagarna kan bli väldigt varma härute i öknen är nätterna ofta kalla, då det inte finns något som håller kvar värmen när solen går ner.

I går upplevde du en solnedgång över Uluru. I dag får du se solen gå upp över Uluru. I våra ögon är det inte samma sak – och båda delarna är ett absolut måste på en Australien-resa.

När solen står högt på himlen fortsätter du med buss till klippformationerna, Kata Tjuta, som ligger drygt 50 kilometer västerut.

Även området omkring Kata Tjuta är heligt för ursprungsbefolkningen och det finns platser man som turist aldrig kommer att besöka. Lyckligtvis finns det också många ställen som är tillgängliga och en av de mest populära vandringsturerna genom de vackra klippformationerna är turen genom Walpa Gorge. Längs vägen berättar guiden mer om geologin på denna förunderliga plats. Kanske får du veta vad ”Kata Tjuta” egentligen betyder.

Resten av dagen tillbringar du som du vill och kan antingen välja att köpa till en extra utflykt eller delta i några av de gratisaktiviteter som finns i Yulara.

Dag 11: Flyg från Uluru/Ayers Rock till Cairns

Det är återigen dags för ett stort miljöbyte! Från hotellet åker du gratis pendelbuss till flygplatsen. Avgångarna är anpassade efter flygavgångarna – fråga på ditt hotell när bussen går.

Värmen lär nog upplevas som tyngre när du ankommer till Cairns än den gjorde i den röda öknen. Här mot norr är klimatet tropiskt och skillnaden är stor när man kommer från en öken. I gengäld är det frodigt här! Hibiskus, frangipani, hummerklo – här finns alla dessa exotiska växter.

Cairns är en livfull stad. Här finns massor av aktiviteter, kaféer, restauranger och butiker. Det finns ingen strand, men för att kompensera för detta har man anlagt en stor konstgjord lagun mitt i staden där du både kan njuta av solen och bada.

Tillbringa gärna eftermiddagen här och vänj dig vid ljuden här i den tropiska delen.

Dag 12-13: Cairns på egen hand

Dagarna tillbringar du som du vill. Det finns så många spännande aktiviteter med Cairns som utgångspunkt att vi låter dig bestämma vad du har lust att göra.

Vi tycker förstås att en tur till Stora barriärrevet är ett måste när man är i dessa trakter. Men du får inte heller missa världens äldsta regnskog, Daintree Rainforest. Det är också den enda platsen i världen där två platser som står med på UNESCOs världsarvslista ligger sida vid sida om varandra. Så här i norr ligger nämligen Stora barriärrevet nära kusten. Och eftersom regnskogen går ända ner till stranden krockar nästan de två platserna med varandra.

Tågresan upp till den lilla staden Kuranda i regnskogen är också mycket charmig – eller vad sägs om lite forsränning på en av floderna runt Cairns?

Möjligheterna är många – välj själv!

Dag 14: Avresa från Cairns

Resan till Australiens höjdpunkter är på väg att ta slut. Det är dags att köpa de sista souvenirerna innan du åker till flygplatsen, varifrån du flyger hem till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Ankomst till Sverige

Du landar hemma i Sverige efter en härlig och upplevelserik resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Avkoppling i det tropiska, nordliga Queensland
3 nätter

Förläng resan med ett par avkopplande dagar i den trivsamma staden Port Douglas, norr om Cairns. Här finns bra restauranger, massor av shoppingmöjligheter och en avslappnad atmosfär.

Storstadsförlängning i Singapore
3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Singapore och transfer.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Nationalparksupplevelser i det tropiska norr
3 nätter

På denna 4 dagars förlängning till delstaten Northern Territory får du uppleva den fantastiska Kakadu nationalpark, som står med på UNESCOs världsarvslista.

Du har 4 övernattningar i Darwin, som du kanske känner till från filmen ”Australia”?

Den första heldagsutflykten går till Kakadu nationlpark, där du både ska segla på de krokodilfyllda floderna och höra mer om ursprungsbefolkningens unika anknytning till platsen.

Du besöker också den lite mindre kända, men minst lika vackra, nationalparken Litchfield, där det finns möjlighet att simma i några av de vackra vattenfallen.

Denna förlängning passar särskilt bra i perioden maj–oktober, då det är torrperiod här i den norra delen av Australien.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Oceanien
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille är vår Oceanien-specialist och har över 26 års erfarenhet av resor i Oceanien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.