TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Vinterresor till Asien

2019-07-01  |  uppdaterad: 2024-01-22
Visa alla inlägg

Koh Rong

Vart ska du resa nästa vintersemester?

Asien har många eminenta vinterdestinationer – oavsett om du gillar värme och vintersol eller inte.

Vi har valt ut några av de asiatiska resmålen, som passar bra att besöka i januari och februari.

Kambodja i januari och februari

Angkor Wat

Under en vinterresa i Kambodja kan du se fram emot blå himmel och behagliga temperaturer. Landet har nämligen sin torrperiod i januari och februari.

Jämfört med dess grannländer är Kambodja ett litet land. Landets storlek har dock ingen betydelse för de rika upplevelser du kan få här.

Upplev till exempel Kambodjas mest populära sevärdhet Angkor Wat, som ligger i det UNESCO-listade Angkor – en jättestor ruinstad på 400 kvadratkilometer och ett av Sydostasiens viktigaste arkeologiska områden. Ett besök i Angkor och det fascinerande området gör det enkelt att bli uppslukad av Kambodjas historia.

Kambodja är också särskilt känt för Mekongfloden, som är Asiens sjunde längsta flod. Floden går genom sex länder, härunder Kambodja, och ger liv åt ett enormt område. Mekongdeltat har ett helt fantastiskt växt- och djurliv. Du kan bland annat ha turen att få uppleva de sällsynta irrawaddydelfinerna, som har en mörk gråblå färg, markerad panna och kort nos.

Avsluta din vinterresa till Kambodja med en avkopplande solsemester. Besök till exempel kuststaden Kep, som är en historisk stad med massor av upplevelser. På denna fantastiska plats kan du koppla bort och koppla av vid den härliga sandstranden, dyka ner i stadens historia och smaka på Keps matkultur. Eller åk till den tropiska ön Koh Rong, som bjuder in till avkoppling vid de härliga, kritvita stränderna och bad i det kristallblå vattnet. En fantastisk plats att njuta av de varma temperaturerna under de sista dagarna av din semester.

Tillbringa din vintersemester i Kambodja:

Vietnam i januari och februari

Mekong

I januari och februari är det torrperiod i Vietnam, vilket gör landet till ett fantastiskt resmål för en vinterresa.

Eftersom Vietnam ligger i två klimatzoner är det stora vädermässiga skillnader mellan de norra och de södra delarna av landet. Det kan därför vara kallt i norra Vietnam under dessa månader, medan den södra delen har mer måttliga, behagliga temperaturer.

I synnerhet södra Vietnam bjuder även på otaliga, kulturrika upplevelser.

Upplev bland annat Ho Chi Minh Citys hektiska storstadsliv, utforska stadens gator och kom riktigt nära kulturen. I Vietnam är det också ett måste att smaka på det vietnamesiska köket, som är en upplevelse i sig.

Du bör inte heller gå miste om Vietnams fantastiska och frodiga natur, som bland annat kan upplevas i Mekongdeltat. Deltat har ett helt fantastiskt och varierat landskap och rymmer bland annat kokosnötplantager och risfält, otroliga sandstränder och nationalparker. Mekongfloden i deltat är otroligt viktig för vietnameserna. Förutom att ge liv åt djur, växter och det vietnamesiska lantbruket så är floden även en central del av vardagen. Upplev hur Vietnams hektiska liv också försiggår på vatten bland flytande hus, båtar och marknader.

Avsluta din resa med lite vintersol, till exempel på Phu Quoc, Vietnams största ö och exotiska fristad i söder. Här kan du koppla av på de vackra, gyllene stränderna med vajande palmer och utsikt över kristallklart vatten, innan vintersemestern är slut och hemresan väntar.

Tillbringa din vintersemester i Vietnam:

Thailand i januari och februari

Thailand - Koh Ngai

Vintern är en riktigt bra tid att resa till Thailand, om du drömmer om torrt väder och en massa sol. I januari och februari får du uppleva härliga, varma temperaturer i större delen av Thailand.

Thailand är jättestort, vilket också innebär att du kan få många olika upplevelser här, oavsett om du vill ha en semester med många kulturella upplevelser eller bara koppla av på stranden.

Upplev bland annat Bangkok och Chiang Mais pulserande stadsliv och se de många palatsen och heliga templen. I dessa städer kommer du riktigt nära den thailändska kulturen, där det thailändska köket också är väl värt att utforska.

I Thailand firar man nyår tre gånger – två av dem i slutet av året/början på nästa år. Först firas nyår den 31 december. Denna dag är det bland annat tradition att skicka iväg lanternor, som skapar en vacker ljusmatta på himlen. Det kinesiska nyåret firas i januari eller februari av de många thailändarna med kinesiska rötter. Det är en festlig begivenhet, då byborna klär sig i rött och samlas kring parader, fyrverkerier och andra festliga upptåg. Sist, men inte minst, firas det thailändska nyåret, eller vattenfestivalen, som du kan uppleva under en resa i april.

Föredrar du en semester i lugn och ro så bjuder södra Thailand på vackra öar med fantastiska stränder. Här kan du semestra i lugnt tempo och njuta av att vinter i Thailand även betyder värme och solsemester.

Tillbringa din vintersemester i Thailand:

Sri Lanka i januari och februari

Yala nationalpark

Om du vill njuta av vintersol och en massa fantastiska upplevelser ska du åka till Sri Lanka på vintersemester.

Vädret i Sri Lanka beror till stor del på var i landet du befinner dig.

Upplev till exempel Sri Lankas historia på nära håll och besök de många templen och historiska städerna. Flera platser står med på UNESCOS världsarvslista, såsom Lejonklippan i Sigirya, grottemplen i Dambulla, den gamla huvudstaden Kandy, Sri Lankas högland och fortet i Galle.

Om du föredrar att ta det lite lugnare erbjuder Sri Lanka även vackra gyllene sandstränder, som bjuder in solsemester och långa dagar på stranden. Under vintermånaderna är en rundresa med en avslutande solsemester i Mirissa eller Hikkaduwa (i den sydvästra och västra delen av Sri Lanka) ett utmärkt val, då torrperioden infaller under dessa månader.

Sri Lanka är dessutom en fantastisk plats att uppleva det asiatiska djurlivet. Under torrperioden faller vattenståndet och djuren samlas därför kring de vattenhål som finns kvar. Torrperioden är därför en särskilt bra tid att hålla utkik efter djuren. De olika nationalparkerna bjuder på vacker natur och ett unikt djurbestånd. Du kan bland annat uppleva elefanter, krokodiler, älgar och jätteekorrar. Om du har tur kanske du även får se den skygga leoparden.

Kombinera din resa till Sri Lanka med Maldiverna, vars torrperiod infaller under denna tid och där det inte står så mycket annat på programmet än att njuta av värmen, doppa sig i vattnet och koppla av i lyxiga omgivningar.

Tillbringa din vintersemester i Sri Lanka:

Boka din vintersemester i god tid

I början av året, i synnerhet i januari, är det högsäsong på många av de asiatiska resmålen. Kom därför ihåg att boka i god tid om du vet vart du vill åka.

Om du är osäker på vilken resa du ska välja är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som gärna hjälper dig.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär